Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Miercuri, 03 Iulie 2024 - Regional Press

Trenurile de pe ruta Cluj Napoca – Galați opresc și la Bonțida, pentru Festivalul Electric Castle

  • Publicat în Social

Mai multe trenuri ale CFR Călători vor avea programată o oprire la Bonțida, suplimentar față de trenurile care au deja oprire, pentru preluarea călătorilor care merg la Festivalul Electric Castle, organizat în apropiere de Cluj Napoca, anunță CFR Călători.

Printre trenurile cu oprire suplimentară la Bonțida se numără IR 1830 Galați – Cluj Napoca (în perioada 16 - 21 iulie) și IR 1832 Cluj Napoca – Galați (17 - 21 iulie).

Festivalul Electric Castle are loc în perioada 17-21 iulie.

Citeşte mai departe ...

Unul dintre cele mai active Centre universitare de Fizio-Kinetoterapie din țară este la UDJG

În perioada recentă, am avut deosebita plăcere să găzduim la Centrul Universitar Echipa Națională a României de baschet U18 Masculin.

Această oportunitate ne-a permis să evaluăm fiecare sportiv în condiții statice și dinamice, utilizând dispozitive inovatoare și non-invazive pentru a monitoriza distribuția presiunii și a suprafeței plantare, precum și centrul de greutate (COG).

Totodată, am realizat evaluări ale compoziției corporale și aliniamentului postural corporal, date care urmează să fie prelucrate, interpretate și redactate pentru diseminarea acestora în cadrul unei conferințe specifice domeniului nostru.

Aceste măsurători au facilitat identificarea posibilelor riscuri de accidentare, deficiențe posturale și dezechilibre plantare, evidențiind necesitatea creșterii performanțelor individuale și colective prin diferite metode și mijloace - Centrul Universitar de Fizio-Kinetoterapie și Recuperare Medicală UDJG

Citeşte mai departe ...

Conacul Micii Uniri renaște la viață și își recapătă strălucrea de altădată

Conacul de la Mânjina (Costache Negri), locul în care aveau loc întâlnirile de taină ale celor care au făcut posibilă Unirea Principatelor din 1859, este în plin proces de restaurare.

„Acum, se lucrează la restaurarea elementelor din lemn, la amenajarea interioară și la acoperiș, care este refăcut după modelul original, cel folosit acum aproape 200 de ani, când a fost construit acest conac.Totul pentru a reda frumusețea de odinioară locului în care s-a plămădit Mica Unire. Aceasta este adevărata moștenire pe care o putem lăsa copiilor noștri”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Lucrările sunt implementate de către Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul unei investiții de peste 1,1 milioane de euro.

Conacul se află în localitatea Costache Negri, care până în 1908 a purtat numele de Mânjina.

 

 

 

Citeşte mai departe ...

România părăseşte Euro în optimi

  • Publicat în Sport

Naţionala României condusă de Edi Iordănescu a întâlnit marţi seară pe Allianz Arena din Munchen, Olanda în optimile de finală de la Campionatul European de fotbal din Germania. Tricolorii au început în forţă în primul sfert de oră şi au irosit două ocazii bune să deschidă scorul prin Man şi Hagi. Olandezii au marcat la prima oportunitate în min.20 prin Gapko şi au preluat iniţiativa, ratând ocazii favorabile. România a sperat deşi nu şi-a mai creat ocazii până în min.83 dar noul intrat în parteaa doua, Malen a reuşit dubla şi ne-a spulberat visul de calificare în sferturi. Suporterii noştri au fost din nou la înălţime şi i-au înconjurat cu multă căldură pe tricolori. Rezultat final: România -Olanda 0-3 (0-1). 11-le de start pentru România: Niţă -Raţiu, Drăguşin, Burcă, Mogoş -M.Marin -Man, R.Marin, Stanciu, Hagi -Drăguş. Au mai jucat: Racoviţan, Alibec, Mihăilă, Cicăldău.„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Ne doream foarte mult pentru români. Am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă, care poate aduce în viitor lucruri foarte bune, dacă ştim să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc, poate fi un nou început. Le mulţumesc băieţilor pentru implicarea lor, au depăşit aşteptările. Le mulţumesc băieţilor, sunt mândru de ei, şi le cer scuze suporterilor, ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Primele 20 de minute ne-au aparţinut, am avut şi ocazia mare prin Dennis Man. Am vrut să-i surprindem, să punem presiune pe construcţia lor. Am fost agresivi, i-am pus în dificultate. După care, la prima situaţie a venit golul. Toate golurile lor sunt din acţiuni individuale, calitate foarte mare. E trist. Ne-a dat puţin peste cap ce s-a întâmplat. Ianis s-a lovit, Mogoş a făcut comoţie. A trebuit să facem improvizaţie la improvizaţie. Pentru mine, lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de ce s-a realizat aici. Cred că echipa naţională poate să crească. Am nevoie de odihnă. Sincer, au fost multe nopţi cu 3-4 ore de somn. Am nevoie de odihnă, apoi cu siguranţă va fi o discuţie cu Federaţia şi mai ales va fi o discuţie cu familia mea. În momentul ăsta, simt că familia mea are mai multă nevoie de mine decât are echipa naţională. Au fost doi ani şi jumătate grei, cu atacuri în multe momente, cu lipsă de încredere. Nu a fost uşor, mai ales pentru familia mea ”, a declarat selecţionerul Edi Iordănescu

Citeşte mai departe ...

Rețea pentru troleibuze va fi extinsă pe străzile Gării și N. Bălcescu

Rețeaua de troleibuze va fi extinsă în curând pe strada Gării (între Strada Domnească și Strada Nicolae Bălcescu) și pe strada Nicolae Bălcescu (între Strada Gării și Strada Brigadierilor).

Astfel, în urma licitației publice, a fost atribuit contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Extindere rețea de troleibuze pe Strada Gării (între Strada Domnească și Strada Nicolae Bălcescu) și Strada Nicolae Bălcescu (între Strada Gării și Strada Brigadierilor)”.

Sunt prevăzute în principal lucrări pentru înființare rețea de contact troleibuze, lucrări de amenajare a terenului, lucrări pentru coborârea cablurilor în subteran, lucrări pentru modernizarea sistemului de iluminat public, modernizare rețele edilitare subterane pentru apă și canalizare, lucrări de relocare și/sau protecție aferente instalațiilor de semaforizare, realizarea de semnalizări prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere, amenajări peisagistice etc.

 Valoarea contractului este de 26.840.000 lei fără TVA, iar durata acestuia este de 15 luni, fiind prevăzute 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor. Contractul a fost atribuit Asocierii Tancrad SRL - Lemacons SRL - Oldroad Construct SRL - Add Global Design SRL - Urban Profile Grele SRL.

Primăria municipiului Galați derulează un amplu proiect pentru modernizarea transportului public în comun și creșterea mobilității. Astfel, în ultimii ani, au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi, moderne și prietenoase cu mediul. Este vorba despre 20 de autobuze hibrid, 17 troleibuze, 8 tramvaie, 40 de autobuze Euro 6 și 20 minibuze, toate noi și moderne. 

Mai mult, în curând vor ajunge la Galați încă 62 de mijloace de transport noi și moderne: 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie și 10 microbuze electrice.

Citeşte mai departe ...

Fundația GFG și LIBERTY Galați susțin a treia clasă din programul de învățământ dual

Fundația GFG și LIBERTY Galați lansează a treia ediție a programului de învățământ dual bazat pe materiile STEM cu o nouă clasă de 24 de elevi care se pot înscrie la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" până pe 5 iulie 2024. Astfel, programul susținut de Fundația GFG și LIBERTY Galați reunește 67 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

Programul de învățământ dual propune o programă de studiu care îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activități practice desfășurate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galați, iar în plus oferă o calificare acreditată în Marea Britanie. Pentru al treilea an consecutiv, elevii care se înscriu la clasa de învățământ dual de la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” vor fi susținuți de Fundația GFG cu burse lunare, beneficii și programe educaționale personalizate și vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipamente de lucru și de protecție.

Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, a declarat: "Echipele Fundației GFG și LIBERTY Galați, alături de Liceul “Paul Dimo” și organizația Rewise Learning s-au implicat enorm pentru a crea un program de învățământ dual complex în care elevii să aibă access la cele mai noi metode de educație și oportunități de dezvoltare profesională pentru viitor. Suntem pregătiți să extindem cu o nouă clasă dedicată viitorilor electricieni acest program important pentru comunitate ajuns la a treia ediție.”

Irina Poeană-Radu, Manager Cultură și Performanță la LIBERTY Galați, a adăugat: “Ne bucurăm să primim o nouă generație de elevi în programul nostru atent conceput. Oferim burse, training alături de mentori de la LIBERTY Galați și oportunități de dezvoltare personală. Până acum, elevii care s-au alăturat programului sunt încântați de curriculă. Avem toată încrederea că oferim un program educațional de înaltă calitate pentru noua promoție."

În cadrul programului, cei 24 de noi elevi vor avea oportunitatea să își dezvolte competențele tehnice, să învețe materiile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) și să deprindă abilități de comunicare, încredere în forțele proprii și abilități interpersonale. De asemenea, elevii vor face parte dintr-un program educațional personalizat oferit de Rewise Learning, organizație premiată din Marea Britanie care furnizează servicii în educație.

Despre experiența de până acum, Denis Ahrițculesei, elev din prima promoție a programului de învățământ dual susținut de cele două organizații, a afirmat: „Acest program unic în Galați mă ajută să mă cunosc mai bine, să comunic cu colegii și cu cei apropiați, să ies din zona de confort și să îmi asum provocări. Astfel, mă pregătesc pentru succes și pentru viața de adult. Toate acestea sunt incluse în activități interesante și amuzante, care te vor dezvolta”.

Programul de învățământ dual al Fundației GFG a debutat în septembrie 2022 la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" cu o clasă de 21 de elevi și a continuat în 2023 cu încă 22 de elevi. Cu noua clasă formată anul acesta, Fundația GFG și LIBERTY Galați vor oferi oportunități de dezvoltare unui număr de 67 de elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, mesaj pentru naționala de fotbal: „România a câștigat o echipă”

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a mulţumit echipei naţionale de fotbal a României pentru parcursul ei la Euro 2024.

 „Drumul la Euro al echipei naționale se oprește aici, însă România a câștigat o echipă. Mulțumim pentru toată bucuria pe care ne-ați adus-o!”, a transmis Costel Fotea, pe Facebook. 

Naţionala de fotbal a României a părăsit Campionatul European de fotbal - Euro 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3 - 0 (1 - 0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Citeşte mai departe ...

„Cel care este în stare să deosebească frumosul, acela nu va îmbătrâni niciodată.”

În 3 iulie 1883 s-a născut Franz Kafka, scriitor de limba germană, evreu originar din Praga. Reprezentant remarcabil al prozei moderne, a exercitat o influenţă covârşitoare asupra literaturii postbelice. Cu mesaje adesea codificate în parabole ce pot genera multiple interpretări, operele sale se caracterizează printr-o viziune halucinantă, grotescă, tragicomică asupra realităţii, caracteristică expresionismului şi suprarealismului. Printre cele mai importante creaţii kafkiene se numără romanele: Procesul, Castelul şi America, nuvela Metamorfoza sau povestirile Verdictul, Colonia penitenciară, Un artist al foamei, Un medic de ţară şi Marele zid chinezesc.

Citeşte mai departe ...

Mesajul premierului Ciolacu pentru tricolori: „Aţi reuşit să uniţi, din nou, toţi românii!”

Premierul Marcel Ciolacu a mulţumit echipei naţionale de fotbal a României pentru parcursul ei la Euro 2024.

"Mulţumesc echipei naţionale! Aţi reuşit să uniţi - din nou-toţi românii! România are viitor!", a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

România a fost învinsă de Olanda cu scorul de 3 – 0, marți seara, 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală

Citeşte mai departe ...

Școala de Vară a Cercului Studențesc de Cercetări Sociale din cadrul FIFT s-a încheiat

Trei zile de Școală de Vară în cadrul Cercului Studențesc de Cercetări Sociale au adus la un loc studenți interesați să aprofundeze cunoștințe, dar și profesori ai Facultății de Istorie, Filosofie si Teologie, UDJ Galati. În ultima zi participanții s-au bucurat de experiența unui specialist în culegerea și prelucrarea datelor statistice – ing. Daniela Sasu, director executiv al Direcției Regionale de Statistică Brăila.

”Le dorim studenților succes în implementarea proiectelor de cercetare creionate în timpul Școlii de vară și așteptăm cu interes rezultatele cercetărilor lor, ce vor fi prezentate în următoarele întâlniri ale Cercului”, au precizat inițiatorii ediției din acest an.

Școala de vară a Cercului Studențesc de Cercetări Sociale facilitează participarea studenților gălățeni, pe parcursul a 3 zile, la discuții despre investigații sociale, teme de cercetare și culegere a datelor din teren. Astfel, viitorii practicieni realizează că societatea, economia, opiniile politice, industria, viața medicală etc. devin aici terenuri de explorat pentru a obține cunoaștere aprofundată.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri