Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Vineri, 04 Aprilie 2025 - Regional Press

Ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente, și în supermarketurile din Galați

  • Publicat în Social

„Împreună hrănim speranța”, a XII-a ediție a Colectei Naționale de Alimente, organizată de Federația Băncilor pentru Alimente, revine între 4-6 aprilie în peste 1.000 de magazine din toată țara

Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente, alături de partenerii săi și mii de voluntari, organizează, între 4 și 6 aprilie, ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente, una dintre cele mai ample inițiative de solidaritate din România. Campania, derulată sub îndemnul „Împreună hrănim speranța”, încurajează gesturile mici cu impact mare, pentru ca și cei aflați în dificultate să simtă bucuria unei mese de Paște.

Timp de trei zile, românii sunt invitați să contribuie la susținerea celor vulnerabili prin donații de alimente neperisabile în magazinele partenere - Lidl România, PENNY | REWE România, Auchan România și Kaufland România. Fiecare produs donat va aduce o rază de speranță în casele unde prea des masa rămâne goală.

Colecta se desfășoară în 1.017 magazine din întreaga țară, astfel:

- în toate cele 379 de magazine Lidl România;

- în toate cele 417 de magazine PENNY | REWE România;

- în 43 de magazine Auchan România;

- în 178 de magazine Kaufland România.

În perioada 4-6 aprilie, clienții pot dona în coșurile special amenajate aflate după casele de marcat, produse de bază precum ulei, făină, conserve (carne, legume sau fructe), paste, orez, zahăr, biscuiți, cereale, dulciuri sau alimente pentru copii. Fiecare pachet donat va ajunge, prin Rețeaua Băncilor pentru Alimente și ONG-urile partenere, la persoane aflate în dificultate: familii cu venituri mici, vârstnici singuri, copii din centre, mame singure sau persoane fără adăpost și mulți alți oameni în nevoie.

Mii de voluntari, de toate vârstele, recunoscuți după vestele portocalii, vor fi prezenți în magazine pentru a oferi informații și a încuraja implicarea oamenilor. Ei sunt legătura vie dintre generozitatea oamenilor și nevoile reale ale celor vulnerabili.

„Colecta Națională de Alimente este solidaritatea care prinde viață prin gesturi simple și concrete. Și la această ediție ne dorim să aducem speranță și sprijin acolo unde este cea mai mare nevoie, să ajungem la tot mai mulți oameni, datorită fiecăruia dintre voi - donatori, voluntari, parteneri. Invităm toți oamenii de bine să transforme un simplu drum la cumpărături într-un gest de atenție față de semenii încercați. De Paște, fiecare aliment donat înseamnă mai mult decât o masă: înseamnă speranță, demnitate și grijă.”, afirmă Gabriel Sescu, președintele Federației Băncilor pentru Alimente din România – FBAR.

Conform Eurostat, România are cea mai mare rată de sărăcie și excluziune socială din UE - 32% din populație este afectată, față de media europeană de 22%.

Copiii sunt cei mai vulnerabili: în mediul rural, 22% merg la culcare flămânzi, potrivit unui studiu World Vision. În acest context, un gest simplu, precum donarea de alimente, poate aduce speranță în viața celor mai încercați.

Colecta Națională de Alimente este un moment-cheie de mobilizare a comunității, sub semnul generozității și solidarității. Inspirată de modelul european, campania a crescut constant, reunind astăzi peste 1.000 de magazine din rețelele Lidl România, PENNY | REWE România, Auchan România, Kaufland România și mii de voluntari din toată țara.

Donațiile făcute în punga portocalie, simbol al speranței, sunt transformate în sprijin concret pentru persoanele vulnerabile, prin cele 9 Bănci Regionale și ONG-urile partenere. În cele 11 ediții organizate până în prezent, oameni cu suflet mare au donat peste 1.268 de tone de alimente, sprijinind peste 100.000 de persoane din întreaga țară.

Federația Băncilor pentru Alimente din România - FBAR și cele nouă Bănci Regionale din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați formează o mare rețea națională de solidaritate, puntea dintre surplusul de alimente și cei care au nevoie de hrană. Rețeaua colectează și donează, prin cele 806 ONG-uri partenere, produse oferite de companiile din filiera agroalimentară, contribuind la reducerea risipei alimentare și a impactului asupra mediului.

FBAR este membru cu drepturi depline al Federației Europene a Băncilor pentru Alimente - FEBA, iar din 2016 a salvat 30.698 de tone de alimente, transformate în peste 61,3 milioane de porții de hrană pentru 312.484 de persoane vulnerabile.

Citeşte mai departe ...

 „Festivalul Scrumbiei Dunărene”, pe Faleza din Galați

Festivalul recunoscut pe plan național, ca o tradiție importantă a municipiului Galați de Florii, se va desfășura pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foișor. Vor avea loc evenimente cultural-artistice, concursuri și activități sportive și întreceri gastronomice.

Pe întreaga desfășurare a „Festivalului Scrumbiei Dunărene", va exista o zonă food cu produse alimentare tradițional pescărești, precum borșul pescăresc, peștele la plită/grătar, cu scrumbia pe post de vedetă, dar și alte specii, ca somnul, crapul, carasul, bibanul, calcanul, hamsia, chefalul, șalăul, zărganul, păstrăvul, saramura de pește, racii fierți și peștele prăjit. De asemenea, va fi și o zonă non-food cu produse specifice de pescuit.

Show-urile culinare și concursurile gastronomice vor fi întreținute de chefii bucătari Rikito Watanabe, George Saizu, Orlando Zaharia și Gina Bradea, precum și de celebrul Nea Mărin (Marin Barbu).

În zilele de sâmbătă și duminică, la Foișor, vor avea loc și concerte, printre artiștii care vor susține recitaluri evidențiindu-se Dorian Popa și Eugenia Nicolae.

„Festivalul Scrumbiei Dunărene”, programat în perioada 11-13 aprilie 2025 pe Faleza Inferioară a Dunării din Galați, ajunge astfel la ediția a XXI-a.

Citeşte mai departe ...

România va primi un nou sistem Patriot în schimbul celui donat anul trecut Ucrainei

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România va primi un nou sistem Patriot în schimbul celui donat anul trecut Ucrainei, plata fiind deja făcută.

Șeful Guvernului a fost întrebat dacă România va finaliza achiziţia unui nou sistem PATRIOT din SUA în locul celui pe care ţara noastră l-a donat Ucrainei, în condiţiile schimbării Administraţiei de la Casa Albă.

„Am contractat, am şi strâns banii. Avem toţi banii, am primit banii, deja am făcut plata. Mă bucur că ne vine un model nou”, a afirmat Marcel Ciolacu.

 Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la începutul lunii septembrie 2024, proiectul de lege iniţiat de Guvern privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către Ucraina, după ce acesta a trecut în regim de urgenţă prin Parlament.
 

 

Citeşte mai departe ...

4 aprilie - Ziua Academiei Române

Ziua Academiei Române este sărbătorită în fiecare an la 4 aprilie, dată la care a fost instituită, în anul 2000, de către prezidiul instituţiei, cu prilejul ”Zilei Porţilor Deschise” la Academia Română. Institutie de prestigiu, cu un istoric îndepărtat, a fost înfiinţată la 1/13 aprilie 1866, ca ”Societate Literară Română”, începându-şi activitatea în anul următor, sub numele de ”Societatea Academică Română”. La 29 martie 1879, prin înalt decret, ”Societatea Academică Română” a fost declarată institut naţional, sub numele de ”Academia Română”.

Citeşte mai departe ...

CJ Galați anunță o nouă investiție vitală în sănătate. Costel Fotea: Laparascopie și sistem de ultrasunete pentru eliminarea tumorilor canceroase

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf.Ap.Andrei” a fost dotat cu noi echipamente de ultimă generație, destinate intervențiilor complexe de neurochirurgie și chirurgie general, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Este vorba de un aspirator cu ultrasunete pentru Neurochirurgie - un echipament de înaltă tehnologie ce utilizează ultrasunete pentru a extirpa tumori cerebrale și osoase, protejând țesutul sănătos din jur și permițând intervenții de mare precizie.

De asememea, la Spitalul Județean a ajuns un sistem laparoscopic 4K cu lumină fluorescentă complet echipat pentru Chirurgie generală - un sistem inovativ care ajută la identificarea și eliminarea tumorilor și metastazelor, prin intervenții minim invazive, cu riscuri reduse și o recuperare mult mai rapidă pentru pacienții bolnavi de cancer.

„Instalarea echipamentelor a fost finalizată, iar personalul medical beneficiază deja de sesiuni de instruire pentru a asigura utilizarea lor în condiții optime.  Aparatura, în valoare de 2 milioane de lei, a fost achiziționată de Consiliul Județean Galați printr-un proiect cu fonduri europene, prin Programul Sănătate. Investițiile în dotarea spitalelor vor continua, din grijă pentru pacienți, pentru a avea, la Galați, servicii medicale la cele mai înalte standarde!”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri