Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Marți, 08 Aprilie 2025 - Regional Press

77 de ani de construcții navale în România: METRICS, a III-a ediție - UDJG

Facultatea de Arhitectură Navală, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a organizat a III-a ediție a Concursului profesional de reprezentare în perspectivă axonometrică izometrică METRICS, realizat în cadrul evenimentelor destinate împlinirii a 77 de ani de construcții navale în România. La concurs au participat 12 de studenți și studente din anul I, Facultatea de Arhitectură Navală.

În urma competiției au fost acordate următoarele premii și mențiuni:

Premiul I - Chebac Mihai Ionuț

Premiul II - Ipati Ștefania Alexandra

Premiul III - Mitu Cristian, Toderașcu Angelo Marian

Mențiune - Gavrilă Elena, Munteanu Dulgheru Ioana Daria

 

Citeşte mai departe ...

Intersecții din Galați închise temporar, pentru modernizarea străzii Domnească

  • Publicat în Social

Pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare a străzii Domnească din Galați, vor fi închise circulației autovehiculelor următoarele intersecții:

1. Str. Universității c/c str. Domnească, în perioada 8-11 aprilie;

2. Str. Col. Nicolae Holban c/c str. Domnească, în perioada 9-11 aprilie;

3. Aleea Parfumul Teilor c/c str. Domnească, în perioada 11-14 aprilie;

4. Str. Eroilor c/c str. Domnească, în perioada 14-16 aprilie.

Având în vedere închiderea intersecției străzii Eroilor în perioada menționată, vor fi modificări în circulația autobuzelor care asigură Traseul 15. Astfel, pe retur (Gara CFR - Piața Centrală), din str. Domnească, autobuzele vor fi deviate pe str. Gării - str. Nicolae Bălcescu - str. Eroilor - str. Traian - Piața Centrală. Pe tur (Piața Centrală - Gara CFR) traseul nu va fi modificat.

Rute ocolitoare recomandate pentru șoferi sunt:

Str. Domnească – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu;

Str. Traian – str. Gării – str. Nicolae Bălcescu.

Citeşte mai departe ...

Competiție sportivă pentru studenții pasionați de mișcare, competiție și fair-play

Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în perioada 7–11 aprilie 2024, evenimentul SportsFEST UGAL, o competiție sportivă inter-facultăți dedicată studenților pasionați de mișcare, competiție și fair-play.

În intervalul 7–10 aprilie, studenții din cadrul Universității „Dunărea de Jos”  din Galați vor concura în cadrul mai multor discipline sportive: fotbal, baschet, volei, tenis de masă și tenis de câmp. La eveniment s-au înscris peste 300 de studenți, reprezentând toate cele 14 facultăți ale universității.

Miercuri, 10 aprilie, competiția capătă un caracter festiv și colaborativ, fiind programate jocuri demonstrative între cadrele didactice, menite să aducă împreună comunitatea academică într-un spirit de prietenie și fair-play.

Joi, 11 aprilie, va fi ziua finalelor, urmată de festivitatea de premiere pentru cele cinci discipline, în cadrul căreia vor fi recompensați cei mai buni participanți.

Scopul principal al acestui eveniment este promovarea unui stil de viață sănătos, prin încurajarea activității fizice și a implicării studenților în activități sportive, într-un mediu competitiv dar prietenos.

Citeşte mai departe ...

Aur mondial pentru scrimera Amalia Covaliu

  • Publicat în Sport

Românca Amalia Covaliu a cucerit marţi medalia de aur la Mondialele pentru cadeţi şi juniori, în proba feminină de sabie cadeţi. Amalia, sportivă legitimată la CS Dinamo Bucureşti, antrenori Irina Covaliu, Tiberiu Dolniceanu şi Valeriy Shturbabin, a învins-o în finala concursului pe reprezentanta gazdelor, chinezoaica Qimiao Pan, cu scorul de 15-14. Tricolora nu a evoluat în primul tur, iar în runda a doua a învins-o pe compatrioata Amelie Pescaru, cu 15-7, în turul al treilea a câştigat duelul cu sabrera sud-coreeană Dahui Moon, cu 15-5, în optimi a învins-o la limită pe maghiara Boglarka Komjathy, cu 15-14, în sferturi s-a impus în faţa americancei Brynnley McKee cu 15-5, pentru ca în semifinale să câştige contra chinezoaicei Xuanyi Zhang cu 15-12. Este a doua medalie pentru România la Mondialele de la Wuxi, după argintul cucerit luni de Vlad Covaliu, în proba masculină de sabie juniori.

Citeşte mai departe ...

Proprietarii de imobile pot primi gratuit extrase de carte funciară

„2.152 de extrase de carte funciară au fost eliberate gratuit, în România, pe 7 aprilie, în prima zi când acest serviciu public este gratuit pentru proprietari”, a transmis, luni, Ministerul Dezvoltării.

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, eliberează extrase de carte funciară, extrase de plan cadastral şi cele de primă înregistrare gratuit pentru proprietari, dacă solicitantul cere în persoană aceste documente.

Serviciul devine gratuit din 2 iunie şi online. „Impunem respectul statului pentru cetăţean prin abrogarea acestui tarif plătit până acum pentru un serviciu public prestat de o instituţie publică finanţată din bani publici”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit datelor transmise de oficialii ministerului, cetăţenii ar fi plătit 53.800 lei în total pentru cele peste 2.100 de extrase eliberate luni.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Digitalizarea administraţiei publice în România este esenţială pentru reducerea birocraţiei

Digitalizarea administrație publice în România este esențială pentru reducerea birocrației și creșterea transparenței în relațiile statului cu cetățenii. Platformele digitale nu doar că simplifică aceste interacțiuni, dar contribuie și la modernizarea și eficientizarea serviciilor publice, un proces susținut de investițiile europene în domeniu. Acesta a fost mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu, prin intermediul consilierului de stat în Cancelaria

Prim-Ministrului, Bogdan Mihai Dumea, la evenimentul Digital Innovation Summit Bucharest.

În mesajul transmis de premierul Ciolacu se subliniază faptul că sectorul IT&C din România continuă să crească și să devină un pilon esențial al economiei naționale. Tehnologii avansate, cum ar fi inteligența artificială, sunt deja implementate pe scară largă, iar România beneficiază de talentul și resursele necesare pentru a deveni un lider regional în domeniul digitalizării.

„Investim masiv în tehnologii de vârf – semiconductori, inteligență artificială, securitate cibernetică și energie verde. Dezvoltăm centre specializate în universități și start-up-uri tehnologice deoarece România trebuie să devină un hub regional de inovare. Aceste investiții atrag tinerii antreprenori și generează locuri de muncă bine plătite,” a transmis premierul Ciolacu participanților la summit.
De asemenea, șeful Executivului a reiterat angajamentul Guvernului României de a sprijini companiile care investesc în inovație prin facilități fiscale și granturi pentru cercetători. Aceste măsuri vor facilita antreprenorilor români accesul la piețele globale, încurajând creșterea și dezvoltarea sustenabilă.

În încheiere, a fost făcut un apel la colaborare între toți actorii implicați în procesul de digitalizare: „Transformarea digitală a României nu poate avea loc decât prin colaborare. Antreprenori, autorități, universități și societatea civilă trebuie să lucreze împreună pentru a construi o țară modernă și competitivă. Vă invit să abordăm digitalizarea și inovația ca pe o oportunitate de dezvoltare rapidă și durabilă,” se mai menționează în mesajul șefului Executivului.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați cumpără încă 30 de microbuze hibride pentru transportul elevilor

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, anunță că a semnat contractul pentru achiziționarea a încă 30 de microbuze hibride noi, pentru transportul elevilor din comunele județului Galați.

Odată cu această investiție - în valoare de 30 milioane de lei, cu fonduri atrase de Consiliul Județean de la Administrația Fondului pentru Mediu - absolut toate comunele din județul Galați vor benefica de microbuze sigure, confortabile și ecologice pentru transportul elevilor.

Recent 27 localități au primit 29 de microbuze electrice, cu fonduri PNRR. Alte 3 microbuze au fost achiziționate prin Ministerul Dezvoltării.

„Facem aceste investiții pentru că trebuie să asigurăm accesul la educație pentru toți copiii din județul Galați. Oriunde ar locui, chiar și în zonele mai izolate, distanța sau mijloacele de transport nu trebuie să fie o piedică pentru elevi în a ajunge la școală, să învețe carte și să-și croiască un viitor plin de realizări”, a explicat Costel Fotea.

Din noua serie, câte un microbuz hibrid pentru transportul școlar va ajunge în localitățile Bălașești, Băleni, Brăhășești, Cosmești, Cuca, Cudalbi, Drăgușeni, Frumușița, Grivița, Ivești, Jorăști, Liești, Matca, Movileni, Munteni, Nicorești, Pechea, Piscu, Poiana, Rădești, Scânteiești, Șendreni, Slobozia Conachi, Suceveni, Suhurlui, Țepu, Tulucești, Valea Mărului, Vânători și Vlădești.

Cele 30 de microbuze hibride combină un motor electric cu un motor pe combustibil clasic, pentru costuri cât mai mici în exploatare, autonomie crescută și o reducere semnificativă a poluării (normă Euro 6).
Fiecare microbuz va putea transporta 16 elevi, existând facilități inclusiv pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, dar și sisteme de siguranță în trafic suplimentare, special concepute pentru transportul copiilor.
În total, investițiile Consiliului Județean pentru asigurarea unui transport școlar la cele mai moderne standarde pentru elevii gălățeni se ridică la 70 milioane de lei, adică echivalentul a 14 milioane de euro.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri