Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Marți, 09 Iulie 2024 - Regional Press

100% la BAC, pentru seminariștii unei secții de la „Sf.Andrei”

Arhiepiscopia Dunării de Jos ne transmite un comunicat de presă prin care anunță, cu bucurie, reușita candidaților la bacalaureat din cadrul instituției de învățământ liceal din subordine.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu Permanenţa Consiliului eparhial, au luat act cu bucurie de rezultatele foarte bune obţinute de promoţia 2024, din cadrul Seminarului Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” din Galaţi, la examenul de Bacalaureat, sesiunea iulie 2024.

Pentru absolvenţii Secţiei Pastorală procentul de promovabilitate a fost de 100%, iar pentru cei de la Secţia Patrimoniu a fost de 93%.

Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat, le-a transmis felicitări pentru rezultatele obţinute şi le-a urat succes la următoarele examene de admitere la Facultatea de Teologie”. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Citeşte mai departe ...

Magazinul Lidl din Micro 13B, amendat de Direcția de Sănătate Publică Galați

O acțiune de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați la supermarketul Lidl din cartierul Micro 13B a urmărit verificarea respectării normelor igienico-sanitare cu privire la modul de colectare, depozitare temporară și eliminare a tuturor tipurilor de deșeuri provenite din unitate.

A fost verificat inclusiv modul de colectare și depozitare a deșeurilor reciclabile de la populație prin sistemul automat din exteriorul magazinului.

Reprezentanții DSP au constatat deficiențe privind depozitarea temporară a deșeurilor reciclabile până la eliminare, acestea fiind depozitate în mare măsură direct în spațiile de desfacere din magazin, întrucât spațiul de depozitare al unității este limitat.

În consecință, magazinul Lidl a fost amendat cu 6.000 de lei și a primit recomandări cu termene imediate și permanente pentru eliminarea deșeurilor și colectarea conformă doar în spațiul special amenajat, precum și pentru aprovizionarea cu mărfuri în limita spațiilor de depozitare și expunere din unitate.

Pe aceeași temă, a colectării, depozitării temporare și eliminării deșeurilor, reprezentanții DSP Galați au controlat și unitățile Carrefour Express din incinta Winmarkt, hipermarketul Kaufland din Micro 40 și supermarketul Supeco, la niciunul din acestea nefiind găsite deficiențe.

Citeşte mai departe ...

17 şarje de aur, argint şi bronz pentru „siderurgiști”

  • Publicat în Sport
Siderurgistul Galaţi a respectat tradiţia şi a participat în weekend cu o delegaţie de 11 sportivi conduşi de antrenorii Dorel Badiu şi Iulian Călin la cea de-a 26-a ediţie a Rousse Summer, un concurs internaţional de badminton pentru categoriile Under 13, Under 15 şi Under 17. „Siderurgiştii” şi-au confirmat valoarea şi au reuşit să cucerească numai puţin de 17 medalii: şase medalii de aur, cinci de argint şi şase de bronz. Rezultatele individuale sunt: Under 13: Sonya Stancu -bronz la simplu şi aur la dublu; Dorothea Ursăchescu -bronz la dublu; Sebastian Panaite -aur la simplu; Under 15: Alexia Chirilă -argint la simplu şi aur la dublu; Edit Ursăchescu -aur la dublu; Sebastian Panaite -bronz la dublu; Ionuţ Nistor -argint la simplu, bronz la dublu; Under 17: Amalia Pintilie -aur la dublu, Mădălina Panaite -aur la dublu, Matei Slavu -bronz la simplu, argint la dublu; Bogdan Balaban -bronz la simplu şi argint la dublu; Andrei Adamache -bronz la dublu. Sezonul competiţional s-a încheiat şi urmează binemeritata vacanţă de vară până pe 3 august.
Citeşte mai departe ...

CJ continuă investițiile în sănătate. Costel Fotea: Modernizăm vechea clădire a Policlinicii de la Spitalul Județean Galați

Consiliul Județean Galați investește peste 3 milioane de euro, bani europeni atrași, pentru a renova și dota cu echipamente medicale cabinetele medicale din vechea clădire a Policlinicii (parter, etajul I și etajul II).
 
„Vom crea spații noi pentru: tratamentul oncologic prin chimioterapie, proceduri endoscopice, precum și tratarea litiazei renale cu ultrasunete (cu ajutorul litotritorului). Vor fi achiziționate aproximativ 450 de echipamente medicale (sistem de detectare precoce a cancerului bucal, laser endovenos pentru tratarea varicelor, trusă performantă de videoendoscopie, sistem modern pentru intervenții endoscopice și laparoscopice), dispozitive IT și piese de mobilier pentru dotarea spațiilor medicale din cadrul Policlinicii”, a transmis Costel Fotea. 
 
În acest moment, Policlinica Spitalului Județean are două clădiri, una în plin proces de modernizare (vechea clădire) și cea nou construită de către Consiliul Județean (peste 1.500 de mp suprafață desfășurată).
 
„Totul pentru ca pacienții să aibă condiții mult mai bune de îngrijire. Totul pentru sănătatea gălățenilor!”, a precizat Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Ajax Dulcisimo, Viitorul şi Real se bat pentru titlu la Galaţi

  • Publicat în Sport

Oraşul de la Dunăre va găzdui în perioada 10-13 iulie, în premieră, la Platinum Arena, de pe Calea Prutului nr.64, Campionatul Naţional de Minifotbal pentru seniori. La start s-au aliniat 32 de echipe ce au fost repartizate în opt grupe. Galaţiul este reprezentat la această competiţie de trei formaţii. Ajax Dulcisimo, campioana naţională en-titre şi vicecampioană EMF Champions League a fost repartizată în grupa A, una complicată alături de: Portugalia Tg,Mureş, Borussia Sibiu şi Glissando Timişoara.
Viitorul Galaţi, vicecampioana locală va juca în Grupa E unde va întâlni pe: Plus Ultra DB Arad, Pescăruşul Sarichioi, D Angelo Bucureşti.
Cea de-a treia echipă gălăţeană, Real va evolua în grupa F alături de : Nordic Boys Baia Mare, Bad Boys Oradea şi Old Boys Bucureşti. Celelalte echipe participante sunt: Extrarereştrii 2014 Bistriţa, Roelectrice Deva, Minifotbal Dedy Med Timişoara, Viitorul Grafit Decor Câmpineanca -grupa B; Regional Floreşti, Tazmannschaft Bucureşti, Redex Baia Mare, Pro Fotbal Sibiu -grupa C; Chedra Tex Fotbal Ploieşti, Boromir Rm.Vâlcea, Bella Venezia Bucureşti, Atletic Joga Bonito Alba Iulia -grupa D; Premier Iaşi, Nova Vita Tg.Mureş, Ergad B&B Arad, Viitorul Dobroeşti -grupa G; Reggio Liriada Braşov, Fire Team Gorj, Belfoot Iaşi, Real Bistriţa. Primele două clasate din fiecare grupă se califică pentru optimi.

Citeşte mai departe ...

Începe dezinsecția în oraș

În perioada 11-19 iulie 2024 se va realiza o nouă etapă din Planul de acțiune privind activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare, prin intermediul Serviciului Public Ecosal.

Astfel: în zilele de 11 și 12 iulie, în intervalul orar 5.00 – 8.00, se va desfășura acțiunea de combatere aviochimică a larvelor de țânțari și a insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanțele Vectobac WG și Solfac Trio EC 140 NF;

- în perioada 16 –18 iulie, în intervalul orar 22.00 - 6.00, se va interveni la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanța Solfac Combi MAXX - insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Niciodată în istoria sa modernă România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Centrala Hidroelectrică Vidraru pentru a lansa o investiție de 200 milioane de euro. „Privesc cu multă încredere în viitor pentru că niciodată în istoria sa modernă România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum”, a spus Ciolacu la Vidraru.

Premierul a vorbit despre miile de „eroi” care au ridicat „adevărată operă de artă”. Statul român are obligația să le arate „respectul cuvenit” și „asta facem prin majorarea și recalcularea pensiilor”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum: sunt zeci de miliarde de euro investiți în tot ceea ce înseamnă infrastructuri critice de transport, energie, sănătate și în IT, iar investiția de azi de retehnologizarea centralei de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul din obiectivele esențiale pentru sistemul nostru energetic. Această investiție ne va permite să modernizăm această capodoperă a ingineriei românești, să putem obține energie verde într-un mod și mai eficient pe termen lung. Sunt convins că dacă investiția din 1966 a fost amortizată în 28 de ani, cea semnată astăzi va fi recuperată probabil în câțiva ani (...) Faptul că avem resurse hidrografice uriașe nu înseamnă că trebuie să le risipim, iar faptul că vrem să protejăm aceste resurse nu înseamnă că trebuie să blocăm investiții care se traduc în energie ieftină pentru toți românii și mai ales pentru economie. Trebuie să fim suficient de inteligenți încât să putem folosi aceste bogății date României în mod cumpătat, pe termen lung și în folosul generațiilor viitoare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Hidroelectrica a atribuit contractul pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru. Contractul a fost adjudecat de o asociere de firme și are valoarea de 188.382.020,89 euro.

Citeşte mai departe ...

Incendiu puternic la Tecuci: două clădiri au luat foc

Un incendiu a izbucnit marți dimineață la Tecuci. Flăcările s-au extins cu viteză și au cuprins două clădiri. La fața locului intervin mai multe echipaje de pompieri.

ISU Galați anunță că a fost alertat despre un incendiu care a afectat două imobile din orașul Tecuci.

Potrivit pompierilor, este vorba despre clădiri situate pe strada 13 Septembrie nr.10 colț cu strada George Coșbuc.

În misiune au fost trimise trei autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Tecuci, o autospecială de la Ivesti și echipajul SMURD. Focul s-a extins cu viteză și s-ar putea extinde la clădirile din jur. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri