Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Marți, 13 Februarie 2024 - Regional Press

Crucea Roșie Română (CRR), sugestii pentru părinți în educarea copiilor privind buyllingul

„Viața de părinte este ca o călătorie ce ne provoacă și ne aduce în față o gamă largă de emoții. Dar cum putem gestiona un fenomen atât de răspândit și de dăunător precum bullyingul?

În contextul creșterii violenței în instituțiile de învățământ, Crucea Roșie Română (CRR) subliniază importanța dialogului dintre părinți și copii.

Iată câteva sfaturi de la specialiștii de la Crucea Roșie Română (CRR) cu privire la educația anti-bullying, cu un accent special pe modalitățile prin care putem iniția discuții cu proprii noștri copii despre acest subiect sensibil” – informează CRR într-o postare pe rețelele de socializare.

  • Comunicare deschisă și empatie – Încurajează-ți copilul să împărtășească orice experiențe sau temeri legate de bullying. Arată empatie și înțelegere pentru ceea ce simte.
  • Educă-l despre bullying – explică-i ce este bullying-ul. Ajută-l să înțeleagă că este important să nu rămână indiferent când vede pe cineva tratat nedrept.
  • Încurajează-l să vorbească – îndeamnă-l să vorbească cu un adult dacă este martor la bullying sau dacă este el însuși victimă.
  • Învățarea empatiei – învață-l să fie empatic și să ofere sprijin colegilor săi” – sfătuiesc reprezentanții organizației.

„Bullying-ul este o formă specifică de agresiune, cu caracter repetitiv, îndreptat împotriva unei persoane care are dificultăți în a se apăra, în scopul demoralizării acesteia, a diminuării stimei de sine și a minimaliării rolului în grupul social.

Agresiunile de tip bullying pot avea consecințe dăunătoare și pe termen lung pentru copii. Pe lângă efectele fizice ale bullying-ului, copiii se pot confrunta cu probleme emoționale sau care le afectează sănătatea mintală, inclusiv depresie și anxietate” – precizează specialiștii organizației.

 

Citeşte mai departe ...

Ateliere de lucru cu tema „Educație financiară, angajabilitate”, organizate pentru șomerii gălățeni

Asociația „The Social Incubator” și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați organizează, în parteneriat, la sfârșitul lunii februarie, o serie de ateliere de lucru cu tematica „Educație financiară, angajabilitate”.

Acestea se adresează șomerilor cu vârste de peste 55 de ani, dar nu numai lor. Sunt vizați și susținătorii familiilor monoparentale și lucrătorii fără forme legale sau în risc de a lucra la negru, indiferent de vârstă.

Durata estimată a unui atelier de lucru este de 2 ore și jumătate, numărul de participanți fiind de 40-50 persoane/atelier.

La final se vor oferi gustări și fiecare participant va primi un voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei.

Atelierele, susținute de un formator din cadrul echipei „The Social Incubator”, vor avea loc în zilele 27 și 28 februarie, de la ora 11:00, la sediul AJOFM Galați, în sala de ședințe.

Înscrierile se pot face la sediul AJOFM Galați din str. Domnească 191, intrarea B, Sala înscriere șomeri/vize/repartiții.

Citeşte mai departe ...

Trei persoane înjunghiate în centrul Galațiului

Incident grav la Galați. Un bărbat și-a înjunghiat părinții, iar apoi a atacat un polițist care a încercat să-l imobilizeze.

Victimele, femeie și un bărbat, au multiple leziuni și au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Galați.

Unul dintre polițiști care a intervenit pentru imobilizarea bărbatului, a fost rănit cu un cuțit.  Potrivit unor surse, poliţistul înjunghiat purta vesta de protecţie în momentul atacului și nu are răni grave.

Poliția Galați face cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul. 

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean are cel mai mare buget din istoria Galațiului. Costel Fotea: 82% din acest buget înseamnă investiții

Consiliul Județean are pentru 2024 cel mai mare buget din istoria Galațiului. „Cel mai important lucru este că 82% din acest buget înseamnă investiții pentru Galați, adică peste 1,2 miliarde de lei, cu 60% mai mult față de 2023”, a transmis președintele CJ Galați, Costel Fotea.

„Astfel, în 2024, Consiliul Județean are unul dintre cele mai mari bugete de investiții din țară. Practic, față de momentul în care am preluat primul mandat, în 2016, bugetul de investiții este de 100 de ori mai mare.  Aceste investiții înseamnă și crearea de noi locuri de muncă”,susține Costel Fotea.

În 2024, bugetul general al judeţului Galaţi este configurat astfel: 82% pentru dezvoltare şi 18% pentru funcţionare. De asemenea, 60% din bugetul de investiții, adică aproape 750 de milioane de lei, înseamnă fonduri europene atrase de către echipa Consiliului Județean Galați.

„Cele mai mari sume, adică aproape un milliard de lei, vor fi investite în infrastructura rutieră și sănătate. Avem investiții de modernizare a peste 200 de kilometri de drum, de dotare a spitalelor cu aparatură medicală nouă și de construire a unui nou spital la Tecuci. Pe lângă continuarea proiectelor aflate deja în implementare, anul acesta, în buget sunt prevăzute sume pentru construirea unui spital noul la Tecuci, achiziționarea unui sistem de proiecție unic în Europa pentru Planetariul de la Complexul Muzeal de Științele Naturii, modernizarea Spitalului de la Ivești, amenajarea a 25 de kilometri de piste de biciclete între lacul Vânători, Pădurea Gârboavele și localitatea Smârdan, construirea unui bob suspendat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele, achiziționarea de microbuze școlare pentru școlile din mediul rural, amenajarea unui cimitir pentru animalele de companie și construirea unui săli de sport pentru Școala Speciala “Constantin Păunescu” din Tecuci”, a precizat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

O grădiniță din Galați, modernizată cu fonduri prin PNRR

Primăria Galați a lansat  în licitație publică un contract pentru modernizarea Grădiniței nr. 39, din cartierul Aurel Vlaicu, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR.

„Galați este orașul familiei și trebuie să le oferim copiilor cele mai bune condiții. Prin urmare, nu este întâmplător faptul că orașul nostru se bucură de investiții fără precedent în domeniul educației. La rândul ei, Grădinița nr. 39 va deveni un loc modern și primitor pentru cei mici”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Principalele lucrări de intervenție la Grădinița nr. 39 presupun termoizolarea pereților exteriori și a planșeelor, schimbarea tâmplăriei, refacerea instalațiilor, montarea de panouri fotovoltaice, realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, refacerea trotuarelor de protecție etc.

Valoarea estimată a contractului pentru „Renovarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 39” este de 4.671.297,11 lei fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 26 februarie 2024.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Guvernul susține industria românească atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative

Stabilitatea politică, economică, legislativă, dialogul deschis și constant între Guvern și mediul de afaceri sunt în măsură să crească încrederea investitorilor în economia românească, a subliniat premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

„Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și  prin soluții legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Confederației Patronale Concordia au apreciat investițiile publice fără precedent direcționate pentru finanțarea proiectelor de infrastructură care se derulează în România și au punctat faptul că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar.

În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale. Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri. 

O altă temă importantă de discuție a avut în vedere promovarea produselor românești pe piețele internaționale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție.

Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare.

Dialogul cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia va continua cu o succesiune periodică.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, au mai participat la discuții vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, și Mihai Constantin, secretar de stat.

Delegația Confederației Patronale Concordia a fost condusă de președintele organizației, Dan Șucu, și de directorul executiv, Radu Burnete.

Citeşte mai departe ...

Incendiu într-un bloc din Galați, din cauza unei prize defecte

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de luni spre marți, în orașul Galați. Locatarii s-au autoevacuat din bloc, din cauza fumului gros.

ISU Galati a fost alertat prin Dispeceratul 112 despre un incendiu cu degajări de fum pe într-un bloc strada Traian Vuia, Galați. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, autospeciala de salvare la înălțime și o ambulanță SMURD.

15 persoane s-au autoevacuat, anunță pompierii.

„Au ars bunuri dintr-un apartament. Cauza probabilă este o priză defectă”, a transmis ISU Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri