Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next
Oana Dragota

Oana Dragota

LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

Ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă și acoperite organic, LIBERTY Galați anunță repornirea Furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere, se anunță într-un comunicat de presă remis de companie.

Repornirea are loc în urma unei întâlniri a președintelui executiv al LIBERTY Steel Group, Sanjeev Gupta, cu viceprim-ministrul Marian Neacșu, care a avut loc marți, 23 iulie, la București.

„În cadrul întâlnirii, au fost abordate atât planurile iminente de repornire a activității furnalului pentru furnizarea produselor din oțel clienților locali din infrastructură și construcții navale, cât și planurile LIBERTY de a investi în transformarea companiei din România într-un producător de oțel verde.

Compania a solicitat sprijinul guvernului în alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și în implementarea mecanismelor existente pentru susținerea marilor consumatori industriali de energie. În cadrul discuției, Viceprim-ministrul a subliniat importanța companiei siderurgice din Galați pentru economia românească și necesitatea continuării investițiilor în decarbonizare. Guvernul României va colabora cu compania pentru identificarea soluțiilor care să susțină repornirea furnalului.

Având în prezent un business cu o poziție mai stabilă pe piață, repornirea Furnalului nr. 5 va contribui la creșterea avantajelor pe care compania le are în segmentele de tablă groasă și de produse acoperite furnizate clienților săi care dezvoltă proiecte majore de infrastructură atât în România, cât și în toată Europa. De asemenea, LIBERTY Galați este o companie solidă, care nu este afectată de situația de la Ostrava”, potrivit comunicatului.

După întâlnirea de la București, Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație al LIBERTY Galați, a declarat: „Ultimele 12 luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică din Europa, dar suntem încurajați de suportul acordat de Guvernul României. Suntem recunoscători să lucrăm în parteneriat cu Guvernul României pentru a traversa aceste provocări și pentru a susține rolul esențial pe care îl are compania din Galați în producția de oțel necesară în infrastructura strategică, precum și în asigurarea miilor de locuri de muncă în lanțul valoric.

Odată cu repornirea Furnalului Nr. 5, ne propunem să maximizăm avantajele-cheie ale portofoliului nostru de produse din oțel, precum tablă groasă și produse acoperite, și să accelerăm producția odată cu redresarea pieței pe care sperăm cu toții să o vedem în Europa.”

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Având in vedere continuarea lucrărilor la rețeaua de apă a obiectivului “Realizare utilități și viabilizare teren creșă mare”, compania Transurb SA Galați informează că mijloacele de transport public repartizate la traseul 25 (Shopping City – Cartier Filești) vor circula deviat până la finalizarea obiectivului precizat.

Așadar, autobuzele de pe traseul 25 vor circula în continuare din Micro 13, atât la tur, cât și la retur, pe Drumul de Centură. Transurb precizează că stațiile Feroviarilor, amplasate pe strada 9 Mai 1945, respectiv, în Micro 13B, vor rămâne suspendate pe toată perioada devierii traseului.

Închis începând cu 14 iunie pentru o perioadă de trei săptămâni, tronsonul cuprins între strada Feroviarilor și strada Pictor Isser ar fi trebuit să fie redeschis din 7 iulie, conform anunțului initial.

Doi poștași gălățeni, calificați la faza națională a Marșului factorilor poștali

Cea mai populară competiție sportiv-profesională a poștașilor, „Marșul factorilor poștali”, și-a ținut la Galați, sâmbătă, la complexul Zătun, faza județeană.

La întrecerea feminină, desfășurată pe distanța de 3 km, primele locuri au fost ocupate de Lupica Ecaterina - OPD Galați (Locul I), Ivașcu Anișoara - OP Pechea (locul II) și Munteanu Mariana - OPD Galați (locul III).

La masculin, cursa s-a desfășurat pe distanța de 7 km și i-a avut ca ocupanți ai primelor locuri pe Ciocănel Daniel - OZP Tecuci (I), Mocanu Daniel - OP Tecuci 1 (II) și Mlăjeru Gheorghe - OZP Galați Fârțănești (III).

Câștigătorii locurilor I s-au calificat pentru faza națională, care va avea loc, pe 3 august, la Iași.

Câștigătorii etapei naționale vor reprezenta Poșta Română la întrecerea balcanică.

Șalupe SMURD pentru intervenții pe Dunăre, disponibile și în zona Galați

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a afirmat că SMURD va fi echipat în vederea intervenţiilor pe apă cu două nave de 50 de metri lungime şi trei şalupe de 25 de metri lungime.

„A început cu maşini pentru intervenţie terestră, s-a dotat cu elicoptere şi avioane pentru urgenţele aeriene şi va putea acţiona şi pe mare şi pe Dunăre. Mai precis, două nave de 50 de metri lungime au fost achiziţionate pentru intervenţii în apele maritime şi trei şalupe de 25 de metri lungime vor fi disponibile pentru Delta Dunării şi pe Dunăre, în zona judeţelor Galaţi şi Teleorman”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Flota ar putea fi operaţională până la finele anului.

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri