Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Vineri, 11 Aprilie 2025 - Regional Press

UDJG - „Universitate pentru comunitate”!

Ne bucurăm că am reușit să fim gazde bune pentru cei peste 1.500 de participanți la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice Muzicale pentru Învăţământul Liceal.

„Această olimpiadă a scos încă o dată în evidență parteneriatul puternic dintre UDJG și Inspectoratul Școlar, Primăria Municipiului și Consiliul Județean Galați. Îi felicit pe toți cei care au obținut premii, dar și pe cei care nu au câștigat și sunt convins că vor lucra mai mult și în viitor vor fi premianți! Îmi doresc ca unii dintre voi să veniți la Facultatea de Arte unde vă puteți găsi specializări apropiate de pasiunile voastre”, a declarat Rectorul UDJG, prof. dr. ing. habil. Marian Barbu la festivitatea de închidere a olimpiadei.

Citeşte mai departe ...

Tarife reduse la jumătate pentru toate abonamentele de parcare din Galați contractate în luna mai

Societatea Gospodărire Urbană Galați anunță că, doar în luna mai 2025, reduce la jumătate costul abonamentului și al permisului de parcare pentru parcările publice din municipiu. Oferta se refera atât la abonamentul pentru toate parcările publice din oraș, cât și la abonamentul pentru o singură locație.

Astfel, pentru abonamentul aferent tuturor parcărilor publice din oraș, tariful va fi 62,5 lei/lună (față de 125 de lei, tariful actual), iar pentru abonamentul pentru o singură locație, tariful va fi de 32,5 lei/lună (față de 65 de lei, tariful actual).

Reducerea se aplică pe toată perioada abonamentului, indiferent de perioada pentru care acesta se încheie: minimum o lună – maximum 12 luni. Singura condiție este ca abonamentul să fie încheiat în perioada 1 - 31 mai 2025.

Societatea menționează că această reducere la jumătate a tarifelor nu se cumulează cu alte reduceri și nu poate depăși 12 luni calendaristice.

Citeşte mai departe ...

Fetele de la CSU Galaţi luptă pentru promovare

  • Publicat în Sport

Sala de sport „Dr.Anton Pongracz” de la UMF Tg.Mureş va găzdui în perioada 13-15 aprilie turneul final pentru promovarea în Divizia A1 la volei feminin. Cele patru echipe calificate sunt: CTF Mihai I Bucureşti, CSU GALAŢI, CSU Medicina Tg.Mureş şi CSM Caransebeş. Echipa gălăţeană a plecat spre Tg.Mureş motivată să facă jocuri bune şi să încerce să încurce calculele hârtiei. Antrenorii Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic se vor baza pe următorul lot de jucătoare: Maria Neacşu, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Lavinia Onaci, Roberta Răfoi, Gabriela Panait, Ioana Acxinte, Carmina Bordea, Crina Arbunea, Iulia Sava, Delia Crăciun. Programul jocurilor se va stabili la şedinţa tehnică programată sâmbătă seara. Meciurile vor începe în cele trei zile de la ora 16.00 respectiv 18.00. Primele două clasate promovează în Divizia A1.

 

Citeşte mai departe ...

Daruri pascale pentru familiile sinistrate din judeţul Galaţi

Cele peste 2.600 de familii din județul Galați afectate de inundațiile din septembrie 2024 vor primi câte un pachet cu daruri de Paște constând în 3 kilograme de carne de miel, un carton de ouă, un cozonac și o sticlă de ulei din partea Arhiepiscopia Dunării de Jos. 

''În această perioadă prepascală, printr-un parteneriat încheiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu mai mulți distribuitori autorizați de alimente și produse de panificație, fiecare familie din cele 2.651 afectate de inundațiile de anul trecut primesc pachete cu câte 3 kilograme de carne de miel, un carton de ouă, un cozonac și o sticlă de ulei. Darurile pascale sunt în valoare de peste 530.000 lei'', se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Mai multe transporturi pline cu daruri au ajuns deja în localitățile afectate de inundații, cu această ocazie în mijlocul semenilor greu încercați aflându-se arhiepiscopul Dunării de Jos, părintele Casian, care a oficiat o slujbă în care le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la achiziționarea produselor oferite sinistraților.De la primele ore ale dimineții, mai multe transporturi pline cu daruri au ajuns, de la Galați, în zona sinistrată din Câmpia Covurluiului, pentru familiile greu încercate de revărsarea apelor din toamna anului trecut.

O mare parte din darurile de astăzi au fost descărcate la Centrul social parohial din localitatea Slobozia Conachi, de unde au fost distribuite către sinistrați. Pentru cei care nu s-au putut deplasa, clericii și voluntarii au mers pe la casele familiilor sinistrate și le-au oferit.

În mijlocul oamenilor s-a aflat Părintele Arhiepiscop Casian.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Se redeschide Parcul de Aventură din pădurea Gârboavele. Ce surprize a pregătit Consiliul Județean

Veste bună pentru iubitorii de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii. Consiliul Județean Galați anunță că, începând de vineri, 11 aprilie, se redeschide Parcul de Aventură ”EscapeLand” din Pădurea Gârboavele, pentru al treilea sezon!

În primele două sezoane, parcul a atras în total aproape 25.000 de vizitatori, atât adulți, cât și foarte mulți copii! Mai mult, Parcul de Aventură a devenit un punct de atracție și pentru vizitatorii din alte județe.

„Prin urmare, pregătim noi surprize pentru iubitorii de senzații tari. Pe lângă cele 15 trasee de cățărare și două tiroliene deja existente, Parcul de Aventură va fi extins și dotat în cursul acestui an cu noi obiective. Vom construi un bob suspendat cu o lungime de peste 900 metri (vor fi două piste cu o lungime totală de 1,5 km), dar va fi și o sanie suspendată, pe pernă magnetică, cu un grad de dificultate foarte mare, cu viteze de 40 – 50 km/oră, pentru doritorii de adrenalină la maxim”,a  transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În cadrul acestei investiții, în valoare de peste 15 milioane de lei, sunt în curs de amenajare și noile piste de biciclete, locuri de joacă pentru copii și noi spații de relaxare pentru adulți.

Prin adăugarea acestor obiective, Pădurea Gârboavele va fi unul dintre cele mai frumoase și mai ofertante puncte de agrement din Regiunea Sud-Est.

„Vom continua investițiile care încurajează un stil de viață activ și sănătos, în care relaxarea, distracția și adrenalina se regăsesc din plin”, a adăugat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

11 aprilie - Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson

Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson se sărbătoreşte anual în data de 11 aprilie. Scopul este de a sensibiliza populaţia cu privire la lupta pe care o duc pacienţii diagnosticaţi, dar şi familiile lor. Simbolul zilei este o lalea roşie şi a fost lansat la 11 aprilie 2005. Boala Parkinson este o afecţiune progresivă a sistemului nervos care afectează mişcarea. Aceasta poate începe cu un tremor abia vizibil într-o singură mână şi se dezvoltă treptat, ajungând să se răspândească la celelalte membre. Boala se mai poate manifesta şi prin rigiditatea sau încetinirea mişcărilor. Potrivit specialiştilor, boala Parkinson este considerată a fi boala cu cel mai rapid ritm de creştere a numărului de persoane diagnosticate la nivel mondial, dintre bolile care afectează creierul. Este a doua cea mai întâlnită tulburare neurodegenerativă legată de vârstă (după boala Alzheimer).

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri