Crucea Roșie Română (CRR), sugestii pentru părinți în educarea copiilor privind buyllingul
- Publicat în Educatie
„Viața de părinte este ca o călătorie ce ne provoacă și ne aduce în față o gamă largă de emoții. Dar cum putem gestiona un fenomen atât de răspândit și de dăunător precum bullyingul?
În contextul creșterii violenței în instituțiile de învățământ, Crucea Roșie Română (CRR) subliniază importanța dialogului dintre părinți și copii.
Iată câteva sfaturi de la specialiștii de la Crucea Roșie Română (CRR) cu privire la educația anti-bullying, cu un accent special pe modalitățile prin care putem iniția discuții cu proprii noștri copii despre acest subiect sensibil” – informează CRR într-o postare pe rețelele de socializare.
- „Comunicare deschisă și empatie – Încurajează-ți copilul să împărtășească orice experiențe sau temeri legate de bullying. Arată empatie și înțelegere pentru ceea ce simte.
- Educă-l despre bullying – explică-i ce este bullying-ul. Ajută-l să înțeleagă că este important să nu rămână indiferent când vede pe cineva tratat nedrept.
- Încurajează-l să vorbească – îndeamnă-l să vorbească cu un adult dacă este martor la bullying sau dacă este el însuși victimă.
- Învățarea empatiei – învață-l să fie empatic și să ofere sprijin colegilor săi” – sfătuiesc reprezentanții organizației.
„Bullying-ul este o formă specifică de agresiune, cu caracter repetitiv, îndreptat împotriva unei persoane care are dificultăți în a se apăra, în scopul demoralizării acesteia, a diminuării stimei de sine și a minimaliării rolului în grupul social.
Agresiunile de tip bullying pot avea consecințe dăunătoare și pe termen lung pentru copii. Pe lângă efectele fizice ale bullying-ului, copiii se pot confrunta cu probleme emoționale sau care le afectează sănătatea mintală, inclusiv depresie și anxietate” – precizează specialiștii organizației.