Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Miercuri, 09 Aprilie 2025 - Regional Press

„Inovație și AI în școlile din Galați"

La Casa Corpului Didactic Galați și Școala Gimnazială Nr. 17 s-au desfășurat, zilele trecute, cercurile metodice pentru profesorii de istorie și educație socială, Set A și Set B. Evenimentele au avut ca teme "Istoria și educația socială în era digitală: metode inovatoare pentru o predare captivantă" și "Impactul AI și valorificarea patrimoniului în orele de istorie și educație socială", subliniind importanța adaptării educației la noile provocări tehnologice.

Organizatori sunt patru școli gimnaziale și un liceu din Galați, sprijiniți de Inspectoratul Școlar Județean:

  • Școala Gimnazială Nr. 22
  • Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”
  • Școala Gimnazială Nr. 17
  • Școala Gimnazială Nr. 16
  • Școala Gimnazială Nr. 19

Prezentările reprezentanților organizatori au fost puncte de plecare pentru dezbateri privind etica utilizării AI, avantajele și dezavantajele instrumentelor digitale în educație, dar și despre necesitatea corelării activităților digitale propuse cu competențele specifice pe care trebuie să le dezvoltăm la elevi. Aceste discuții au subliniat atât potențialul educațional al tehnologiilor, cât și necesitatea unei abordări responsabile și echilibrate.

În cadrul evenimentelor, participanții au avut ocazia să descopere aplicații și metode inovatoare care pot transforma lecțiile de istorie și educație socială într-o experiență interactivă și captivantă, folosind tehnologia pentru a sprijini dezvoltarea competențelor elevilor.

Citeşte mai departe ...

Îmbrăcăminte și încălțăminte de Paște pentru sute de copii din localitățile gălățene afectate de inundații

  • Publicat în Social

Peste 600 de copii din cele 18 localități din județul Galați afectate de inundațiile din septembrie 2024 vor primi îmbrăcăminte și de încălțăminte din partea Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paști”.

„În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, a început implementarea programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paști” pentru copiii din familiile sinistrate din județul Galați. În cadrul acestui program eparhial, peste 600 de copii care provin din familiile sinistrate din 18 localități afectate anul trecut de revărsarea apelor primesc în aceste zile articole vestimentare și încălțăminte în valoare de aproximativ 240.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Dunării de Jos și citat de Agerpres.

Astfel, de la primele ore ale dimineții, însoțiți de părinții lor, de preoții din parohiile de care aparțin și de profesorii de la unitățile școlare, 370 de copii din 11 comunități au primit cu mare bucurie produsele de îmbrăcăminte și de încălțăminte achiziționate special pentru ei.

„Entuziasmul și mulțumirea sinceră s-au putut observa pe chipurile părinților și ale acestor copii ce au beneficiat de darurile oferite de Biserică. Mâine sunt programate alte parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru continuarea acestui program special pentru copii prin care se aduce mângâiere, speranță și ajutor concret în zonele afectate de inundații cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului”, potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citeşte mai departe ...

Iustin Popescu va lipsi o lună de zile din poarta Oţelului

  • Publicat în Sport

Portarul Oţelului, Iustin Popescu a fost supus miercuri unei intervenţii chirurgicale la clinica Medicover din Bucureşti. Popescu a fost operat la menisc şi va lipsi aproximativ o lună de zile pe teren. „Mă bucur că am trecut cu bine peste această operaţie, îi mulţumesc domnului doctor Codorean şi echipei sale şi abia aştept să încep recuperarea. Sigur voi reveni mai puternic, însă până atunci le voi ţine pumnii colegilor mei pentru a juca tot mai bine în continuare. Avem două victorii la rând şi eu sunt convins că băieţii vor da totul şi în celelalte partide care urmează. Suporterilor le transmit să fie uniţi, să vină cât mai mulţi alături de echipă, deoarece s-a văzut că numai aşa putem fi de neînvins. Plus o rugăminte, fiţi alături de Coco Dur-Bozoancă, e un băiat extraordinar şi un portar de calitate care va avea mare grijă în meciurile următoare de poarta noastră! De asemenea, mulţumesc conducerii şi staff-ului tehnic pentru sprijin. Abia aştept să revin pe gazon. Forza, Oţelul!”, a declarat Iustin.

Citeşte mai departe ...

Start lansat pentru rugbiştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Divizia Naţională de Seniori la rugbi a programat partidele celei de-a doua etape. CSM Galaţi a primit vizita pe stadionul Municipal Gloria celor de la RC Griviţa Bucureşti, în derbiul formaţiilor neînvinse după prima etapă. Rugbiştii gălăţeni pregătiţi de Marius Secuianu şi Eugen Popa au prins din nou o zi bună, au profitat la maxim de avantajul terenului propriu şi au reuşit să lege a doua victorie consecutivă sezonală. Rezultat final: CSM Galaţi -RC Griviţa 33-13. Au marcat pentru echipa învingătoare: Dănăilă -încercare, Niţă -încercare, Cornea -încercare, Onofrei -o transformare +3 lovituri pedeapsă şi un eseu de penalizare. XV-le de start pentru formaţia gălăţeană: Chiper, Manolachi, Jabin, Anton, Buşilă, Niţă, Cucu, Dănăilă, Ivan, Onofrei, Manole, Săvuţ, Partenie, Burlacu, Vicol. CSM Galaţi şi-a consolidat locul 1 în grupă cu 10 puncte şi va încheia turul sâmbătă 12 aprilie la Bucureşti unde va întâlni pe Sportul Studenţesc.

Citeşte mai departe ...

Fostul campion MMA, care a răpit și bătut un gălățean timp de o oră, dat în urmărire internațională

Alin Chirilă, în vârstă de 36 de ani, a fost dat în urmărire de Poliția Română după ce s-a sustras de la executarea pedepsei într-un dosar în care a fost condamnat pe 7 aprilie de Curtea de Apel Galați.

Fostul campion european la arte marțiale mixte (MMA) a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare. În dosar a fost condamnat și fratele său, Ionuț Chirilă, la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Alin Chirilă este acuzat că a răpit un bărbat, pe care l-a băgat cu forța în mașina personală și apoi l-a bătut timp de o oră, amenințându-l apoi cu moartea dacă va vorbi cu polițiștii.

Curtea de Apel Galați l-a găsit vinovat de loviri și alte violențe, amenințare, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, influenţare a declaraţiilor și tulburare a ordinii şi liniştii publice.

 
Citeşte mai departe ...

Concert unic cu 3 Sud Est la Galaţi

Vineri, 11 aprilie, la Teatris Restaurant din Galaţi, experimentează un concert unic alături de 3 Sud Est, cel mai frumos cadou din primavară poate crea cele mai intense Amintiri!
Pe 11 Aprilie 2025, lasă-te purtat de magia muzicii şi vino să sărbătorim împreună o seară fabuloasă. Hituri precum „Ai plecat”, „Amintirile” sau „Te plac” ?i multe altele au dominat topurile muzicale şi au răsunat în discoteci, aducând publicul pe ringul de dans cu un entuziasm contagios. Pe acordurile acestor piese s-au înfiripat poveşti de dragoste, s-au simţit fiorii primului sărut şi s-au trăit momentele unice şi vibrante ale adolescenţei şi tinereţii. Formată din Laurenţiu Duţă, Viorel Şipoş şi Mihai Budeanu, a debutat pe scena muzicală la 17 septembrie 1997. Ce a urmat, a fost să scrie istorie. Perioada anilor 2000 le-a consolidat celor trei statutul de vedete ale genului dance-pop-dance, în multe opinii ale vremii fiind consideraţi „Regii muzicii dance din România”. Au cucerit publicul larg şi au bătut record după record în vânzări – 800.000 de casete şi CD-uri vândute, iar discul 3 Sud Est (1998) s-a vândut în peste 200.000 de exemplare pe casetă audio şi în 6.000 pe CD – o performanţă notabilă la vremea respectivă.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Pavilioanele UMS Gănești, vechi de peste 100 de ani, sunt consolidate, modernizate și eficientizate energetic

Lucrările la vechile pavilioane de la UMS Gănești sunt aproape de final. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Vechile clădiri ale spitalului gălățean au peste 100 de ani.

„Suntem alături de angajații Spitalului de la Gănești și continuăm să facem tot posibilul pentru ca pacienții să beneficieze de condiții mai bune. Eficientizăm energetic și consolidăm vechile pavilioane, clădiri care au mai mult de 100 de ani. În prezent, se lucrează la Pavilionul II, iar Pavilionul I și Pavilionul Central sunt deja finalizate”, a transmis Costel Fotea.
Investiția presupune modernizarea completă a acestora, inclusiv reabilitarea termică, înlocuirea instalațiilor, montarea unor sisteme moderne de climatizare și iluminat, precum și soluții verzi pentru producerea de energie.

La final spațiile vor beneficia de un sistem eficient energetic de climatizare, utilizând pompe de căldură, panouri pentru producerea apei calde și panouri fotovoltaice. În plus, aportul de aer proaspăt va fi asigurat prin unități de ventilare cu recuperare de căldură, iluminatul va fi realizat exclusiv cu becuri LED și pereții exteriori vor fi izolați cu vată bazaltică.

De asemenea, se va realiza refacerea și izolarea podurilor și planșeelor, iar ferestrele existente vor fi înlocuite cu unele care au coeficient de transfer termic redus.

Această transformare este realizată pentru pacienții cu afecțiuni psihice grave, mulți dintre ei abandonați și fără familie, Spitalul de la Gănești fiind pentru ei adevărata lor casă.
Valoarea totală a acestei investiții, realizată cu fonduri europene prin PNRR, se ridică la 10 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

România, un nou pas important în procesul de aderare la OCDE

România trece cu bine de unul dintre cele mai complexe și exigente domenii ale procesului de aderare la OCDE, cel privind guvernanța corporativă. „Am obținut cel de-al 13-lea Aviz Formal din cele 25 necesare, adică încă o confirmare că suntem în grafic cu acest obiectiv strategic al țării”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

„Deloc întâmplător, ieri, am modificat într-o ședință extraordinară de guvern, Ordonanța 109 privind guvernanța corporativă, tocmai din dorința de a o alinia mai bine la standardele și instrumentele juridice ale OCDE. Avem astfel garanția că aplicăm cele mai bune practici internaționale în acest domeniu-atât pentru întreprinderile de stat, cât și pentru companiile listate la bursă și pentru piața de capital”, a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului, acest demers ajută România și în privința finalizării PNRR, „guvernanța corporativă fiind un jalon esențial, unde ne-am propus să recuperăm întârzierile acumulate”.

 „De fapt, aderarea la OCDE și finalizarea PNRR funcționează acum ca două mari motoare care se completează și care au, în acest moment, cel mai puternic efect de tracțiune atât pentru administrație, cât mai ales pentru economia românească. Sunt două motoare care ne ajută să construim o țară mai modernă, mai competitivă și orientată în mod natural spre performanță”, a mai spus Ciolacu.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri