Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Luni, 29 Iulie 2024 - Regional Press

19 august, termen-limită la Finanțe

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați aduce la cunoștința contribuabililor că, prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 3100/2024, a fost aprobat Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2024 a operatorilor economici.

Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2024 se aplică:

- entităților cărora le sunt incidente Reglementările contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014, cu modificările și completările ulterioare, și care, în exercițiul financiar precedent, au înregistrat o cifră de afaceri netă mai mare decât echivalentul în lei al 1.000.000 euro;

- persoanelor cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.844/2016, cu modificările și completările ulterioare, și care, în exercițiul financiar precedent, au înregistrat o cifră de afaceri netă mai mare decât echivalentul în lei al 1.000.000 euro;

- operatorilor economici al căror exercițiu financiar este diferit de anul calendaristic.

Entitățile prezentate anterior depun raportările contabile în formă electronică, pe portalul e-guvernare.ro, semnate cu certificat digital calificat.

Formatul electronic al raportărilor contabile la 30 iunie 2024, conținând formularistica necesară și programul de verificare cu documentația de utilizare aferentă, se obține prin folosirea programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor. Programul de asistență este pus la dispoziția entităților gratuit de unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor sau poate fi descărcat de pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (anaf.ro).

Formularele care compun raportările contabile la 30 iunie 2024 se completează în lei.

Entitățile care nu au desfășurat activitate de la data înființării până la 30 iunie 2024, cele care în tot semestrul I al anului 2024 s-au aflat în inactivitate temporară, cele înființate în cursul anului 2024, precum și persoanele juridice care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări contabile la 30 iunie 2024.

Raportările contabile la 30 iunie 2024 se depun la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor până cel mai târziu la data de 19 august 2024.

Nedepunerea raportărilor contabile la 30 iunie 2024 în condițiile prevăzute de ordinul menționat în prezenta informare se sancționează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Citeşte mai departe ...

O nouă etapă de dezinsecție în orașul Galați

În perioada 30 iulie – 2 august 2024 se va realiza o nouă etapă de dezinsecție, prin intermediul  Serviciului Public Ecosal. Astfel, în intervalul orar 22.00 – 6.00, se va interveni la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare, pe întreaga suprafață a municipiului Galați, utilizându-se substanțele Solfac Combi MAXX și Solfac Trio EC 140 NF - insecticid piretroid concentrat, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citeşte mai departe ...

Cinci studenți ai Facultății de Arhitectură Navală, absolvenți ai promoției „Avram Iancu - 200”

Pe 26 iulie 2024, o delegație de cadre didactice a Facultății de Arhitectură Navală a participat la ceremonia de absolvire a studiilor universitare de licență și de acordare a gradelor militare și a titlului de inginer promoției „Avram Iancu - 200”. Cinci dintre absolvenții promoției 2024 au încheiat studiile universitare de licență la specializarea Arhitectură Navală, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Facultatea de Arhitectură Navală, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați derulează din anul 2018 un parteneriat privind formarea ofițerilor de marină în specializarea arhitectură navală.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Continuă lucrările de modernizare a drumurilor județene

Continuă lucrările de modernizare a drumurilor județene. Se lucrează pe DJ 251, unul dintre cele mai circulate drumuri din județ, pe tronsonul dintre blocurile Petrom și Slobozia Conachi.

„Drumul este extins de la 6 la 8 metri, fundația este consolidată, iar la final se va turna și un strat nou de asfalt. S-a lucrat în etape pe drumul dintre Schela și Slobozia Conachi, astfel că pe unele porțiuni (între Schela și blocurile Petrom) este deja turnat primul strat de asfalt.

Totul pentru o circulație mai fluidă, mai sigură și mai confortabilă. Construim durabil pentru binele județului nostru!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

 

Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi, pe podiumul Campionatului Naţional de Rugby în 7

  • Publicat în Sport
Stadionul Iuliu Haţieganu din Cluj Napoca a găzduit sâmbătă partidele celei de-a doua etape a Campionatului Naţional de Rugby în 7, Grupa Elită. Cu cuţitul la os după cele întâmplate în prima etapă, CSM Galaţi a strâns rândurile, s-a moblizat, a reuşit să câştige trei meciuri din cele patru disputate şi s-a clasat pe locul 3 în clasamentul etapei. Echipa gălăţeană antrenată de Marius Secuianu şi Eugen Popa a înregistrat rezultatele: 12-10 cu U Elbi Cluj Napoca, 28-26 cu RC Bârlad, 10-38 cu CSM Constanţa, în grupă şi 33-7 cu Ştiinţa Petroşani, în finala mică pentru locurile 3-4. Lotul aliniat de CSM Galaţi: Agapie, Partenie, Badea, G.Burlacu, Săvuţ, Sola, Slabu, Ivan, Vicol, Budileanu, Cucu, Dănăilă, Gheorghiţă şi Buşilă. Clasamentul general se prezintă astfel: 1.Rapid Bucureşti 26 puncte, 2.CSM Constanţa 24 p, 3. U Elbi Cluj Napoca 18 p, 4. CSM GALAŢI 12 p, 5. Poli Iaşi 10 p, 6. CS Năvodari 10 p, 7. Ştiinţa Petroşani 9 p, 8. RC Bârlad 5 p. Cea de-a treia etapă, ultima este programată pe 3 august la Bucureşti. CSM Galaţi va juca în grupă cu Rapid Bucureşti, Poli Iaşi şi RC Bârlad. Ultimele două clasate vor retrograda în Grupa Promovare.
Citeşte mai departe ...

Oţelul a urcat pe locul 2 în Superligă

  • Publicat în Sport
Oţelul a dat dovadă de maturitate vineri noaptea în Ghencea şi după ce a scăpat cu faţa curată în prima jumătate de oră a duelului cu campioana FCSB a dat lovitura şi s-a impus cu 2-0 după reuşitele lui Cisotti şi Zivulic, care cu 3 goluri este golgeterul Superligii. „Băieţii au făcut un meci bun, mai puţin în startul partidei. Am făcut nişte greşeli care nu prea se fac în fotbal, dar am trecut cu bine peste acele momente. În repriza a doua, am ieşit mult mai montaţi de la cabine, am reuşit să mai marcăm o dată şi mă bucură rezultatul. Trebuie să închidem deja această bucurie încă de acum, pentru că ne aşteaptă un meci foarte greu cu Hermannstadt. Sincer, nu mă încântă că am învins FCSB-ul, mă încântă jocul echipei mele. Fără nicio răutate, am câştigat meritat cu campioana României, iar acum le doresc să meargă mai departe în Champions League. Să nu îl mâniem pe Dumnezeu. Am muncit destul de bine, dar startul unui campionat nu se rezumă la trei meciuri. Trebuie să vedem după patru, cinci, şase etape. Încet-încet echipa trebuie să fie din ce în ce mai puternică din punct de vedere fizic. Sunt foarte mulţi jucători noi care au venit, vreau să se integreze rapid. Am un lot mult mai echilibrat decât anul trecut, am soluţii”, a declarat Dorinel. Oţelul a acumulat şapte puncte cu care ocupă locul 2 în Superligă şi va juca runda viitoare la Galaţi cu Hermanvstadt, vineri 2 august, de la ora 19.00.
Citeşte mai departe ...

118 ANI! Ambulanţa este pilonul principal al asistenţei medicale prespitaliceşti

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că numai anul trecut peste 12.000 de specialişti din cadrul serviciilor de ambulanţă au intervenit în 3 milioane de cazuri de urgenţă.

"Serviciile de ambulanţă din România împlinesc astăzi 118 ani de activitate neîntreruptă, în sprijinul tuturor românilor. Aproximativ 90% din intervenţiile medicale de urgenţă prespitaliceşti la nivel naţional sunt furnizate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) şi Serviciile Judeţene de Ambulanţă (SAJ). Numai anul trecut, peste 12.000 de specialişti din cadrul serviciilor de ambulanţă au intervenit în 3 milioane de cazuri de urgenţă", a scris Rafila pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...

"Sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina istorie"

Concursul afost organizat la Galați, în perioada 24-27 iulie 2024 și și-au dat aportul Universitatea „Dunărea de Jos”, Universitatea Internațională „Danubius”, Școala Gimnazială Nr. 16 Galați, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” și unitățile de învățământ implicate!

Au fost patru zile intense și pline de energie, în timpul cărora tinerii talentați și pasionați de istorie și-au prezentat lucrările în cadrul concursului „Sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal”. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” din Galați, într-o atmosferă de sărbătoare și entuziasm.

Pentru fiecare secțiune de concurs - Istoria Românilor și Istoria Universală - au fost acordate premiile I, II, III, un număr de 6, respectiv 5 mențiuni, precum și 10 premii speciale.

Pe lângă premiile acordate de Ministerul Educației au fost și altele acordate de sponsori locali, care au ales să sprijine educația.

Elevii câștigători au fost recompensați cu: laptopuri, căști, smartwatch-uri, memory stick-uri, seturi cu stilou și pix, cărți de la edituri și biblioteci locale, diverse vouchere, premii în bani oferite de Ministerul Educației și de asociațiile care susțin performanța.

Inspectoratul Școlar Județean: „Mulțumim sponsorilor și partenerilor care au fost alături de noi și au contribuit la succesul acestui eveniment. De asemenea, mulțumim celor care au asigurat vizibilitatea evenimentului și au făcut posibilă promovarea talentului și muncii elevilor noștri!

Mulțumim partenerilor care ne-au ajutat în organizare. Cercetarea istoriei este esențială pentru a înțelege trecutul, a învăța din el și a construi un viitor mai bun”

Citeşte mai departe ...

29 iulie - Ziua Imnului Naţional

Ziua Imnului Naţional - „Deşteaptă-te, române!” este sărbătorită, anual, începând din 1998, ca urmare a unei hotărâri a Senatului României, din 18 mai 1998.
„Deşteaptă-te, române!” este imnul naţional al României, începând cu 1990. Pentru o vreme, a fost de asemenea imn naţional al Republicii Democratice Moldoveneşti (1917 – 1918) şi al Republicii Moldova (1991 – 1994). Melodia imnului a fost compusă de Anton Pann, iar versurile şi aranjamentul aparţin lui Andrei Mureşanu (1816 – 1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluţia de la 1848.

Citeşte mai departe ...

Un băiat de 16 ani, dispărut în apele Siretului

Un adolescent de 16 ani este căutat în râul Siret, în localitatea Cosmeşti, judeţul Galaţi.

„La Cosmeşti, în dreptul podului peste Siret, 3 copii au intrat în apă, posibil la scăldat, din care 2 au reuşit să se salveze, iar unul nu a mai ieşit la suprafaţă. Se acţionează cu 1 autospecială, 1 APIC cu peridoc şi barcă şi o ambulanţă SMURD”, a transmis ISU Galaţi.

În sprijin, un elicopter SMURD a survolat zona.

”De la începutul intervenţiei, s-a luat legătura la barajul de la Călimăneşti pentru a sista deversarea pe o perioadă de timp care să conducă la scăderea nivelului apei şi ajutorarea căutării”, a mai transmis ISU Galați.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri