Menu
RSS
ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Prev Next

Luni, 07 Iunie 2021 - Regional Press

1,69 milioane de lei pentru șase comune gălățene, prin PNDL

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat, în ultima săptămână a lunii mai, în două tranșe, aproximativ 156 milioane de lei, în vederea decontării facturilor pentru 307 obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Doar șase comune din județul Galați au primit sume alocate pentru astfel de lucrări aflate în derulare, o sumă totală de aproximativ 1,69 milioane de lei.

Cea mai mare sumă, de circa 740.000 de lei, a revenit comunei Grivița. Mai puțin de jumătate a primit fiecare din comunele Bălăbănești, Cavadinești, Cuza Vodă, Fârțănești și Matca.

Citeşte mai departe ...

Lucrări pe timpul nopții, pe strada Siderurgiștilor

  • Publicat în Social

În perioada 7-11 iunie, lucrările vor continua în intersecția străzii Siderurgiștilor cu străzile Gheorghe Doja și Anghel Saligny.

Noutatea o reprezintă faptul că lucrările efectuate de constructor vor avea loc doar pe timpul nopții, în intervalul orar 22.00 – 6.00.

Traficul rutier va fi restricționat în aceste perioade de timp, motiv pentru care șoferii trebuie să respecte semnalizarea rutieră din zonă și indicațiile piloților de trafic, după cum informează municipalitatea.

Citeşte mai departe ...

Rugbiştii de la CSM Galaţi, doar remiză pe teren propriu

  • Publicat în Sport

Divizia Naţională de Seniori a programat în weekend partidele celei de-a 8-a etape. Stadionul Municipal de lângă Autogară a găzduit partida dintre CSM Galaţi şi RC Griviţa Bucureşti. A fost un duel aprig disputat în care avantajul a alternat pe tabela de marcaj. Bucureştenii au spart gheaţa pe tabelă din lovitură de pedeapsă, gălăţenii au revenit la conducere după încercarea lui Dănăilă dar prima repriză s-a încheiat cu oaspeţii în avantaj. CSM Galaţi a revenit motivată de la vestiare, a preluat conducerea cu 12-9 după eseul lui Manolachi transformat de Partenie. Griviţenii nu au renunţat şi au închis tabela din lovitură de pedeapsă în ultimele minute. A fost un meci extrem de disputat. Ambele echipe au avut perioadele lor de dominare. Băieţii s-au dăruit şi au compensat absenţele cauzate de accidentări. Singurul regret este că nu am reuşit să încheiem meciurile de pe teren propriu din turul campionatului cu o victorie”, a declarat antrenorul Marius Secuianu. Rezultat final: CSM Galaţi - RC Griviţa Bucureşti 12-12 (5-6). Echipa gălăţeană ocupă locul 5 cu 18 puncte şi va încheia turul în deplasare cu Bucovina Suceava.

Citeşte mai departe ...

Scandalagiu încătușat de polițiști în plină stradă VIDEO

Polițiștii au încătușat și imobilizat un individ care făcea scandal într-un restaurant din Tecuci. Bărbatul va fi sancționat pentru tulburarea ordinii publice.

În cursul zilei de astazi, în jurul orei 12.00, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic, de reprezentantul unei firme de pază și protecție, cu privire la faptul că lucrătorii acesteia au fost solicitați să intervină la un local de alimentație publică, de pe Bulevardul Victoriei, din municipiul Tecuci, unde un bărbat se manifesta violent.

La fața locului a intervenit un echipaj de politie, persoana în cauză fiind imobilizată, încătușată și, întrucât era agitată, a fost condusă la Spitalul de Psihiatrie.

În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Tecuci, acesta urmând a fi sancționat contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citeşte mai departe ...

Se caută colaboratori la "Fani Tardini"!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, instituţie publică de spectacole subordonată Consiliului Local al Municipiului Galaţi şi Primăriei Municipiului Galaţi, cu sediul în Galaţi, str. Domnească, nr. 59, organizează casting în vederea alegerii colaboratorilor externi pentru Stagiunea 2021-2022. Castingul va avea loc pe data de 9 iulie 2021 (vineri), începând cu ora 10:00, în Sala Mare de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Se pot înscrie la casting absolvenţi ai Facultăţilor de Teatru/Arte – Specializarea Actorie/Artele spectacolului, inclusiv Promoţia Iulie 2021. Înscrierea la casting se face pâna la data de 5 iulie 2021 (luni), trimiţând pe adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. un e-mail care să conţină: Curriculum Vitae; Scrisoare de intenţie; Fotografii reprezentative; Video de prezentare de maximum 3 minute. Pentru casting candidaţii trebuie să pregătească un monolog de 5-8 minute din dramaturgia contemporană sau din film.

Citeşte mai departe ...

A fost prelungită cu încă o lună funcționarea centrului de vaccinare drive-through, din Galați

Primăria municipiului Galați anunță prelungirea cu încă o lună a funcționării centrului de vaccinare drive-through, amenajat în parcarea Shopping City Galați.

Astfel, centrul va funcționa în continuare, până pe 8 iulie, zilnic între orele 8.00 și 20.00, iar cei care doresc se pot vaccina fără programare. Până acum, în cadrul acestui centru s-au administrat aproximativ 12.500 de doze. Imunizarea se face cu Pfizer.

Primăria municipiului Galați a asigurat amenajarea și dotările necesare pentru buna funcționare a centrului de vaccinare.

Citeşte mai departe ...

Inflamații cardiace la tineri după vaccinarea cu serurile ARNm

Prof. univ. dr. Cristian Băicuș, medic de Medicină Internă, Spitalul Clinic Colentina, a semnalat un caz de sindrom inflamator multisistemic postvaccinal, la un tânăr de 22 de ani, cu febră, odinofagie, dureri musculare, durere anterotoracică, miocardita, diaree, prezentat în PubMed.gov.

Debutul sindromului inflamator multisistemic s-a produs la două săptămâni de la vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech.

Prof. univ. dr. Cristian Băicuș a adăugat că mai sunt raportate postvaccinal patru astfel de cazuri la adulți.

Un studiu publicat vineri în SUA arată că șapte băieţi au dezvoltat dureri în piept și inflamații în zona inimii la câteva zile după ce le-a fost administrat vaccinul anti-COVID de la Pfizer-BioNTech.

Băieții, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, au primit vaccinul de la Pfizer în aprilie sau mai și au dezvoltat dureri în piept în câteva zile. Testele au arătat un tip de inflamație a mușchilor inimii numită miocardită. Niciunul dintre băieţi nu era bolnav, spus dr. Preeti Jaggi, specialist în boli infecțioase de la Universitatea Emory, care a fost co-autor al raportului.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au alertat medicii luna trecută că monitorizează un număr mic de rapoarte de inflamație cardiacă la adolescenți și adulți tineri după vaccinurile cu ARNm, de tipul celor realizate de Pfizer și Moderna.

 

Citeşte mai departe ...

Românii se pot imuniza împotriva encefalitei provocată de căpușe

Encefalita transmisă de căpușe (TBE – Tick Borne Encephalitis) este o boală virală gravă, transmisă în principal de căpușe, care poate fi prevenită prin vaccinare, iar în România tocmai a fost introdus pe piață un vaccin, produs de Pfizer.

Vaccinul (cu virus întreg, inactivat) indicat pentru imunizarea activă (profilactică) împotriva encefalitei provocată de căpușe (TBE), produs de compania Pfizer, este acum disponibil și în România cu cele două forme de prezentare: una pentru administrare la copii și adolescenți cu vârste între 1 și 15 ani și forma pentru administrare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, vaccinarea este considerată cea mai eficientă măsură de prevenire a encefalitei transmisă de căpușe.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) recomandă imunizarea TBE pentru persoanele care locuiesc în sau vizitează frecvent pădurile și pajiștile din zonele cu risc TBE.

În Metodologia privind supravegherea infecției cu virusul encefalitei de căpușă (elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile) se menționează că „Prevenirea infecției cu virus TBE este posibilă prin măsuri de profilaxie specifică: vaccinare contra encefalitei de căpușă. Rata de protecție la vaccinare este de peste 95%.”

Citeşte mai departe ...

Evaluarea Naţională 2021: Astăzi au început înscrierile

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie începând de luni şi până în 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie, iar contestaţiile vor fi depuse pe 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie.

Examenul va avea şi o etapă specială, din 28 iunie, pentru candidații care din motive medicale nu s-au putut înscrie în prima etapă

Citeşte mai departe ...

Fără apă potabilă la robinete! Mai multe cartiere ale orașului Galați au rămas pe uscat din cauza unei avarii

O avarie la sistemul electric a lăsat, luni dimineața, mai multe cartiere ale Galațiului fără apă potabilă la robinete. Este vorba de Uzina de apă care alimentează cartierele Micro 16, Micro 17, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21, D. Cantemir și Siderurgiștilor Vest.

Reprezentanții operatorului regional Apă Canal au anunțat că se lucrează pentru remedierea avariei. 

„Din cauza unei avarii la instalația electrică din incinta Uzinei de Apa nr. 2, este sistată alimentarea cu apa a consumatorilor arondați pentru aproximativ o oră”, au transmis reprezentanții Apă Canal. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri