Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

Miercuri, 27 Martie 2024 - Regional Press

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

În urma unei inspecții recente în cadrul unei companii din Galați, efectuate în conformitate cu tematica și programul de controale planificate pentru anul 2024, comisarii din cadrul Comisariatului Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu au descoperit unele aspecte semnificative.

„Compania verificată desfășoară activități variate, inclusiv fabricarea de construcții metalice și alte procese industriale. În timpul inspecției, am identificat existența unei hale de vopsitorie neautorizate, ceea ce a atras aplicarea unei sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare. Sancțiunea aplicată a constat într-o amendă de 100.000 de lei, subliniind importanța respectării autorizațiilor și reglementărilor legale în protejarea mediului. Pentru a remedia situația și a preveni incidente similare în viitor, au fost stabilite măsuri adecvate conform angajamentului nostru pentru un mediu mai curat și mai sănătos”, potrivit unei postări a Gărzii de Mediu Galați.

Citeşte mai departe ...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

„Asigurăm investiții și dotări pentru toate grădinițele, școlile și liceele din oraș. Este o premieră și un adevărat record de fonduri pe care le alocăm în acest domeniu esențial dezvoltării și formării copiilor.

Am lansat în licitație contractul estimat la 5,9 milioane de lei pentru renovarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 36 din cartierul Țiglina I și așteptăm ofertele până pe 2 aprilie. Este un proiect pe care îl derulăm cu fonduri atrase prin PNRR.

Așa cum am promis, facem totul pentru copii, pentru viitor”, a transmis primarul municipiului Galați, Iouț Pucheanu printr-o postare pe facebook

Citeşte mai departe ...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

Principala clădire a spitalului Tg. Bujor, care nu a fost niciodată renovată major în istoria sa de peste 60 de ani, a fost reabilitată şi modernizată de la zero. Valoarea investiției este de 6.500.000 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați.

„E din nou un moment de bucurie, ca de fiecare dată când facem lucruri bune pentru oameni. Am finalizat o nouă investiţie la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, unitate medicală pe care Guvernarea PDL din 2010 a vrut să o închidă. Astfel, principala clădire a spitalului, care nu a fost niciodată renovată major in istoria sa de peste 60 de ani, a fost reabilitată şi modernizată de la zero. Aici vor funcționa Maternitatea, cu secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, sala de naşteri și saloane pentru paciente şi nou-născuţi, şi Chirurgia Generală, cu sala de operaţii, saloanele de terapie intensivă, cabinete medicale şi saloane pentru pacienţi”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.  

Practic, este vorba de o clădire aproape nouă, în condiţiile în care a fost consolidată fundaţia prin injectări de beton până la aproape doi metri adâncime.

„Am schimbat toate instalaţiile, de la climatizare la cele termice şi electrice, am refăcut tencuiala interioară, am înlocuit toată tâmplăria şi am schimbat şi acoperişul. Valoarea investiției este de 6.500.000 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați. Totul pentru ca pacienţii să fie mai bine îngrijiţi, să aibă condiţii mult mai bune de spitalizare, iar medicii condiţii mult mai bune de lucru”, a precizat Fotea.

În curând, la Spitalul Tg. Bujor va fi inaugurată şi noua clădire a Ambulatoriului, iar pe viitor CJ VA construi o clădire nouă şi pentru Medicina Internă şi Compartimentul de Urgenţe.

Astfel, spitalul care asigură servicii medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul judeţului va funcţiona doar în clădiri noi sau modernizate de la zero.

Citeşte mai departe ...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

Casa de Asigurări de Sănătate Galați aduce la cunoștința asiguraților că, începând cu data de 26.03.2024, a fost publicat în Monitorul Oficial  Ordinul nr. 335/2024 al CNAS, prin care se modifică valabilitatea  adeverinței de înlocuire a cardului duplicat.

„Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat. Data de emitere a cardului duplicat este data la care cardul duplicat a ajuns la titular fie prin intermediul serviciilor poștale, fie  prin casele de asigurări de sănătate”, a transmis CAS. 

Citeşte mai departe ...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Parchetul European (EPPO) conduce 12 de percheziții în cadrul unei anchete împotriva funcționarilor Administrației Dunării Inferioare Galați (AFDJ) și a Autorității Navale Române (ANR). Este vorba despre o suspiciune de fraudă legată de achiziționarea a două remorchere – bărci puternice utilizate pentru remorcarea bărcilor și a navelor mai mari – pentru Delta Dunării Inferioare.

În această dimineață au avut loc 3 percheziții în trei instituții publice – una în județul Galați și două în județul Constanța. Alte șapte percheziții au fost efectuate la casele funcționarilor publici care lucrează pentru aceste instituții, iar două au avut loc la societăți private.

Potrivit dovezilor colectate până în prezent în cadrul acestei anchete, funcționarii publici ai SLDJ Galați, în calitatea lor de reprezentanți ai acestuia, au obținut finanțare din partea UE din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru achiziționarea a două remorchere multifuncționale. Aceasta a fost rezultatul unui contract de achiziții publice lansat în septembrie 2019, în valoare totală de 35 144 000 RON (aproximativ 7 milioane EUR).

Se susține că funcționarii publici au prezentat documente inexacte pentru finanțarea proiectului. Deși ambarcațiunile erau destinate exclusiv navigației fluviale, suspecții au întocmit caietul de sarcini pe baza caracteristicilor tehnice și a cerințelor de construcție mai restrictive specifice navelor maritime. În consecință, tipul de nave care intră sub incidența criteriilor din caietul de sarcini era foarte limitat, ceea ce a împiedicat alți operatori economici să participe la procedura de cerere de ofertă și, în cele din urmă, a favorizat doar un singur solicitant. 

În urma finalizării contractului cu societatea furnizoare, cele două remorchere au fost livrate în iulie 2021 cu un pescaj nautic mai mare decât cel prevăzut inițial în caietul de sarcini și în contractul de achiziție. Acest lucru a făcut ca acestea să fie adaptate exclusiv pentru Dunărea maritimă, unde adâncimea apei permite navigarea cu un pescaj mai mare, ceea ce face ca cele două ambarcațiuni să fie inutilizabile pentru navigația fluvială, deoarece nu puteau tranzita toate rezervoarele din sectorul fluviului Dunărea. Acest lucru a cauzat un prejudiciu bugetului UE în valoare de aproximativ 7 milioane EUR. 

Perchezițiile la domiciliu, destinate colectării de probe, mobilizează zeci de ofițeri de poliție de la: structura de sprijin a EPPO din România, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciul Județean Anticorupție Constanța din cadrul Direcției Generale Anticorupție (Serviciul Județean Anticorupție din cadrul DGA), Inspectoratul Județean de Poliție Galați SAS- (Inspectoratul de Politie al Județului Galați) și Jandarmerie Română – Inspectoratul Județean Gendarmes Galati (Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați).

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil de investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE. 

Citeşte mai departe ...

Bodișteanu a dat gol pentru România

  • Publicat în Sport

Mijlocaşul Oţelului Ştefan Bodişteanu, care a fost folosit 45 de minute marţi seară la Naţionala României Under 20, a înscris golul egalizator al partidei cu Polonia, scor 1-1. La Târgovişte, în ultimul meci din Elite League Under 20, „Bodi” a intrat la pauză în locul lui Şfaiţ şi a marcat în minutul 71, după ce polonezii punctaseră cu opt minute înainte de finalul primei reprize. Superliga se va relua în weekend cu partidele celei de-a doua etape din play-off respectiv play-out. SC Oţelul Galaţi, locul 11 cu 20 puncte va juca sâmbătă 31 martie, de la ora 14.00 în deplasare cu FCU Craiova 1948, locul 13 cu 16 puncte. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu vor reveni în capitala Olteniei pe 4 aprilie pentru meciul din sferturile de finală ale Cupei României Betano cu Universitatea Craiova iar pe 8 aprilie, de la ora 20.30 vor juca pe teren propriu cu Dinamo Bucureşti în campionat.

Citeşte mai departe ...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal a programat jocurile celei de-a doua etape din play-off. Sala sporturilor din Deva a găzduit derbiul CSM Deva -United. Fără două piese importante din angrenaj: Toniţă şi Boşneagă, „tigrii” lui Florin Ignat s-au resimţit, au intrat greu în meci, devenii au profitat şi ne-au taxat cu trei goluri în primele nouă minute. Brazilianul Leleo a redus diferenţa până la pauză. Campionii au început în forţă repriza a doua, au marcat prin Sasse şi puteau egala dar Araujo a ratat o lovitură de pedeapsă. Totul s-a rupt în min.34 când Daniel a fost eliminat după ce a primit din senin al doilea galben, ulterior a fost eliminat şi antrenorul Florin Ignat. Gazdele au mai înscris de trei ori iar gălăţenii au replicat odată prin Crăciun. Rezultat final: CSM Deva -United Galaţi 6-3 (3-1). Lotul folosit: Cârdei -F.Sasse, Cojocaru, Deiby, Araujo, Crăciun, Dudău, Crişan . Clasamentul din play-off arată astfel: 1.UNITED GALAŢI 55 puncte, 2.CFR 1933 Timişoara 49 p, 3.CSM Deva 48 p, 4.FK Odorheiu Secuiesc. Campionatul se va întrerupe până pe 21 aprilie când United va juca la Odorheiu Secuiesc cu FK.

Citeşte mai departe ...

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite în România, Ministerul Educaţiei din România şi American Councils for International Education (Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională) invită liceenii cu cetăţenie română să se preînscrie la Programul FLEX 2025-2026.
Programul educaţional FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american şi de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2025-2026. Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al 9-lea an de existenţă în România, este GRATUITĂ. În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit bursa către sute de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării, aceştia fiind repartizaţi la licee din state precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawaii, Iowa şi Florida. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.
Aplicaţiile online se vor deschide în luna August 2024, însă în acest moment elevii interesaţi pot completa formularul de preînscriere pentru a primi actualizări despre program şi a nu rata lansarea înscrierilor oficiale pentru bursa FLEX 2025-2026. Completarea acestui formular nu presupune automat înscrierea elevilor în cadrul procesului de selecţiei pentru bursa FLEX. Formularul de preînscriere este disponibil aici: https://ais.americancouncils.org/flex.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a anunțat Marcel Ciolacu. 

„În fiecare an, după ce închidem cu deficitul în decembrie, după ce constatăm cu toţii, nu numai dumneavoastră şi eu, şi cetăţenii, că nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu a venit nicio apocalipsă. Dimpotrivă, anul trecut, ne-am încadrat cu minimum 0,5, anul acesta ne încadrăm cu minimum 0,7. (...) Nu este o catastrofă deficitul. Dacă nu ţinem cont de anumite recomandări şi nu ne menţinem ritmul de investiţii... Deci, ritmul va fi unul susţinut şi, atunci, economia, se autofinanţează şi vom avea, din punctul meu de vedere, cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta. Şi nu va fi o creştere economică pe consum, va fi o creştere economică, în continuare, pe investiţii", a afirmat Ciolacu.
Citeşte mai departe ...

Protecția Consumatorului, avertisment: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia!

Unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună. „Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți”, spune șeful ANPC, Horia Constantinescu. 

„Există o vorbă care spune că umblii cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.  Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen.  Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți”, a scris Horia Constantinescu, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu aceste produse.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.  Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a transmis Horia Constantinescu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri