Menu
RSS
„Obezitatea – problemă de sănătate publică: informare, conştientizare, educaţie medicală”

„Obezitatea – problemă de sănătate …

Astăzi, 4 martie, marcăm ...

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Crăieşti, judeţul Galaţi

Sfinţirea bisericii ”Sfinţii Arhang…

În Duminica a 34-a după R...

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, la Galați

Trotuar asfaltat cu tot cu copaci, …

O echipă a Serviciului Pu...

Drum nou între Buciumeni și Țepu. Costel Fotea: Ieri cu piatră, astăzi cu asfalt

Drum nou între Buciumeni și Țepu. C…

O nouă investiție pe drum...

Accident la intersecția dintre străzile Traian și Rizer: două persoane rănite

Accident la intersecția dintre stră…

Accident la intersecția d...

Paul Găvănescu este dublu campion naţional indoor

Paul Găvănescu este dublu campion n…

În weekend la Bucureşti, ...

O Cerere în căsătorie la Galaţi

O Cerere în căsătorie la Galaţi

Vineri, 8 martie, ora 19:...

Ciolacu, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni: Europa are nevoie de mai multe politici sociale

Ciolacu, la Congresul Partidului So…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Duminică, 25 Septembrie 2022 - Regional Press

Platformă digitală interactivă pentru persoane cu deficiențe de auz 

#Pesemne.ro, prima platformă digital-interactivă din România pentru persoane cu deficiențe de auz și tipice, lansată de Asociația Zi de Bine, în colaborare cu Asociația 321Sport.

 Platforma va grupa cele mai importante 1.000 de cuvinte, pentru fiecare cuvânt se va înregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia în LMG (limbaj mimico gestual).

 Creatorii platformei reamintesc că „la nivel mondial peste 360 de milioane de oameni au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, mai exact 5% dintre aceștia. În România, în prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei fiind copii, iar în următorii cinci ani se anticipează o creștere considerabilă”.

Citeşte mai departe ...

Jumătate dintre noi nu facem sport și nu ne antrenăm corpul în activități fizice regulate

Conform ultimului sondaj Eurobarometru al UE, pe acest domeniu, aproape unul din doi rezidenţi din Uniunea Europeană (UE) afirmă că nu se antrenează niciodată sau nu face sport.

 Procentajul de 45% este în creştere faţă de 39% în 2009, dar cu un punct procentual în scădere comparativ cu 2017.

 În plus, aproape unul din cinci, sau 17%, afirmă că face mai puţine exerciţii decât de trei ori pe lună. Un total de 32% dintre rezidenţii UE se antrenează cel puţin o dată pe săptămână, iar 6% fac acest lucru de cel puţin cinci ori pe săptămână.

Europenii activi fizic sunt în general bărbaţi, bine educaţi, angajaţi şi stabili financiar, potrivit sondajului.

 Aproximativ 49% dintre femei nu fac exerciţii fizice niciodată, comparativ cu 40% dintre bărbaţii respondenţi.

 Doar 13% dintre cei care au părăsit şcoala la vârsta de 15 ani sau mai tineri se antrenează cel puţin o dată pe săptămână, faţă de 42% dintre cei care au rămas în învăţământ până la vârsta de 20 de ani sau mai mult.

 Doar 22% dintre respondenţii fără loc de muncă se antrenează cel puţin o dată pe săptămână, în timp ce 45% dintre manageri fac exerciţii săptămânal.

 Pentru persoanele care au dificultăţi în plata facturilor (20%) este mai puţin probabil să se antreneze în fiecare săptămână decât cei care nu se confruntă cu astfel de dificultăţi niciodată sau aproape niciodată (36%).

 Lipsa timpului este principalul motiv pentru care respondenţii nu se antrenează (41%), urmată de o lipsă de motivaţie sau interes (25%).

Citeşte mai departe ...

Au început cursurile de blogger, vlogger, influencer la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Gabriel Coveșeanu (Cove) a avut prima întâlnire cu grupa de cursanți, iar discuțiile au fost foarte animate încă din primele minute. Participanții au vrut să afle încă de la primul curs despre comunicarea în Social Media și despre arta de a-i cuceri pe ceilalți în mediul online.

În perioada următoare, cursanții se vor întâlni și cu ceilalți lectori, Dan Cătălin Predescu, Radu Alexandru și Gina Bradea, astfel încât să aibă acces la experiențe cât mai diversificate.

Cursurile se adresează tuturor celor care au absolvit cel puțin liceul, sunt pasionați de comunicarea în mediul online și își doresc să afle cât mai multe despre aceste noi meserii. Aceste module reprezintă o premieră în mediul universitar românesc și sunt organizate prin Departamentul de formare continuă și transfer tehnologic.

„Organizarea acestor cursuri este un prim pas în adaptarea conținuturilor noastre educaționale la noile cerințe de pe piața muncii, aflată într-o continuă schimbare. Pentru noi este foarte important să le oferim cursanților conținut relevant care să îi ajute să înceapă o carieră în acest domeniu. Vom avea atât informațiile teoretice, cât mai ales informații practice. Acesta este motivul pentru care am apelat la formatori care au deja experiență în acest domeniu și sunt în măsură să ofere informații aplicate”, a declarat Prof. univ. dr. Simona ANTOFI, decanul Facultăţii de Litere.

Taxa aferentă acestor programe de studii este de 300 de lei, corespunzătoare celor 20 de ore prevăzute în planurile de învățământ.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați construiește două clădiri noi la Spitalul de Urgență

Lucrări în ritm accelerat pentru a finaliza anul acesta două mari investiții la Spitalul Județean Galați, cea mai mare uniate medicală din județ. Este vorba despre două clădiri noi, în care vor fi amenajate zeci de cabinete și spații medicale.
 
„Continuăm astfel, pentru prima oară în ultimele decenii, să construim clădiri medicale noi, pe care le și dotăm cu echipamentele necesare, pentru ca pacienții să aibă condiții mai bune de diagnostic și tratament. Ambulatoriul spitalului se extinde cu peste 1500 de mp, într-o clădire cu trei etaje construită de la zero cu ajutorul banilor europeni. Se lucrează deja de ceva timp la finalizarea amenajărilor interioare, echipamentele medicale (peste 2,1 milioane de lei) fiind deja achiziționate. În curând, vom finaliza și procedurile pentru achiziționarea mobilierului”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Clădire nouă va avea și secția de Prosectură, Anatomie Patologică și Medicină Legală.
 
„Se lucrează deja la partea de automatizări și amenajare interioară, iar în scurt timp vom finaliza și procedurile pentru achiziționarea echipamentelor necesare”, a adăugat Fotea.
 
Valoarea celor două investiții este de peste 23 de milioane de lei.
Citeşte mai departe ...

La Galaţi, un Concert în doi

Duminica, 9 octombrie, ora 19:00, la Versus Pub din Galaţi aveţi întâlnire cu Ada Milea la un concert în doi, alături de Bobo Burlăcianu. Ada Milea este o cântăreaţă recunoscută pentru ironiile inteligente şi sarcasmul de bun gust, iar împreună cu Bobo Burlăcianu creează cocktailuri artistice pline de umor, declanşând un amalgam de trăiri în rândul spectatorilor, prin piese şi momente actoriceşti expresive.
Sunteţi aşteptaţi la un concert cu personaje de o tristeţe comică zguduitoare. Nici muzică, nici teatru, sau (poate) amândouă exact în acelaşi timp. Despre: muşte, iarbă, femei ideale, puşcărie, alcool, rugăciuni, porci mâncători de oameni, vecini traficanţi de jucării, etc.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri