Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Iunie 2024 - Regional Press

De luni, Transurb trece la programul de vară

  • Publicat în Social

Societatea gălățeană Transurb anunță că, în perioada 1 iulie – 31 august, mijloacele de transport public vor circula conform programului de vară.

„Programul de transport va fi adaptat la fluxul de călători în orele de vârf, dar și în celelalte intervale orare, având în vedere perioada de vacanță a elevilor și studenților”, potrivit societății.

Noul program de transport poate fi consultat pe site-ul Transurb, începând de duminică, 30 iunie, ora 23:59, când se vor actualiza toate graficele de circulație.

Citeşte mai departe ...

Oţelul a transferat un fundaş central sârb de 1,90 metri

  • Publicat în Sport

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a declarat la finalul amicalului câştigat de Oţelul, scor final 3-2 cu NK Celje, reprezentanta Sloveniei în preliminariile Ligii Campionilor că vor mai veni jucători. Şi s-a ţinut de cuvânt, duminică a fost anunţat transferul lui Nikola Stevanović, 25 ani, 190 cm, fundaş central, care vine de la Napredak Kruševac, echipă cu care a prins play-off-ul campionatului din Serbia. De remarcat faptul că Nikola a fost convocat, în ianuarie 2021, pentru două meciuri amicale ale primei reprezentative a Serbiei: a jucat într-o partidă cu Republica Dominicană şi a fost rezervă cu Panama. El are şi 3 jocuri în naţionala Under 18 a ţării sale natale. „Sunt încântat de transferul la Oţelul pentru că fotbalul românesc, aşa cum se vede inclusiv la nivel de echipe naţionale, cunoaşte un progres evident. Colegii m-au primit extraordinar, mai sunt aici şi alţi jucători din zona mea, aşadar cred că mă voi acomoda foarte repede. Vreau să-mi ajut echipa pentru obiectivele noului sezon şi să jucăm meciurile de acasă cu stadionul plin. Forza, Oţelul!”, a declarat Nikola Stevanović.

 

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: Ne pregătim pentru o nouă investiție la Spitalul TBC

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță o nouă investiție în sănătate. O nouă clădire va fi construită la Spitalul TBC din Galați. 
 
„Am aprobat deja investiția în sedința Consiliului Județean Galați și am găsit și banii necesari prin Programul Național de Investiții „Mihail Cantacuzino”. Astfel, ne pregătim pentru o nouă investiție la Spitalul TBC. Clădirea în care funcționează serviciul de spălătorie este una veche, cu destule probleme, urmând să fie demolată. Astfel, vom construi o clădire nouă (aprox 400 de mp suprafață desfășurată) cu toate circuitele necesare. Mai mult, pe locul vechii clădiri se va amenaja un parc și o parcare”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...

De Ziua Dunării, gălățenii se pot plimba cu nava de agrement a Consiliului Județean

De Ziua Dunării, 29 iunie, gălățenii se pot plimba cu nava de agrement a Consiliului Județean. 

Trei curse pe Dunăre, între Palatul Navigației și Podul de peste Dunăre, vor fi realizate cu nava de agrement a Consiliului Județean Galați.

„Plecările sunt la orele 10:00, 13:30 și 17:00, iar nava are o capacitate de 30 de locuri. Călătoria durează aproximativ 2 ore, iar tarifele sunt printre cele mai mici din țară”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe Facebook.

Ziua Internațională a Dunării, sărbătorită pe 29 iunie în toate țările dunărene, marchează două decenii de promovare a cunoașterii și conservării acestui fluviu crucial pentru Europa.

 

Citeşte mai departe ...

Rețea de apă din cartierul Micro 19, reabilitată de Apă Canal SA Galați

Operatorul regional Apă Canal SA Galați anunță că o nouă investiție din programul anului 2024 este la start: „Reabilitarea rețelei de apă potabilă Dn150mm – Dn200mm Micro 19, SC 31 bl. R1, R2, R3, R4, T8, Școala Gimnazială nr. 22, T7, N1, R5, R6, R7, R8/SC 34, D3/SC 34, P3”, inclusiv branșamentele acestora.

Această lucrare de reabilitare a infrastructurii de apă potabilă, în valoare de aprox. 645.000 lei, este finanțată din profit reinvestit, amortizare, fond IID și va fi executată de Asocierea Obercons Comp SRL – Constructa Mecanique – DBI Team SRL.

În cadrul proiectului se vor reabilita conducte de apă pe lungime totală de 920 m, și toate branșamentele se vor înlocui cu țeavă de polietilenă.

Lucrările se vor executa pe tronsoane. Acestea vor fi scoase pe rând din funcțiune în timpul intervențiilor la rețea, fiind prevăzute în acest scop vane de închidere montate în cămine, iar pentru golirea conductelor - vane de golire (42 vane în total). Pe rețeaua de alimentare cu apă se vor monta 3 hidranți de incendiu subterani.

Citeşte mai departe ...

Luni încep probele scrise la BAC 2024

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat 2024, la nivelul judeţului Galaţi, sunt înscrişi 3254 candidaţi. Comisia Naţională de Organizare a aprobat desfăşurarea probelor scrise în condiţii speciale pentru 17 dintre aceştia, pe baza cererilor formulate.

Probele scrise pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de vară, se vor desfășura în perioada 01 – 05 iulie, după următorul calendar:

1 iulie 2024 – E.a): Limba şi literatura română;

2 iulie 2024 – E.c): proba obligatorie a profilului;

4 iulie 2024 – E.d): proba la alegere a profilului şi specializării;

5 iulie 2024 – E.b): Limba şi literatura maternă.

Afişarea rezultatelor iniţiale va avea loc pe data de 8 iulie 2024, până la ora 12.00.

Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie 2024.

După cum ne informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, probele se susţin în 12 centre de examen, organizate în municipiul Galaţi şi în municipiul Tecuci. De asemenea, a fost organizat 1 centru zonal de evaluare a lucrărilor scrise, cu 2 subpuncte de lucru.

Citeşte mai departe ...

Se închide centrul orașului Galați

 În perioada 29 iunie - 15 septembrie 2024, în zilele de sâmbătă și duminică, dar și în sărbătorile legale, tronsonul de stradă Domnească dintre strada Brăilei și strada Navelor va fi destinat exclusiv traficului pietonal, pentru diferite activități socio-culturale.

În perioada menționată, traficul rutier va fi închis la fiecare sfârșit de săptămână, începând de la ora 8.00 a zilelor de sâmbătă până duminica, la ora 22.00;

Pe durata blocării tronsonului de stradă menționat, sunt disponibile următoarele rute:

- str. Portului – str. Navelor – str. Egalității – str. Fraternității – str. Domnească;

- str. Brăilei – str. Traian – b-dul Marea Unire – str. Portului.

Pentru fluența traficului rutier, în perioada specificată, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

În zilele în care tronsonul de stradă Domnească dintre strada Brăilei și strada Navelor va avea ca destinație exclusivă traficul pietonal, mijloacele de transport public local de călători vor fi deviate astfel:

- traseele de autobuz 10 (Micro 19 - Damen), 24 (Shopping City - Damen) și 34 (Micro 13B - Intfor), de la Potcoava de Aur vor fi deviate pe str. Prelungirea Traian – b-dul Marea Unire - str. Portului, atât la tur, cât și la retur. La retur vor asigura și stația “Centru”;

- autobuzele care deservesc traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR) vor circula deviat pe traseul: Piața Centrală - str. Traian - str. Brăilei - Potcoava de Aur - str. Brăilei - str. Prelungirea Traian – b-dul Marea Unire - str. Portului - str. George Enescu - str. Dogăriei - str. Alexandru Moruzzi - str. Ana Ipătescu - str. Gării - Gara CFR și retur pe str. Gării - str. Ana Ipătescu - str. Alexandru Moruzzi - str. Dogăriei - str. George Enescu - str. Portului – b-dul Marea Unire - str. Prelungirea Traian - str. Brăilei - str. Domnească - str. Eroilor - str. Traian - Piața Centrală. În perioada menționată, stațiile “Spicu” de pe str. Navelor vor fi suspendate.

Citeşte mai departe ...

Prima victorie amicală pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

După o săptămână de antrenamente tehnico-tactice intense, Oţelul a trecut la următoarea etapă, cea de omogenizare şi a susţinut vineri la prânz primul amical. Adversara băieţilor conduşi de Dorinel Munteanu a fost NK Celje, nimeni alta decât campioana Sloveniei. După un joc bun, cu intensitate, oţelarii au obţinut victoria, scor final: 3-2 (3-1). Slovenii au deschis scorul în min.12 dar roş-alb-albaştrii au revenit spectaculos şi au marcat de trei ori până la pauză: Teles (min.17), Tănasă (min.29) şi Djuric (min.43). Celje a redus din diferenţă în min.87. Oţelul a început cu formula: Popescu -Adăscăliţei, Yabre, Zivulic, Rus -Cisotti, Neagu, Teles -Tănasă, Pop, Djuric. După pauză a fost rulat tot lotul aflat în cantonament în Austria. Echipa gălăţeană mai are programate două amicale astfel: SC Oţelul Galaţi - FK Jedinstvo Ub (Serbia) -1 iulie; SC Oţelul Galaţi - Marsaxlokk FC (Malta) -3 iulie.

Citeşte mai departe ...

Sâmbătă 29 Iunie Masterpiece-Metallica tribute band live @ Versus Pub - Galaţi

Sâmbătă, 29 iunie 2004, ora 20.00, la Versus Pub din Galaţi, întâlnire cu Masterpiece-Metallica tribute band live
Accesul copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv este gratuit dacă sunt însoţiţi de un părinte care deţine un bilet valabil de acces. Recomandăm utilizarea căştilor de protecţie fonică pentru copii. Accesul copiilor cu vârsta de până la 16 ani inclusiv este permis în baza unui bilet valabil şi dacă sunt însoţiţi de un părinte care deţine un bilet valabil de acces. Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18ani este permis în baza unui bilet valabil de acces. Minorilor le este interzisă servirea şi consumul de băuturi alcoolice.
Pe durata evenimentului se vor realiza înregistrări audio şi video, care vor fi folosite ulterior pe platformele de social media ale noastre şi ale partenerilor, iar unele pot conţine, aleatoriu, imaginea sau vocea persoanelor din public. Participarea la eveniment reprezintă acordul implicit pentru folosirea lor în aceste scopuri.
Pe durata evenimentului pot fi folosite lumini cu efect stroboscopic, care cresc riscul declanşării crizelor de epilepsie. Recomandăm persoanelor afectate de această condiţie să evite participarea. Evenimentul poate suferi modificări în funcţie de condiţiile meteorologice. Contravaloarea biletelor de acces nu poate fi returnată.

Citeşte mai departe ...

Rovinietă poate fi cumpărată de pe www.ghiseul.ro

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat toate tipurile de rovinietă pot fi cumpărate direct pe www.ghiseul.ro. Măsura se aplică de joi, 27 iunie.

„Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță! Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct pe www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri”, a anunțat Ivan.

Numărul de utilizatori ai platformei este în creștere.

„Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori Ghișeul.ro, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. Ghișeul.ro continuă să aibă o creștere solidă, pentru că românii folosesc soluțiile eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni”, a adăugat ministrul Bogdan Ivan.
Pe parcursul acestui an, echipa MCID a lucrat pentru optimizarea funcționalităților Ghișeul.ro atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă, a precizat Ivan.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri