Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Duminică, 07 Februarie 2021 - Regional Press

Despre formularul de consimțământ și testarea antigen a copiilor în școli

Ministerul Sănătății a publicat, pe site-ul instituției, formularul prin care părinţii îşi dau consimţământul pentru testele antigen aplicate copiilor în cabinetele medicale şcolare.

În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătăţii recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale şcolare, atunci când acest lucru este posibil. Testarea este esenţială pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, pentru sănătatea copiilor şi profesorilor şi pentru binele întregii comunităţi. (…) Recomandăm părinţilor să aducă din prima zi de şcoală formularul de consimţământ tipărit şi semnat, pentru ca elevii să poată fi testaţi imediat atunci când este nevoie”, informează Ministerul Sănătății.

Pentru elevii care prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare, se mai spune în informarea oficială.

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către direcţiile de sănătate publică în maximum 24 ore.

Dacă părintele sau tutorele legal nu îşi exprimă acordul pentru testare, în cazul existenţei unor simptome specifice, ca şi în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea şcolară, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii paşilor următori. Testarea cu teste antigen rapide se recomandă şi cadrelor didactice şi altor angajaţi ai unităţii şcolare a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă), cât şi cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învăţământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz”, mai precizează sursa citată.

Citeşte mai departe ...

”Bâlbâiala”dintre ministere în strategia încropită pentru deschiderea școlilor poate duce la un nivel ridicat al infectărilor. Cine își asumă responsabilitatea?

Europarlamentarul Victor Negrescu a avut, duminică, o intervenție televizată în care a precizat că Guvernul ar trebui să îşi asume responsabilitatea dacă se constată apariţia unor cazuri de COVID-19 generate de mersul la şcoală în primele două săptămâni, în contextul în care există "bâlbâieli" şi "dispute" între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, dar şi lipsa unor măsuri concrete de gestionare a situaţiei.

Potrivit europarlamentarului, nu se explică cum se va menţine distanţa fizică de 1 metru, nu există un buget pentru redeschiderea şcolilor şi asigurarea echipamentelor de protecţie, nu avem un program de testare pentru şcoli, un număr infim de profesori vaccinaţi, nu a fost suplimentat numărul de cadre medicale în şcoli; au scos sistemele de protecţie şi au crescut la capacitate maximă clasele fără alte soluţii.

 

Citeşte mai departe ...

A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

Mâine, 08 februarie, va sosi în România cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj- Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

 

Citeşte mai departe ...

Coronavirus: 1.975 de cazuri noi și 966 de bolnavi la ATI

Rata de infectare cu coronavirus a crescut față de sâmbătă, 06 februarie, la 12,7%. Astfel, în urma testelor efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.975 de cazuri noi cu SARS - CoV - 2. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 745.318 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 691.377 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.373. Dintre acestea, 966 sunt internate la ATI.

Citeşte mai departe ...

Oţelarii au câştigat primul amical din cantonament

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a învins, scor 2-1 (2-0), în partida de verificare disputată în compania formaţiei Dante Botoşani, locul 8 în seria 1 Liga 3, în cantonamentul din nordul Moldovei. Meciul a avut loc pe stadionul Rarăul din Câmpulung Moldovenesc şi a fost decis golurile marcate de Bogdan Gavrilă (min. 14) şi Alin Nica (min. 25) pentru oţelari, în timp ce Dante a înscris în min. 60, din penalti. Bogdan Gavrilă a fost MVP de ziua sa de naştere, reuşind să marcheze un gol şi să dea o pasă decisivă. Antrenorul Petre Grigoraş a început cu următoarea formulă: Ursu - Farcaş, Stoian, Ghiocel, Sevastian - Cucu, Crihană - Bîrlădeanu, Gavrilă, Nica - Răducan. În cel de-al doilea mitan a fost utilizată echipa: Dinu - Mereuţă (Farcaş), Stoian, Ghiocel, Crihană - Cucu, Iani - Petrache, Alecu, Nica - Cîrjan. Următorul joc de pregătire al roş-alb-albaştrilor va avea loc miercuri, 10 februarie, cu Şomuz Fălticeni, locul 5 din seria 1 a Ligii 3 când cel mai probabil va fi folosit şi ultima achiziţie brazilianul Marquinos.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri