Menu
RSS
MApN: Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

MApN: Sistemul de supraveghere rada…

Mai mute echipaje de la I...

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe locul 6 în Superligă

Oţelul leagă victoriile şi urcă pe …

Aşa cum ne aşteptam, atmo...

Abonamentele Transurb pentru studenții gălățeni, eliberate de luni, 2 octombrie

Abonamentele Transurb pentru studen…

Societatea gălățeană Tran...

„Panterele” de la Oţelul, duel de foc cu Vulpiţele

„Panterele” de la Oţelul, duel de f…

Liga a 2-a la fotbal femi...

29 septembrie - Ziua Mondială a Inimii

29 septembrie - Ziua Mondială a Ini…

În fiecare an, la 29 sept...

Premierul Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Premierul Ciolacu: România vrea să …

Marcel Ciolacu a vorbit d...

Maraton sportiv pentru sănătatea inimii, la Galați. Competiții de baschet, fotbal, alergare, ciclism și șah la „Festivalul Inimii”

Maraton sportiv pentru sănătatea in…

Pentru a marca “Ziua Mond...

Majorare cu 50% a indemnizației de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți

Majorare cu 50% a indemnizației de …

2.188 este numărul de fam...

Workshop la CCD Galați: „Resursele CRED: educație. deschisă, în clasă și acasă”.

Workshop la CCD Galați: „Resursele …

Atelierele marca „Proiect...

Prev Next

Martie 2023 - Regional Press

Locomotivele similare cu cea care a produs accidentul din Gara Galați, retrase temporar de CFR Călători

  • Publicat în Social

CFR Călători a retras temporar din circulaţie locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, în data de 25 martie 2023, a anunţat vineri compania.

În prezent, nu sunt trenuri anulate generate de această retragere, conform CFR Călători.

„Toate locomotivele operaţionale apte să remorce tren de călători şi care aveau aparatură de comandă similară cu a celei implicată în accidentul feroviar de la Galaţi au fost retrase temporar din circulaţie. Ca măsură suplimentară de siguranţă a circulaţiei trenurilor, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entităţi independente abilitate, la expertizarea soluţiei tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galaţi, retrase temporar”, se arată în comunicatul CFR.

În data de 25 martie 2023, la ora 19:19, la Gara CFR Galaţi, a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi - Buzău. În urma impactului, conductorul trenului implicat, o femeie în vârstă de 53 ani şi cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani, a decedat la spital, iar alte trei persoane au fost rănite. Totodată, au fost avariate locomotiva şi vagonul.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanul Paul Găvănescu, locul 5 la Mondiale

  • Publicat în Sport

Emoţii în penultima zi a celei de-a 9-a ediţii a Campionatului Mondial Masters indoor ce se desfăşoară la Torun în Polonia. Gălăţeanul, Paul Găvănescu, care este legitimat la CSM Dunărea, antrenor Nicolae Ciocan, cvadruplu campion naţional şi dublu campion balcanic, a depăşit toate greutăţile şi a avut o evoluţie bună, reuşind să se claseze pe un onorant loc 5 din 16 participanţi, în proba de triplusalt, cu rezultatul de 13,10 metri, la doar 9 centimetri de medalia de bronz. „Pentru mine, este nesperat de bine ţinând cont de starea fizică cauzată de efectul post Covid la care adaug o semioboseală care s-a manifestat până aseară (n.r.joi) înainte de somn. Chiar sunt foarte bucuros de reuşite (toate 4 săriturile) şi am simţit pentru prima dată în mod veritabil că pot mai mult de atât. Din acest moment, următorul obiectiv este pe listă: Campionatul European aer liber 2023 din septembrie de la Pescara, Italia”, este mesajul postat de Paul Găvănescu pe o reţea de socializare. Pe podiumul mondial al probei s-au regăsit doi americani despărţiti de un polonez.

Citeşte mai departe ...

În acest weekend, „Galațiul Pedalează”

Primăria municipiului Galați informează că duminică, 2 aprilie 2023, se va desfășura evenimentul „Galațiul Pedalează”, organizat de Asociația „Bike Works”.

Participanții la eveniment vor porni la ora 11.30, de la Sala Sporturilor (Micro 19), către Grădina Publică, în mod organizat, în coloană, pe banda întâi de circulație, pe următorul traseu: Esplanada Sălii Sporturilor (Micro 19) – str. Brăilei -  str. Cloșca – bd. Marea Unire (Faleza Superioară) – str. Traian – str. Brăilei – str. Domnească – Grădina Publică.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră.

Citeşte mai departe ...

Galațiul, premiat de industria SMART din România: Centrul regional de tratare a cancerului, apreciat la nivel național

 
Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, alături de Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, și de alți edili din județul Galați, a participat, la București, la gala ”Smart City Industry Awards”, unde au fost recunoscute și premiate persoane, instituții și companii care au reușit să integreze noile tehnologii în diverse proiecte realizate pentru binele comunității și al oamenilor.
 
„Pentru amplele investiții realizate în domeniul diagnosticării și tratării cancerului, am avut onoarea să primesc în numele comunității gălățene distincţia „Smart Living” pentru implementarea de tehnologii care salvează vieți. Este vorba de dotarea Spitalului Județean cu două acceleratoare liniare de particule pentru radioterapie, înființarea unui centru de diagnosticare a cancerului cu ajutorul unui echipament medical de ultimă generație (PET-CT), precum și pentru crearea la Spitalul de Boli Infecțioase a celui mai dotat centru de tratare a cancerului de piele din țară, cu ajutorul unor echipamente medicale unice în România (tomograf în coerență optică).
 
Este un premiu obținut de întreaga comunitate gălățeană, care are în spate munca unei întregi echipe. De asemenea, îl felicit pe prietenul și colegul meu, primarul Ionuț Pucheanu, pentru premiul obținut cu proiectul ”Smart City Galați-Dezvoltarea unui oraș inteligent și sustenabil” și îi mulțumesc senatorului Marius Humelnicu, președintele Comisiei parlamentare de IT & AI, pentru sprijinul acordat Galațiului”, a transmis Costel Fotea, pe Facebook. 
Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Se închide traficul auto pe strada Eroilor

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor privind reabilitarea rețelei de apă, în perioada 3- 7 aprilie, se închide traficul auto pe strada Eroilor, capătul dinspre strada Domnească, pe o lungime de aproximativ 15 metri.

Totodată, traficul pe strada Domnească, la intersecția cu strada Eroilor, se va desfășura îngreunat, lucrările afectând banda dedicată troleibuzelor și parțial banda a doua de deplasare a străzii Domnească.

În ceea ce privește transportul public, autobuzele care asigură Traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR), pe sensul de deplasare Gara CFR – Piața Centrală, vor fi deviate pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu – str. Eroilor – str. Traian.

Pe durata desfășurării lucrărilor, șoferii pot opta pentru următoarele rute ocolitoare:

 - str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu;
 - str. Domnească – str. Gării – str. Traian;
-  str. Traian – str. Eroilor – str. Universității – str. Domnească;
 - str. Domnească – str. Gării – str. Al. I. Cuza – str. Nicolae Gamulea – str. Domnească.Pe durata desfășurării lucrărilor se recomandă șoferilor evitarea străzilor Nicolae Gamulea și Logofăt Tăutu.Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și semnalele agenților de circulație.

Lucrările sunt necesare pentru realizarea obiectivului „Reabilitare rețea apă potabilă str. Domnească, tronson cuprins între str. Eroilor și str. Gării”.

Citeşte mai departe ...

Să ne amintim de filosofii din vremuri demult apuse

„Bucuria este o emoţie plăcută sufletului produsă de gustarea binelui pe care impresiile creierului i-l înfăţişează sufletului ca fiind al lui. Bucuria provine din convingerea pe care o avem că posedăm un anumit bine, iar tristeţea din convingerea pe care o avem despre un anume rău sau un anume neajuns al nostru.” - René Descartes.
În 31 martie 1596 s-a născut René Descartes, cunoscut de asemenea cu numele latin Cartesius, filosof şi matematician francez. René Descartes este autorul vestitei teze: ”Mă îndoiesc, deci cuget. Cuget, deci exist.” (Dubito ergo cogito. Cogito ergo sum). Îndoiala sa a avut însă o semnificaţie progresistă, ideea provenind din lupta filisofului cu dogmatismul scolastic. În „Meditaţii metafizice” (1641), opera sa fundamentală, îşi prezintă în mod clar ideea şi arată că gândirea reprezintă prima noastră certitudine, pentru că nu ne putem îndoi de faptul că ne îndoim.

Citeşte mai departe ...

Furt de erbicid la o fermă din județul Galați

Doi hoți de erbicide au fost prinși de polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați. Ei au furat de la o fermă din județul Galați, peste o jumătate de tonă de substanțe pentru protecția plantelor, în valoare de 160.000 lei.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Galați – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de un bărbat, de 54 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 12-14 martie 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns într-un spațiu de depozitare al societății pe care o administrează și ar fi sustras produse pentru protecția plantelor.

În urma cercetării efectuate la fața locului, precum și din verificările preliminare efectuate de către polițiști, s-a stabilit că, în perioada menționată, persoane necunoscute, prin escaladarea unui perete confecționat din baloți de paie, ar fi pătruns într-un hambar situat în incinta punctului de lucru al societății, aflat în extravilanul satului Vameș, comuna Piscu, județul Galați, și ar fi sustras 510 litri, respectiv 32 de kg de produse pentru protecția plantelor (erbicide).

 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, cercetările fiind continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, prejudiciul cauzat fiind de 160.342 de lei.

 După activitățile investigative efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, la data de 22 martie 2023, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, Serviciului de Investigații Criminale Galați, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, au pus în executare 4 mandate de percheziții domiciliare, în comunele Piscu și Tudor Vladimirescu, fiind identificată și depistată una dintre persoanele bănuite de comiterea furtului, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Piscu.

De asemenea, în incinta unei ferme amplasată în comuna Piscu a fost descoperită întreaga cantitate de erbicide care fusese sustrasă.

După administrarea materialului probator din cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a bărbatului de 32 de ani, iar a doua zi, după prezentarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești și, ulterior, la Judecătoria Liești, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

Totodată, în cursul cercetărilor, a fost identificată și depistată și cea de-a doua persoană bănuită că a participat la comiterea acestei fapte, fiind vorba de un bărbat, de 28 de ani, domiciliat tot în comuna Piscu, județul Galați, față de care, Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 
 
Citeşte mai departe ...

Apetit ofensiv pentru „tigrii” lui United

  • Publicat în Sport

Campioana României a disputat joi în sala Polivalentă Dunărea ultimul joc din turul suplimentar al Ligii 1 la futsal în compania celor de la Luceafărul Buzău. Chiar dacă buzoienii au ajuns târziu la Galaţi şi partida a început cu 20 de minute mai târziu decât ora oficială, „tigrii” lui Florin Ignat nu au fost deranjaţi ci din contră au rămas concentraţi, şi-au făcut un antrenament util în faţa suporterilor fideli, au marcat o duzină de goluri şi îşi aşteaptă „prada” din semifinale. Rezultat final: United Galaţi -Luceafărul Buzău 12-3 (4-1). Marcatorii echipei noastre: Krstic 2 goluri, Dudău 2 g, Crăciun, Arhire 3 g, Oană 2 g, Boşneagă, Ignat. Lotul folosit: Toniţă, Cârdei -Ignat, Krstic, Boşneagă, Crişan, Burdujel, O.Cireş, Dudău, Crăciun, Oană, Petică, Arhire. United şi-a terminat meciurile din această fază a campionatului. Cu o etapă înainte de încheierea turului suplimentar: 1. UNITED GALAŢI 45 puncte, 2.FK Odorheiu Secuiesc 37 p, 3.CFR 1933 Timişoara 34 p, 4.Autobergamo Deva 32 p, 5.West Deva 18 p, 6.Luceafărul Buzău 9 p, 7.CFF Clujana Cluj Napoca 0 p. sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Pas uriaş spre promovarea în Superligă pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

Aproximativ 10000 de spectatori au fost prezenţi joi seara la partida SC Oţelul Galaţi -CSA Steaua Bucureşti din cea de-a doua etapă a play-off-ului Ligii a 2-a la fotbal. Fără managerul tehnic Dorinel Munteanu şi căpitanul Ghiocel, ambii suspendaţi şi amendaţi, Oţelul a strâns rândurile, roş-alb-albaştrii au intrat foarte motivaţi pe gazon şi împinşi de la spate de suporteri au reuşit o primă repriză de vis. Revenit ca titular, Fatai şi-a demonstrat odată în plus calităţile de golgeter şi a reuşit dubla iar Ursu a urcat scorul la 3-0 încă din minutul 32. Roş-alb-albaştrii au intrat la vestiare cu trei goluri avantaj după ce şi-au sufocat adversarii. Repriza a doua a fost diametral opusă. Mai întâi, Fatai a irosit opurtunitatea să facă 4-0 şi cel mai probabil să închidă meciul. Certaţi zdravăn în pauză de antrenorul Daniel Opriţa, steliştii au revenit în forţă în primul sfert de oră din mitanul al doilea prin dubla internaţionalului Under 20, Bodişteanu. Partida s-a aprins, oţelarii conduşi de pe bancă de secundul Sorin Haraga au revenit la cârma meciului, au irosit două ocazii de gol prin Cîrjan şi Cisotti şi au tremurat în prelungiri când Dur-Bozoancă a salvat cele trei puncte de două ori în aceeaşi fază, mai întâi a respins în faţă lovitura liberă executată de Ad.Popa şi apoi l-a blocat pe Mihălescu. Fluierul final al centralului Fluerar, cu o manieră foarte ciudată de arbitraj a declanşat o bucurie imensă atât pe teren cât şi în tribune. Cu această victorie, scor final 3-2, Oţelul face un pas mare spre promovarea în Superligă. Formula folosită de echipa noastră: Dur-Bozoancă -Rus, Yabre, Sîrghi, Panait -Jardan (min.66 Zivulic), Neagu, Cisotti -Ursu (min.60 Nica), Fatai (min.60 Cîrjan), Mitoi (90+4 Scocîlcă). Oţelul îşi consolidează locul 3, loc promovabil, cu 39 puncte, la şapte lungimi de ocupanta locului 4, Dinamo, cu un meci mai puţin. Oţelarii vor juca runda viitoare, pe 7 aprilie, de la ora 20.30 în deplasare cu Dinamo.

Citeşte mai departe ...

Jazz In The City III – Waters of March la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

Vineri, 31 martie, începând cu ora 19:00, în cel de-al treilea concert Jazz In The City III – Waters of March, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” aduce pe scenă nume sonore ale jazz-ului românesc actual: Luiza Zan și Sorin Zlat Trio.

Luiza Zan este una dintre cântărețele excepționale ale jazz-ului românesc contemporan. Cu o voce caldă și impunătoare, interpretările sale pline de sensibilitate, virtuozitate și eleganță stârnesc emoții în rândul spectatorilor, cu fiecare apariție pe scenă. Creativă, implicată și talentată, Luiza Zan nu lipsește din marile concerte și Festivaluri de Jazz, atât din România, cât și din străinătate, concertând de-a lungul timpului alături de nume sonore ale acestui gen muzical. Compune muzică de film, de teatru, muzică pentru spectacole de dans contemporan și, bineînțeles, piese de jazz. A lansat numeroase albume cu lucrări proprii, câștigând atât aprecierile publicului cât și a criticilor de specialitate.

Sorin Zlat Trio a luat naștere în anul 2008, din inițiativa binecunoscutului muzicianului Sorin Zlat, abordând diferite stiluri, de la cool jazz, latin, la bossa nova, post-bop și clasic. Ansamblul și-a câștigat recunoaștere în lumea fascinantă a jazzului din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase apariții pe scene de concert și Festivaluri de notorietate din întreaga lume. Formația este alcătuită din trei artiști consacrați ai acestui gen: pianistul Sorin Zlat, contrabasistul Adrian Flautistu și toboșarul Iulian Nicolau.

Gălățenii sunt așteptați așadar, să se bucure de improvizații de mare virtuozitate, de lucrări de jazz consacrate dar și de compoziții originale, într-o atmosferă de excepție.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri