Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

Miercuri, 20 Martie 2024 - Regional Press

Copaci cu rădăcinile afectate de lucrări. Amenzi la șantierele de pe strada Domnească

O echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Galați a efectuat un control la două șantiere de construcții importante de pe strada Domnească, constatând următoarele:

- rădăcinile unor copaci au fost afectate în timpul lucrărilor de construcție;

- desfășurarea lucrărilor nu a respectat normele legale privind protecția spațiilor verzi și a mediului înconjurător.

Comisarii de mediu au stabilit măsuri cu privire la respectarea prevederilor legale privind protecția spațiilor verzi și a mediului înconjurător și implementarea unor măsuri suplimentare pentru evitarea deteriorării copacilor în timpul lucrărilor, informează Garda de Mediu Galați.

Cele două firme implicate au fost sancționate conform Legii nr. 24/2007, fiecare amendă fiind în valoare de 5.000 lei.

„Protejarea mediului înconjurător este o responsabilitate pe care o avem cu toții. Vom continua să monitorizăm și să intervenim acolo unde este necesar pentru a asigura un mediu sănătos și durabil pentru comunitatea noastră”, potrivit Gărzii de Mediu Galați.

Citeşte mai departe ...

CONAF organizează etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială

CONAF - Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin anunță că joi, la Universitatea Danubius din Galați, va avea loc etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială

„Ești pregătit să fii martorul celui mai așteptat eveniment al anului pentru descoperirea vocației și dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul liceenilor? Avem plăcerea să te invităm la etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială - ediția a II a, organizată de CONAF Sucursala Galați, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară, mâine, la 12:00, în Aula Magna a Universității Danubius din Galați!

Maratonul pentru Educație Antreprenorială, ediția a doua, este cel mai amplu program național dedicat descoperirii vocației tinerilor, care se adresează atât liceenilor cu abilități antreprenoriale, profesorilor, cât și antreprenorilor care vor întâlni în adolescenții înscriși la concurs angajații de mâine.
Ediția I a Maratonului pentru Educație Antreprenorială 2023 a reunit 5.000 de elevi, din 12 județe, a creat 100 de echipe ce s-au luptat pentru marele premiu, reunind pe scenă 150 de speakeri și membri ai juriului, figuri proeminente din lumea afacerilor, reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene și autorităților locale.

Programul este inițiat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor, susținut de Auchan, Gold Partner și Vodafone Business, Brave Partner.

Citeşte mai departe ...

O nouă investiție pentru sănătate, finalizată. În curtea Spitalului Județean Galați a fost construită de la zero încă o clădire medicală

Clădire medicală nouă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Galați. Astfel, astăzi a fost inaugurată noua clădire pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală.

Este vorba despre o clădire cu trei etaje și cu o suprafață totală de aproximativ 2300 de mp. Valoarea investiției este de 11 milioane de lei, inclusiv echipamentele medicale achiziționate. Fondurile pentru această investiție au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. 

“Am finalizat o nouă investiție importantă pentru tot sistemul sanitar gălățean. Am construit de la zero o clădire pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri și de probe de laborator.  Este o investiție extrem de necesară, prin care asigurăm respectul pentru persoanele decedate și creăm cadrul necesar pentru soluționarea unor cazuri complexe, de la analiza unor probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice ale conducătorilor auto sau la investigarea unor agresiuni. 

În plus, vechile spații erau insuficiente, astăzi noile laboratoare fiind de trei sau chiar de patru ori mai mari. De asemenea, Medicina Legală are în acest moment cele mai bine gândite circuite medicale din țară, în condițiile în care toate cazurile cu implicații juridice din județ sunt examinate aici.  În realitate, Spitalul Județean Galați se comportă ca un spital regional, fiind singurul din această zonă a țării care are toate specializările. De aceea, aici vin mulți pacienți din alte județele limitrofe, mai ales pentru tratamente oncologice cu acceleratorul de particule, pentru montarea de stenturi sau intervenții de neurochirurgie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

Noua clădire are laboratoare de toxicologie, histopatologie, citologie și probe pentru microscop, spații de autopsie, sală de examinări pentru vătămări corporale (agresiuni fizice, accidente rutiere), inclusiv un spațiu pentru examinări ginecologice solicitate de Poliție sau Parchet, buncăr ALA, spații pentru depozitarea cadavrelor și a probelor biologice, cabinete medicale, spații de lucru și un amfiteatru pentru studenții de la Facultatea de Medicină.

Citeşte mai departe ...

Două meciuri la Craiova cu FCU 1948 pentru Oţelul în cinci zile

  • Publicat în Sport

Portughezul Frédéric Maciel a fost desemnat cel mai bun jucător al partidei SC Oţelul Galaţi - Politehnica Iaşi, conform deţinătorilor drepturilor tv şi LPF. Totodată, deţinătorii drepturilor TV şi Departamentul Competiţii din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal au stabilit programul etapelor 2 şi 3 din play-off-u l/play-out-ul Superligii, sezonul 2023-24. Oţelul va juca în aceste runde pe terenul lui FC U Craiova 1948 şi acasă cu Dinamo Bucureşti.
Programul complet este următorul: Etapa a II-a: Vineri, 29 martie: Ora 17.30 FC Voluntari – FC Hermannstadt, Ora 20.30 Sepsi OSK Sf, Gheorghe – CFR 1907 Cluj; Sâmbătă, 30 martie: Ora 15.45 Universitatea Cluj – UTA Arad, Ora 18.00 FC Botoşani – Politehnica Iaşi, Ora 21.00 Universitatea Craiova – FC Rapid 1923; Duminică, 31 martie: Ora 14.00 FC U Craiova 1948 – SC OŢELUL GALAŢI, Ora 21.00 Farul Constanţa – FCSB; Luni, 1 aprilie: Ora 20.30 Dinamo Bucureşti – Petrolul Ploieşti; Etapa a III-a: Vineri, 5 aprilie: Ora 17.30 UTA Arad – FC Botoşani, Ora 20.30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Farul Constanţa; Sâmbătă, 6 aprilie: Ora 17.30 Petrolul Ploieşti – FC Voluntari
, Ora 20.30 FC Rapid 1923 – CFR 1907 Cluj; Duminică, 7 aprilie: Ora 14.30 FC Hermannstadt – Universitatea Cluj, Ora 20.30 FCSB – Universitatea Craiova; Luni, 8 aprilie:
Ora 17.30 Politehnica Iaşi – FC U Craiova 1948, Ora 20.30 SC OŢELUL GALAŢI – Dinamo Bucureşti. Echipa gălăţeană condusă de Dorinel Munteanu va juca pe 4 aprilie în sferturile de finală ale Cupei României Betano în deplasare cu FC U Craiova 1948.

Citeşte mai departe ...

„Clasa pregătitoare, provocări și soluții”, workshop educațional specializat, în Galați

Programul mentoral dedicat personalului de predare din învățământul primar din Galați a ajuns la o nouă etapă.

Vineri, 22 martie 2024, în intervalul orar 13.00 – 16.00, la sediul Casei Corpului Didactic din Galați (Galați, Strada Gării Nr. 35) se va desfășura a treia activitate, „Clasa pregătitoare, provocări și soluții”, susținută de prof. Cezarina HARDULEA, mentor practică pedagogică, profesor în Corpul de metodiști și Prof.Anca DEDIU, profesor MERITO, membru în Consiliul Consultativ înv. primar, în cadrul Programului mentoral dedicat personalului de predare din învățământul primar - ÎNVĂȚĂTURI PENTRU ÎNVĂȚĂTORI, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Departamentul pen,tru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Casa Corpului Didactic Galați.

 

Citeşte mai departe ...

20 martie - Ziua Internaţională a Francofoniei

Anual, la 20 martie, 75 de ţări membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) celebrează Ziua Internaţională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale, acest eveniment aparând în anul 1998. Tema francofoniei pentru acest an, 2024, este „Creaţi, inovaţi, întreprindeţi în limba franceză”.

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos”: 76 de ani de învățământ superior la Galați

 
Comunitatea academică de la Dunărea de Jos sărbătorește astăzi 76 de ani de învățământ superior la Galați. Pe parcursul celor 76 de ani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a contribuit constant la evoluția învățământului superior, a cercetării științifice și în general, a vieții culturale a comunității din care face parte.
 
„Cu fiecare an care trece, universitatea noastră prinde în palmares tot mai multă recunoaștere academică națională și internațională. Parcursul istoric, numărul mare de personalități formate de-a lungul timpului, în diverse domenii, dar și implicarea continuă fac din UDJG o parte importantă a orașului.
 
Experiența celor 76 de ani de învățământ superior, adusă la standarde actuale poate produce valoare adăugată. Universitatea noastră este o familie, cu toții suntem responsabili pentru echilibrul și dezvoltarea instituțională. Cu toții avem de învățat unii de la ceilalți și trebuie încurajată îmbinarea valorilor actuale, a mentalităților inovatoare cu experiența și înțelepciunea trecutului.
 
De câțiva ani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați face parte dintr-un consorțiu universitar național, iar competiția începe să fie vizibilă doar pe plan internațional. Tinerilor care își doresc să urmeze studii superioare în străinătate le oferim varianta de studia acasă.
 
Meritul este al tuturor membrilor comunității academice: profesori, studenți, angajați, absolvenți de succes! Felicitări tuturor pentru rezultatele extraordinare obținute în cei 76 de ani, mulți ani și buni, împliniri profesionale și personale și multă putere de muncă!”, este mesajul transmis de UDJ Galați. 
Citeşte mai departe ...

Accident cu cinci victime în județul Galați

Un accident cu cinci victime a avut loc pe DN24, în județul Galați, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. 

Accidentul a avut la intersecția DN 24 D cu DJ 261 A, între localitățile Scânteiești si Cuca, în județul Galați. Cinci persoane au fost rănite, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat.

La fața locului, echipajele operative din cadrul Detașamentului de pompieri Galati au intervenit cu o autospecială de stingere, o descarcerare grea, un echipaj SMURD, o ambulanță si un echipaj ATPVM.

 

„În urma evenimentului, au rezultat cinci victime, o femeie încarcerată și patru bărbați, cu traumatisme cranio-faciale, la membrele superioare și inferioare. Cele cinci victime de cod galben, au fost transportate la spital”,a transmis ISU Galați.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Prioritatea mea este să ajut firmele să producă în România, iar marfa lor să ajungă în magazine deținute de români la un preț corect!

Premierul Marcel Ciolacu spune că va susține „produsele românești, micile rețele locale de magazine și distribuitorii care iau marfă de la producătorii noștri locali!”.
 
Premierul a discutat cu reprezentanții acestor magazine, unii dintre ei fiind și producători, alături de principalii distribuitori din țară, despre soluțiile concrete pentru dezvoltarea capitalul românesc din această zonă a economiei.
 
„Prioritatea mea este să ajut firmele să producă în România, iar marfa lor să ajungă în magazine deținute de români la un preț corect, care să reflecte munca depusă. Sunt convins că soluția PSD de continuare a plafonării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului, votată azi în Parlament, este legitimă și corespunde celei mai mari așteptări a românilor”,a transmis premierul Ciolacu. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri