Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Marți, 15 Aprilie 2025 - Regional Press

Tehnologia în sprijinul predării istoriei, educației sociale și geografiei

Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" Tecuci a fost gazda unui Cerc pedagogic dedicat profesorilor de istorie din județ. Cadrele didactice din Setul C au participat la activitatea cu tema „Istoria în era digitală: metode inovatoare pentru o predare captivantă”. Activitatea a fost susținută de profesorul Vrabie Ovidiu de la Școala Gimnazială „Anghel Rugină”.

Au fost prezentate instrumente moderne precum:

- Tabla Interactivă Horizon

- Aplicația educațională Skoolvers

- Ochelarii VR Quest EDU

Pe 12 aprilie, a fost rândul Școlii Gimnaziale Băleni, care a găzduit cercul profesorilor de istorie și geografie din Setul D, desfășurat sub tema „Impactul CDEOȘ asupra traseului educațional al elevului”. Doamnele profesoare Sebastinov Nicoleta și Crăescu Angela Iuliana au susținut o prezentare clară și bine structurată, care a îmbinat elemente metodologice cu exemple din practică.

Opționalele prezentate au vizat:

- „Istoria prin literatură și film” – un demers interdisciplinar ce stimulează gândirea critică

- „Ora locală” – valorifică specificul geografic local și întărește sentimentul de apartenență

Activitatea a subliniat rolul important al CDEOȘ în personalizarea actului educațional și în dezvoltarea armonioasă a elevilor.

Citeşte mai departe ...

Dezinsecție în Galați, în noaptea de joi spre vineri

  • Publicat în Social

În noaptea de joi spre vineri (17/18 aprilie, se va interveni cu echipamente de tip termonebulizator împotriva insectelor zburătoare din următoarele zone din municipiul Galați: Parc Viva, Aleea de la P-uri, Parc Spicu - Romarta, Grădina Publică, Parc Carol, Faleza Inferioară și Faleza Superioară, utilizându-se substanța Solfac Trio EC 140 NF.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citeşte mai departe ...

Un șofer băut a avariat cinci mașini pe o stradă din Tecuci

La data de 15 aprilie 2025, în jurul orei 09:25, pe strada Gheorghe Petrașcu, din municipiul Tecuci, a avut loc un eveniment rutier soldat cu avarierea a cinci autovehicule.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, care s-au deplasat la fața locului, au constatat că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Tecuci, în timp ce conducea un autoturism pe strada menționată, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, din cauze ce urmează a fi stabilite, intrând în coliziune cu patru autovehicule parcate în zonă.

„Având un comportament agitat și agresiv și refuzând să se supună somațiilor polițiștilor, acesta a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Tecuci pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta deține permis de conducere valabil și este proprietarul autoturismului implicat în eveniment. La testarea cu aparatul etilotest, a fost înregistrată o valoare de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea privind consumul de substanțe interzise a avut rezultat negativ”, a transmis IPJ Galați.

Evenimentul rutier a fost protocolat de polițiști ca tamponare, întrucât nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.050 de lei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind dispusă și măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, republicată, privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru provocare de scandal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991, republicată.

Citeşte mai departe ...

Vreme caldă de Paște și 1 Mai

Vremea se anunță frumoasă de Paște și de 1 Mai. Temperaturile vor fi peste cele obişnuite, până aproape de jumătatea lunii mai, anunță meteorologii.

Pentru săptămâna 14-21 aprilie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

În săptămâna 21-28 aprilie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile nordice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali.

Pentru săptămâna 28 aprilie-5 mai, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării.

Meteorologii anunță că în săptămâna 5-12 mai, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Guvernul României va continua să susțină Republica Moldova cu toată convingerea

România va rămâne în continuare cel mai puternic susținător al Republicii Moldova este mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea cu reprezentanții raioanelor și ai Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Întâlnirea s-a desfășurat luni, la Palatul Victoria.

”În calitate de prim-ministru vă spun cu toată convingerea că Guvernul României va continua să susțină Republica Moldova pe toate palierele. Vom merge mai departe cu derularea Acordului în valoare de 100 de milioane de euro dintre guvernele statelor noastre, prin care finanțăm proiecte concrete și cu impact pentru cetățeni. Sprijinim obiectivul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pentru că aceasta este calea sigură să fie îmbunătățită calitatea vieții oamenilor. Lucrăm în continuare la proiectele noastre comune de dezvoltare a infrastructurii de transport, energetice și la susținerea investițiilor, inclusiv prin conectarea mediului de afaceri din România și Republica Moldova, pentru că mobilitatea este un factor determinant de susținere a competitivității economice”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții raioanelor din Republica Moldova au mulțumim premierului Ciolacu și Guvernului României pentru sprijinul solid și constant. ”Un mare mulțumesc, România”, a spus Iurie Levinschi, prim-vicepreședinte al Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, ce reunește 30 de raioane ale Republicii Moldova.

Reprezentanții Guvernului român și cei ai raioanelor din Republica Moldova au discutat despre portofoliul proiectelor comune. Un exemplu în acest sens este începerea lucrărilor de construcție a Podului de la Ungheni, peste râul Prut, care face parte din Autostrada A8, în data de 26 aprilie. De asemenea, un alt proiect de infrastructură major, care va contribui la creșterea conectivității cu Republica Moldova, este Autostrada A 7. O altă temă de interes discutată a fost extinderea modului de control coordonat care există la punctul de trecere a frontierei de stat Albița-Leușeni și la alte puncte comune de trecere a frontierei de stat. De asemenea, au fost analizate proiectele comune din domeniul social.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, împreună cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ștefan-Radu Oprea, precum și reprezentanți ai ministerelor și autorităților guvernamentale.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Serviciile din Sănătate, îmbunătățite cu ajutorul tehnologiei. Investiții de peste 1,4 milioane de lei, prin PNRR

Un portal informatic pentru programarea pacienților și transmiterea rezultatelor de laborator la distanță, brățări inteligente pentru urmărirea circuitului medical de la internare până la externare, precum și un portal de telemedicină, pentru o legătură mai rapidă între medici și pacienți, se numără printre noile servicii medicale ce vor fi oferite gălățenilor la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor.

Toate acestea vor fi posibile grație unor investiții în valoare de peste 1,4 milioane de lei, fonduri atrase printr-un proiect cu finanțare prin PNRR.

„Introducerea noilor servicii medicale - de care vor beneficia nu doar locuitorii din Târgu Bujor, ci și cei din comunele din apropiere - va cuprinde calculatoare performante și mijloace de comunicații mai eficiente, precum și programe informatice speciale, dedicate activității spitalelor”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Iată care vor fi principalele îmbunătățiri:

Portalul medical: Programarea pacienților și transmiterea rezultatelor de laborator nu vor mai necesita deplasarea fizică la spital a persoanelor în cauză, ceea ce va aduce un grad mai ridicat de eficiență, dar și de confort.

Soft pentru trasabilitatea pacientului: Fiecare persoană va primi la internare o brățară inteligentă cu ajutorul căreia vor fi gestionate fișele și istoricul medical al pacientului, inclusiv eventualele alergii sau boli cronice, tratamentele și consultațiile, se va asigura aplicarea corectă a medicației și administrarea datelor etc.

Portalul de telemedicină-teleconsult: Pacienții vor putea beneficia de consultații medicale prin apeluri video/audio, la recomandarea medicului. Această soluție permite un acces mai ușor și mai rapid la specialiști, contribuind la stabilirea unui diagnostic corect, transmiterea datelor medicale și la monitorizarea continuă a stării de sănătate a pacienților.

„Tehnologia modernă va deveni un aliat de nădejde al medicilor și pacienților de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Totul, pentru servicii medicale de calitate, rapide și eficiente”, a mai transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri