Menu
RSS
Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Prev Next

Sâmbătă, 24 Iulie 2021 - Regional Press

Liberty Galați: Fundația GFG a lui Sanjeev Gupta își extinde prezența și în România

Sanjeev Gupta, președintele executiv al Alianței GFG, a lansat sâmbătă activitatea Fundației GFG în România. Pe platforma industrială a combinatului siderurgic Liberty Galați, parte a Grupului LIBERTY Steel - GFG, Gupta a făcut un prim pas al dezvoltării Fundației GFG în Europa Centrală.

Pentru a marca momentul, 12 tineri au fost premiați pentru realizările lor remarcabile în educație și sport. De asemenea, altor 4 elevi de la Colegiul Tehnic Energetic „Paul Dimo” din Galați, aflat în parteneriat cu Liberty Galați, împreună cu 6 studenți stagiari care s-au alăturat companiei în programul de internship, li s-au acordat distincții simbolice. Totodată, 4 angajați au primit recunoaștere pentru contribuția și angajamentul lor în activități de voluntariat în beneficiul comunității locale. 

Fundația GFG este o organizație caritabilă, fondată de Sanjeev Gupta și soția sa Nicola, care a fost înregistrată în Marea Britanie în anul 2017. Activitatea Fundației s-a extins în 2019 și în Australia. Viziunea fondatorilor este de a dezvolta programe educaționale ce urmăresc să ofere tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp încrederea, comunicarea și abilitățile interpersonale.

În prima sa etapă, în România, fundația se va axa pe consolidarea unor programe educaționale de succes și pe activități comunitare deja existente la Galați și în localitățile învecinate, cum ar fi: Școala de Vară a Liberty Galați, aflată acum la a 10-a ediție, sesiuni tematice dar și vizite ale elevilor și studenților în sectoarele de producție ale combinatului.

Liberty Galați are legături strânse cu Universitățile din Galați, București, Iași și Constanța și este în curs de creare a unei Academii GREENSTEEL cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Citeşte mai departe ...

Victorie la debutul olimpic pentru Mihaela Buzărnescu

  • Publicat în Sport

Tenismena Mihaela Buzărnescu a învins-o pe americanca Alison Riske, cu 6-7 (0), 7-5, 6-4, sâmbătă, în prima rundă a probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Românca (33 ani, 168 WTA), calificată in extremis la Jocurile Olimpice, a reuşit să obţină victoria la capătul unui meci foarte disputat, care a durat 173 de minute. Buzărnescu o va înfrunta în turul doi pe cehoaica Marketa Vondrousova (22 ani, 41 WTA).

Citeşte mai departe ...

Prima medalie pentru România la Tokyo: Ana Maria Popescu a cucerit argintul olimpic

  • Publicat în Sport

Scrimera română Ana-Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin „tuşa de aur''. Finala a fost una foarte strânsă, o singură dată existând o diferenţă de două tuşe între cele două combatante, 2-0 pentru Ana-Maria Popescu. Românca a reuşit să egaleze în ultimele secunde alte timpului regulamentar, 10-10, dar a fost surprinsă în minutul de prelungire care a urmat. La Tokyo, Popescu (ex-Brânză), campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6, în sferturi a trecut de o reprezentantă a Estoniei, Julia Beljajeva, cu 15-8, iar în semifinale a învins o altă estoniană, Katrina Lehis, cu 15-11.

Citeşte mai departe ...

Tricolorii care vor concura duminică la Jocurile Olimpice

  • Publicat în Sport

Sportivii români vor evolua duminică la baschet 3x3, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, înot, judo şi tenis de masă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa de fotbal a României înfruntă Coreea de Sud, într-un meci care îi poate aduce calificarea în sferturile de finală. Gimnasta Larisa Iordache vizează calificarea în finala de la bârnă, în competiţie intrând şi înotătorul Robert Glinţă, dar şi judoka Andreea Chiţu.
Programul sportivilor români în întrecerile de duminică 25 iulie (ora României):
Baschet 3X3: 4.40 (Aomi Urban Sports Park) - feminin: România - Italia, 11.30 (Aomi Urban Sports Park) - feminin: România - SUA; Canotaj: 6.20 (Sea Forest Waterway) 2 vâsle feminin - semifinala 1: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş, 6.50 (Sea Forest Waterway) 2 vâsle masculin - semifinala 2: Ioan Prundeanu, Florin Enache, 7.00 (Sea Forest Waterway) 4 rame fără cârmaci feminin - recalificări: Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu, 7:10 (Sea Forest Waterway) 4 rame fără cârmaci masculin - recalificări: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari; Fotbal: 14.00 (Ibaraki Kashima Stadium) - masculin - Grupa B: România - Coreea de Sud; Gimnastică artistică: 9:10 (Ariake Gymnastics Centre) - calificările feminin - Subdiviziunea 3: Larisa Iordache (bârnă), Maria Holbură (individual compus); Înot: 13.58 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin - seria 4: Daniel Martin, 14.03 (Tokyo Aquatics Centre) 100 m spate masculin - seria 6: Robert Glinţă; Judo: 5.00 (Nippon Budokan) - cat. 52 kg feminin - primul tur: Andreea Chiţu - Thuy Nguyen (Vietnam); Tenis de masă: Tokyo Metropolitan Gymnasium - dublu mixt - sferturi de finală: Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs - Xin Xu/Shiwen Liu (China), Tokyo Metropolitan Gymnasium - simplu masculin - turul 2: Ovidiu Ionescu - Gustavo Tsuboi (Brazilia)

Citeşte mai departe ...

Festivalul George Enescu îl aduce în atenţie pe Claude Debussy

Robert Powell, actorul care l-a interpretat pe Iisus în celebrul film "Iisus din Nazareth" va fi prezent pe 3 septembrie, la Sala Thalia din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", informează un comunicat de presă remis AGERPRES. "Robert Powell, actorul care l-a jucat pe Iisus în celebrul film 'Iisus din Nazareth' face parte din distribuţia impresionantă a spectacolului 'Viaţa pasională a lui Claude Debussy', alături de actriţa Rohan McCullough, cunoscută pentru numeroase distribuţii în filme, seriale şi piese de teatru şi de muzicienii Clive Conway la flaut şi Christine Croshaw la pian. Robert Powell va da viaţă personajului uneia dintre cele mai fascinante celebrităţi din istoria muzicii, Claude Debussy, iar Rohan McCullough se alătură pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar şi complex. De-a lungul întregii drame se va derula muzica sa, ce a şocat încă de la apariţie prin senzualitatea şi limbajul armonic îndrăzneţ. Spectacolul unic poate fi urmărit la Sibiu în 3 septembrie, la Sala Thalia", se arată în comunicatul organizatorilor.

Citeşte mai departe ...

Vieţi salvate cu ajutorul cardiologiei intervenţionale, la Spitalul Județean Galaţi

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi este singura unitate medicală din regiunea de sud-est a României unde se pot realiza coronarografii şi se pot monta stenturi și implanturi pacienţilor cu boli de inimă sau care au suferit un infarct miocardic acut. Săptămâna aceasta, alți pacienți aflați în stare critică, având grave probleme de ritm cardiac, au primit o nouă șansă la viață.

Este o procedură relativ nouă pentru Spitalul Județean, care practic salvează viața celor cu un puls foarte scăzut. Pentru acești pacienți nu există alt tratament, altă soluție, iar inima lor este atât de slăbită încât nu poate face față unui drum lung către un alt centru medical din țară.

„De mai bine de două luni, acești oameni pot fi salvați la Galați de către o echipă medicală tânără condusă de dr. Luiza Nechita. Această procedură medicală este gratuită pentru pacienți, deoarece Consiliul Județean asigură în acest moment costurile acestor dispozitive medicale. Le mulțumesc tuturor celor care, prin munca și pregătirea lor, fac tot posibilul pentru a salva viața pacienților”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri