Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Sâmbătă, 18 Martie 2023 - Regional Press

Remiză pentru CSM Galaţi în eşalonul secund

  • Publicat în Sport

Sâmbătă s-au disputat meciurile celei de-a 16-a etape din Divizia A la handbal femininin. Sala Siderurgistul a găzduit partida CSM Galaţi -CSM Roman. A fost un duel interesant, pe muchie de cuţit, romaşcancele, cu pretenţii la barajul de promovare în Liga Florilor în acest sezon au condus în cea mai mare parte a timpului, gălăţencele conduse de pe pe banca tehnică de Sanda Asandei au revenit spectaculos, Iulia Sava şi-a adus echipa în avantaj pentru prima şi singura dată în min.55, scor 20-19, finalul a fost dramatic cu Lavinia Lazăr stabilind remiza cu 27 de secunde înainte de final. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Roman 22-22 (11-12). Lotul echipei gălăţene: Bianca Aron, Roxana Ivanov -Liliana Ticea, Alessia Asandei, Lavinia Lazăr 5 goluri, Daria Dabija, Iulia Sava 2 g, Sorana Chiriac 4 g, Adina Pricochel, Cosmina Dănilă, Doriana Pelin, Raluca Tănasă 2 g, Mădălina Mureş 1 g, Maria Frăsinel 1 g, Ivana Djurovic 4 g, Bianca Zegrean 3 g. CSM Galaţi se menţine pe locul 6 în seria B cu 19 puncte şi va juca etapa viitoare, pe 25 martie în deplasare la CSM Făgăraş.

Citeşte mai departe ...

Unirea Braniştea a revenit cu picioarele pe pământ în fieful liderului

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat la sfârşitul săptămânii trecute partidele penultimei etape din sezonul regular. Derbiul rundei a adus faţă în faţă CSM Rm. Sărat, liderul seriei a 2-a şi Unirea Braniştea, revelaţia sezonului, ocupanta locului 3. În ciuda celor cinci absenţe importante: Voicu, Enache, Năpîrlică, toţi accidentaţi şi Mihai, suspendaţi, brăniştenii lui Ionuţ Niculcea ajutat de Alex Iliciuc s-au descurcat onorabil şi au irosit şi câteva ocazii importante de gol în primele 45 de minute. Echilibrul s-a rupt în min.70, Răducan a primit cu destulă uşurinţă cel de-al doilea cartonaş roşu şi implicit pe cel roşu, gazdele au profitat de avantajul omului în plus, au marcat de două ori şi au câştigat. „Dacă nu rămâneam în inferioritate numerică, sunt convins că nu pierdeam”, ne-a precizat team-managerul de la Unirea Braniştea, Vali Vrînceanu. Rezultat final: CSM Rm.Sărat -Unirea Braniştea 2-0 (0-0). 11-le de start pentru forma?ia noastră: Ursu -Ţopa, Gîţă, Popa, Dima -Murgoci, D.Cireş -Ţicămucă, Răducan, M.Cireş -Docuz. În ciuda acestui eşec, Unirea Braniştea se menţine pe locul 3 în clasament şi nu mai poate rata calificarea în faza play-off-urilor.

sursa foto CSM Rm.Sărat facebook
Citeşte mai departe ...

Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: „Ne dorim foarte mult să păstrăm Cupa la Galaţi”

  • Publicat în Sport

Final Four-ul Cupei României la volei masculin se desfăşoară în acest weekend la Braşov. Deţinătoarea trofeului, CSM Arcada Galaţi va întâlni în cea de-a doua semifinală, programată de la ora 19.00 pe Dinamo Bucureşti. „Vom juca acest Final Four la finalul căruia ne dorim foarte mult să păstrăm Cupa la Galaţi. Vom întâlni Dinamo în primul meci, o echipă construită să câştige, o echipă care are în componenţa sa jucători de valoare. Noi suntem pregătiţi pentru acest meci şi vom face totul pentru a câştiga”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Arcada, Sergiu Stancu. Prima semifinală este programată de la ora 16.00 şi va aduce faţă în faţă formaţiile SCMU Craiova şi Steaua Bucureşti. Finala Cupei României se va disputa duminică, de la ora 17.00. Toate meciurile vor fi transmise pe TVR 3 şi pe pagina de facebook a Federaţiei Române de Volei.

Citeşte mai departe ...

Oţelul se gândeşte doar la promovarea în Superligă

  • Publicat în Sport

Liga a 2-a la fotbal continuă în weekend cu partidele din prima etapă a fazei a doua: play-off-uri şi play-out. Stadionul Oţelul va găzdui duminică 19 martie, de la ora 14.15 un duel care se anunţă foarte interesant dintre SC Oţelul şi Politehnica Iaşi, principalele candidate la promovarea în Superligă. „Prin calificarea în play-off ne-am atins obiectivul. Acum suntem înaintea primului joc din play-off. Va fi un play-off disputat, din punctul meu de vedere. Fiecare echipă îşi face calcule, cum şi noi ne facem calculele noastre. Încercăm să nu dezamăgim suporterii, să facem totul posibil ca echipa noastră să adune cât mai multe puncte pentru a ne gândi la promovare. Ajungând aici, este clar că în gândurile noastre avem un singur ţel, acela de a promova. Sincer, pentru mine nu contează programul, nu am avut preferinţe, pentru că sunt puncte puse în joc şi acasă, şi în deplasare. Trebuie să ne batem pentru ele şi nu m-am gândit la tragerea la sorţi. Pe noi jocurile de acasă ne avantajează foarte mult. Avem în spate un public minunat. Sper ca şi la meciul cu Iaşiul să fie în număr cât mai mare, să ne susţină. Împreună cu ei am ajuns până unde suntem în momentul de faţă. Este importantă atitudinea şi concentrarea echipei”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu. Oţelul porneşte în play-off de pe locul 3 cu 36 de puncte, la patru lungimi în spatele ocupantei locului 2, Poli Iaşi şi la patru puncte faţă de locul 4, Unirea Dej.

Citeşte mai departe ...

„Să cunoaștem Soarele"

În perioada aprilie - iunie 2023, Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați, organizează proiectul educațional „Să cunoaștem Soarele", coordonat de muzeograf Iuliana Cantoneanu (Compartiment Observator Astronomic-Planetariu).

În cadrul activității participanții vor afla informații despre formarea Soarelui și activitatea solară, despre cum se formează eclipsele de Soare sau influența și importanța Soarelui asupra planetei Pământ.

Tot în cadrul proiectului se vor face observații solare în H-alpha cu luneta Coronado SolarMax (dacă va fi cer senin). Proiectul se adresează elevilor din clasele I-VIII.

Citeşte mai departe ...

A treia înfrângere consecutivă pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet a programat în weekend partidele celei de-a 23-a etape. Runda a fost deschisă vineri seara de confruntarea dintre CSM Tg. Jiu şi CSM Galaţi. Echipa gălăţeană a început cu un ecart de 6-0 şi a condus cu 8-1 după trei minute dar s-a stins repede. Formaţia gazdă a prins o zi foarte bună, şi-a surprins adversara şi a obţinut o victorie concludentă la 22 de puncte diferenţă. Rezultat final: CSM Tg.Jiu -CSM Galaţi 85-63 (22-17, 21-11, 22-11, 20-24). Antrenorul Florin Nini a folosit lotul: Harris-Dyson 9 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepţii; Stan (4 p, 3, 0, 0); Armus (5 p, 6, 0, 2); Gibbs Jr. (13 p, 3, 2, 0); Ciotlăus (19 p, 13, 0, 3); Prijovic (0 p, 1, 0, 0); Petică (5 p, 0, 0, 2); Azaria; Mitrovic (6 p, 0, 3, 0); Calenic (2 p, 4, 0, 1); Gherman (0 p, 1, 1, 0); Nikolic (0 p, 2, 0, 0). Baschetbaliştii de la CSM Galaţi nu-şi revin după ce au ratat în ultima secundă la Timişoara calificarea în grupa 1-10, înregistrând a treia înfrângere consecutivă. Echipa noastră a coborât pe locul 2 în grupa 11-18 cu 19 puncte şi va juca runda viitoare, pe 25 martie, la sala Polivalentă Dunărea cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: două contracte de finanțare cu fonduri UE pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalul Județean și Spitalul Tg. Bujor

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat două contracte de finanțare pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Valoarea celor două contracte este de 15.856.617 de lei, iar finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Cele mai mari investiții vor fi realizate în vechea clădire a Ambulatoriului Spitalului Județean, unde vom moderniza mai multe cabinete, de la schimbatul ușilor și a geamurilor la reabilitarea instalației electrice și montarea unor sisteme de tratare a aerului. Mai mult, vom crea spații medicale noi pentru oncologia medicală, tratamentul litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor și pentru investigații endoscopice. De asemenea, vor fi achiziționate sute de echipamente medicale și piese de mobilier. Vorbim de aparate moderne de anestezie pentru sălile de operație, de  sisteme performante pentru investigații endoscopice, unituri dentare și orl, echipamente de dezinfecție, aparate pentru tratarea varicelor sau sisteme de detectare precoce a cancerului bucal, precum și de canapele noi pentru consultații, containere pentru sterilizarea truselor individuale sau dulapuri pentru depozitarea instrumentarului medical”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, au fost obținute fonduri și pentru dotarea cabinetului Orl din cadrul Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici, există deja în implementare un alt proiect cu fonduri europene, prin care vor achiziționate 180 de echipamente medicale pentru toate celelalte cabinete ale Ambulatoriului.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, despre Religia materie la Bacalaureat: Aduce cunoaştere, nu aduce supunere

„Biserica şi Armata sunt cei doi stâlpi ai societăţii româneşti şi dacă acestea două sunt atacate, atunci societatea rămâne fără valori”, susține liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Atitudinea noastră publică trebuie să fie una de smerenie, pentru că asta este cea mai mare calitate a unui creştin. (…) Stau să mă întreb de unde au atâta înverşunare şi atâta ură, aş putea spune, împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile după timpul lui Ceauşescu, în care comunismul a încercat acelaşi lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă, aici vorbim de toate cultele cu reprezentare şi recunoaştere naţională.

Dacă toate cultele, împreună cu colegul nostru Titus Corlăţean, au stat de vorbă şi au găsit oportun ca una dintre materiile, şi specific foarte clar, din materiile opţionale la Bacalaureat să fie Religia, ce anume ne deranjează? Suntem creştini, ne-am crescut copiii în valorile creştine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii sau nepoţii dumneavoastră doreşte să opteze ca materie de Bacalaureat – Religia.

Religia aduce cunoaştere, religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, atunci de fapt vom încuraja populismul şi extremismul. Trebuie să spunem aceste lucruri. PSD apără valorile creştine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebuiesc reprezentate şi toate religiile trebuiesc privite egal în România, lucru care se întâmplă”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Argeş.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri