Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Duminică, 10 Septembrie 2023 - Regional Press

Campionii Europei sunt gălăţenii

  • Publicat în Sport

Oradea a găzduit săptămâna trecută cele mai tari două competiţii de minifotbal din Europa. Duminică după amiază s-a tras cortina peste ediţia 2023 a EMF Champions League Masters, competiţie rezervată jucătorilor peste 40 de ani. La start au fost prezente cele mai bune 10 echipe la acest nivel de pe continentul nostru. Reprezentanta Galaţiului, Legends şi-a respectat cartea de vizită şi după un parcurs excelent a reuşit să-şi încununeze toate eforturile cu al doilea titlu consecutiv de Campioana Europei. Echipa gălăţeană manageriată de Dan Crihană a înregistrat rezultatele: 2-4 cu MAV Glisando Timişoara, 8-3 cu Liriada Braşov, 10-2 cu Arsenal Galanta -Slovacia, 5-4 cu Aqua Teplice -Slovacia, în grupă, 2-0 cu Peppy Tg.Jiu, în semifinale şi 3-1 în revanşa cu MAV Glisando din finală. Lotul de jucători: Marian Luca, Ciprian Tofan -Laurenţiu Costin, Dan Crihană, Daniel Pleşu, Cristian Crăciun, Ştefan Tudorache, Florin Ignat, Viorel Cojoc, Alexandru Bourceanu, care a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei, Sorin Frunză, Florin Cernat, Paul Burada, Daniel Popliacă, Bogdan Dima. Oficialii echipei gălăţene: Iulian Florentin Lazăr - antrenor, Dan Crihană -manager, Roxana Lifu - delegat.

Citeşte mai departe ...

Din 11 septembrie, transportul de călători din Galați revine la programul normal

  • Publicat în Social

Începând de luni, 11 septembrie, mijloacele de transport public local de călători din municipiul Galați vor circula după programul normal de transport, motiv pentru care frecvența de circulație va fi mai mare comparativ cu perioada 3 iulie – 10 septembrie, anunță Transurb Galați.

Având în vedere accesibilizarea prin degajarea traficului rutier de pe strada Gara nr. 8, în zona Direcției Regionale Vamale Galați, traseele de autobuz                    10 și 24 vor circula, din 11 septembrie, pe ruta normala de transport în comun, după cum urmează:

- Traseul 10 ( Micro 19 – Damen ) va circula pe Str. Portului – Str. Gara nr. 8 – Str. Alexandru Moruzzi și retur, Str. Alexandru Moruzzi, Str. Gara nr. 8, Str. Portului;

- Traseul 24 ( Shopping City – Damen)  va circula pe Str. Portului – Str. Gara nr. 8 – Str. Alexandru Moruzzi și retur, str. Alexandru Moruzzi, Str. Gara nr. 8, Str. Portului.

Cele două stații provizorii amplasate pe strada Ana Ipătescu care deservesc traseele 10 și 24 vor fi desființate.

Totodată, ca urmare a încheierii sezonului estival pentru plaja Dunărea, traseele 32 și 33 vor fi suspendate.

Traseul de autobuz nr. 38 va suferi modificări din punct de vedere al graficului de transport, fiind folosită o capacitate cu o frecvență de 45 minute pe un traseu circular: Micro 19 - str. Oltului - Dr. Petru Groza - Drumul de Centură - Str. Barboși - Str. Oltului - Micro 19.

Traseele 16 și 37 se vor comasa în traseul 37 și vor fi folosite două capacități care vor circula cu o frecvență de 25 minute cu itinerariul Capăt Levaditti - Trecere Bac și retur.

Programul de transport local poate fi consultat pe site-ul societății Transurb.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: La Galați, funcționează unul dintre cele mai performante centre de radioterapie din țară

Peste 300 de specialiști în tratarea cancerului participă, la Galați, la un amplu congres medical. Specialiști din marile centre medicale ale țării și din străinătate vor prezenta noi proceduri si tratamente în cancerul genital și urologic, rolul extrem de important al prevenției, educației și programelor de screening.

„Pentru tratarea cancerului este nevoie de o întreagă echipă de specialiști. În ultimii ani, Galațiul a făcut pași mari în domeniul diagnosticării și tratării acestei maladii. Astăzi, la Galați funcționează unul dintre cele mai performante centre de radioterapie din țară, unde se tratează cancerul cu ajutorul a două acceleratoare liniare de particule, la care deja s-au realizat peste 50.000 de ședințe de tratament, pentru pacienți din Galați, Brăila, Vaslui, Vrancea, Buzău și Bacău”, a transmis Coste Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, tot la Galați există și un PET-CT modern pentru diagnosticarea tumorilor, precum și singurul tomograf din țară care folosește lumina pentru diagnosticarea cancerului de piele.

„În spatele fiecărui caz de cancer, se află o poveste de curaj și determinare. Pacienții și familiile lor se confruntă cu provocări imense, iar noi suntem datori să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi o șansă la viață”, a adăugat șeful CJ Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri