Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Marți, 06 Octombrie 2020 - Regional Press

Raed Arafat:"S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență"

Arafat, secretar de stat în MAI și șef al DSU, a declarat, marți seara, că dacă va continua să crească numărul de infectări, autoritățile vor fi nevoite să ia noi măsuri de restricție, similare cu cele din starea de urgență.”A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp. Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București. S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență, de la limitarea ieșirilor la altele. Nimeni nu poate să promită că nu o să luăm alte măsuri, dacă lucrurile se agravează.Ne apropiem de un prag foarte periculos, care ne va obliga să luăm anumite măsuri.

Dacă se vor organiza alegerile, nu trebuie să se întâmple ce s-a întâmplat acum, după vot, cu petreceri cu sute de oameni, 4-500, care nu purtau mască.”, a declarat Raed Arafat, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Guvernul trimite Poliția să-i amendeze pe românii care nu au primit măștile gratuite"

„Siguranța și sănătatea românilor, nu. Alegeri și buzunare pline pentru voi, da! În martie ați dat vina pe PSD! Deși și atunci prioritare erau alegerile anticipate și nu pregătirea țării pentru pandemie. Le-ați promis românilor că veți achiziționa aparatură pentru secțiile ATI! Acum le spuneți că secțiile sunt pline.Ați promis elevilor că își vor putea continua studiile în sistem on-line, că le veți asigura tablete celor care nu au posibilitatea și că școala on-line este soluția viitorului. Acum vedem cu toții că școala on-line din România voastră educată înseamnă de fapt școală on-line fără tablete, fără internet, fără softuri și sistem unitar de predare! Adică ceva inexistent, bifat însă ca fiind îndeplinit de neamurile voastre puse în funcții grase!

Ați promis persoanelor lipsite de posibilități că nu vor fi nevoite să renunțe la felia de pâine pentru a-și cumpăra mască. Acum trimiteți poliția să-i amendeze pentru că nu poartă măștile pe care voi ar fi trebuit să le livrați deja demult!

Ați făcut licitații pentru a achiziționa tot ce, vezi Doamne!, nu lăsase PSD-ul: echipamente de protecție, măști, aparate de ventilație, tablete etc etc. Acum văd toți românii, în dosarul Unifarm, trimis deja de DNA în instanță, că singurul motiv pentru care v-ați grăbit să faceți licitațiile au fost #șpăgile imense cerute de voi!

Acum, la șase luni de atunci, pe cine veți mai da vina?”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Medicul Adrian Streinu Cercel:"Va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător"

„Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir. Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România.

Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare.... va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus Streinu-Cercel.

Citeşte mai departe ...

Restaurantele și sălile de joc din Galați se închid din cauza creșterii cazurilor de COVID-19

Începând de astăzi și până pe 12 octombrie, restaurantele și sălile de jocuri din Galați se închid după ce rata de infectare a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați.

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase la nivelul județului Galați, adoptă prin hotărâre, următoarele măsuri:

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați, în comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, se suspendă în perioada 06.10.2020–12.10.2020, inclusiv. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

- Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.

- Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

- Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați, din comunele Cuca, Șendreni și Vânători, în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

- Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, sunt interzise în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.

- La nivelul județului Galați, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

- Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

- Se aprobă începând cu data de 08.10.2020 reluarea cursurilor școlare în scenariul II (GALBEN) de funcţionare la unitatea de învăţământ Colegiul National "Costache Negri" Str. Brăilei nr.134, municipiul Galați, județul Galați.

 

Citeşte mai departe ...

FRF a decis: United Galaţi este campioana României din sezonul 2019-2020

  • Publicat în Sport

Săptămâna a început cu o veste extraordinară pentru iubitorii sportului din oraşul nostru. După ce Comitetul Executiv al FRF a decis ca United să reprezinte România în preliminariile UEFA Futsal Champions League, ca urmare a ocupării primului loc în play-off în momentul îngheţării Ligii 1, s-a făcut dreptate până la capăt şi echipa gălăţeană a fost recompensată cu medaliile şi trofeul cuvenit CAMPIOANEI ROMÂNIEI din sezonul 2019-2020. „Cu toţii suntem bucuroşi, mai ales că acest club, United Galaţi, luptă de ani buni pentru trofeu. Era al patrulea an la rând în luptă directă şi chiar merita această distincţie, merităm să fim campionii României. Există şi contestatari, însă nu e un campionat câştigat la „masa verde”, nicio partidă n-a fost adjudecată la vreo comisie. Cât s-a putut, am jucat exclusiv pe teren şi numai prin lupta de pe teren eram pe primul loc în momentul blocării activităţii. Dacă am fi jucat numai cu ultimele clasate, poate ar fi existat loc de comentarii, însă eram în play-off, jucam cu cele mai bune echipe, am învins în ultimul meci campioana de anul trecut, Imperial Wet. Punct, merităm trofeul şi medaliile!”, a răspuns antrenorul-jucător Florin Ignat la o întrebare dintr-un interviu publicat pe site-ul oficial. Sursa foto: United facebook

Citeşte mai departe ...

Primarul Galațiului, infectat cu COVID. Cum se simte edilul

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, este infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de edil, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Ionuț Pucheanu a precizat că s-a autoizolat și are simptome ușoare. 

„Am fost testat pozitiv cu noul coronavirus și m-am autoizolat imediat cum au apărut primele semne. Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare. Sănătate multă tuturor”, a anunțat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Citeşte mai departe ...

Start de sezon sub panou: CSM Galaţi va debuta în Cupa României cu U BT Cluj

  • Publicat în Sport

După o pauză forţată de şapte luni, baschetul intern revine în actualitate. Cupa României la baschet masculin va lua startul cu 13 echipe, care au fost împărţite în trei grupe. CSM Galaţi face parte din grupa A alături de: U BT Cluj Napoca, Dinamo Ştiinţa Bucureşti şi BCM U FC Argeş Piteşti. La sediul Federaţiei Române de Baschet s-au stabilit luni şi locaţiile, echipa gălăţeană pregătită de antrenorul Florin Nini ajutat de Cătălin Ştefănescu şi Bogdan Bălănică va juca la Arena de Baschet din Bucureşti, ordinea partidelor fiind următoarea: U BT Cluj Napoca - 17 octombrie, Dinamo-Ştiinţa -18 octombrie şi BCMU FC Argeş Piteşti - 20 octombrie. CSM Galaţi va avea un lot format din stranierii: Tarik Bruncevic - Serbia, Davor Konjevic - Croaţia, Maksim Sturanovic - Muntenegru, Ken Darrius Hamilton, Josh Brown, ambii din SUA şi românii: Vlad Negoiţescu, George Vlad, Marius Ciotlăuş, Rareş Ardelean, Adrian Vaida şi gălăţenii proveniţi din pepiniera Phoenix: Cristi Câmpeanu, Robert Gheorghe, Robert Rizea, Alexandru Şerban, Alexandru Patko şi Mario Oprea. Celelalte grupe sunt: grupa B - Oradea: CSM CSU Oradea, Steaua Bucureşti, SCM Craiova, Athletic Constanţa, CSM Miercurea Ciuc; grupa C- Sibiu: CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari, CSM Tg. Jiu. Primele două clasate plus cele mai bune două locuri 3 se califică la turneul final 8.

Citeşte mai departe ...

Grav accident pe DJ251: opt persoane au ajuns la spital

Un accident grav a avut loc marți dimineața pe pe DJ251, între Matca și Valea Mărului, județul Galați. Opt persoane au ajuns la spital cu multiple leziuni după ce un autoturism a lovit din plin o cisternă, iar ulterior a ricoșat pe contrasens intrând într-o autoutilitară.

„În aceasta dimineață, forțele Secției de pompieri Tecuci si ale SAJ au intervenit pe DJ251 intre Matca și Valea Mărului pentru un accident rutier soldat cu 7 victime. Din primele informații, la ora 06.30 un autoturism VW Caddy cu 5 persoane circula regulamentar, cand a acroșat un tractor cu cisternă nesemnalizate, parcate pe marginea drumului. Dupa impactul cu cisterna, autoturismul a ricoșat pe contrasens și a fost lovit in plin de o autoutilitară Iveco Daily în care erau doua persoane”, a anunțat ISU Galați.

Potrivit ISU Galași, la locul accidentului s-au deplasat o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD de la Secția de pompieri Tecuci și câteva ambulanțe SAJ care au transportat la spitalul din Tecuci toate victimele.

Trei bărbați și cinci femei au suferit contuzii toracice si de membre inferioare, dar sunt stabili hemodinamic. Cel mai grav este șoferul mașinii care a lovit cisterna. Bărbatul în vârstă de 42 ani are fractură de bazin.

Citeşte mai departe ...

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galaţi

Asociația Animal Society va desfășura, în perioada 6 octombrie - 30 octombrie 2020, o nouă campanie de sterilizare gratuită a cânilor de rasă comună din Galați. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr.1, pe bază de programări. Deținătorii de câini pot suna, în acest sens, la numărul 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.

Această nouă acțiune face parte dintr-un proiect-pilot unic în Europa desfășurat de Animal Society în Galați. Proiectul are drept obiectiv gestionarea eficientă a populației de câini prin campanii ample de sterilizare, dar și prin informarea și implicarea comunității locale. Astfel, Animal Society a organizat, începând cu 2019, și va continua să organizeze, până la sfârșitul anului 2021, acțiuni menite să schimbe mentalitățile vizavi de câinii fără stăpân și să sublinieze importanța sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului și adopțiilor.

„Animal Society vine în întâmpinarea comunităților, desfășurând campanii de sterilizare și de conștientizare în parteneriat cu autoritățile locale, dar eforturile noastre trebuie să fie dublate de implicarea deținătorilor de câini. Sterilizarea și vaccinarea câinilor de rasă comună reprezintă obligații legale care ar trebui să fie respectate în mod consecvent. De asemenea, abandonul și alte comportamente iresponsabile ar trebui sancționate conform legii. Este foarte important ca apelul nostru să fie luat în serios.” spune Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

În proiectul-pilot de la Galați sunt implicate ambele departamente ale asociației Animal Society. Astfel, echipa „Sterilizează și salvează” este responsabilă cu sterilizarea câinilor de rasă comună, iar echipa „Câini pentru oameni” desfășoară acțiuni de informare și conștientizare în cadrul unor ateliere de lucru la care sunt invitați să participe diferiți reprezentanți ai autorităților și ai societății civile.

Reamintim că, în România, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Încălcarea acestei obligații atrage după sine o amendă între 5.000-10.000 de lei.

Citeşte mai departe ...

S-a constituit BEC Galați pentru alegerile parlamentare

Instituția Prefectului din județul GALAȚI anunță, pe site-ul propriu constituirea Biroului Electoral al Circumscripției nr.18 – Județul Galați pentru alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020. BEC Galați va avea sediul tot în incinta Sălii Sporturilor și un program de activitate între 10.00 și 18.00.

Trei judecători vor face parte din componența BEC Galați: Dicu Rǎzvan – președinte, Nedelcu Giulio Costel – locțiitor și Alexa Mihaela – membru. Alături de aceștia din BEC Galați vor mai face parte alte nouă persoane, în calitate de membri. Opt dintre ei sunt reprezentanți ai unor formațiuni politice și unul reprezentant al Autorității Electorale Permanente, conform legii.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri