Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Luni, 01 Iulie 2024 - Regional Press

A doua victorie amicală pentru Oțelul

  • Publicat în Sport

Formaţia gălăţeană pregătită de Dorinel Munteanu a susţinut luni după amiază Csepreg în Ungaria cel de-al doilea amical din cantonamentul de vară împotriva celor de la FK Jedinstvo din Serbia. După un meci bun, pe care l-au controlat în cea mai parte a timpului, Oţelul s-a impus meritat, scr final 1-0 (0-0). Unicul gol a fost marcat în min.67 de Stăuciuc, un atacant aflat în probe la gruparea roş-alb-albastră. 11-le de start a fost: Kovalyov -Maftei, Cisse, Stevanovic, Zhelev -Zivulic, Lameira, Roşu -Maciel, Pop, Djuric. După pauză a fost rulat tot lotul. Oţelul leagă două victorii amicale, după ce în primul test a învins campioana Sloveniei, NK Celje, formaţie care va participa în preliminariile UEFA Champions League, scor final 3-2 (3-1).

Citeşte mai departe ...

UAT-urile gălățene, „corigente” la capitolul salubrizare

În cadrul controalelor tematice desfășurate în anul 2023 privind salubrizarea localităților, respectiv cu ocazia verificării sesizărilor înregistrare la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Galați, s-au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care 50 de avertismente și 26 amenzi în valoare de 700.000 lei. De asemenea, a fost înaintată o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu privire la îngroparea și incendierea deșeurilor într-o comună din județ, potrivit unui raport al Gărzii de Mediu Galați prezentat în cadrul Comisiei de dialog social a Prefecturii, la sfârșitul lunii iunie.

69 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 avertismente și 21 amenzi în valoare de 565.000 lei, au fost aplicate astfel:

- pentru neatingerea de către UAT-uri a nivelului de pregătire pentru reutilizare şi reciclare, au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, din care 26 avertismente și 9 amenzi în valoare 240.000 lei;

- pentru depozitări necontrolate de deșeuri, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, din care 7 avertismente și 3 amenzi în valoare 115.000 lei;

- pentru nedepunerea declarațiilor prevăzute de OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu, art. 9, lit. p), au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 amenzi în valoare 20.000 lei și 2 avertismente;

- pentru nerealizarea masurilor stabilite la controalele anterioare, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente și 3 amenzi în valoare 150.000 lei;

- pentru neimplementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor generate, au fost aplicate 2 amenzi în valoare 40.000 lei;

- pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, au fost aplicate 2 avertismente serviciilor locale de salubrizare.

Urmare a controalelor efectuate la UAT-uri în anul 2023 pentru soluționarea sesizărilor adresate instituției, privind depozitări necontrolate de deșeuri, au fost stabilite măsuri corective privind salubrizarea zonelor respective, monitorizarea acestora și a altor locații în care există tendința de abandonare a deșeurilor, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale, respectiv, 5 amenzi în valoare de 135.000 lei și 5 avertismente.

Conform raportului, în perioada martie – aprilie 2023, s-au derulat controale neplanificate tematice dispuse de GNM – Comisariatul General la un număr de 10 UAT-uri din județ, pe amplasamentul cărora s-au constatat (în cadrul tematicii privind salubrizarea localităților desfășurată în anul 2022) depozitări ilegale de deșeuri în cantități semnificative. În urma verificărilor efectuate s-a constatat o stare de salubrizare îmbunătățită față de anul precedent.

De asemenea, în perioada 07.06 – 31.08.2023, s-a derulat Campania Responsabilitate socială – colectare separată, cu sloganul „Colectare separată pentru comuna ta curată”, conform Acordului de parteneriat încheiat cu Asociația Comunelor din România.

În cadrul acestei campanii s-au efectuat controale la toate UAT-rile din județ, având ca scop informarea, conștientizarea și sensibilizarea comunităților cu privire la colectarea separată, prevenirea generării de deșeuri și reducerea abandonării acestora.

Citeşte mai departe ...

Patru adolescenți din Galați s-au ales cu dosar penal, după ce au blocat un drum județean

În urma apariției a unor imagini în spațiul public, referitoare la blocarea unui drum public din localitatea Mândrești, prin așezarea unor obiecte pe partea carosabilă, Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Matca s-au sesizat din oficiu.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că, în cursul nopții de 28/29 iunie 2024, în jurul orelor 00:00 – 01:00, patru adolescenți, trei în vârstă de 15 ani și unul de 16 ani, toți din satul Mândrești, comuna Valea Mărului, județul Galați, ar fi blocat drumul județean 251C, la ieșirea din satul Mândrești, către comuna Smulți, așezând mai multe crengi și obiecte pe partea carosabilă.

Polițiștii au deschis un „dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul”.

Citeşte mai departe ...

LIBERTY îl numește pe Andreas Böcskör în funcția de CFO în Europa

LIBERTY Steel Group l-a numit pe Andreas Böcskör noul director financiar al companiilor sale din Europa. Andreas s-a alăturat echipei LIBERTY în noul sediu al grupului de la Viena și îi va raporta lui Thomas Gangl, care de astăzi a început activitatea în funcția de CEO LIBERTY pentru Europa.

Andreas va contribui la businessul LIBERTY cu o bogată experiență în domeniu, anterior activând în grupul industrial Schoeller-Bleckmann Oilfield Equipment, unde a condus proiecte majore de strategie, fuziuni și achiziții și a avut un rol esențial în construirea unei organizații globale solide prin inițiative legislative, financiare și de sustenabilitate.

Începând de astăzi, Andreas va coordona toate aspectele financiare ale operațiunilor europene ale grupului LIBERTY, inclusiv planificarea strategică și raportarea financiară, managementul riscurilor și asigurarea respectării reglementărilor în vigoare. În calitate de membru al echipei executive conduse de Thomas Gangl, expertiza sa va fi crucială în alinierea strategiilor financiare ale LIBERTY cu obiectivele sale de sustenabilitate și în procesul de accelerare a programului său de transformare către oțel verde.

Sanjeev Gupta, Executive Chairman LIBERTY Steel Group, a declarat:

„Numirea lui Andreas are loc într-un moment esențial pentru LIBERTY, în care finalizăm restructurarea grupului în Europa și stabilim un cadru strategic pentru viitor. Cu Thomas Gangl și Andreas în funcție, construim o echipă de leadership puternică și cu experiență în Europa, care ne va ajuta să depășim condițiile dificile de piață și să creăm un viitor sustenabil în producția de oțel verde.”

Citeşte mai departe ...

Programul mentoral - ÎNVĂȚĂTURI PENTRU ÎNVĂȚĂTORI - s-a încheiat cu succes

Inspectoratul Școlar Județean Galați anunță cu mândrie încheierea cu succes a Programului mentoral dedicat personalului de predare din învățământul primar - ÎNVĂȚĂTURI PENTRU ÎNVĂȚĂTORI, program dedicat dezvoltării profesionale a personalului didactic debutant și a personalului fără studii corespunzătoare postului.

Inițiatorii acestui demers au fost Inspectoratul Școlar Județean Galați, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Casa Corpului Didactic Galați.

Rezultate și impact

Proiectul a reușit să atingă și chiar să depășească obiectivele stabilite inițial.

- Îmbunătățirea competențelor pedagogice: Peste 60 de cadre didactice au participat la cursurile teoretice și atelierele practice, dobândind cunoștințe valoroase în pedagogie, psihologie educațională și managementul clasei.

- Creșterea calității actului educațional: Participanții au aplicat în practică tehnicile și strategiile învățate, observându-se o îmbunătățire semnificativă a performanțelor elevilor.

- Dezvoltarea unei comunități de practică: Sesiunile de mentorat și discuțiile de grup au facilitat schimbul de experiență și colaborarea între cadrele didactice.

?️Evaluare și feedback

Pe parcursul proiectului, evaluările continue și feedback-ul colectat de la participanți au fost esențiale pentru ajustarea și îmbunătățirea programului.

Perspective de viitor

În urma succesului acestui proiect, Inspectoratul Școlar Județean Galați și partenerii planifică să continue această inițiativă. Scopul este de a menține standardele înalte de educație și de a sprijini constant dezvoltarea profesională a profesorilor.

Citeşte mai departe ...

Wilfrido Hernandez a venit la CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Campania de transferări continuă la vicecampioana României, CSM Arcada. Echipa gălăţeană şi-a propus ca pentru noul sezon să îmbine tinereţea cu experienţă. Astfel după internaţionalul leton Gustavs Freimanis, 21 ani, centru, echipa condusă a anunţat la începutul săptămânii achiziţionarea lui Wilfrido Hernandez Encornacion, 34 ani, 202 cm, extremă, care în sezonul 2023-2024 a jucat în tricoul celor de la SCM U Craiova. Hernandez este un jucător experimentat, care în carieră a jucat pentru echipe din Republica Dominicană, Franţa, Indonezia, Emiratele Arabe Unite şi este internaţional dominican. „Sunt mulţumit de cum reuşim să ne conturăm lotul pentru sezonul următor, cu foarte mulţi jucători români de certă valoare şi cu voleibalişti străini atât cu experienţă, cât şi tineri talentaţi. În scurt timp, efervescentul nostru public va afla şi celelalte nume cu care vom începe pregătirea pentru stagiunea 2024-2025”, a concluzionat Sergiu Stancu, antrenorul vicecampioanei României.

Citeşte mai departe ...

Oțelul a aflat țintarul Superligii

  • Publicat în Sport

Vară fierbinte pentru fotbalul din România. La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a avut loc luni după prânz tragerea la sorţi a programului pentru Superliga, sezonul 2024-2025, care va alinia la start 16 echipe. Sorţii au decis ca SC Oţelul Galaţi să debuteze în noul sezon pe terenul celor de la FC Botoşani iar în cea de-a doua etapă să joace în faţa propriilor suporteri cu Farul lui Gică Hagi. La finalul sezonului regulat, tur-retur, primele şase clasate se califică pentru play-off iar echipele clasate pe locurile 7-16 vor continua în play-out. Prima etapă este programată în weekendul 13-14 iulie. Formaţia condusă de Dorinel Munteanu va juca după programul: FC Botoşani, deplasare; Farul Constanţa, acasă; FCSB, deplasare; Hermannstadt, acasă; UTA Arad, deplasare; CFR Cluj, acasă; Petrolul Ploieşti, deplasare; Sepsi Sf.Gheorghe, acasă; Gloria Buzău, deplasare; Dinamo Bucureşti, acasă; Rapid Bucureşti, deplasare; U Craiova, acasă; U Cluj, deplasare; Unirea Slobozia, acasă; Poli Iaşi, deplasare.

Citeşte mai departe ...

Bun găsit, dragi copii!

Marţi, 2 iulie 2024, ora 11.00, vă aşteptăm la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltânea”, la deschiderea oficială a Programului de vară, ediţia a XI-a. Programul este destinat copiilor care au ales şi în acest an să-şi petreacă o parte din vacanţă la Bibliotecă şi să se bucure de varietatea de activităţi concepute pentru a le stimula curiozitatea şi creativitatea prin joc şi voie bună. Vă dorim o vacanţă de poveste alături de echipa de bibliotecari şi parteneri ai Bibliotecii, care au răspuns prezent şi în acest an şi care contribuie la punerea în aplicare a ideilor frumoase şi la dezvoltarea armonioasă a copiilor prin activităţi interactive şi educative.
Vă aşteptăm cu MARE, MARE drag!

Citeşte mai departe ...

Guvernul a aprobat înființarea rețelei naționale de ghișee unice de eficiență energetică

Guvernul a aprobat înființarea rețelei naționale de ghișee unice de eficiență energetică, în scopul oferirii serviciilor de informare, consiliere tehnică și sprijin în domeniul eficienței energetice și al producției de energie din surse regenerabile pentru consumatori și prosumatori.

Actul normativ prevede înființarea și operaționalizarea a minimum 42 de ghișee unice, câte unul în fiecare județ și unul în municipiul București, rețeaua națională fiind coordonată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Ghișeele vor fi organizate în limita posturilor aprobate la nivelul instituțiilor, prin redistribuirea sarcinilor și personalului, iar cheltuielile de funcționare vor fi suportate integral din bugetul propriu al unităților administrativ-teritoriale, subdiviziunilor acestora sau al asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, precum și din alte surse legal constituite.

Pentru a asigura o eficiență sporită a activității, autoritățile administrației publice locale pot organiza ghișeele unice:

  • la nivel de unitate administrativ-teritorială sau subdiviziune a acesteia;
  • în cadrul unei asociații de dezvoltare intercomunitare;
  • în cadrul consorțiilor administrative;
  • în cadrul zonelor metropolitane;
  • prin asocierea dintre consiliile județene și municipii/municipii reședință de județ.

Actul normativ era necesar pentru a preveni riscul ca persoanele vulnerabile să nu mai beneficieze de fondurile alocate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin componenta Repower Investiția I4 - Schemă de acordare a voucherelor pentru accelerarea instalării de capacități de energie regenerabilă în cadrul gospodăriilor individuale și Investiția I7- Schemă de acordare de vouchere pentru îmbunătățirea eficienței energetice în cadrul gospodăriilor individuale, investiții pentru care ghidurile de finanțare sunt deja în procedură de consultare publică.

Citeşte mai departe ...

Peste 3.200 de absolvenți de liceu din județul Galați susțin examenul de Bacalaureat

Peste 3.200 de absolvenți de liceu din județul Galați susțin, începând cu 1 iulie, probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Probele bacalaureatului de anul acesta se vor susţine în 12 centre de examen, în municipiul Galaţi şi în municipiul Tecuci. De asemenea, a fost organizat 1 centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, cu 2 subpuncte de lucru. 

Probele se vor desfăşura după următorul calendar:
1 iulie 2024 – Limba şi literatura română;
2 iulie 2024 – Proba obligatorie a profilului;
4 iulie 2024 – Proba la alegere a profilului şi specializării;
5 iulie 2024 – Limba maternă

Potrivit calendarului, afişarea primelor rezultate va avea loc pe 8 iulie 2024, până la ora 12.00.

Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie 2024.

Din cei 3.254 candidaţi înscriși la examenul de maturitate în județul Galați, 17 vor susține probele scrise în condiţii speciale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri