Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Joi, 22 Septembrie 2022 - Regional Press

Birou al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri la Galați

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, le-a dat o veste foarte bună IMM-iștilor gălățeni.

„Îi felicit pe colegii din regiune pentru activitate și pentru reprezentarea profesionistă a antreprenorilor din Sud-Est. Am și o veste bună pentru aceștia: am reușit să operaționalizăm și să deschidem până pe data de 15 octombrie un birou al FNGCIMM la Galați, un instrument extrem de important pentru mediul de afaceri local", a spus Florin Jianu.

Anunțul a fost făcut joi, într-o conferință de presă care a făcut parte din manifestările organizate la Galați, de către Patronatul IMM-urilor și Consiliul Județean, cu prilejul premierii celor mai performante firme gălățene pe baza rezultatelor din 2021.

Citeşte mai departe ...

Eurodeputatul Dan Nica: România este pregătită de 11 ani să intre în Schengen

Delegația PSD din Parlamentul European solicită o dezbatere în plenul Parlamentului European și o rezoluție a acestui for pentru soluționarea aderării României la Spațiul Schengen, a anunțat eurodeputatul Dan Nica, liderul delegației social-democrate. Demersul e susținut de Grupul politic S&D, președinta acestuia considerând că, în acest caz, „răbdarea are o limită”.

“Azi se împlinesc 11 ani de când România a solicitat oficial aderarea la Spațiul Schengen și, încă de atunci, România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a declarat Dan Nica.

Președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European, precum și delegațiile bulgară și croată au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea celor trei state la Spațiul Schengen. Delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022.

Iratxe Garcia Perez, liderul social-democraților europeni din Parlamentul European, consideră: “Să ții România și Bulgaria să aștepte 11 ani la ușă, fără niciun motiv obiectiv, nu e demn pentru imaginea Uniunii. Azi se împlinesc 11 ani de când cererea lor pentru a adera la Schengen a fost blocată de Consiliu, în pofida faptului că îndeplinesc toate criteriile. Răbdarea are o limită și prietenii noștri români, bulgari și croați au așteptat destul. Dorim ca Parlamentul European să discute acest subiect și ca Parlamentul European să pună presiune pe statele membre pentru a debloca această situație injustă”.

„Atât poziția Parlamentului, cât și a Comisiei Europene sunt clare. Cele trei state membre îndeplinesc toate criteriile pentru a adera la spațiul european de liberă circulație. De aceea, propunem și o rezoluție a Parlamentului European pentru a cere Consiliului UE să supună la vot, până la sfârșitul anului, aderarea României la Schengen”, a precizat europarlamentarul Dan Nica.

Citeşte mai departe ...

Bărbat prins în flagrant cu un colet plin de canabis. Pachetul era primit din Spania

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

Acțiunea a avut loc în municipiul Galați, unde polițiștii și procurorii au prins în flagrant delict un bărbat, de 29 de ani, din comuna Tulucești, în timp ce ar fi ridicat un colet expediat din Spania, conținând 2.150 de grame de muguri de cannabis.

În urma probatoriului administrat, persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 de ore, și va fi prezentată instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte mai departe ...

United a fost reprezentată de patru jucători la Naţionala României şi unul la cea a Moldovei

  • Publicat în Sport

La mijlocul acestei săptămâni, la Chişinău a avut loc un turneu internaţional amical de futsal cu participarea a trei formaţii: România, Ucraina şi Moldova. Campioana României, United Galaţi a fost reprezentată de cinci tigri: Constantin Burdujel, la Naţionala Moldovei respectiv brazilianul Daniel Araujo, care a debutat sub tricolor, Petrişor Toniţă, Octavian Cireş şi Andrei Crăciun, la Naţionala României. Echipa tricoloră a înregistrat rezultatele: 1-3 cu Ucraina, a marcat: Cireş şi 5-3 cu Moldova, unul din golurile României fiind semnat de Cireş. Cei cinci campioni au revenit sub comanda lui Florin Ignat şi alături de ceilalţi coechipieri de la club pregătesc partida cu CFF Clujana Cluj Napoca, din cea de-a 3-a etapă a Ligii 1 la futsal, programată sâmbătă 24 septembrie, de la ora 16.00 în sala Polivalentă Danubius din Brăila. La echipa gălăţeană ar putea debuta ultimul transfer pivotul spaniol Cristian Cardenas Macia, 32 ani, care a mai jucat în România la Sepsi Sf.Gheorghe şi City us Tg.Mureş.

Citeşte mai departe ...

Ce ne aşteaptă în weekend la Galaţi?

Cea de-a opta ediţie a Danube Jazz, Blues & Rock Festival, va avea loc în perioada 23-25 septembrie, de la ora 19:00, în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”- Galaţi. Nouă trupe pentru care jazz-ul, blues-ul şi rock-ul au fost dintotdeauna o pasiune, se vor uni la festivalul de la Dunăre, hotărâte să ne poarte într-o călătorie muzicală de excepţie!
În prima zi, îi vom asculta pe: Liviu Mărculescu – Dixie Tram, Norman Beaker Trio (SUA) şi Emil Bîzgă Quintet. Sâmbătă, 24 septembrie, îi vom avea pe scena noastră pe: New Levites, Tell Me More –TMM şi Random (Serbia). Ultima zi a festivalului o vom petrece în compania celor de la: Hoodooleen (Australia), Cătălin Milea – Tetris Effect şi Koszika & The Hotshots.
Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului şi online, de pe BLT.ro, accesând oricare dintre link-ul: https://bit.ly/3CLdycS .
Oferim facilităţi la achiziţionarea biletelor pentru Danube JAZZ, BLUES & ROCK Festival - VIII , la 1 bilet achiziţionat, primiţi suplimentar, un tichet gratuit.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: PSD susține implementarea, chiar de la 1 ianuarie 2023, a salariului minim European

Până în prezent, 173.743 de angajați cu salariul minim au beneficiat de majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, în urma aplicării soluției PSD de scutire de taxe a acestei sume, după data de 1 iunie 2022 , anunță deputatul Viorica Sandu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Aceasta este una dintre măsurile din Programul Sprijin pentru România adresată în special salariaților cu venituri mici din mediul privat și prevedea scutirea de taxe pentru suma de 200 de lei suplimentată voluntar pentru angajații cu salariul minim.  A fost o măsură adresată țintit oamenilor care muncesc dar au venituri mici, ca un sprijin față de creșterea prețurilor la alimente și energie”, susține Viorica Sandu.

În plus, peste 230.000 de angajați din domeniul agriculturii și industriei alimentare, au beneficiat de creșteri de salarii ca urmare a stabilirii salariului minim la 3.000 de lei pentru acest sector, precum și de celelalte facilități acordate tuturor salariaților din acest sector: scutirea de la plata impozitului pe venit de 10%, scutirea de plata Contribuției pentru Asigurările Sociale de Sănătate (CASS)de 10%, reducerea cu 3,75 puncte procentuale a Contribuției pentru Asigurările Sociale, CAS scăzând de la 25% la 21,25%, reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă (CAM) de la 2,25% la 0,27%. (Nivelul de 0,27% reprezintă partea care se virează la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale).

Toate aceste politici trebuie continuate prin implementarea, chiar de la 1 ianuarie 2023, a salariului minim European.

„În viziunea PSD, în contextul actual extrem de dificil, acest salariul minim de 3.000 de lei ar trebui generalizat pentru toate sectoarele economice. Acest lucru s-ar realiza prin introducerea, de la 1 ianuarie 2023, a recomandărilor din Directiva Europeană a salariului minim european, respectiv a mecanismului prin care salariul minim brut să reprezinte 50% din salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar duce la o creștere de aproximativ 500 de lei, în jurul valorii de 3.000 de lei, cum propusese PSD încă de la finalul lunii august”, precizează Viorica Sandu.

În acest sens, Ministerul Muncii, în cadrul Comisiei de Dialog Social, a început o discuție transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, pentru ca de la 1 ianuarie să se înregistreze o creştere a salariului minim brut garantat în plată, ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European.

„Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut... Nu ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu vrem să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu, despre majorarea salariilor pentru demnitari:„Va fi amânată. Trebuie să strângă cureaua”

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că salariile demnitarilor nu vor fi majorate acum, afirmând că „demnitarii trebuie să strângă cureaua”.

„Dacă legea va trece de Curtea Constituţională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari, altfel legea ar fi fost neconstituţională şi ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9. Eliminai absolut tot, nu mai putea fi pusă în aplicare Legea 153 cu acea pătrime pentru toată lumea, deci a fost o decizie pur tehnică. Am vrut să o ştiu şi eu exact, de ce s-a făcut acea erată, am înţeles-o, şi astăzi din coaliţie vom ieşi cu o decizie: că nu se vor mări salariile pentru demnitari. În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanţă de prorogare a acestui termen. Eu cred că noi, demnitarii, trebuie, în acest moment, să strângem cureaua şi să participăm la acest efort comun. Restul sunt legi pe care trebuie sa le respectăm, fiindcă trecem printr-o situaţie destul de dificilă toată lumea”, a declarat Ciolacu.

Printr-un comunicat de presă, PSD anunță că va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

„Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi  neadecvată, în actualul context economic.

De altfel, la votul din Senat, PSD a atras atenția asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C” [respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali]”, a transmis PSD.

Citeşte mai departe ...

Armata Română caută soldați: 266 de locuri în garnizoanele Galați și Focșani

Armata Română caută soldați pentru garnizoanele Focșani și Galați. În total, sunt disponibile 266 locuri, dintre care 118 locuri în Garnizoana Focșani și 148 în Garnizoana Galați, accesibile pentru candidații din județele Vrancea, Galați și zonele limitrofe acestora.

„După parcurgerea procesului de selecție, recruții vor desfășura programul de formare profesională inițială în cadrul structurilor marii unități din cele două garnizoane, unde, ulterior, vor fi încadrați pe funcții cu următoarele specializări: Garnizoana Focșani: Infanterie – 37, Auto – 65, Comunicații și informatică – 7, Geniu – 3, Artilerie și rachete – 5, Informații pentru apărare – 1; Garnizoana Galați: Tancuri – 30, Rachete și artilerie AA – 1, Auto- 31, Comunicații și informatică – 4, Infanterie – 55, Artilerie și rachete – 17, Informații pentru apărare – 2, Apărare CBRN – 2, Intendență – 1, Geniu – 5”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Pentru a putea deveni soldat/gradat profesionist în activitate, într-una dintre structurile Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:
– să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România de cel puţin 6 luni, la data începerii anului de învăţământ/cursului/programului de formare;
– să aibă vârstă între 18 ani ani împliniți, la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 de ani împliniți, la data finalizării programului de instruire;
– să fie absolvent al învățământului general obligatoriu de 10 clase
-să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de corupţie, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care l-ar face incompatibil cu exercitarea profesiei de militar în activitate ori pentru a urma cursurile unei unităţi de învăţământ liceal militar, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea faptei;
-să nu facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, iar dacă este membru, să se angajeze în scris că după admiterea în unitatea/instituţia de învăţământ militar sau în programul de formare/instruire va renunţa la această calitate;
-să nu facă parte din organizaţii interzise de legislaţia română şi să nu fie membru al unor organizaţii incompatibile cu regulile, activităţile şi atribuţiile specifice profesiei militare;
– să nu aparţină unor culte sau asociaţii/grupări religioase care contravin normelor de păstrare a ordinii publice, care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei militare;
– să nu fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii sau asociaţii comerciale, cu excepţia celor prevăzute de lege, iar dacă se află în una dintre aceste situaţii, să se angajeze în scris că după admiterea în unitatea/instituţia de învăţământ militar sau la cursul de formare ori la programul de instruire va renunţa la această calitate;
-să fie declarat „Apt” la evaluările/examinările organizate de către centrele zonale de selecţie şi după caz, de către structurile desemnate;
– să fie declarat „Apt” în urma examinării medicale efectuate la unităţile sanitare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale;
-pentru candidate – să declare în scris că îşi asumă toate riscurile, în situaţia în care pe parcursul susţinerii probelor de selecţie se află în stare de graviditate/maternitate;

Citeşte mai departe ...

Un şahist gălăţean a ratat dramatic o medalie la Campionatul Mondial

  • Publicat în Sport

Staţiunea Mamaia a găzduit săptămâna trecută Campionatul Mondial de şah pentru juniori Under 14, Under 16 şi Under 18. La start s-au aliniat 600 de sportivi din 70 de ţări de pe întregul mapamond. Şahul gălăţean şi-a respectat cartea de vizită fiind reprezentat de şapte şahişti: trei de la CSM şi patru de la ACS Smart. Cel mai bun rezultat l-a obţinut la categoria Under 18, Dragoş Andrei Antonică, care a fost foarte aproape de o medalie. Cu opt puncte: 6 victorii, 4 remize, o înfrângere (în penultima rundă), gălăţeanul legitimat la ACS Smart, Dragoş a ocupat locul 4 în ierarhia finală din 109 participanţi, la egalitate cu ocupanţii locurilor 2 şi 3. „A fost un concurs foarte greu, cu cei mai buni juniori din lume, la care mereu am visat să ajung pe podium, iar deşi mi-am depăşit aşteptările, sunt puţin trist că nu am apucat podiumul şi să intru în Top 3 mondial”, ne-a declarat Dragoş, multiplu campion naţional şi dublu vicecampion european. Celelalte rezultate înregistrate de şahiştii din oraşul nostru: Cristi Iulian Coca -Smart, 5,5 puncte, locul 51; Simion Alexandru Barbu -CSM, 5 p, locul 72, ambii la U 18; Dragoş Ştefan Leu 5,5 p, de la CSM -locul 54, Sebastian Ţăran 5 p, de la Smart, locul 68 şi Randi Ioan Galeş 5 p, de la CSM, locul 73 la Under 14 -138 participanţi. Trebuie să menţionăm faptul că Dragoş şi Randi, care au fost însoţiţi de antrenorul Lucian Jugaru, au doar 11 ani şi au făcut parte recent din echipa României medaliată cu bronz la Europene Under 12. „Locul 4 în lume la egalitate cu locurile 2 şi 3 obţinut de Dragoş Antonică este o performanţă majoră care arată roadele muncii din ultimii ani. Ne mândrim cu acest rezultat şi sperăm să îl repetăm cât mai des. Urmează Campionatul Mondial pentru juniori sub 20 ani în Italia unde România va fi reprezentată de un alt gălăţean Samuel Timotei Ghimpu”, a concluzionat Lucian Gîlea, preşedintele ACS Smart Galaţi şi membru în Comitetul Director al Federaţiei Române de Şah.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri