Menu
RSS
Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Protecția Consumatorului, avertisment: Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia!

Protecția Consumatorului, avertisme…

Unele firme vopsesc car...

Prev Next

Joi, 15 Octombrie 2020 - Regional Press

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare

Marele anunț a fost făcut într-o conferință comună de presă, la care a participat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Mulțumesc pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, dar am considerat că am experiență să pot să ajut această țară, nu neapărat Partidul Social Democrat. Trebuie să avem o legislație în domeniul sănătății care să facă posibil un deziderat: accesul universal la servicii de sănătate. Intoleranța, polarizarea fac imposibilă colaborarea. Trebuie să fim concentrați pe proiecte. Apartenența la un partid politic este o oprtunitate să aducem schimbări în viața de zi cu zi. Este important ca oameni care au experiență să vină împreună pentru fiecare dintre domeniile pe care le cunosc. Viitoarele alegeri ar trebui să fie un motiv de reflecție astfel încât în viitorul Parlament să fie o înțelegere pentru proiecte”, a declarat Alexandru Rafila, citat de digi24.ro.

„Îi mulțumesc domnului Rafila că s-a alăturat echipei noastre și sunt ferm convins că această luptă cu pandemia nu este una de conjunctură. Este o luptă de durată. Românii au nevoie de specialiști în Parlament ca să facă legislația pentru această luptă cu pandemia. Este clar că Guvernul actual nu gestionează această pandemie. De cele mai multe ori caută scuze sau caută vinovați. Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitor în Parlamentul României. Sunt convins că veți face tot ceea ce trebuie în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de digi24.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Sănătăţii: "Pregătim o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de Covid şi pentru asimptomatici"

“Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a precizat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Potrivit epochtimes.ro, ministrul Tătaru a mai susţinut că medicii de familie vor putea, prin contracte separate şi suplimentare încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, să efectueze monitorizarea pacienţilor respectivi prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Citeşte mai departe ...

Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă:"Cei care critică măsurile anti-Covid să vină cu soluţii mai bune"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, pentru TVR, că persoanele care critică măsurile luate de autorităţi în vederea combaterii epidemiei să vină cu alte soluţii sau, în caz contrar, să le accepte pe cele existente.

“Cei care au de criticat, dacă pot să vină cu soluţii mai bune, e foarte bine, să le propună! Dacă nu pot să vină cu soluţii mai bune, atunci să accepte soluţiile care sunt date”, a precizat Arafat, citat de Digi 24.“Îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă îndemnarea populaţiei la a deveni, cel puţin unii dintre ei, victimele infecţiei şi poate unele rude ale lor sau chiar ei victime în sensul să-şi piardă viaţa”, a adăugat Raed Arafat.

“Cine doreşte să facă ceva, mai bine rămâne în zonă, rămâne în ţară şi organizează în ţară - să vedem ce putem organiza. Riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ. Fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu, neapărat România, şi să nu poată să ajungă”, a precizat şeful DSU.

Citeşte mai departe ...

PSD acuză guvernul Orban: „vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi!”

„De ieri până azi încă 4.000 de români au primit vestea că sunt infectați cu COVID. Alte zeci de familii își plâng pe cineva drag care a dispărut după ce a pierdut lupta cu virusul.

Într-o singură zi au pierit mai mulți semeni de-ai noștri decât acum cinci ani, în dezastrul de la Colectiv. Drama este că, de azi înainte, din cauza iresponsabilității acestei guvernări, vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi!

Câți români mai trebuie să moară pentru ca Iohannis și Orban să-și satisfacă obsesia de a obține puterea totală?”, au scris joi reprezentanții PSD pe pagina de Facebook a partidului.

Citeşte mai departe ...

Cruzime de neimaginat. Patru cățeluși din adăpostul public, uciși de un angajat

Patru cățeluși din adăpostul public din Galați au fost uciși cu bestialitate, fiind loviți cu cruzime în cap. Puii sufereau de parvoviroză și primeau tratament intravenos, fiind în îngrijirea veterinarilor de la Animal Society.

Cazul a fost semnalat de reprezentanții Asociației Animal Society, cei care au anunțat și Poliția.

„Echipa Animal Society își exprimă stupoarea și condamnă ferm uciderea a patru pui de câine în adăpostul de câini al Serviciului Public Ecosal din Galați pe data de 14 octombrie. Puii sufereau de parvoviroză și primeau tratament intravenos, fiind în îngrijirea veterinarilor de la Animal Society. În timp ce aceștia se aflau în pauza de masă, puii au fost uciși cu bestialitate, fiind loviți în cap cu un obiect contondent. Un echipaj de poliție s-a deplasat numaidecât la fața locului pentru a face constatări și a demara o anchetă”, au transmis Animal Society.

Poliția a deschis dosar penal, iar un angajat al Ecosal, de 48 de ani, riscă închisoarea. Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Animal Society, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și cu organizația VIER PFOTEN, desfășoară la Galați, încă de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa care are drept obiectiv gestionarea populației de câini într-un mod uman și sustenabil și schimbarea mentalității gălățenilor cu privire la câinii fără stăpân prin implicarea reprezentanților societății civile și a altor factori de interes. Proiectul-pilot include ample campanii de sterilizare, precum și acțiuni de informare și de conștientizare, și este prevăzut să dureze până la sfârșitul anului 2021.

„Cumplitul incident de pe data de 14 octombrie a fost o adevărată lovitură pentru mine și pentru colegii mei. Ceea ce s-a întâmplat este peste puterea noastră de înțelegere și nu putem decât să sperăm că vinovații vor fi aspru pedepsiți. Salut intervenția promptă a reprezentanților primăriei și poliției, care sunt stupefiați, la rândul lor, și care își doresc la fel de mult ca noi ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut.” declară Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society. 

Asociația Animal Society își reafirmă angajamentul de a contribui la reducerea suferinței în rândul animalelor și își exprimă speranța ca acest incident tragic să îi determine pe gălățeni să dea dovadă de mai multă compasiune cu privire la câinii fără stăpân, o schimbare de mentalitate care este de dorit să se producă la nivelul tuturor cetățenilor României.

 

Citeşte mai departe ...

Panterele de la FCUG revin pe teren propriu şi mai vor trei puncte pentru play-off

  • Publicat în Sport

FC Universitatea Galaţi îşi continuă turul de forţă şi va susţine duminică al treilea meci în ultimele 12 zile. După două deplasări infernale la Arad şi Prundu Bârgăului de unde s-au întors cu două puncte de aur, „panterele negre” pregătite de Gabi Călinescu şi Gică Cucu revin pe Siderurgistul unde vor primi vizita formaţiei Universitatea Alexandria. Gălăţencele au un moral foarte bun după ultimele evenimente şi sunt gata să obţină toate punctele puse în joc pentru a-şi consolida poziţia din clasament. „Duminică vom avea un meci extrem de important, vom juca una din ultimele cinci finale din acest tur. Întâlnim un adversar cu experienţă în Liga 1, cu jucătoare talentate motiv pentru care o să fie un meci interesant. De-acum înainte orice pas greşit ne poate diminua şansele privind calificarea în play-off, motiv pentru care trebuie să demonstrăm că merităm să terminăm turul în primele şase echipe, să jucăm cu aceiaşi ambiţie şi dăruire din ultimele două meciuri. Sunt încrezător că la final de meci vom fi mândri de ceea ce am oferit”, ne-a declarat antrenorul Gabi Călinescu. FC Universitatea Galaţi are şi alte motive de bucurie. Jucătoarele Iriska Topal, Nadya Petrovskaia şi Iuliana Colnic au fost convocate în perioada 22-27 octombrie la Naţionala Moldovei, care va întâlni pe teren propriu Polonia în preliminariile Campionatului European. De-asemenea, la Naţionala României au fost convocate două gălăţence: Maria Stamate şi Carmen Marcu, care până sezonul trecut au făcut parte din familia FCUG. Cea de-a 7-a etapă din Liga 1 mai programează la sfârşitul acestei săptămâni sunt: U Olimpia Cluj - ACS Fotbal Feminin Baia Mare, pe 16 octombrie, Selena Constanţa - Heniu Prundu Bârgăului, Carmen Bucureşti - Banat Girls, Fair Play - Vasas. Partida Piroş - Fortuna a fost amânată, arădencele având mai multe jucătoare infectate cu Covid-19.

Citeşte mai departe ...

Sub 2000 de fermieri gălățeni își așteaptă despăgubirile promise, în urma secetei pedologice

Mijlocul lunii octombrie este data de la care sute de mii de fermieri din toată România aşteapta subvenţiile acordate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că vor fi virate în conturile fermierilor între 70 și 85% dintre sumele cuvenite, urmând ca restul banilor să fie alocați după 6 decembrie.

La nivelul județului Galați, culturile agricole de toamnă au fost înființate pe aproximativ 70.000 de hectare, din care suprafața afectată de secetă este de aproape 60.000 de hectare, mai exact 59.628 de hectare, reprezentând peste 85 la sută din total.

Potrivit datelor oficiale, un număr de 1.824 de cereri au fost depuse din județ pentru despăgubiri, pentru aproximativ 55,15 milioane de lei, sumă autorizată în plată de minister

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi încep meciurile oficiale din Cupa României

  • Publicat în Sport

Baschetul românesc revine în actualitate. Startul sezonului intern se va da cu prima fază din Cupa României. Echipele participante au fost împărţite în trei grupe. CSM Galaţi face parte din grupa A şi va juca la Arena de Baschet din Bucureşti după următorul program: U BT Cluj Napoca - 17 octombrie, Dinamo Ştiinţa Bucureşti - 18 octombrie şi FC Argeş Piteşti - 20 octombrie. „Ne-am pregătit pentru începerea meciurilor oficiale şi suntem în formulă completă. Însă nu avem încă forma sportivă dorită. Vom începe sâmbătă primul meci oficial în Cupa României acolo unde întâlnim adversari puternici şi care sunt mult mai avansaţi în pregătire. Vom merge să abordăm fiecare meci în funcţie de adversar şi de posibilităţile de moment. Organizarea sub formă de turneu are o anumită dinamică şi modul de formare a echipei implică mai multe lucruri, este diferit faţă de organizarea etapelor săptămânale. Dar jucătorii sunt nerăbdători să joace meciurile oficiale şi de-asemenea să vedem la treabă tinerii echipei care deşi nu au o experienţă de acest gen, sunt convins că vor da dovadă de implicare şi vor trata debutul în Cupa României cu ambiţie şi determinare”, ne-a declarat antrenorul Florin Nini. Lotul de jucători: Vlad Negoiţescu, George Vlad, Marius Ciotlăuş, Maksim Sturanovic, Tarik Bruncevic, Davor Konjevic, Ken Darrius Hamilton, Joshua Brown, Rareş Ardelean şi juniorii gălăţeni: Cristi Câmpeanu, provenit din pepiniera Academiei Phoenix şi Teo Gherman, provenit de la LPS. Celelalte grupe din Cupă sunt: CSM CSU Oradea, SCM U Craiova, Steaua Bucureşti, Athletic Neptun Constanţa, CSM VSKC Miercurea Ciuc - grupa B, BC CSU Sibiu, CSO Voluntari, SCM Timişoara, CSM Tg. Jiu - grupa C. Primele două clasate şi cele mai bune două locuri 3 se califică pentru Final Eight.

Citeşte mai departe ...

S-a umplut balta cu pește. Complexul Zătun a fost repopulat cu crap

O nouă populare cu pește a avut loc miercuri la Balta Zătun. Acţiunea a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi. În apă au fost aruncate 2,5 tone de crap.

Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că peștele a fost luat de la un institut de cercetare din Galați.

“Este cea de-a doua populare cu pește de anul acesta. Dacă în primăvară balta Zătun a fost populată cu 3,5 tone de caras, acum balta este populată cu 2,5 tone de crap. Peştele a fost cumpărat de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea totală a investiţiei este de 32.700 de lei, transportul fiind inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până la sfârșitul acestei luni, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri