Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Luni, 05 Februarie 2024 - Regional Press

Educatoarele gălățene au avut propriul cerc metodic

Școala Gimnazială nr. 16 Galați a fost, zilele astea, gazdă primitoare pentru activitatea cercului metodic al educatoarelor, cu tema ,,Construcția și dezvoltarea stării de bine la preșcolari. Exemple de bună practică în activitatea didactică".

Raportând conținutul informațional al activității la îndemnul ,,Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege!”, activitatea a avut ca obiectiv principal implicarea cadrelor didactice participante în evidențierea strategiilor și practicilor care sprijină construcția stării de bine în activitatea didactică a preșcolarilor, prin schimbul de idei și experiențe.

„Cu recunoștință pentru eforturile depuse și cu entuziasm pentru viitorul educațional al copiilor noștri, mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea și derularea întâlnirii de lucru!” au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean Galați, la finalul evenimentului

Citeşte mai departe ...

„Visul meu este la fel de frumos ca al tău”, proiect destinat copiilor și tinerilor cu dizabilități, derulat în Galați

  • Publicat în Social

Peste 30 de copiii cu nevoi speciale au participat în perioada mai-decembrie 2023 la mai mult de 400 de sesiuni creative de terapie, la evenimente de socializare și mici ateliere de creație în cadrul Centrului de recuperare din Galați al Fundației „Inimă de Copil”.

„Părinți și persoane din comunitate, școli și licee din Galați (cu o mențiune specială pentru implicarea cadrelor didactice și a elevilor din Școala Gimnazială nr. 26 Ion Creangă și Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galați), copii și formatori din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos, împreună cu personalul organizației și voluntari ai companiei Orange, au participat la activitățile organizate, au lucrat, râs, discutat și s-au bucurat împreună în activități comune. Sau și-au dezvoltat  capacitatea de a fi empatici experimentând chiar practic, prin exerciții, cum s-ar simți în locul unui copil sau unui tânăr cu nevoi speciale”, potrivit unui comunicat remis de Fundația „Inimă de Copil”.

Proiectul „Visul meu este la fel de frumos ca al tău” a fost unul dintre cele 9 proiecte câștigătoare la nivel național implementate cu sprijinul Fundației Orange, în cadrul programului ”Susține un ONG” - ediția 2023, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Valoarea totală a finanțării acordate de Fundația Orange pentru proiect a fost de 10.000 de euro, la aceasta adăugându-se cofinanțarea Fundației „Inimă de Copil”, prin timpul și activitatea specialiștilor implicați.

Schimbările durabile ale proiectului nu se opresc în 2023 ci continuă în 2024. Se văd lesne în rezultatele pe care copiii beneficiari ai terapiilor centrului Inimă de Copil le-au avut în recuperare și de asemenea prin contribuția la educația anti-bullying, la creșterea deschiderii și empatiei față de copiii și tinerii cu CES a celor ce au fost implicați în activități.

Un merit extraordinar al finanțării acordate de Fundația Orange este că ea a permis și achiziția unor materiale de terapie, a unor echipamente de stimulare prin vibrații, sunet și culoare care fac ca sala multisenzorială a Centrului de recuperare să fie acum echipată la standarde de top și să devină cea mai complexă sală senzorială de la nivel local. Și odată cu venirea timpului cald, cu siguranță, grădina senzorială exterioară a centrului va putea redeveni și ea un punct de maximă atracție pentru copii și părinți.

Citeşte mai departe ...

Un autobuz cu călători au luat foc în mers, în județul Galați

Un autobuz cu călători au luat foc în mers, într-un sat din județul Galați. Oamenii au reușit să se evacueze la timp.

S-a deplasat o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Tecuci şi o autospecială a SVSU Corod, care a lichidat incendiul până la sosirea militarilor.

Din fericire, nu sunt răniţi, toate persoanele aflate în autobuz s-au autoevacuat.

Cauza probabilă a incendiului care s-a manifestat la nivelul compartimentului motor al autobuzului este un scurtcircuit, transmite ISU Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi îşi menţin invincibilitatea şi în 2024

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi a întâlnit duminică în deplasare pe CSM Bacău, în cea de-a 8-a etapă din seria B a Diviziei A la handbal feminin. Aşa cum se anticipa, echipa gălăţeană antrenată de Daciana Balaban şi Relu Druţu, la care şi-au făcut debutul cele trei achiziţii: croata Sara Sablic, Cristina Marcu, care a revenit acasă după un periplu în Liga Florilor la Gloria 2018 Bistriţa şi Ana Maria Samson, un pivot transferat pe ultima sută de metri de la Sepsi SIC Sf.Gheorghe şi-a respectat statutul de favorită şi a obţinut o victorie fără dubii, scor final 34-21 după 16-8 la pauză. Lotul folosit de echipa noastră: Alexandra Prodan, Bianca Aron, Ana Maria Micu -Iulia Eiler 2 goluri, Cristina Andriţa 8 g, Mălina Bichir 3 g, Andreea Prescură 2 g, Andreea Filip, Ana Maria Samson 3 g, Daniela Corban, Iasmina Ichim 5 g, Diana Nichitean 6 g, Sara Sablic 2 g, Maria Frăsinel, Bianca Zegrean 2 g, Cristina Marcu 1 g. CSM Galaţi ocupă locul 2 cu 21 de puncte la egalitate cu CSM Iaşi 2020, care are un golaveraj superior dar şi un meci mai mult disputat. Fetele Dacianei Balaban vor juca runda viitoare pe 11 februarie, la sala sporturilor Dunărea, de la ora 12.30 cu Ştiinţa Bacău.

Citeşte mai departe ...

Fără Zahăr din nou la Galaţi

Vineri, 9 februarie, ora 20:00, la Versus Pub din Galaţi întâlnire cu trupa Fără Zahăr.
Foarte scurtă prezentare a unui concert acustic Fără Zahăr. Pionieri ai folkului alternativ, Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş formează un duo plin de umor şi de armonii muzicale bine balansate. Vino să le asculţi poveştile muzicale şi să râdem cu poftă. Viaţa-i comedie amăruie!

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu nu mai pune presiune pentru play-off

  • Publicat în Sport

Oţelul nu a jucat strălucit sâmbătă seara în Giuleşti, nu este mai puţin adevărat că a avut parte şi de un arbitraj şmecheresc şi în condiţiile date a trebuit să se recunoască învinsă, scor final 2-1 pentru Rapid cu menţiunea că a fost primul joc pierdut în deplasare în acest sezon din Superligă. „În acest joc au fost cam de toate. Au fost două reprize diferite. Prima repriză, într-adevăr, a aparţinut Rapidului, asta din cauza unor greşeli personale ale noastre nepermise la acest nivel. Erori ale unor jucători prin care s-au marcat cele două goluri care au făcut diferenţa. Repriza a doua ne-a aparţinut în totalitate, dar nu am reuşit să revenim de la 0-2. Am reuşit numai un gol să marcăm. Sunt dezamăgit pentru că puteam mai mult. A fost un arbitraj extraordinar de bun. Nu am văzut fazele, trebuie să mă uit şi eu la faze. Un arbitraj cum nu am mai văzut de când antrenez, de când sunt în fotbal. Un arbitraj fantastic de bun, ce să spun. Din nefericire pentru noi, două puncte din nouă în primele trei etape sunt prea puţine pentru obiectivul pe care mi l-am propus. Voi avea timp de gândire, ce a funcţionat în aceste trei etape, ce nu a funcţionat. Poate am greşit şi eu la jucători, nu ştiu. Încercăm să mai aducem din ultimele şase etape punctele necesare ca să ne apropiem de play-off, dar este foarte greu. Nu avem presiune. Nu avem nici presiune, nu avem nici bani, aşa că încercăm să ne apropiem de play-off, să fim cât mai sus”, a concluzionat Dorinel. Oţelul a coborât pe locul 12 cu 28 de puncte, la cinci lungimi de ultima poziţie de play-off şi va juca runda viitoare pe teren propriu vineri 9 februarie, de la ora 17.00 cu FCU 1948 Craiova.

Citeşte mai departe ...

Ziua Cititului Împreună, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean Galați, s-a alăturat și anul acesta evenimentului mondial Ziua Internațională a Cititului Împreună - Z.I.C.I., care celebrează bucuria lecturii colective.

Aflat la a VIII-a ediție națională, ZICI 2024 este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld din anul 2010 și marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună. Cu participarea a peste 170 de țări, ZICI devine un moment în care oamenii din întreaga lume își împărtășesc dragostea pentru cărți.
În acest context, Biblioteca dedică întreaga săptămână 5 - 11 februarie 2024 cititului împreună prin derularea de activități culturale interactive cu cei mici, cu adolescenți, cadre didactice și scriitori pentru a promova astfel lectura în rândul comunității.

Mai multe unități de învățământ gălățene, cu elevi din zece clase, vor fi implicate, alături de noi, în această aventură, care ne dorim să fie o oportunitate de a întări legăturile în comunitate și de a sublinia importanța cultivării obiceiului lecturii în rândul tuturor vârstelor.

Credem că un puternic impact asupra comunității îl vor avea sesiunile de lectură din cadrul proiectului derulat de Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, din Micro 40, proiect care anul acesta se va axa pe poveștile în cuvinte și imagini, mai exact benzile desenate, care au devenit lecturile preferate ale publicului tânăr și care îmbină atât de frumos textul cu arta ilustrată. Benzile desenate au devenit foarte populare în rândul tinerei generații, de aceea lectura acestora îi va încuraja să-și facă prieteni și să identifice și să deschidă mai ușor subiecte de conversație.

Mai mult decât atât, pentru că sunt scrise într-un limbaj mai ușor de înțeles, benzile desenate îi ajută pe copii și adolescenți să citească în ritmul lor, să învețe cuvinte și expresii noi, pe măsură ce urmăresc imaginile din panel, și să își găsească motivația de a citi ceea ce le place, inspirați de acțiunile eroilor preferați.

Citeşte mai departe ...

Investiție record de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Galați

Președintele Consiliului Județean Galați, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea a aproape 60 de kilometri, pe ruta: Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan)  - intersecția cu DN25 (pod sat Traian). De asemenea, a fost emis și ordinul de începere a lucrărilor, partea de proiectare fiind deja realizată.

“Este o investiție record de modernizare a infrastructurii rutiere din județul nostru. Practic, demarăm una dintre cele mai complexe lucrări de pe drumurile județene, pe aproape 60 de kilometri, amenajând o axă rutieră modernă care va străbate județul de la nord la sud și care va fi o alternativă atât pentru DN25, cât și pentru DN24D.

Pe acest tronson funcțional, format din cinci drumuri județene, sunt porțiuni de drum pe care nu s-a mai intervenit de foarte mult timp, însă și porțiuni, cum este cea dintre ferma Greaca (Schela) și DN25, din pământ. Aproximativ 100.000 de oameni din județul Galați vor beneficia de această importantă lucrare, care va crea și noi locuri de muncă.

Va fi consolidată fundația drumului, se va lărgi partea carosabilă și vom moderniza 12 poduri mari și peste 1000 de podețe, inclusiv pentru acces la gospodării.  Mai mult, în cadrul acestei investiții, pentru reducerea efectelor poluării, vom împăduri aproape 60 de hectare de teren degradat”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea este asigurată prin Programul Regional Sud- Est (PRSE) 2021-2027, iar valoarea totală a investiției este de peste 363 de milioane de lei. Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost câștigată de către Asocierea S.C. Tancrad S.R.L &  S.C. Citadina 98  S.A.   &   S.C.Lemacons  S.R.L.   &   S.C. Oldroad Construct S.A. 

 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Programul Tomata va continua în 2024 în aceeași formă ca anul trecut, printr-un sprijin de 3.000 de euro/1.000 mp

Deputatul Viorica Sandu anunță vește bune pentru legumicultorii gălățeni: Programul Tomata va continua în ciclul I al anului 2024 în aceeași formă ca anul trecut, printr-un sprijin de 3.000 de euro/1.000 mp.

Potrivit deputtului gălățen, în cadrul întâlnirii de săptămâna, dintre ministrul Agriculturii, Florin Barbu și reprezentanții Uniunii Salvăm Țăranul Român (USȚR) au fost discutate o serie de modificări importante la programul de susținere a producției de legume în spații protejate, cunoscut popular drept Programul Tomata pentru anii 2024 și 2025.

„Programul Tomata va continua în ciclul I al anului 2024 în aceeași formă ca anul trecut, printr-un sprijin de 3.000 de euro/1.000 mp. Acest sprijin urmează să fie plătit însă în două tranșe: jumătate din sumă la plantare, în lunile aprilie-iunie, iar cealaltă jumătate în luna septembrie, astfel ca o parte din bani să fie disponibili producătorilor în perioada de vegetație a culturilor și nu doar după valorificarea acesteia”,a transmis deputatul Viorica Sandu.

De asemenea, s-a discutat și posibilitatea ca la rectificarea bugetară să se mai adauge încă 500 euro/ Beneficiar/ 0,1 Ha Tomate Cultivate în Spații Protejate Ciclul 1, astfel încât sprijinul total să ajungă la 3.500 de euro.

„Pentru ciclul II de producție, se vor păstra aceleași legume ca în 2023, însă sprijinul se va dubla, ajungând la un cuantum de 2.000 euro/1.000 mp. Să avem cu toții sănătate și înțelepciune pentru a gândi și a face lucruri bune !”, a adăugat deputatul Viorica Sandu.

 

Citeşte mai departe ...

Investiții uriașe la Galați: Consiliul Județean a dotat spitalele cu echipamente medicale de ultimă generație pentru depistarea și tratarea cancerului

În ultimii ani, Consiliul Județean Galați a făcut investiții uriașe în dotarea spitalelor cu echipamente medicale de ultimă generație pentru depistarea și tratarea cancerului.

„Peste 61.000 de proceduri realizate cu două acceleratoare liniare de particule; PET-CT ultraperformant pentru depistarea cancerului, chiar și în stadii incipiente; peste 3500 de pacienți, din mai multe județe ale țării, tratați la Galați cu ajutorul celor două acceleratoare liniare de particule; cancere de piele descoperite în stadii incipiente prin metode non-invazive, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație, unele unice în România. Descoperirea leziunilor oncologice în faze timpurii înseamnă șanse foarte mari de vindecare. Toate aceste statistici înseamnă vieți salvate. Lupta nu este ușoară, dar împreună suntem mai puternici!”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit sursei citate, la Galați, în evidențele medicilor sunt aproximativ 17.000 de persoane cu afecțiuni oncologice.

„Prin empatie și înțelegere, putem oferi cu toții sprijin, susținere și speranță celor care se luptă cu această cumplită maladie – cancerul. Fiecare gest de încurajare contează mult pentru bolnavii de cancer și familiile lor”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri