Menu
RSS
„Fără șoferi, nu există ride sharing!”. Protest al colaboratorilor Uber și Bolt din Galați

„Fără șoferi, nu există ride sharin…

Peste 200 de șoferi, cola...

Digitalizarea fondului de carte și modernizare educațională la UDJG, printr-un proiect transfrontalier

Digitalizarea fondului de carte și …

Universitatea „Dunărea de...

Un vis aproape să fie îndeplinit

Un vis aproape să fie îndeplinit

Sezonul atletic în aer li...

Acord pentru o „rotativă” guvernamentală

Acord pentru o „rotativă” guvername…

Preşedintele Nicuşor Dan ...

VIDEO Incendiu la depozite, în Galaţi. A fost emis mesaj RO-Alert

VIDEO Incendiu la depozite, în Gala…

Un incendiu violent a izb...

Balul IEI, eveniment caritabil organizat de Asociația Femeilor Întreprinzătoare din România – Galați

Balul IEI, eveniment caritabil orga…

Asociația Femeilor Întrep...

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică readuce elevii gălățeni pe podiumul național

Olimpiada de Astronomie și Astrofiz…

Organizată de Ministerul ...

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a oprit de la slujire pe preotul acuzat că a violat o adolescentă

Arhiepiscopia Dunării de Jos l-a op…

Arhiepiscopia Dunării de ...

Spectaculoasa pistă de bob suspendat din pădurea Gârboavele, aproape finalizată. Costel Fotea: Urmează instalarea pistei de bob cu pernă magnetică

Spectaculoasa pistă de bob suspenda…

Lucrările la prima pistă ...

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu vei afla niciodată.” – Louis Armstrong

„Dacă întrebi ce este jazzul, nu ve…

Vineri, 20 iunie, ora 20:...

Prev Next

Vineri, 15 Martie 2024 - Regional Press

Maratonul Profesiilor: Ediție dedicată Asistenței Sociale

Universitatea Internațională Danubius a fost gazda unei experiențe unice în lumea asistenței sociale!

Astfel, Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera a organizat o nouă ediție a Maratonului Profesiilor, în care tematica principala a fost despre domeniul asistenței sociale.

Evenimentul s-a desfășurat pe 12 martie, la ora 17.00, in sala A 38 (etajul 3).

Speakeri: Adriana Sirbu, Logoped, Terapeut Neurofeedback, Mediator international Feuerstein; Laura Rauta, Asistent social la DGASPC Galati; Liliana Herghelegiu, Psih. Consilier Scolar Braila

Citeşte mai departe ...

Bilanțul pe februarie al Gărzii de Mediu Galați

În luna februarie 2024, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Galați a desfășurat activități de inspecție și control pe teritoriul județului Galați, realizând un număr total de 162 de controale.

93 dintre acestea au fost inspecții planificate, iar 69 au fost neplanificate, structurate astfel:

- inspecții efectuate în vederea rezolvării de sesizări/reclamații: 21,

- inspecții dispuse de Garda Națională de Mediu: 8,

- autosesizări: 1,

- inspecții în colaborare cu alte autorități: 27,

- inspecții în vederea verificării măsurilor dispuse: 1,

- inspecții în domeniul transferurilor de deșeuri și mărfuri second-hand: 23,

- inspecții în baza Protocolului AFIR: 4.

În urma controalelor realizate, comisarii GNM – Comisariatul Județean Galați au aplicat un număr total de 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 9 amenzi, în valoare totală de 207.300 lei.

Citeşte mai departe ...

Cadetele de la CSŞ Galaţi, la o victorie de turneul semifinal

  • Publicat în Sport
Campionatul Naţional de volei junioare Under 17 a programat weekendul trecut partidele penultimei etape din faza Grupelor Elite. CSŞ Galaţi a jucat în sala Tomis din Constanţa cu Laguna B.P.Haşdeu. „Panterele roz” gălăţene antrenate de Gelu Aurelian Ambrose au luat meciul pe cont propriu, au dominat şi au obţinut o victorie în minim de seturi. Rezultat final: Laguna B.P.Haşdeu Laguna Constanţa -CSŞ Galaţi 0-3 (-19, -16, -15). Lotul echipei gălăţene: Iulia Ştefania Sbîngu, Ioana Maria Acxinte, Maria Alexandra Bardaş, Briana Maria Constantin, Eliza Ştefania Neculau, Adriela Ioana Anton, Andra Milea, Teodora Ferdinand -libero, Ioana Dan, Bianca Andreea Frumuzache, Alexandra Gabriela Costin. CSŞ Galaţi se poziţionează pe locul 4 cu 14 puncte şi va juca în ultima rundă din această fază a competiţie, pe 17 martie la sala Florin Balaiş -Puşkin, de la ora 10.00 cu CSV Craiova, ocupanta locului 2.
Citeşte mai departe ...

Cinci zile de pregătire intensă pentru jandarmii gălățeni

Activitatea a făcut parte din planul anual de pregătire comună a structurilor de apărare, în vederea intensificării cooperării în domeniul instruirii comune și perfecționarea pregătirii personalului proprie.

În perioada 11-15 martie, structurile mobile ale Jandarmeriei Galați au participat la un stagiu de pregătire cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, prin intermediul căruia s-a avut în atenție desfășurarea unor activități comune de instrucție tactică de antrenament în ceea ce privesc noțiunile de asalt/apărare, gestionarea unei situații referitoare la controlul mulțimii într-o zonă de conflict și executarea tragerii cu diferite categorii de armament de infanterie.

„Prin acest stagiu s-a urmărit îmbunătățirea nivelului de pregătire a personalului, eficientizarea modului de executare a misiunilor specifice, creșterea capacității de reacție, stabilirea unor reguli de acțiune comune, verificarea funcționării și eficienței mijloacelor logistice din dotarea ambelor structuri și realizarea cooperării dintre forțele cu capabilități militare și cele cu capabilități de poliție, în cadrul unor operațiuni de tipul poliție de stabilitate”, a transmis Jandarmeria Galați.

Activitatea s-a încheiat cu un exercițiu tactic de antrenament cu tragere dinamică de luptă, prin desfășurarea unor manevre tactice.

Citeşte mai departe ...

Cercetătorii gălățeni au inventat folia biodegradabilă din sânge de animale. Brevetată la OSIM

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a brevetat „Procedeul de obținere a unei folii biodegradabile”, realizat de trei cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor: Petru Alexe, Floricel Cercel și Mariana Stroiu.

Potrivit spuselor prof. Petru Alexe, procedeul se constituie intr-o noutate mondială datorită materiilor utilizate în compoziția foliei, în special sângele animal.

„În lume, există o luptă intensă pentru piața de folii biodegradabile care să reducă poluarea și să facă posibilă sănătatea mediului”, ne-a declarat prof. univ. dr. ing. Petru Alexe, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

Folia biodegradabilă obținută permite realizarea de ambalaje diverse în industria alimentară.

Procedeul și produsul (folia alimentară) se constituie într-o invitație tehnică fezabilă și rentabilă pentru om și mediu.

Citeşte mai departe ...

Un elev s-a dus la școală cu un obuz. 100 de persoane, evacuate

Poliția Galați a fost sesizată prin apel telefonic la 112, de către directorul unei unități de învățământ gimnazial din comuna Cavadinești, județul Galați, cu privire la faptul că un elev ar fi adus un obuz în incinta școlii.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Oraș Berești, care au stabilit că cele sesizate se confirmă și, împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, au procedat la evacuarea elevilor și cadrelor didactice (aproximativ 100 de persoane), fiind asigurat un perimetru de siguranță, astfel ca specialiștii pirotehniști să poată interveni.

„În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările urmând a fi continuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a ajuns elementul de muniție în unitatea de învățământ”, a transmis IPJ Galați. 

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați a fost reținut după ce ar fi violat o minoră de 15 ani

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați au fost sesizați de către o femeie, de 32 de ani, din municipiul Galați, cu privire la faptul că fiica sa, de 15 ani, ar fi întreținut relații sexuale prin constrângere și violențe fizice, cu un bărbat de 30 de ani.

„În urma activităților de urmărire penală, coordonate de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați și desfășurate în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor, precum și în urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit că, în cursul lunii martie 2024, bărbatul ar fi întreținut în mai multe rânduri relații sexuale, prin constrângere, cu minora, în imobilul în care acesta locuiește cu chirie, din municipiul Galați”, a transmis IPJ Galați. 

La aceeași dată, polițiștii au dispus măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de 14 martie 2024, Judecătoria Galați a emis față de acesta, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu anunță că tranșa PNRR nu a fost blocată

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că tranșa PNRR nu a fost blocată. Relația cu Comisia Europeană funcționează foarte bine, a spus premierul care a dezvăluit că săptămâna viitoare miniștrii români vor avea o discuție cu responsabilul cu gestionarea PNRR la nivel european.

Miniștrii care au jaloane de îndeplinit în cadrul reformelor PNRR se vor întâlni săptămâna viitoare cu Celine Gauer,

„Cer tuturor miniștrilor coordonatori de reforme să fie pregătiți săptămâna viitoare pentru dialogul cu doamna Celine Gauer, responsabilul cu gestionarea PNRR la nivel european. Vom analiza fiecare jalon important din cererea de plată nr. 3. Este un dialog firesc, serios și care necesită energie și concentrare din partea noastră. Nu există nimic blocat. Relația cu Comisia Europeană funcționează foarte bine și vreau să găsim soluții pentru a realiza toate reformele, cum, de altfel, am făcut și anul trecut”, spune Marcel Ciolacu la începutul ședinței de joi a Guvernului.

În cadrul ședinței de guvern au fost aprobate modificările bugetului pentru reformele și investițiile asumate de statul român prin PNRR.

Citeşte mai departe ...

Alternosfera la Galati intr-un concert acustic

Sâmbătă, 16 martie, ora 21:00, la Versus Pub din Galaţi, Alternosfera, trupa de rock alternativ fondată la Chişinău, anunţă primul turneu acustic din istoria trupei, care va trece prin opt oraşe. Aşteptat de toţi fanii, povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente şi structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll | Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate şi cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Iar acum vine în faţa fanilor cu primul program acustic!
Cu ocazia asta, trupa va ajunge în mai multe oraşe din România, chiar şi în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. „Pentru noi un program acustic nu este doar să stingi distorsul chitarelor, iar toboşarul să dea mai slab în tobe. Pentru un program acustic ai nevoie de o stare de spirit aparte, iar noi ne dorim o atmosferă compactă, un fel de concert la bucătărie, iar după geam e noiembrie şi plouă. Sau un concert la sfârşit de august, pe plajă, la răsărit, unde prietenii îşi cântă piesele preferate”, declara Marcel Bostan, solistul trupei Alternosfera. În centrul aten?iei vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte aşteptate de fani.
„Am aranjat în aşa fel playlist-ul ca piesele care se cântă la Theatroll | Corbul Troian să nu se regăsească în programul acustic. Am mai băgat şi câteva hituri şi a ieşit un program de la foarte dinamic până la foarte sensibil şi sincer”, adaugă Marcel.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri