Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

Joi, 14 Martie 2024 - Regional Press

„Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Vineri, 29 martie, de la ora 10:00, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România va organiza o dezbatere adresată studenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați, sub numele „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”. Evenimentul va avea loc în Aula „Alexandru Ioan Cuza” (Aula Magna), corp AE, etaj I.

Dezbaterea face parte din programul „UniPE - Parlamentul European în dialog cu studenții” – prin care Biroul Parlamentului European dorește să aducă teme europene de interes în atenția tinerilor, în special a studenților.

Studenții sunt rugați să se înscrie la eveniment prin formularul de pe site

Citeşte mai departe ...

Noul proiect MEN prin PNRR: „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”

Ministerul Educației, în calitate de beneficiar, anunță implementarea proiectului „e-Evaluare, e-xaminare în Educație (4E-Education)”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene.

Proiectul va fi implementat de Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Europene, în parteneriat cu Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație - CNPEE, în perioada 7 martie 2024 - 30 septembrie 2025, și vizează dezvoltarea unei abordări integrate pentru desfășurarea activităților didactice în mediul digital.

Obiectivele sunt orientate către crearea unui sistem de evaluare și testare securizată online și îmbunătățirea calității resurselor educaționale prin:

- Dezvoltarea unei platforme de evaluare securizată a competențelor elevilor;

- Crearea a 200.000 de itemi și teste pentru evaluările și examenele naționale;

- Extinderea platformei manualelor digitale pentru învățământul preuniversitar prin adăugarea unui pachet de 67.000 de resurse educaționale deschise - RED, pentru nivelurile cuprinse între clasa pregătitoare și clasa a VIII-a, inclusiv, pentru toate disciplinele;

- Dezvoltarea resurselor educaționale deschise incluzive pentru toate clasele de gimnaziu, inclusiv resurse pentru sprijinul elevilor cu dizabilități, sportivi, cerințe educaționale speciale, a celor spitalizați etc.;

- Crearea de conținut educațional digital pentru trei niveluri diferite de aprofundare diferențiată a cunoașterii (remedială, accesibilă, performanță);

- Instruirea a 4.700 de cadre didactice în vederea utilizării platformei (100 de profesori din fiecare județ

Citeşte mai departe ...

Plata abonamentelor pentru parcările de domiciliu sau reședință din Galați, până la 31 martie

  • Publicat în Social

Tariful abonamentului de parcare de domiciliu sau reședință aferent anului 2024 poate fi achitat de gălățeni până la 31 martie 2024, prin următoarele modalități de plată: cu numerar sau cu cardul bancar la sediile Direcției de Taxe, Impozite și alte Venituri Locale, on-line pe site-ul ghiseul.ro sau la stațiile Self Pay.

Abonamentul este valabil numai dacă are viza anuală.

Vizarea anuală se va face după achitarea tarifului abonamentului și a obligațiilor fiscale, la sediul Primăriei Galați din strada Domnească nr. 54.

Program cu publicul în vederea vizării abonamentului este următorul:

- luni – marți: între orele 9.00 - 12.00;

- miercuri – joi: între orele 12.00 - 16.00;

- vineri: între orele 10.00 - 12.00.

Citeşte mai departe ...

Oţelul deschide play-out-ul la Galaţi cu Poli Iaşi

  • Publicat în Sport

Derbiul Moldovei dintre SC Oţelul şi Poli Iaşi s-a încheiat nedecis, scor final 1-1. Ieşenii au condus la pauză după ce Alin Roman a transformat penaltiul scos de Martac la henţul lui Teles dar oţelarii au revenit şi au egalat în min.71 prin căpitanul Cisotti. „Nu pot să fiu mulţumit după jocul echipei mele. Cred că e cea mai slabă repriză de când antrenez această echipă. Ocaziile au fost de partea noastră. Lung a avut reflexe de portar mare, al nostru nici n-a transpirat. Adversarul a fost periculos pe contraatac, dar nu ne-a pus probleme. Lung cred că e jucătorul meciului. Nu poţi să fii mulţumit. Am forţat, dar asta a fost istoria jocului de astăzi. Ne aşteaptă un meci la fel de greu, sper ca jucătorii să se trezească la realitate, pentru că valoarea jucătorilor nu a fost arătată pe teren.Normal că sunt supărat când un jucător cu atâta experienţă face două greşeli în 10 secunde şi primesc penalti. Trebuie să-l scot în minutul 20, dar am zis să nu întrerup ritmul jocului. Programul pare favorabil dacă ne trezim la realitate. Am pierdut foarte multe puncte pe teren propriu pe care nu ar fi trebuit să le pierdem. Sunt puţin supărat. V-am mai spus şi înainte, sper ca băieţii să se trezească, pentru că nu se poate continua aşa. Avem susţinătorii noştri şi nu pot pleca aşa de la stadion. Faptul că nu a funcţionat jocul în prima repriză m-a pus pe gânduri. Să văd cum se antrenează săptămâna asta, dar sigur vor fi schimbări”, a declarat la flash-interviu, Dorinel Munteanu. Programul roş-alb-albaştrilor: 16 martie, ora 17.00 | SC OŢELUL GALAŢI - Politehnica Iaşi, 30 martie | FCU Craiova - SC OŢELUL GALAŢI, 6 aprilie | SC OŢELUL GALAŢI - Dinamo Bucureşti, 13 aprilie | FC Voluntari - SC OŢELUL GALAŢI, 20 aprilie | SC OŢELUL GALAŢI - U Cluj, 27 aprilie | UTA Arad - SC OŢELUL GALAŢI, 4 mai | SC OŢELUL GALAŢI - FC Hermannstadt, 11 mai | Petrolul Ploieşti - SC OŢELUL GALAŢI , 18 mai | SC OŢELUL GALAŢI - FC Botoşani. Clasamentul din play-out arată astfel: 7. ”U” Cluj - 21 de puncte, 8. UTA Arad - 20 de puncte, 9. Hermannstadt - 20 de puncte, 10. Petrolul - 18 puncte (a beneficiat de rotunjire), 11. SC OŢELUL GALAŢI - 17 puncte, 12. Poli Iaşi - 17 puncte (a beneficiat de rotunjire), 13. FCU Craiova - 16 puncte (a beneficiat de rotunjire), 14. Dinamo - 15 puncte (a beneficiat de rotunjire), 15. FC Voluntari - 14 puncte, 16. FC Botoşani - 11 puncte.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Veste bună la Spitalul Târgu Bujor. Costel Fotea: Unitatea medicală are un specialist în videocolposcopie și ultrasonografie obstetricală

 Este vorba despre un medic din Camerun, cu studii la Facultatea de Medicină din București, specialist în obstetrică-ginecologie. Astfel, monitorizarea sarcinilor cu ajutorul ecografului și depistarea leziunilor maligne cu ajutorul videocolposcopului se pot realiza de acum și la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, unitate medicală aflată la aproximativ 55 de kilometri de municipiul Galați.  

“Este o veste foarte bună pentru acest spital, care se confruntă încă cu un deficit de medici, în condițiile în care asigură serviciile medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul județului. Noul medic este absolvent al Facultății de Medicină din București, a făcut rezidențiatul la spitale mari din București și a luat examenul de specialitate cu o notă foarte bună. Mai mult, vorbește foarte bine limba română și este deja încântat de condițiile găsite la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, acolo unde secția de obstetrică-ginecologie este dotată cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv două ecografe de ultimă generație și un videocolposcop ultraperformant. 

Mai mult, secția se va muta în curând într-un spațiu nou, modernizat complet în cadrul amplelor investiții derulate de Consiliul Județean la acest spital. De asemenea, sosirea noului medic înseamnă investigații medicale noi pentru pacienți și drumuri mai puține la spitalele din muncipiul Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Anual, în cadrul secției de obstetrică–ginecologie sunt îngrijite peste 600 de paciente. În acest moment, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor are doi specialiști în obstetrică-ginecologie.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu președintele Muntenegrului, Jakov Milatovic

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu președintele Muntenegrului, Jakov Milatovic, care efectuează o vizită oficială în România.

Au fost abordate în cursul întrevederii teme legate de parcursul european al Muntenegrului, dezvoltarea cooperării în planul schimburilor comerciale și al turismului bilateral, dar și în cadrul NATO, precum și aspecte legate de securitatea regională, în contextul creat de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei.

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe șeful statului din Muntenegru pentru progresele țării sale în procesul de aderare la Uniunea Europeană. ”Muntenegru se bucură de tot sprijinul nostru, România rămânând o susținătoare fermă a procesului de extindere și integrare europeană atât a țărilor din Balcanii de Vest, cât și a celor din Parteneriatul Estic”, a declarat șeful Executivului român.

De asemenea, prim-ministrul Marcel Ciolacu a apreciat foarte buna cooperare româno-muntenegreană din cadrul NATO, în special în ceea ce privește parteneriatele bilaterale și încurajarea politicii de extindere a Alianței, subliniind perspectivele pozitive care există pentru dezvoltarea acestei direcții de cooperare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri