Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Marți, 16 Iulie 2024 - Regional Press

ITM Galați, controale la firmele de construcții

În perioada 01.04 – 30.06.2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au efectuat acțiuni de control la angajatorii care desfășoară activități în domeniul construcțiilor (cod CAEN 41, 42 și 43), având ca obiective specifice verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătatea lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile.

Inspectorii de muncă au utilizat în activitatea de control check – listuri, care cuprind aspecte referitoare la:

  • organizarea activităților de securitate și sănătate în muncă pe șantierele temporare sau mobile;
  • instruirea lucrătorilor;
  • lucrul la înălțime și acordarea echipamentului individual de protecție corespunzător sarcinii de muncă;
  • utilizarea instalațiilor de ridicat și protecția împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile;
  • cerințele minime de securitate și sănătate la lucrările de săpături.

La nivelul județului Galați, au fost verificați în trimestrul al doilea din acest an un număr de 41 angajatori. Au fost identificate 48 de neconformități, au fost dispuse 48 de măsuri și s-au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale dintre care 18 amenzi în valoare totală de 78.500 lei. A fost sistată activitatea la un loc de muncă.

Dintre cele mai frecvente neconformități constatate de inspectorii de muncă cu ocazia vizitelor de control în șantierele de construcții menționăm:

  • neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție în concordanță cu riscurile existente la locul de muncă;
  • neverificarea de către angajatori a modului în care lucrătorii utilizează echipamentul individual de protecție acordat;
  • planul propriu de securitate prevăzut de H.G. nr.300/2006 privind cerințele minime pentru șantierele temporare sau mobile nu se află pe șantier în permanență pentru a putea fi consultat la cerere de inspectorii de muncă, inspectorii sanitari, etc;
  • neefectuarea controlului medical periodic, prin servicii de medicina muncii, de către toți lucrătorii pentru a se vedea dacă aceștia corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute;
  • instruirea neadecvată a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă la intrarea pe șantier;
  • neamenajarea corespunzătoare a locului de muncă la înălțime, astfel încât să fie eliminat pericolul de cădere în gol;
  • utilizarea unor echipamente de muncă care nu îndeplineau toate cerințele de securitate (ex. au fost identificate schele fără scări de acces de la un nivel la altul, fără podine și fără balustrade de protecție);
  • neasigurarea sprijinirii malurilor săpăturii;
  • exploatarea unor echipamente de muncă care nu aveau verificare tehnică ISCIR efectuată;
  • neasigurarea semnalizării de securitate și/sau sănătate la toate locurile de muncă din incinta șantierului;
  • nu a fost întocmită evidența zonelor cu risc ridicat și specific din șantier;
  • nu sunt elaborate instrucțiuni proprii în domeniul securității și sănătății în muncă specifice tuturor activităților desfășurate în șantierul temporar;

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați va desfășura și în trimestrul următor acțiuni de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, dar și în scopul consolidării unei culturi de prevenire a riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională la locurile de muncă. Considerăm că se impune intensificarea acestor acțiuni de control în șantierele temporare și mobile urmărindu-se totodată modul în care angajatorii realizează măsurile dispuse de inspectorii de muncă”, a declarat Bogdan-Marius Trandafir, inspector șef al ITM Galați.

Citeşte mai departe ...

GALAȚI: Titularizare 2024

Mâine se va desfășura proba scrisă la acest examen dedicat cadrelor didactice.

Titularizarea este examenul național de angajare a profesorilor într-o școală, pe perioadă nedeterminată. Proba scrisă pe care o susțin profesorii care vor să se angajeze pe perioadă nedeterminată într-o școală (să se titularizeze) se desfășoară miercuri, 17 iulie, începând cu ora 9:00, în 114 centre de concurs din 41 de județe și municipiul București și are o durată de 4 ore.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, anul acesta s-au înscris peste 37.500 candidați, dintre care peste 6.800 din promoția curentă. Este cel mai mare număr de candidați din promoția curentă din ultimii 14 ani. În total, sunt scoase la concurs peste 9.900 de posturi titularizabile, dintre care 628 de profesor – consilier școlar. Lucrările scrise vor fi evaluate digitalizat.

La nivelul județului Galați sunt disponibile 198 de posturi didactice pentru titularizare, 158 în mediul urban şi 40 în mediul rural. Pentru susținerea probei scrise au fost validate 695 de dosare. Examinarea va începe la ora 9.00. Au fost organizate două centre de concurs, la Colegiul Național "Costache Negri" Galați (Centrul Nr. 1) și la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Galați (Centrul Nr. 2). Accesul candidaților în sală se va face în intervalul orar 7.00 - 8.00.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 23 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați și pe site-ul dedicat. Contestațiile se pot depune/transmite la Inspectoratul Școlar Județean pe 23 iulie, până la ora 21.00, și pe 24 iulie, până la ora 12.00.

 

Citeşte mai departe ...

Jandarmeria Galați face angajări

Jandarmeria Galați scoate la concurs 11 posturi de subofițer, prin încadrare din sursă externă.

Cei interesați au la dispoziție 11 posturi, astfel: 5 posturi de subofițer operativ principal (ordine publică), 4 posturi de subofițer operativ principal (ordine publică) și conducător auto (categoria B), un post de subofițer operativ principal (ordine publică) si conducator auto (categoriile B și C), un post subofițer casier principal.

Termenul limită de înscriere a candidaților și depunerea dosarelor de recrutare este 31.07.2024, ora 23:59.

Dosarul se transmite scanat lizibil, integral, în format pdf, DOAR LA ADRESA de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...

Arhiepiscopul Dunării de Jos: Doamne, dăruiește-ne pace, liniște și speranță în depășirea cu bine a zilelor caniculare!

ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, a transmis pe pagina de Facebook o rugăciune pentru ca Dumnezeu să ne ajute să „depășim cu bine aceste zile caniculare”.
 
„Doamne, apără-ne sufletele, gândurile și inimile de presiunea din exterior, uneori, insuportabilă pentru om! Nu ne lăsa, Doamne, să intrăm sufletește în "cuptorul" caniculei, ci fiecare gând și cuvânt din rugăciunea noastră fă-l "rouă" aducătoare de pace, de liniște și de rezistență ca și tinerii din cuptorul Babilonului.
 
Ajută-ne să conștientizăm, Doamne, să stingem focul din afară si din interior în liniște, căci Tu ne conduci, Doamne, să fim mai prudenți în fața provocărilor interioare și exterioare! Dăruiește-ne pace, liniște și speranță în depășirea cu bine a zilelor caniculare! Amin!”,a transmis preafericitul Casian Crăciun.
Citeşte mai departe ...

Continuă lucrările de modernizare a drumurilor județene. Costel Fotea: Se toarnă asfalt, se consolidează fundația drumurilor și se lărgește partea carosabilă

Drumul de la Corod către Cerțești (DJ251B) se transformă într-un drum sigur și modern. Practic, drumul este refăcut complet, toată infrastructura fiind consolidată și modernizată. Astăzi, se toarnă primul strat de asfalt în extravilanul localității Corod, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
„Mai mult, acum partea carosabilă are 6,5 metri, cu 1,5 metri mai mult față de perioada de dinaintea lucrărilor. Lucrări sunt și pe: DJ251, de la blocurile Petrom către Slobozia Conachi, acolo unde drumul este lărgit cu doi metri (de la 6 m la 8 m); DJ251H, între Valea Mărului și Corod. Totul face parte dintr-o amplă lucrare de modernizare a aproape 60 de kilometri, pe ruta: Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului –Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecția cu DN25 (pod sat Traian)”, a precizat Fotea.
 
Investiția este de peste 360 de milioane de lei.
Citeşte mai departe ...

CSM Galați a transferat-o pe Ana Konjic

  • Publicat în Sport

După ce a ratat promovarea în Liga Florilor sezonul trecut, CSM Galaţi a şters totul cu buretele şi a luat-o de la capăt. Antrenoarea Daciana Balaban a sunat marţi adunarea pentru sezonul 2024-2025. Conducerea administrativă a revenit în forţă şi a anunţat primul transfer din această vară: sârboaica Ana Kojic, 27 ani, 165 cm, extremă dreapta, care în sezonul 2023-2024 a jucat pentru Dacia Mioveni 2012 în Liga Florilor. Ana este o jucătoare experimentată, care a jucat pentru Siofok şi Krim Ljubljiana dar şi 24 meciuri în tricoul Naţionalei Serbiei pentru care a marcat 27 goluri. Până la sfârşitul acestei săptămâni vor mai fi anunţate două straniere.

Citeşte mai departe ...

Start lansat pentru Oțelul

  • Publicat în Sport

Oţelul a început în forţă sezonul. Băieţii lui Dorinel Munteanu au avut nervii tari şi după un meci spectaculos, cu răsturnări de scor, Oţelul a deschis scorul, a fost apoi condusă cu 2-1 şi a revenit cu dubla lui Zivulic, reuşind să se impună în final cu 3-2. „M-a surprins FC Botoşani cu alegerea formulei de start. Echipa mea a făcut o partidă bună. Este doar începutul pentru Oţelul Galaţi. Nu vreau să remarc nicio performanţă individuală la meciul ăsta. Aşteptăm acum meciul cu Farul şi vrem să facem o figură frumoasă. Căldura a fost un adversar puternic pentru noi, dar şi în cantonamentul din Austria am avut condiţiile astea. A fost foarte cald şi acolo. Eu nu antrenez loviturile libere. Apreciez efortul echipei. Multe echipe şi-au propus locurile 1-6 pentru acest sezon. Oţelul Galaţi se regăseşte şi ea printre ele”, a declarat Dorinel Munteanu la finalul meciului de la Botoşani. După această victorie spectaculoasă, Oţelul este primul lider din Superligă. În cea de-a doua etapă, roş-alb-albaştrii vor juca pe stadionul Oţelul, luni 22 iulie, de la ora 21.30 cu Farul Constanţa.

Citeşte mai departe ...

1545 de locuri bugetate la licență sunt disponibile pentru Admiterea 2024 la Universitatea „Dunărea de Jos”

Înscrierile pentru Admiterea de vară de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se desfășoară și fizic, asta după ce timp de două săptămâni candidații s-au putut înscrie exclusiv online. Până pe 24 iulie, candidații interesați pot să vină cu dosarele de înscriere la centrele special amenajate la sediile facultăților. Întreaga listă a acestor centre poate fi văzută aici: https://www.admitere.ugal.ro/licenta/licenta-iulie-invatamant-cu-frecventa/program-si-locatii-inscrieri-licenta-iulie

1545 de locuri bugetate la licență sunt disponibile pentru Admiterea 2024 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, adică aproximativ la fel ca anul trecut. La taxă, cele 14 facultăți au la dispoziție 1789 de locuri. Și pentru admiterea de anul acesta au fost rezervate locuri speciale destinate absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială, celor din mediul rural, dar și celor care au absolvit o facultate la UDJG și doresc să o urmeze pe a doua.

Cele mai multe locuri bugetate merg către Facultatea de Medicină și Farmacie (280). Urmează, în ordine descrescătoare: Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor (220), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (200), Facultatea de Inginerie (145), Educație Fizică și Sport (120), Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila (105) și Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (100). Facultatea Transfrontalieră dispune, la admiterea din această vară, de 300 de locuri la buget cu bursă, destinate românilor de pretutindeni. Facultatea de Arhitectură Navală, unică în țară, are pregătite, anul acesta, 55 de locuri la buget, la fel ca Facultatea de Științe și Mediu și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor. Mai puțin de 100 de locuri bugetate sunt la Drept și Științe Administrative (95), Litere (85) și Arte (30).

Structura completă a locurilor scoase la concurs, pe fiecare facultate în parte, o puteți găsi aici: https://www.admitere.ugal.ro/licenta/licenta-iulie-invatamant-cu-frecventa/locuri-scoase-la-concurs-licenta-iulie

„Având în vedere condițiile termice de afară, îi asigurăm pe candidați că drumul către un viitor de succes este pavat cu un indice de confort termic ideal! Mai pe înțelesul tuturor, sălile în care se fac înscrierile sunt bine ventilate, au aer condiționat iar candidații primesc apă rece, la nevoie”, a transmis UDJ.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite

Marcel Ciolacu a anunţat că nu vor exista creşteri de taxe şi impozite anul viitor, la fel cum este exclusă creşterea TVA.

„Aud de măriri de TVA. Este exclus aşa ceva (...) Nu cred că România îşi permite anul viitor să aibă măriri de taxe şi impozite. (...)România are nevoie de patru ani de construcţie, de asumare. Asta nu înseamă impozite noi şi taxe noi, fiindcă numai o minte îngustă vine cu impozite şi taxe noi într-o perioadă de dezvoltare (...) Este nevoie cu adevărat de un parteneriat real. Vor trece şi aceste alegeri (...) Vă promit că nu o să iau nicio decizie pe picior (...) Va fi anul cu cele mai mari inbvcestiţii din Romînia şi va fi anul în care, cu certitudine, vom depăşi peste 7% investiţii”, a transmis premierul Ciolacu. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri