Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Luni, 04 Septembrie 2023 - Regional Press

Primele date oficiale despre noul an școlar 2023-2024

Anul școlar 2023-2024 a început în data de 1 septembrie 2023, moment în care profesorii au revenit în activitate.

Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost aprobat de Ministerul Educației pe data de 9 martie 2023, prin ordinul 3.800, iar organizarea acestuia este pe module/ intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior.

Elevii și copiii de grădiniță vor începe cursurile luni, 11 septembrie.

Este al doilea an consecutiv când anul școlar este organizat pe module de învățare. Sunt 5 module, despărțite de 5 vacanțe. Cursurile se încheie pe 21 iunie 2024, potrivit structurii publicate în Monitorul Oficial.

Anul școlar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. „Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, adică pot fi puse de școli în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Cele două programe se planifică în module diferite. Perioadele pentru cele două săptămâni „Școala altfel” și „Verde” vor trebui comunicate de către școli părinților și elevilor până la 1 octombrie 2023, conform ordinului de ministru. Și anul acesta școlar va avea o vacanță „mobilă”.

În acest an, elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a nu vor avea manuale noi, ci tot pe cele aprobate în anul 2004, cu mult timp înainte să se fi născut. În locul noilor planuri-cadru pentru liceu și noilor programe care ar fi trebuit să fie elaborate pentru elevii care au traversat reforma curriculară începută în 2012, elevi care anul acesta intră în clasa a XI-a, Ministerul Educației a publicat, cu 10 zile înainte de prima zi de școală, un set de „repere metodologice”.

 

Citeşte mai departe ...

Rezultatele Activității de Inspecție Fiscală de la nivelul AJFP Galați

Inspectorii fiscali din cadrul AJFP Galați au efectuat, în luna iulie 2023, controale la contribuabili persoane juridice și fizice, înregistrând următoarele rezultate:

- inspecții fiscale (generale și parțiale) – 20, din care 15 la contribuabili persoane juridice și 5 la contribuabili persoane fizice;

- controale (controale inopinate și controale încrucișate) – 22, din care 18 la contribuabili persoane juridice și 4 la persoane fizice;

- obligații suplimentare stabilite – 719.593 lei, din care 626.233 lei la contribuabili persoane juridice și 93.360 lei la contribuabili persoane fizice.

Cea mai mare pondere în obligațiile stabilite suplimentar, o reprezintă TVA, cu 76,79%, respectiv 552.566 lei.

„Urmare celor 25 acțiuni de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, organele de inspecție fiscală au stabilit obligații suplimentare  în cuantum de 613.940 lei. De asemenea, la contribuabili persoane fizice, în luna iulie s-au finalizat 15 acțiuni de verificare documentară, s-au emis 12 decizii de impunere în care s-au înscris sume suplimentare în valoare de 47.832 lei”, se arată într-un comunicat remis de AJFP Galați.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a ajuns la 16 transferuri

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a anunţat luni în ultima zi de transferări că a obţinut împrumutul pe un sezon al jucătorului Iustin Neacşu, 19 ani, care poate fi folosit pe postul de fundaş dar şi ca mijlocaş central defensiv. Neacşu, fost component al naţionalelor Under 16 şi Under 18 ale României, este un produs al clubului Universitatea Cluj de la care a fost împrumutat până la finalul stagiunii 2023-2024. În ultimul sezon, noul jucător al Oţelului a evoluat în eşalonul secund la Minaur Baia Mare, formaţie pentru care a marcat un gol.
De-asemenea, după ce şi-a dat acordat încă din urmă cu două săptămâni, Rosario Latouchent, 27 ani, 180 cm, 73 kg, jucător care are dublă cetăţenie franceză şi cea a statului Martinica va ajunge în această săptămână sub comanda lui Dorinel Munteanu şi nu este exclus să debuteze în tricoul Oţelului la partida cu Rapid. Rosario a fost adus de la FK Kauno Zalgiris, formaţie din prima ligă din Lituania şi este un jucător polivalent ce poate evolua ca fundaş de bandă sau inter. Tot luni, clubul gălăţean a anunţat că i-a împrumutat pe Nica şi Farcaş la Unirea Braniştea, formaţie ce evoluează în seria a 2-a din Liga a 3-a.

Citeşte mai departe ...

Din 11 septembrie, mijloacele de transport public Transurb vor circula după programul normal

Începând de luni, 11 septembrie 2023, mijloacele de transport public local de călători vor circula după programul normal, motiv pentru care frecvența de circulație va fi mai mare comparativ cu perioada 3 iulie 2023 - 10 septembrie 2023.

Traseele de autobuz 10 și 24 vor circula începând din 11 septembrie 2023 pe ruta normală de transport în comun după cum urmează:

  • Traseul 10 ( Micro 19 - Damen ) str. Portului - str. Gara nr. 8 - str. Alexandru Moruzzi și retur, str. Alexandru Moruzzi, str. Gara nr. 8, str. Portului;
  • Traseul 24 ( Shopping City - Damen) Str. Portului - str. Gara nr. 8 - str. Alexandru Moruzzi și retur, str. Alexandru Moruzzi, str. Gara nr. 8, str. Portului.

Cele două stații provizorii amplasate pe strada Ana Ipătescu care deservesc traseele 10 și 24 vor fi desființate.

Totodată, traseele 32 și 33 pentru Plaja Dunărea vor fi suspendate începând din 11 septembrie 2023 ca urmare a încheierii sezonului estival.

De asemenea, traseul de autobuz nr. 38 va avea modificări, în sensul că vor fi folosite două capacități cu o frecvență de 45 minute pe un traseu după cum urmează: Micro 19 - str. Oltului - Dr. Petru Groza - Drumul de Centură - str. Barboși - str. Oltului - Micro 19.

Traseele 16 și 37 se vor comasa în traseul 37 și vor fi folosite două capacități care vor circula cu o frecvență de 25 minute cu itinerariul Capăt Levaditti- Trecere Bac și retur.

Programul de transport va putea fi consultat pe site-ul societății „Transurb”.

Citeşte mai departe ...

Studiu: Șomaj de 0,7% în municipiul Galați

Șomaj de 0,7% în municipiul Galați, anunță primarul Galațiului, într-o postare pe Facebook. 
 
„Cifrele vorbesc. Șomajul a scăzut mult în ultimii ani în orașul nostru, arată un studiu realizat de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung (FES). Astfel, șomajul a scăzut la 0,7 % în 2022, de la 2,7% cât era în 2010. Pentru că Galațiul este în plină dezvoltare și a devenit tot mai atractiv pentru investitori”, a transmis Pucheanu.
Citeşte mai departe ...

O porţie de râs la Rozmarin Resort

Cu siguranţă îl ştii de la iUmor şi cu siguranţă ai râs pe canapea când l-ai văzut. Acum poţi să râzi pe scaun, live, pentru că Nae Nicolae vine în Independenţa, Galaţi, sâmbătă, pe 09.09.2023, de la 21:00, la Rozmarin Resort. Partener de comedie va fi Gabriel Dinu! Show-ul este destinat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro şi la Rozmarin Resort, Strada Tudor Vladimirescu Nr. 186 - DN25 , Independenţa, Galaţi.

Citeşte mai departe ...

S-a încheiat numărătoarea șuruburilor de la podul peste Dunăre 

Numărătoarea șuruburilor de la podul peste Dunăre de la Brăila s-a încheiat, au transmis reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Operațiunea a început după apariția pe rețelele de socializare a unei filmări care arată un cetățean care desface cu mâna numeroase șuruburi din sistemul de prindere a unei părți metalice.

„A fost finalizat procesul de verificare a tuturor șuruburilor parapetului de siguranță de pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila (calea 1 și calea 2). Din totalul de 100.000 de șuruburi, au fost slăbite un număr de 401, ceea ce înseamnă aproximativ 0,4% din totalul acestor elemente”, a transmis CNAIR pe Facebook.

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi folosit cel puțin 120 de ani, așa cum au anunțat proiectanții și constructorii obiectivului. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Din octombrie, fiecare ministru va veni cu o propunere de reorganizare a ministerelor

Premierul  Marcel Ciolacu a anunțat că din octombrie, după adoptarea cadrului legal general care vizează reforma administrativă, fiecare ministru va veni în guvern cu propuneri privind reorganizarea ministerelor, primul care a formulat deja o astfel de propunere fiind ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 

„Domnul ministrul Florin Barbu ne-a făcut o prezentare cum are dânsul viziunea în ceea ce priveşte reorganizarea Ministerului Agriculturii. Cu alte cuvinte, după ce o să trecem prin asumare cadrul legal general de reorganizare a administraţiilor locale şi centrale, fiecare ministru va veni în şedinţele de guvern cu o propunere de ordonanţă de reorganizare a ministerelor. Numai aşa putem duce o reformă până la capăt şi acest lucru se va întâmpla din luna octombrie. Nu va exista nicio amânare (...). Îi invit şi pe ceilalţi colegi să intrăm în această zonă de reformă administrativă", a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri