Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Marți, 06 Septembrie 2022 - Regional Press

Ciolacu: Salariul minim trebuie mărit la 3.000 lei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că salariul minim trebuie majorat la 3.000 lei. „O treime dintre românii angajaţi în zona privată se încadrează la salariul minim. Vorbim de peste 1,5 milioane de români”, afirmă acesta. 

Social democratul spune că va merge cu această propunere în şedinţa coaliţiei de guvernare.

„Important este că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri suplimentare atât la pensionari şi, sper eu, să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim pe economie la 3.000 lei. Este normal şi acest lucru. O treime dintre românii angajaţi în zona privată se încadrează la salariul minim. Vorbim de peste 1,5 milioane de români. Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. Mergem cu aceste propuneri în coaliţie şi acolo vedem. Sunt anumite propuneri şi le vom discuta în coaliţie astfel încât toţi românii să depăşească această criză cât mai uşor”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Citeşte mai departe ...

Amenzi și avertismente de la Protecția Consumatorilor, pentru magazinele Penny din Galați

  • Publicat în Social

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a controlat, pe parcursul săptămânii trecute, 6 magazine aparținând lanțului Penny.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat 10 amenzi contravenționale, în valoare totală de 92.000 lei, precum și 6 avertismente, și au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de 1.828 lei, se arată într-un comunicat remis de CJPC Galați.

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

- comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită,

- comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic,

- comercializarea unor produse congelate cu exces de gheață,  

- nerespectarea condiţiilor de depozitare a îngheţatei (comercializarea unor sortimente cu consistenţă moale),

- folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar (sticle de vin, borcane de conserve pline de praf),

- deficiențe de etichetare a produselor alimentare și nealimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.),

- nerespectarea regimului promoțiilor (nu există la vânzare produsul de referință pentru unele pachetele multi pack iar pentru produsele alimentare cu preţ redus, atunci când reducerea se datorează termenului de valabilitate foarte scurt ,nu se afişa această informaţie pentru consumatori),

- folosirea unui spațiu de depozitare neigienizat corespunzător.

La nivel național, comisarii Protecției Consumatorilor au controlat 256 de magazine Penny, dintre cele 306 pe care compania Rewe România SA le administrează în țara noastră. Au fost aplicate 333 de amenzi totalizând 3,5 milioane de lei, 110 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 100.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 29 de unități, închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din județele Bacău (4 unități), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate).

Citeşte mai departe ...

Workshop pentru profesori: Creativitatea pedagogică

Școala a reînceput și de aceea dascălii trebuie să treacă ei însăși în bancă, o bancă virtuală pentru a-și dezvolta bagajul de cunoștințe și a-și crește opțiunile educaționale. Marți, 20 septembrie, un nou eveniment online organizat pentru profesori, poate duce la un nou nivel de înțelegere a ceea ce înseamnă o activitate educațională practică, de calitate.

Într-o lume aflată într-o continuă evoluție și un sistem de învățământ unde schimbările vin la tot pasul, a fi creativ înseamnă a fi eficient. Workshop-ul pentru profesori ”Creativitatea pedagogică” oferă posibilitatea cadrului didactic de a-și reînnoi constant modalitățile de lucru și practicile pe care le folosește la clasă.

Atelierul va fi facilitat de Laura Piroș, profesor pentru învățământ primar la Şcoala Gimnazială nr. 6 „Iacob Mureşianu”, Braşov. Laura este creatoarea site-ului clasamea.eu unde a strâns ideile și materialele care și-au dovedit eficiența la clasa și pe care le oferă colegilor, elevilor și parinților deoarece crede în împărtășirea bunelor practici, în învățarea cu sens și cu bucurie. Este, de asemenea și mentor de practică pedagogică, formator, creator de resurse educationale deschise și auxiliare didactice.

Citeşte mai departe ...

Fundația GFG și Liceul Paul Dimo dau startul programului de învățământ dual la Galați

Primii 21 de elevi care vor studia în sistem dual pentru a deveni electricieni au început anul școlar la Liceul Tehnologic Paul Dimo. Fundația GFG România, în parteneriat cu LIBERTY Galați, a lansat acest program în luna mai în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, Alteței Sale Regale Principele Radu al României și a Alteței Sale Regale Principesa Sofia a României, cu ocazia vizitei pe platforma siderurgică.

Învățământul dual îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activitățile practice realizate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galați. Elevii vor avea oportunitatea să își dezvolte atât abilitățile tehnice, cât și abilitățile interpersonale de comunicare, de colaborare în cadrul unei echipe și de dezvoltare a încrederii în forțele proprii. Tinerii vor lua parte, de asemenea, la un program educațional conceput special pentru ei de Rewise Learning, o organizație premiată din Mare Britanie. Toate aceste aspecte ale programului îi vor ajuta pe elevi să se pregătească pentru viață și carieră. Nu în ultimul rând, pentru cei 21 de elevi vor fi organizate activități extracurriculare distractive.

Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance și fondator al GFG Foundation, a declarat: "Suntem încântați să urăm bun venit în acest program primei generații de viitori electricieni. Ne propunem să educăm și să inspirăm tinerii din comunitățile noastre, să le oferim o perspectivă reală asupra industriei și experiență și să-i încurajăm să devină inovatorii și antreprenorii viitorului. Am încredere în succesul acestei clase de electricieni care este începutul unei colaborări pe termen lung. Investim în generațiile viitoare în beneficiul comunității noastre locale."

Aida Nechifor, Director General LIBERTY Galați, a adăugat: "Echipele noastre de electricieni sunt pregătite să îi primească pe elevi și să îi învețe să lucreze în mod eficient și, mai ales, respectând normele de siguranță. Planul nostru ambițios de a produce GREENSTEEL în viitor presupune tehnologie performantă și pregătirea în prezent a muncitorilor și a specialiștilor de mâine. Ne bucurăm să colaborăm cu tinerii care vor schimba radical industria viitorului. "

Prof. Anca Ușer, director al Liceului Tehnologic "Paul Dimo", a declarat: "Parteneriatul cu Fundația GFG și LIBERTY Galați pentru lansarea acestui proiect este o premieră pentru că vine cu o nouă abordare: îmbinarea procesului de învățare cu dezvoltarea personală. Astfel, în trei ani, cei 21 de tineri vor fi cu adevărat pregătiți pentru profesia de electrician și pentru viață."

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, GFG este o organizație caritabilă care își propune să dezvolte programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale. Înființată în Marea Britanie în 2017 și lansată în România în august 2021, Fundația GFG lucrează cu parteneri educaționali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe de știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), în vederea dezvoltării competențelor antreprenoriale și identificării oportunităților din comunitățile lor.

Citeşte mai departe ...

Pericol public pe șosele: un bărbat beat și fără permis a primit patru sancțiuni contravenționale

Un șofer din Galați, care avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, s-a urcat beat la volan. El a fost reținut, s-a ales cu dosar penal, dar și patru sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea mai multor abateri la regimul rutier în valoare de 4.480 lei.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Galați, luni, 5 septembrie, în jurul orei 08:00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Galați, în timpul activităților de serviciu, au oprit în trafic pe strada Henri Coandă, din municipiul Galați, un autoturism condus de un bărbat cu vârsta de 66 ani, din Galați care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La testarea alcoolscop a rezultat o concentrație de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar în urma probatoriului administrat în cauză s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Galați.

De asemenea față de acesta au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea mai multor abateri la regimul rutier în valoare de 4.480 lei, totodată fiindu-i reținute plăcuțele și certificatul de înmatriculare de la autoturism.

În cursul zilei de astăzi, persoana în cauză va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citeşte mai departe ...

Palatul Simion Gheorghiu, clădire emblematică pentru Galați, va fi reabilitat

Primăria municipiului Galați anunță că a lansat în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24 - proiectare și execuție”, cu o valoare estimată de 17.854.977 lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 10 octombrie 2022.

Pentru punerea în valoare a Palatului Simion Gheorghiu, clădire monument istoric, municipalitatea a depus deja o cerere de finanțare prin PNRR, iar proiectul este în evaluare.

„În cadrul proiectului, sunt prevăzute în principal următoarele: restaurarea și consolidarea fațadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească și str. Gamulea; construcția propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branșamentului, a instalațiilor interioare și exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc; realizarea finisajelor interioare și exterioare; realizarea căilor de acces și pietonale; amenajarea și împrejmuirea terenului; termoizolații la pereți și acoperiș; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracție; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri”,  a transmis Primăria Galați. 

Potrivit documentației, termenul prevăzut pentru realizarea serviciilor de proiectare este de 4 luni de la data încheierii contractului, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 20 luni de la data predării amplasamentului.

Proiectul este propus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2022 – Componenta 5- Valul Renovării, Investiția 1.1.b Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiența energetică și reziliența în clădirii publice: renovare aprofundată a clădirilor publice.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: De la începutul anului, la Ministerul Transporturilor au fost semnate contracte de finanţare în valoare de 4,7 miliarde de euro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că valoarea contractelor semnate pe toate modurile este de 4,7 miliarde de euro, iar obiectivul propus este de cel puţin 8 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2022. 

„Sunt proiecte pe care le-am tot anunţat şi am optimismul necesar legat de prima secţiune din A1 Sibiu-Boiţa. Sunt optimist în ceea ce înseamnă podul de la Brăila, e o investiţie foarte mare. Există discuţii zilnice între asocierea de companii şi cei de la CNAIR. Ştiu că poate în această perioadă v-am plictisit şi am plictisit pe mulţi cu semnarea de contracte şi cu tot ceea ce ţine de viitor. Vreau să dau un ordin de mărime: în cel mai bun an de la Ministerul Transporturilor s-au semnat contracte pe toate modurile de transport de peste 2 miliarde de euro. De la începutul anului până la 1 august aici s-au semnat contracte de 4,7 miliarde de euro.

Până la sfârşitul anului ţinta e să se semneze contracte – că vorbim de rutier, feroviar, naval şi aşa mai departe – de cel puţin 8 miliarde, deci de 4 ori mai mult decât în cel mai bun an. Cel mai bun an din această perspectivă, cea a semnării de contracte noi, a fost 2020, dar, vă repet, pe parcursul întregului an s-au semnat contracte în 2020 de 2 miliarde şi ceva, iar noi până la 1 august avem semnate contracte de 4,7 miliarde”, a precizat ministrul Grindeanu. 

Citeşte mai departe ...

O lună plină de evenimente muzicale în orașul Galați

Mai multe evenimente muzicale se vor desfășura pe parcursul lunii septembrie în orașul Galați. Vor fi festivaluri de folk, jazz, rock și blues, finanțate de Primăria Galați.

Municipalitatea a pregătit mai multe surprize pentru amatorii de muzică bună. Pe 9 și 10 septembrie, la Grădina de Vară Leonard are loc Festivalul Folk la Dunăre.

Apoi, de pe 15 septembrie până pe 18 septembrie, la Galați vor veni numeroase trupe de jazz. Este vorba despre muzicieni români și străini, cunoscuți în plan internațional, care vor participa la RO Danube International Jazz Festival. Deschiderea evenimentului va fi la Grădina Botanică, iar concertele vor fi susținute într-o sală a Universității Danubius. Trupe din România, Austria, Polonia, Franța, Ungaria, Portugalia și Israel vor urca pe scenă, anunță organizatorii.

Pe16 septembrie, la Plaja Dunărea din Galați va începe și Danube Rock Sounds 2022. În cele din urmă, șirul de evenimente se va încheia cu Danube Jazz, Blues and Rock Festival, programat între 23 și 25 septembrie la Grădina de Vară Leonard.

Citeşte mai departe ...

Spitalul din Tecuci, dotat cu echipamente medicale noi

Cu ajutorul banilor europeni atrași de către Consiliul Județean Galați, au fost aduse și date în folosința deja la Spitalul din Tecuci noi echipamente medicale. Este vorba de 9 paturi pentru secția de terapie intensivă, 9 tărgi medicale moderne și mai multe cărucioare pentru transportul pacienților.
 
Valoarea acestei investiții este de aproximativ 600 de mii de lei, iar spitalul, cu sprijinul Consiliului Județean, se pregătește de noi achiziții de echipamente medicale.
 
„Mai mult, de anul acesta, tot cu ajutorul banilor europeni, spitalul are și computer tomograf, care este în procedură de obținere a autorizațiilor necesare pentru a putea fi utilizat. De asemenea, o întreagă echipă de la Consiliul Județean și Spitalul din Tecuci lucrează intens la pregătirea marilor investiții de consolidare, modernizare și dotare a unității medicale”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi nu se acomodează în Liga Florilor

  • Publicat în Sport
Liga Florilor MOL a programat în weekend partidele celei de-a treia etape. CSM Galaţi a avut o deplasare lungă la Baia Mare şi un meci infernal cu Minaur, formaţie angrenată în cupele europene. Aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele meciuri, echipa gălăţeană antrenată de Valeriu Costea, nou promovată în eşalonul de elită, a început bine, a condus cu 6-4 în min.9, a ţinut ritmul în primele 15-20 de minute după care băimărencele au preluat iniţiativa şi s-au detaşat pe tabela de marcaj. CSM Galaţi a mai avut o tresărire de orgoliu cu un sfert de oră înainte de final când s-a apropiat la două goluri dar nu a putut evita o nouă înfrângere. Rezultat final: Minaur Baia Mare -CSM Galaţi 32-22 (17-14). Lotul folosit: Alexandra Prodan, Bianca Aron, Nicoleta Petre- Ana Maria Lopătaru 5 goluri, Cristina Marcu 3 g, Andreea Merlă, Iulia Eiler 1 g, Cristina Andriţa 6 g, Mălina Bichir 3 g, Daniela Corban, Iasmina Ichim, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 3 g, Mădălina Mureş 1 g, Bianca Zegrean, Andreea Sandu. După trei etape, CSM Galaţi nu a acumulat niciun punct şi ocupă locul 14. Runda viitoare, pe 11 septembrie, CSM Galaţi va juca în deplasare cu CSM Slatina.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri