Menu
RSS
Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Prev Next

Vineri, 16 Septembrie 2022 - Regional Press

UDJ: locuri bugetate pentru noile domenii de Doctorat și cu taxă pentru cele ”vechi”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați scoate la concurs, la admiterea de toamnă, locuri bugetate pentru cele mai noi domenii de Doctorat ale IOSUD UDJG. Este vorba de Marketing (acreditat în cadrul Școlii Doctorale de Științe Socio-Umane prin Ordinul de ministru 4292 din 3.08.2022) și Farmacie (acreditat prin Ordinul de ministru 4513 din 10.08.2022 în cadrul Școlii Doctorale de Științe Biomedicale).

 După cum a declarat Academician Eugen Victor Cristian Rusu, Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), în luna septembrie, vor fi disponibile 6 locuri bugetate pentru cele două domenii noi (4 la Farmacie și Medicină și 2 la Marketing și Management) și aproape 100 de locuri cu taxă la celelalte 16 domenii de doctorat, unde toate locurile bugetate (48) au fost ocupate încă din vară.

În cadrul IOSUD UDJG sunt patru școli doctorale (Școala doctorală de Științe Fundamentale și Inginerești, Școala doctorală de Științe Socio-Umane, Școala doctorală de Științe Biomedicale, Școala doctorală de Inginerie Mecanică și Industrială) cu 18 domenii de doctorat. La admiterea din iulie, la toate cele 4 școli doctorale, au fost scoase la concurs 48 de locuri la buget și 100 la taxă.

Citeşte mai departe ...

Eveniment caritabil la Balta Zătun, pentru sprijinirea unui cadru militar cu o problemă gravă de sănătate

Duminică, 18 septembrie, la complexul de agrement Zătun, va avea loc concursul de pescuit „Fir întins pentru ajutor”, organizat de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” și Consiliul Județean Galați.

„Este un eveniment caritabil pentru sprijinirea unui cadru militar care are o afecțiune oncologică, astfel că sumele strânse de la cei 170 de participanți vor fi donate în integralitate pentru continuarea tratamentului. Doamna care va fi sprijinită prin intermediul acestui eveniment caritabil este militar în cadrul Batalionului 300 Infanterie “Sfântul Andrei” Galați, a participat la misiuni în teatrul de operații din Afganistan și este multiplă campioană la atletism”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Pentru acest eveniment, Consiliul Județean va asigura premiile și masa participanților. Concursul de pescuit va începe la ora 06:00.

Citeşte mai departe ...

Tehnologie de ultimă generație pentru combaterea infecțiilor nosocomiale în spitalele din Galați

Consiliul Județean Galați va depune un proiect cu fonduri europene pentru achiziționarea a sute de dispozitive medicale pentru reducerea riscului de infecții intraspitalicești. Achizițiile vizează toate spitalele din subordinea instituției -  Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, Spitalul de Pneumoftiziologie Galați, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.  

Valoarea acestui proiect este de 27.642.596 de lei, cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Trebuie să luptăm în permanență pentru a reduce numărul infecțiilor dobândite în spital de către pacienți. De aceea, am făcut un plan amplu de achiziții pentru toate spitalele din subordine, prin care să aducem echipamente medicale moderne care să elimine cât mai mult din bacteriile și virusurile care cauzează aceste infecții nosocomiale. Sunt echipamente dotate cu tehnologii de ultimă generație, cu ajutorul cărora spitalele pot lupta inclusiv împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Pe lista echipamentelor care vor fi achiziționate se află analizatoare automate de identificare a microorganismelor și de efectuare a antibiogramelor, dispozitive de neutralizare prin compactare a deșeurilor medicale, sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, sisteme cu abur și dezinfectant pentru decontaminare și dezinfecție înaltă, sisteme de filtrare și tratare a aerului din sălile de operație, dispozitive de dezinfecție termică antibacteriană a instrumentarului medical, sisteme integrate pentru instruirea și verificarea igienei mâinilor, dispozitive mobile automate de decontaminare, sisteme de climatizare cu flux laminar integrat în blocul operator, nebulizatoare automate cu ceață uscată, camere izolare pacient cu risc infecțios, analizatoare microbiologie pentru identificarea și testarea sensibilității la  substanțe antimicrobiene, sterilizatoare instrumentar cu plasmă, lămpi dezinfecție sau sisteme rapide pentru monitorizarea gradului de igienizare. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării consilierilor județeni în ședința ordinară de miercuri, 21 septembrie.  

 
 
 
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Piațeta de la Biserica „Greacă” va fi modernizată

Primăria municipiului Galați anunță că piațeta din zona Bisericii „Greacă” va fi reamenajată și va redeveni un loc plăcut pentru relaxare.

Astfel, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor a fost lansat în licitație publică, iar principalele lucrări presupun amenajarea platformelor pietonale cu plăci din granit, amenajarea spațiilor verzi cu sistem de irigații, precum și plantări de arbori și arbuști.

De asemenea, va fi realizată o fântână arteziană și se vor instala gradene și jardiniere. Totodată, se vor instala rețele de apă și canalizare, de iluminat economic, dar și mobiler urban

Valoarea estimată a contractului pentru realizarea acestui obiectiv este de 3.197.124,19  lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 29.09.2022.

Citeşte mai departe ...

Premieră: LIBERTY Galați lansează primul modul academic GREENSTEEL din România

LIBERTY Galați, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, lansează primul modul academic GREENSTEEL pentru studenții din România. Universitatea va integra modulul GREENSTEEL în programa sa din luna octombrie 2022, oferind studenților oportunitatea de a învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producție a oțelului.

Inițiativa face parte din proiectul Academiei GREENSTEEL create de LIBERTY care vizează și alte universități de elită cu scopul de a consolida colaborarea dintre companie și comunitățile academice și de cercetare științifică.

Modulul dezvoltat de specialiștii LIBERTY Galați cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii GREENSTEEL și un segment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă. Studenții vor avea ocazia să învețe despre noile tehnologii GREENSTEEL: captarea și stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducerea directă a fierului (DRI), utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experților din LIBERTY Galați.

Mihaela Vereș, Manager Resurse Umane la LIBERTY Galați, a declarat: „Pe măsură ce ne pregătim pentru industria viitorului, neutră în emisii de carbon, este important să colaborăm cu universități de elită din România pentru a pregăti specialiștii viitorului. În urmă cu doi ani, LIBERTY a semnat un parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați pentru a elabora o serie de programe. Astăzi lansăm - în premieră - un modul GREENSTEEL pentru studenții care vor avea acces la o educație orientată spre viitor și la oportunități de carieră în industria oțelului. Noua generație va lucra într-o industrie modernă, digitalizată, automatizată și sustenabilă, iar obiectivul nostru pentru studenți este să dobândească competențele tehnice și profesionale care îi vor ajuta în carieră.”

 „În calitate de parteneri, suntem bucuroși să ne alăturăm LIBERTY Galați în călătoria către o industrie siderurgică cu amprentă neutră de carbon și să punem în centrul acesteia generațiile viitoare. Prioritatea universității noastre este să le asigurăm studenților noi oportunități de învățare și dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil”, a declarat dr. Lucian Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos. 

În iunie 2020, Sanjeev Gupta, Executive Chairman LIBERY Steel Group și GFG Alliance, și Prof. Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universității Dunărea de Jos, au semnat un Memorandum în vederea înființării Academiei GREENSTEEL, un proiect care își propune să dezvolte proiecte educaționale și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

Liberty Galați este cel mai mare producător integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7.000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Citeşte mai departe ...

Noua sală de spectacole a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” prinde contur

 
 Lucrări avansate la noua sală de spectacole a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Este o investiție cu fonduri europene a Consiliului Județean Galați pentru cei peste 700 de copii ai Școlii de Arte.
 
„De anul viitor, micii artiști ai Galațiului vor avea o sală modernă de spectacole, în care vor putea fi organizate diverse evenimente culturale. Pe lângă sala de spectacole, care va avea peste 150 de locuri, vor fi amenajate și săli de curs, cabine pentru artiștii centrului, un studio de înregistrări și săli de expunere. În acest moment, constructorul a finalizat aproape jumătate din noua clădire”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Valoarea investiției este de aproximativ 1,2 milioane de euro, bani europeni atrași de către Consiliul Județean Galați.
Citeşte mai departe ...

Festival de Jazz în Grădina Botanică din Galați

Timp de patru zile, la Galați, se desfășoară Festivalul Internațional de Jazz. Este pentru prima dată când se organizează un astfel de festival în orașul de la Dunăre. 
 
Prima seară de festival a fost organizată la Grădina Botanică, cu sprijinul Consiliului Județean Galați.
 
„Până pe 18 septembrie, iubitorii jazz-ului vor fi încântați de artiști și trupe de prestigiu din România, Austria, Franța, Germania, Portugalia, Polonia, Ungaria și Israel”, a anunțat Costel Fotea, pe Facebook. 
Citeşte mai departe ...

Echipamente medicale pentru recuperarea și tratarea artrozelor și spondilozelor, la Baia Comunală

În cadrul Laboratorului de Balneofizioterapie de la Baia Comunală, au fost achiziționate recent echipamente medicale de ultimă generație pentru tratarea artrozelor și spondilozelor, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.
 
Astfel, au fost achiziționate: un aparat magnetoterapie, un aparat terapie unde lungi, un aparat terapie laser, un aparat radiații infraroșu și un aparat terapie unde șoc
 
„Pe lângă o însănătoșire mult mai rapidă cu ajutorul terapiei cu câmp magnetic sau prin intermediul undelor de șoc, această aparatură modernă ajută și la refacerea post-operatorie.
Pacienții se pot programa în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, pentru a beneficia gratuit de două săptămâni de ședințe de recuperare în cadrul Laboratorului de Balneofizioterapie de la Baia Comunală”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 
Citeşte mai departe ...

PSD consideră că mecanismul salariului minim european poate fi aplicat în România de la 1 ianuarie 2023

Reprezentanții PSD anunță că va susține în Coaliția de guvernare ca Guvernul să adopte chiar din acest an prevederile directivei europene adoptate recent de Parlamentul European cu privire la salariile minime adecvate din Uniunea Europeană, astfel încât acestea să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

„Introducerea în România a mecanismului recomandat în Directivă, prin care salariul minim e stabilit la 50% din valoarea salariului mediu brut pe economie ar conduce la o creștere a venitului minim de la 1 ianuarie 2023 la o valoare apropiată de 3.000 de lei brut, așa cum a propus recent PSD pe baza datelor economice existente din România. Astfel, Directiva adoptată recent de Uniunea Europeană confirmă că analiza economică a PSD a fost corect fundamentată, iar majorarea propusă este adecvată contextului social existent. De altfel, și deciziile din domeniul energetic prezentate recent de reprezentanții Comisiei Europene au atestat justețea propunerilor promovate de PSD în acest domeniu, precum plafonarea prețurilor și introducerea unei contribuții de solidaritate pe profitul excesiv al companiilor din sectorul energetic”, transmite PSD, într-un comunicat de presă.

Conform Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, statele membre se pot ghida pentru evaluarea gradului de adecvare al salariilor minime legale „în raport cu nivelul general al salariilor brute de 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut.”

Termenul de conformare la prevederile Directivei este de doi ani de la aprobarea oficială de către Consiliu a acordului agreat cu Comisia Europeană la 6 iunie 2022.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri