Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Miercuri, 04 Ianuarie 2023 - Regional Press

Noi proiecte aprobate prin PNRR

Primăria municipiului Galați informează că au fost aprobate spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) încă patru proiecte, în valoare totală de 18.883.304,91 lei (3,7 milioane de euro). Astfel, municipiul Galați are aprobate spre finanțare până la această dată în total 53 de proiecte în valoare de 114,7 milioane de euro.

Proiectele aprobate astăzi sunt: Renovare energetică a Școlii Gimnaziale „Dan Barbilian” (7.993.258,74 lei), Renovare energetică a Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, Corpul C20, str. Traian nr. 290 (3.289.274,30 lei), Renovarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit „Licurici” (1.927.286,28 lei) și Renovarea energetică a Seminarului Teologic „Sf. Andrei” - Corp C1 (5.673.485,59 lei).

 

Citeşte mai departe ...

Care sunt firmele gălățene obligate să se doteze cu terminale POS de la 1 ianuarie

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați reamintește că persoanele juridice care care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS sau al altor soluţii moderne de acceptare, inclusiv aplicaţii ce facilitează acceptarea plăţilor electronice

Obligaţia se naşte începând cu trimestrul următor celui în care încasările în numerar din cursul anului respectiv au depăşit pragul de 50.000 lei.

În cazul în care, timp de doi ani consecutivi, pragul de 50.000 de lei al încasărilor anuale nu a fost depăşit, firmele respective nu mai sunt obligate să accepte plata prin card, dar pot opta să utilizeze în continuare aceste instrumente de plată.

Această modificare a Codului fiscal a intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2023.

Citeşte mai departe ...

PSD se opune proiectului de lege care interzice exportul de animale vii din România

PSD va solicita în cadrul Coaliției de guvernare respingerea proiectului de lege inițiat de fostul premier Florin Cîțu și de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care se propune interzicerea exportului animalelor vii către statele terțe Uniunii Europene (B849/2022). Această propunere legislativă demonstrează încă o dată cât de rupți de realitate sunt inițiatorii ei și cât de puțin înțeleg situația fermierilor români.

O astfel de reglementare ar afecta grav relațiile comerciale foarte bune pe care România le-a construit în timp cu statele din Orientul Mijlociu, ceea ce ar conduce la intrarea în faliment a multor fermieri români.

„PSD a susținut în permanență încurajarea procesării în țară a materiilor prime pentru obținerea produselor cu valoare adăugată mare. Dar în acest caz, punerea pe butuci a fermelor și stânelor din România nu înseamnă susținerea producției românești, ci falimentarea unor sectoare importante din zootehnia națională. Creșterea capacității de procesare a României nu se obține prin interzicerea exporturilor, ci prin stimularea investițiilor în unități de prelucrare a materiilor prime.

Totodată, inițiatorii proiectului de lege nu sunt deloc informați cu privire la schimbările semnificative care s-au produs în România în privința transportului de animale vii. În momentul de față, România respectă toate normele europene în acest domeniu.

În general, PSD se va opune oricăror inițiative legislative de acest gen, care nu sunt discutate în prealabil cu fermierii români, mai ales după ce aceștia au fost puternic afectați de seceta de anul trecut”, a transmis Biroul de Presă al PSD.

 

Citeşte mai departe ...

O nouă investiție de mediu finalizată de Consiliul Județean Galați

Consiliul Județean anunță finalizarea și recepția lucrărilor la stația de transfer a deșeurilor de la Târgu Bujor. Investiția a fost realizată cu fonduri europene, în cadrul amplului proiect de gestionare a deșeurilor din județul Galați.   

Astfel, deșeurile colectate din 22 de localități ale județului, aflate în nord-estul județului și în apropierea orașului Târgu Bujor, vor fi aduse la această stație de transfer, de unde, în containere de mare capacitate, vor fi duse la viitoarea stație de tratare din municipiul Galați sau, în cazul deșeurilor reciclabile, la stația de sortare de la Valea Mărului.  

“Stația de transfer a deșeurilor de la Târgu Bujor va reduce impactul deșeurilor asupra mediului, va eficientiza transportul deșeurilor, reducând astfel și emisiile poluante asociate transportului, și  va permite o utilizare mai bună a resurselor, inclusiv reducerea costurilor de gestionare a deșeurilor. Mai mult, pe lângă beneficiile sale de mediu, stația de transfer va genera și noi locuri de muncă pentru comunitatea locală. Această importantă investiție de la Târgu Bujor face parte din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Galați, un proiect cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, aflat în plin proces de implementare.

Până în acest moment, am finalizat deja lucrările la depozitul de deșeuri  de la Valea Mărului și stația de transfer de la Târgu Bujor, suntem aproape de recepția lucrărilor de închidere a depozitului neconform de la Rateș (Tecuci), a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la stațiile de transfer și de compostare a deșeurilor vegetale de la Tecuci și suntem în plină licitație, singura de acest fel din țară, pentru construirea în municipiul Galați a unei performante stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile și reziduale, care va fi dotată cu un digestor și o turbină pentru producerea energiei electrice din deșeuri”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Investiția de la Târgu Bujor, în valoare de 12.725.999 de lei, a presupus construirea unor hale metalice, amenajarea mai multor platforme betonate, achiziționarea și montarea liniilor tehnologice, implementarea unui sistem de înregistrare a mijloacelor de transport, amenajarea unor fluxuri speciale pentru deșeuri voluminoase, periculoase și echipamente electrice, achiziționarea mai multor utilaje și containere, precum și realizarea sistemelor de colectare și tratare a apelor uzate.

Citeşte mai departe ...

Sănătatea gălățeană, ”Regina”investițiilor în județ

Consiliul Județean Galați a finalizat mai multe investiții în sănătate, în 2022

Au fost depuse nenumărate proiecte pe fonduri europene și a demarat proiecte majore

Sunt investițiile Galațiului, pentru oameni și pentru dezvoltarea județului nostru”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Mai sunt câteva zile până la încheierea acestui an, unul plin de provocări, în care am demarat sau finalizat multe investiții importante pentru oameni, pentru județul Galați. În prag de Anul Nou, vreau să le mulțumesc gălățenilor pentru înțelegerea și sprijinul pe care ni l-au acordat în acest an”, este mesajul transmis de președintele CJ Galați.

Fondurile europene sunt principala sursă de finanțare a investițiilor pe care Consiliul Județean Galați le derulează. Astfel, valoarea proiectelor cu bani europeni finalizate deja, depuse spre finanțare sau care sunt în plin proces de implementare, este de mai multe miliarde de lei, la care se adaugă alte câteva sute de milioane de lei investiții din fonduri guvernamentale și fonduri proprii.

Cele mai importante proiecte și investiții finalizate sau pe începute în 2022:

  • Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului Județean Galați
  • Clădire nouă, dotată cu toate echipamentele medicale necesare, pentru Spitalul TBC, în care va funcționa Ambulatoriul acestei unități medicale
  • Am deschis singurul centru din regiunea noastră de diagnosticare a cancerului cu ajutorul PET-CT-ului, o inovație a tehnologiei medicale
  • Am construit de la zero o clădire nouă pentru bucătăria Spitalului TBC, pe care am dotat-o cu tot ceea ce este necesar pentru pregătirea hranei pacienților
  • A fost deschis primul centru RESPIRO din județ, destinat persoanelor adulte cu handicap
  • A fost pus în funcțiune cel de-al doilea accelerator de particule pentru tratarea cancerului. Este unul dintre cele mai moderne echipamente medicale de acest gen din lume, Galațiul fiind astfel printre puținele centre medicale din România dotate cu două astfel de acceleratoare.
  • La începutul acestui an, Consiliul Județean Galați a preluat Spitalul din Tecuci, unde deja au fost aduse mai multe echipamente medicale, inclusiv un computer tomograf, primul din istoria acestui spital
  • Am demarat procedurile pentru a construi un spital nou la Tecuci, în cadrul unei investiții de peste 170 de milioane de lei
  • Primul computer tomograf din istoria Spitalului TBC
  • Primul centru din județ pentru tratarea sclerozei multiple
  • Proiect cu fonduri europene pentru dotarea tuturor spitalelor din subordinea Consiliului Județean cu aparatură medicală performantă pentru combaterea infecțiilor nosocomiale
  • Dotarea cu echipamente medicale moderne a spitalelor din subordine (Spitalul Județean, Spitalul TBC, Spitalul Târgu Bujor, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul din Tecuci)
  • Fonduri europene pentru modernizarea Unității Medico-Sociale Gănești (pavilioanele vechi)
  • Sisteme ultraperformante de tratare a aerului la Spitalul TBC, pentru eliminarea microbilor și evitarea contaminării

 

Citeşte mai departe ...

Elevii revin la cursuri luni, 9 ianuarie 2023

Al treilea modul educațional începe luni, 9 ianuarie 2023 și școala se va derula până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023. Decizia pentru următoarea vacanță va fi la latitudinea inspectoratelor şcolare judeţene, fiecare putând alege cât de lung va fi modulul.

Așa cum se știe, anul școlar 2022-2023 este împărțit în cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Următoarea vacanța va fi în luna februarie când fiecare județ a decis în mod independent săptămâna de vacanță dintre modulele 3 și 4. Este vorba despre o săptămână în perioada 6-26 februarie.

Prin urmare, majoritatea județelor din țară au ales săptămâna 20-24 februarie, printre acestea se numără județele: Galați, Brăila

După vacanța din luna februarie urmează cel de-al patrulea modul. Acesta începe luni, 13 februarie 2023, luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, (în funcție de decizia la decizia inspectoratelor şcolare judeţene privind vacanța), până joi, 6 aprilie 2023. După care urmează a patra vacanța, de 7 aprilie 2023, până marţi, 18 aprilie 2023 (aceasta este practic vacanța de Paște).

Citeşte mai departe ...

Restaurant chinezesc închis de Protecția Consumatorului Galați

Un restaurant chinezesc din Galați a fost închis temporar și amendat cu 10.000 de lei de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Galați.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Galați a transmis că în urma unor sesizări primite de la doi consumatori, comisarii instituţiei au verificat restaurantul chinezesc, administrat SC Chuang YE SRL,

„Abaterile constatate în timpul controalelor, au fost: folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare total lipsite de igienă: spaţii de lucru, paviment şi frigidere neigienizate, rafturi cu zone ruginite; utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum precizate pe etichetă; folosirea unor produse semipreparate fără indicarea datei de preparare; existența unor grupuri sanitare insuficient igienizate, cu chiuvete nefuncţionale”, a transmis Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Galați.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate, precum și oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme.

Citeşte mai departe ...

Cazierul judiciar va fi eliberat și online. Legea a fost promulgată de președinte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care simplifică procedura eliberării cazierului judiciar. Astfel, acesta va putea fi eliberat online.

Legea vizează creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri, propunându-se ca şi eliberarea actului, nu doar depunerea cererii de eliberare, să fie făcută în formă electronică.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (...) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, prevede legea.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Rebeca Daria Ciocan vrea mai mult în 2023

  • Publicat în Sport
Rebeca Daria Ciocan se află printre sportivele reprezentative din Clubul Sportiv Municipal Galaţi. Atleta pregătită de antrenorul Nicolae Ciocan, a făcut în 2022 trecerea către proba de 400 metri plat unde a obţinut rezultate notabile: dublă vicecampioană balcanică Under 20 la 400m şi 4x400 m şi locul 3 la Balcaniada de seniori, în proba de 4x400 metri. „Anul 2022 a fost un an de la “agonie la extaz”! Am început sezonul indoor destul de slab, veneam după o accidentare în timpul probei de 100 m de la Campionatele Balcanice U18, accidentare ce m-a ţinut departe de pista de alergare aproximativ şase săptămâni. Am făcut patru săptămâni de recuperare medicală, recuperare pe care am făcut-o cu ajutorul CSM Galaţi. La reluarea antrenamentelor, timp de patru săptămâni am “reînvăţat să alerg”, asta “stricându-mi“ toată pregătirea de toamnă. Începutul slab de sezon s-a asociat şi cu dureri în zona accidentată, ceea ce m-a făcut să-mi pierd încrederea în mine. Trecerea prin aceste momente dificile am făcut-o cu ajutorul tatălui meu şi a expertului sportiv din cadrul CSM Galaţi, tata, deşi nu a putut fi alături de mine la competiţiile indoor, m-a încurajat şi ajutat să depăşesc impasul în care eram, iar expertul sportiv Andi Nicolau mi-a înlesnit recuperarea şedinţele de kinetoterapie. Şi cum cred că în natură “totul se transformă”, odată cu venirea primăverii “a ieşit soarele şi pe strada mea”, am reuşit să obţin o medalie de bronz în proba de 60 m plat, medalie care mi-a deschis drumul către cel mai bun sezon al carierei. Sezonul în aer liber l-am început cu o schimbare în stafful tehnic, m-am despărţit de unul dintre oamenii lângă care mi-am petrecut copilaria, domnul antrenor Dumitru Văduvoiu. Deşi nu mă caracterizează misterele, motivele despărţirii poate le voi spune la sfârşitul carierei! Abordarea noului sezon nu a fost un nou început, în noua formulă, doar cu tatăl meu ca antrenor, dar, am avut o abordare diferită a sezonului competiţional şi am debutat în proba de 400 m plat, proba care mi-a adus cele mai însemnate rezultate ale carierei. Am devenit vicecampioană balcanică la 400 m plat, categoria U20, cu un rezultat care mi-a schimbat cursul carierei. Acestui rezultat i se mai adaugă alte două medalii internaţionale, una de argint la 4x400 U20 şi una de bronz la 4x400 m seniori, ambele obţinute în cadrul Campionatelor Balcanice. Sezonul 2023 sper să nu-l încep ca pe cel precedent, deşi proba de 400 m în sală este o probă total diferită faţă de cea în aer liber, deja mi-am descoperit “neplăcerile” ei, la prima cursă am fost ca într-un “roller coaster”, turnatele din sala de la Bacău dându-mi mari “bătăi de cap”. Mă bazez foarte mult pe ceea ce pot face în aer liber, cred că voi avea un sezon mult mai bun din punct de vedere al performanţelor sportive şi sper ca împreună cu colegele din echipa României, în proba de ştafetă 4x400 m să fim pe podiumul de la Campionatele Europene U20 ce se vor desfăşura în luna augut la Ierusalim. În rest, îmi doresc să fim sănătoşi şi să ne bucurăm de ceea ce ne oferă viaţa! Vă doresc un an 2023 minunat şi să auzim numai de bine!”, ne-a declarat Rebeca Ciocan, după încheierea primului antrenament din acest an efectuat în aer liber pe stadionul Dunărea.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri