Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Miercuri, 21 Februarie 2024 - Regional Press

Fondurile PNRR ajung (și) în Țiglina III

  • Publicat în Social

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație contractul pentru modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit „Voinicelul”, din cartierul Țiglina 3, după ce au fost obținute fonduri prin PNRR.

Astfel, în cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de creștere a eficienței energetice, fiind vorba în principal despre: reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, instalarea unor sisteme de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea instalațiilor de iluminat etc.

Contractul lansat în licitație publică are o valoare estimată de 3.685.888,55 lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 28 februarie 2024.

Primăria municipiului Galați derulează proiecte de investiții și de asigurare a dotărilor pentru toate grădinițele și școlile din oraș.

Citeşte mai departe ...

„Redăm clădirilor istorice ale Galațiului farmecul de altădată”

Afirmă cu mândrie Preşedintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pe pagina de socializare.

Două clădiri dintre cele mai frumoase aflate în inima orașului, care fac parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor, își recapătă, pas cu pas, strălucirea de altădată.

Sunt clădiri vechi, care amintesc de Galațiul de odinioară.

Ambele clădiri sunt într-un amplu proces de consolidare, reabilitare și eficientizare energetică, în cadrul a două investiții cu fonduri europene derulate de către Consiliul Județean.

Deja, la una dintre clădiri, cea de pe strada Eroilor nr. 13 A, constructorul a finalizat 75% din investiție, lucrând în acest moment la partea de amenajare interioară și la fațade.

Se va interveni inclusiv la partea de climatizare și iluminat, urmând să fie montate sisteme de management energetic, automatizare și control.

Mai mult, vor fi montate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Valoarea celor două investiții este de aproximativ 9 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

PSD și PNL au stabilit când vor fi organizate alegerile din acest an. Va fi listă comună la europarlamentare

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor. 

Alegerile prezidențiale vor fi în septembrie, iar cele generale, în decembrie. De asemenea, alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor fi organizate în 9 iunie.

 „Am hotărât ca în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale, primele date sunt, nu este foarte greu, 1-15, 8-22 sau sfârșitul lunii septembrie. Una dintre aceste trei variante va fi aleasă. Consider că cea de mijloc, pentru că pe 15 septembrie încep școlile și să nu încurcăm desfășurarea activității copiilor, 8-22 ar fi cea mai potrivită și data de 8 decembrie pentru alegerile generale”, a transmis Marcel Ciolacu.

„Decizia vizează stabilitatea țării și coerența actului de guvernare, ține cont de interesul cetățenilor. Din discuțiile pe care le-am avut românii își doresc stabilitate.(...) În această perioadă nu ne putem permite să fragilizăm ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice”, a transmis Nicolae Ciucă. 

În cazul alegerilor europarlamentare cele două partide vor merge pe listă comună. Lista ar putea fi deschisă de un candidat independent, probabil femeie. La alegerile locale decizia privind candidaturile comune sau separate va fi luată de organizațiile județene ale PNL și PSD.

Citeşte mai departe ...

Dan Nica: Am promovat legislația de protecție a lucrătorilor sezonieri și pentru ca salariul minim european să fie peste 500 de euro

Europarlamentarul Dan Nica susține că lucrătorii sezonieri și salariul minim european au fost prioritățile mandatului său. Am promovat legislația de protecție a lucrătorilor sezonieri și pentru ca salariul minim european să fie peste 500 de euro, a explicat eurodeputatul PSD.

„Cu sprijinul grupului Social Democrat, lucrătorii sezonieri și salariul minim european au fost prioritățile mele”, a transmis europarlamentarul român Dan Nica, pe pagina sa de Facebook.
Salariul minim european a fost impus datorită grupului social democrat din Parlamentul European, a mai spus Nica.

„Am promovat legislația de protecție a lucrătorilor sezonieri și pentru ca salariul minim european să fie peste 500 de euro. Suntem singurii care ne-am luptat pentru români și pentru România. Salariul minim european este acum obligatoriu datorită eforturilor grupului S&D din Parlamentul European”, a precizat Dan Nica.

Citeşte mai departe ...

Rector interimar la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Senatul universitar, întrunit în ședință extraordinară, la care au participat 82 dintre cei 92 de senatori a decis desemnarea doamnei prof. univ. dr. ing. habil. Daniela-Laura Buruiană, pentru asigurarea interimatului funcției de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, până la organizarea de noi alegeri, dar nu mai mult de 3 luni.

Asta după ce Ministerul Educației a trimis Universității adresa nr. 310/SG/15.02.2024, comunicată Senatului universitar la data de 16.02.2024, prin care solicita ca până la data de 21.02.2024, să se transmită Ministerului Educației Hotărârea Senatului universitar de desemnare a persoanei care va asigura interimatul funcției de rector, până la organizarea de noi alegeri, conform legislației în vigoare.

În exercitarea temporară a interimatului funcției de rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, doamna prof. univ. dr. ing. habil. Daniela-Laura Buruiană va avea calitatea de ordonator de credite și va reprezenta instituţia de învăţământ superior în relaţiile cu terţii, pentru perioada determinată menționată, până la confirmarea unui nou rector de către ministrul Educației.

Începând cu data de 22.02.2024, încetează de drept mandatul de rector al domnului prof. dr. ing. Lucian-Puiu Georgescu, conform duratei de aplicare a Ordinului ministrului Educației și Cercetării nr. 3041/15.01.2020.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii Under 17 de la Phoenix au obţinut biletele pentru turneul final

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de baschet Under 17 masculin a programat în weekend ultimele turnee din faza a doua. Academia de Baschet Phoenix Galaţi a dominat turneul disputat în sala sporturilor din Constanţa unde a obţinut trei victorii concludente, cu peste 100 de puncte şi au ocupat primul loc în grupa B, procurându-şi astfel biletele pentru turneul final. Rezultatele înregistrate de echipa gălăţeană: 138-29 cu Axiopolis Cernavodă, 106-54 cu CSM Constanţa, 107-73 cu Stars 2012 Iaşi. Antrenorul Alin Culea a folosit lotul: Alexx Cernat, Luca Dumitru, Luca Arfire, Sebastian Boghean, David Brăilescu, Cosmin Buboiu, Tiberiu Chiper, Mihnea Dănău, Marian Ghiran, David Mărgărit, Matei Şorodoc, Rareş Rizea. Turneul final se va disputa în perioada 10-14 aprilie într-o locaţie ce va stabilită ulterior în urma unei licitaţii. Phoenix este repartizată în grupa a II-a alături de CSŞ CSM Petrolul Ploieşti, Leii Bucureşti şi CS Vâlcea 1924 Rm. Vâlcea.

Citeşte mai departe ...

Sărbătorirea lui V.A. Urechia de către macedo-români (aromâni)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” în parteneriat cu Asociaţia Prietenie&Integrare, cotidianul Viaţa liberă şi Societatea de Cultură Macedo-Română (SCMR) organizeaza joi, 22 februarie, la ora 17:00, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” (în incinta Clubului Liberty), întâlnirea culturală „Sărbătorirea lui V.A. Urechia de către macedo-români (aromâni)”.
Invitat special este dr. în istorie Elsa Stavro, autoarea cărţii „Identitatea aromânilor din Albania, de la elenizare şi dictatura atee, la interculturalism”.

Citeşte mai departe ...

Numărul beneficiarilor de venit minim din Galați a scăzut cu 45%

 
 
Numărul beneficiarilor de venit minim din municipiul Galați a scăzut cu 45%. 
 
„Cifrele arată negru pe alb câți beneficiari de venit minim garantat sunt de fapt în municipiul Galați. Orașul nostru este în plină dezvoltare, iar numărul oamenilor aflați în această situație a scăzut foarte mult în ultimii ani. 333 de beneficiari VMG erau la final de 2023, față de 607 în anul 2017. Și asta nu e tot. La sfârșitul lunii ianuarie aveam în oraș 255 de beneficiari, odată cu intrarea în vigoare a venitului minim de incluziune (VMI)”,a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.
 
Toate informațiile sunt publicate pe site-ul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Galați.
Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: România se împrumută pentru dezvoltare, nu pentru consum!

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, susține România se împrumută pentru dezvoltare, nu pentru consum!

„Investițiile publice sunt sursa unui deficit mai accentuat în ianuarie 2024, comparativ cu ianuarie 2023. Din acest motiv investițiile au luat un avans față de  venituri, care vor ajunge la o valoare mai ridicată în trimestrul al II-lea. Acest lucru impune să ne împrumutăm pentru a nu ține investițiile pe loc, până se colectează veniturile.  

Potrivit deputatului gălățean, ne împrumutăm „ca să construim și să ne dezvoltăm, nu ca să consumăm, fapt confirmat și de datele statistice”.

„Volumul construcțiilor, principalul motor de creștere economică, a fost cu peste 25% mai mare în decembrie 2023, față de aceeași perioadă a anului precedent. În această creștere, cea mai mare pondere o are  infrastructura de transport, pentru care fondurile europene din PNRR se acord sub formă de împrumuturi”, a explicat deputatul Viorica Sandu.

Programarea bugetară trimestrială a luat în calcul un deficit pe primul trimestru de 2,4% din PIB, din două motive majore:

1. investițiile își mențin ritmul și consumă bani ( împrumuturi),

2. o creșterea a veniturilor statului este anticipată din trimestrul doi al anului.

„Menținem însă tendința manifestată încă de anul trecut: valoarea investițiilor va fi peste valoarea deficitului”, a concluzionat deputatul Viorica Sandu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri