Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023 - Regional Press

Victorie de senzaţie şi pas mare spre play-off pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Aşa cum am anticipat, partida CSM Galaţi -CSO Voluntari, programată sâmbătă seara în sala Polivalentă şi care a contat pentru cea de-a 17-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Mozzart Bet a fost pe viaţă şi pe moarte, cu multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj şi un final incendiar cu publicul gălăţean în picioare. Oaspeţii au încercat să profite de experienţa superioară, au intrat hotărâţi pe parchet şi au câştigat la o diferenţă de 12 puncte primul sfert. Împinşi de la spate de suporteri, băieţii pregătiţi de Florin Nin ajutat de Cătălin Ştefănescu şi Miloş Pesic şi-au revenit, au început cursa de urmărire şi sârbul Prijovic, cu o aruncare din afara semicercului şi-a adus pentru prima oară echipa în avantaj : 68-66 în min.32. CSM Galaţi a preluat iniţiativa şi s-a desprins decisiv, scor 82-75 cu 82 de secunde înainte ca sirena să anunţe finalul. Tensiunea a atins cote maxime, căpitanul Ciotlăuş a transformat cu sânge rece cele două libere de care a beneficiat în ultimele secunde şi a adus o victorie extrem de preţioasă în lupta pentru calificarea în Top 10. Rezultat final: CSM Galaţi -CSO Voluntari 84-81 (14-26, 22-19, 23-18, 25-18). Lotul echipei gălăţene: Prijovic 11 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepţii; Petică (6 p, 1, 0, 0); Calenic (5 p, 3, 1, 0); Gibbs Jr. (7 p, 1, 0, 1); Nikolic (19 p, 3, 2, 2); Harris-Dyson (10 p, 4, 2, 3); Mitrovic (9 p, 1, 1, 1); Armus (10 p, 5, 1, 2); Ciotlăuş (7 p, 11, 1, 0); Gherman, Stan, Duică. După cea de-a noua victorie sezonală, CSM Galaţi a urcat pe locul 2 în Conferinţa B cu 24 de puncte şi va juca în ultima etapă din sezonul regular în deplasare, pe 28 ianuarie cu SCM OHMA Timişoara, ocupanta locului 3 tot cu 24 de puncte. Pe locuri 4-5 se află Dinamo şi CSO Voluntari, ambele cu câte 23 de puncte iar pe lpoziţiile 6-7 sunt Athletic Constanţa şi Steaua, cu 22 de puncte fiecare. Primele 5 clasate obţin calificarea în faza play-off.

Citeşte mai departe ...

Programul oficiilor poștale din Galați în zilele de 23-24 ianuarie

  • Publicat în Social

Activitatea Poștei Române se desfășoară în conformitate cu Codul Muncii și Contractul Colectiv de Muncă, de aceea, zilele libere stabilite prin lege se aplică și poștașilor, informează Compania Națională Poșta Română.

În acest sens, programul de lucru al subunităților poștale este următorul:

- 23 ianuarie: program normal de lucru aferent zilei de luni;

- 24 ianuarie: toate subunitățile poștale din mediul urban și rural vor fi închise.

Ziua de 24 ianuarie – Ziua Principatelor Române – este declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Citeşte mai departe ...

Satelitul CSM Galaţi a început returul cu o victorie

  • Publicat în Sport
Divizia A la handbal feminin s-a reluat sâmbătă cu partidele primei etape din retur. Sala Siderurgistul a găzduit confruntarea dintre CSM Galaţi şi CSHC Harghita. Prima repriză a fost foarte echilibrată cu cele două echipe mergând cap la cap. Formaţia pregătită de antrenoarele Daciana Balaban şi Sanda Asandei au revenit motivate de la vestiare, au preluat iniţiativa şi au obţinut o victorie la şapte goluri diferenţă, reuşind să-şi ia şi revanşa după înfrângerea din tur. Rezultat final: CSM Galaţi -CSHC Harghita 32-25 (15-15). Lotul echipei gălăţene: Ana Maria Micu, Roxana Ivanov, Amalia Popa -Liliana Ticea, Iris Baştină, Bianca Trincă, Andreea Filip 1 gol, Lavinia Lazăr 8 g, Andreea Prescură 9 g, Daria Dabija 1 g, Iulia Sava 2 g, Sorana Chiriac 3 g, Oana Dobrea, Doriana Pelin, Maria Bălănică 1 g, Maria Frăsinel 7 g. După 10 runde, CSM Galaţi ocupă locul 7 cu 12 puncte în ierarhia seriei B din eşalonul secund. Fetele noastre vor juca etapa viitoare, pe 28 ianuarie, tot acasă cu CSM 2020 Iaşi şi vor încerca să bifeze a cincea victorie sezonală.
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele CJ Galați: Veste bună pentru Varianta Mare de Ocolire a Galațiului

Viitoarea Centură Mare a Galațiului este un proiect extrem de necesar pentru dezvoltarea regiunii noastre. Practic, este vorba despre o centură ocolitoare nouă, care ar urma să plece din Vama Giurgiulești, să treacă prin spatele lacului Brateș și să ajungă în DN25, în zona localității Traian, anunță Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Este un proiect al Galațiului la care țin foarte mult și pentru care voi lupta până la capăt. De aceea, am convocat, la sediul Consiliului Județean, o amplă întâlnire de lucru, la care au participat proiectantul noii variante de ocolire a Galațiului, directorul Implementări Proiecte din CNAIR, Felician Cerneștean, directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri Buzău, Sorin Robu, echipa de implementare care se ocupă de acest proiect din CNAIR, echipa de calitate de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași, precum și specialiștii în domeniu din cadrul Consiliului Județean Galați.

A fost o ședință aplicată, în care le-am explicat foarte clar cât este de importantă și de necesară această nouă variantă de ocolire a Galațiului, o investiție de aproximativ 840 de milioane de lei, deblocată de actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În acest moment, se lucrează la partea de proiectare tehnică, pe care proiectantul a promis că o va finaliza la mijlocul acestei primăveri, astfel încât în acest an să înceapă și lucrările. De asemenea, am analizat și punctele de intersecție ale traseului Drumului Mare de Centură cu proiectele Consiliului Județean, precum și stadiul lucrărilor la Drumul Expres Galați-Brăila”, a transmis Costel Fotea, șeful CJ Galați.

Noua Variantă Ocolitoare a Galațiului va avea o lungime de 33,6 kilometri, un tunel pe sub Valul lui Traian și mai multe noduri rutiere și girații. Proiectul are deja un constructor desemnat prin licitație.

Citeşte mai departe ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „Să ne gândim şi să ne concentrăm doar la ceea ce avem de rezolvat ca şi plan de joc şi sigur pe final împotriva Voluntariului să obţinem o victorie”

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea găzduieşte astăzi, de la ora 18.30 partida CSM Galaţi -CSO Voluntari din cea de-a 15-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Mozzart Bet. Miza este foarte mare, ambele echipe având nevoie de victorie în lupta aprigă pentru calificarea în play-off, Top 10. „Este un meci important. Avem două meciuri în care ne trebuie minim o victorie. Avem de disputat aceste două meciuri în faţa a două echipe extrem de valoroase, prin prisma lotului, prin investiţiile făcute. În acest moment nu le mai cântărim aşa, ştim că trebuie să dăm totul, să avem energia şi atitudinea necesară pentru a obţine o victorie. Cred, şi sunt convins, că victoria cu Voluntariul va fi cu atât mai frumoasă pentru că va fi obţinută în faţa propriilor suporteri. E un lucru care, din punctul meu de vedere ar trebui să dea un moral bun echipei. Sunt câteva probleme medicale, nici la Oradea nu am fost în formula completă, dar sper ca până la ora jocului să le putem rezolva pe majoritatea şi să dăm pe care ne-o dorim. Nu putem vorbi de recuperare după o excursie de 12 ore de la Oradea, distanţa dintre meciuri este de o zi, dar aşa cum spuneam e un moment în care trebuie să avem capacitatea mentală să lăsăm totul deoparte, să ne gândim la meciul de sâmbătă, să ne gândim şi să ne concentrăm doar la ceea ce avem de rezolvat ca şi plan de joc şi sigur pe final împotriva Voluntariului să obţinem o victorie”, a precizat Coach Florin Nini. Situaţia din Conferinţa B se prezintă astfel: 1.CSM CSU Oradea 27 puncte, 2.SCM OHMA Timişoara 23 p, 3.Dinamo 22 p, 4.CSO Voluntari 22 p, 5.CSM GALAŢI 21 p, 6.Athletic Constanţa 20 p, 7.Steaua 20 p, 8.CSM 2007 Focşani 17 p, 9.Laguna Bucureşti 16 p. Echipa gălăţeană va juca în ultima etapă din sezonul regular în deplasare, pe 28 ianuarie, cu SCM OHMA Timişoara.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri