Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Marți, 11 Martie 2025 - Regional Press

Ziua Națională a Meseriilor 2025, la Galați

În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Galați și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați de Ziua Meseriilor, elevi și profesori gălățeni au participat la activitatea „Conectați cu viitorul, construim în prezent!”

Marți, 11 martie, Ziua Meseriilor a fost marcată la Galați prin două evenimente importante:

- „Porți deschise pentru viitor” – Elevii de clasa a VIII-a au vizitat unitățile școlare tehnologice în funcție de domeniul lor de interes. Activitatea a inclus sesiuni de consiliere și prezentarea meseriilor specifice fiecărui domeniu, urmate de vizitarea laboratoarelor și atelierelor.

- Masa rotundă „Proiectăm succesul pentru lumea viitorului” a fost organizată la Casa Corpului Didactic Galați, având ca scop optimizarea formării profesionale și dezvoltarea competențelor necesare meseriilor viitorului. La dezbatere au participat profesori consilieri școlari, cadre didactice, elevi și parteneri economici.

Citeşte mai departe ...

Lemne pentru 400 de familii afectate de inundațiile de anul trecut, oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos

  • Publicat în Social

Patru sute de familii sinistrate din județul Galați, care au avut de suferit în urma inundațiilor din luna septembrie 2024, au primit luni, prin grija Arhiepiscopiei Dunării de Jos, câte un metru ster de lemne pentru foc, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.

„În Arhiepiscopia Dunării de Jos, în fiecare an, perioada Postul Mare constituie un nou prilej de a înmulți rugăciune și fapta bună prin programele și activitățile organizate și implementate cu multă implicare și dăruire de slujitorii Sfintelor Altare sprijiniți de credincioși și voluntari. Astfel, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, familiile sinistrate din județul Galați au primit astăzi, 10 martie, un nou ajutor din partea Bisericii. Zece TIR-uri pline cu lemne pentru foc de la Gospodăria Anexă din cadrul Mănăstirii 'Sf. Trifon' - Șendreni, județul Galați, au ajuns în zona sinistrată, în localitățile Slobozia Conachi și Izvoarele, și au fost preluate de reprezentanții Protoieriei Covurlui și apoi distribuite familiilor sinistrate', a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Acest sprijin este o completare a programului social-filantropic implementat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin care peste 3.000 de familii sinistrate au primit, fiecare, câte un metru ster de lemne de fag pentru sezonul rece.

„În perioada următoare sunt planificate și alte activități pastoral-misionare și social-filantropice pentru sprijinirea spirituală și materială a semenilor noștri”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

De remarcat că, în luna octombrie 2024, prin grija Arhiepiscopiei Dunării de Jos, familiile sinistrate din județul Galați, care nu mai aveau posibilitatea să își încălzească propriile locuințele, întrucât multe sobe din casele inundate au fost parțial sau complet distruse, au primit 500 de sobe noi.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Dan Nica: „Perioada de naivitate a Uniunii Europene s-a terminat!”

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD în Parlamentul European, a transmis astăzi, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, un mesaj ferm în cadrul dezbaterii privind programul de apărare și arhitectură de securitate a Uniunii Europene.

Dan Nica s-a adresat președintei Comisiei Europene și președintelui Consiliului European și a transmis că trebuie să avem, în egală măsură, tehnologie militară de ultimă generație, dar și industrii.

„Discutăm astăzi despre un program de asigurare a securității Uniunii Europene. Pentru mine ca român și pentru țara mea este foarte important să știm nu numai că suntem în marginea Europei și că trebuie să o apărăm pe flancul estic, dar trebuie să ne asigurăm că avem și cu ce. Trebuie să-i asigur pe cetățenii mei și pe ceilalți membri ai Uniunii Europene că nu există vreo amenințare care să le pună în pericol traiul de zi cu zi, însă în actuala configurație globală, doar dacă ești înarmat suficient ești respectat. Aceasta este o lecție pe care am învățat-o, din păcate, în ultimii ani, iar perioada de naivitate a Uniunii Europene s-a terminat. Trebuie să avem scut de apărare antiaeriană, să avem drone, sisteme anti-drone, sateliți, sisteme care să ne protejeze pentru că numai în aceste condiții vom putea să ne desfășurăm viața în mod normal. Trebuie să avem grijă și de industriile noastre strategice – trebuie să avem oțel, aluminiu pentru că altfel nu vom putea realiza nimic din ceea ce înseamnă asigurarea intereselor noastre strategice”, a declarat în Parlamentul European Dan Nica.

Citeşte mai departe ...

Un copil a fost accidentat grav de o mașină în județul Galați

Un copil de 11 ani a fost grav accidentat pe DN 26, în interiorul localității Tulucești, din județul Galați.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre localitatea Tătarca către municipiul Galați, în interiorul comunei Tulucești, ar fi surprins și accidentat un minor de 11 ani, domiciliat în această localitate, care s-ar fi aflat pe partea carosabilă.

În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a minorului care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorului auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea cu privire la consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive ambele rezultate au fost negative.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare

corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de polițiști.

Citeşte mai departe ...

Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de la Teatrul „Gulliver”

Primăvara continuă la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver” cu unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii din repertoriu: ”Cei trei purceluși”, care se joacă duminică, 16 martie, de la ora 10:30, la Casa de Cultură a Studenților.

Întâlnirea cu acești drăgălași frățiori promite micilor spectactori bucuria unei povești jucăușe și pline de peripeții amuzante.

Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, după un scenariu inspirat din povestea lui Serghei Mihailov și adaptat scenic de regizorul Daniel Stanciu, protagoniștii trec printr-o multitudine de aventuri, ajungând în cele din urmă să învingă răul.

Decorurile realizate de scenografa Daniela Drăgulescu și ilustrația muzicală semnată de Jou-Jou Drăgan întregesc atmosfera de poveste.

Partenerii de joacă din această săptămână sunt actorii: Adina Ariton, Gina Geru, Ramona Păuc/ Valeria Taban, Nicole Lungu, Aurelian Iorga / Andrei Dombrovschi.

Spectacolele pentru Copii și Tineret ”Gulliver” se joacă acum la Casa de Cultură a Studenților din Galați, pe strada Științei nr. 115 (fostul Club S).

Biletele pentru spectacol se achiziționează online, accesând link-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro/ sau secțiunea ”Program” din cadrul site-ului instituției: www.teatrul-gulliver.ro, sau fizic, de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Citeşte mai departe ...

Ilie Bolojan a explicat de ce nu candidează la prezidențiale: Nu vreau să fac gesturi de piroman politic

Președintele interimar Ilie Bolojan a explicat de ce nu candidează la alegerile prezidențiale. El a subliniat că România „nu are nevoie de instabilitate” și că în calitate de președinte PNL a semnat un protocol de colaborare cu PSD.

„A folosi o conjunctură care te-ar avantaja pentru a face gesturi de piroman politic înseamnă că nu înțelegi lucrurile din jurul tău. Chestiunea legată de candidaturi o vedem în derulare în aceste zile. Am explicat de două ori această situație. Înainte de a ajuns președinte interimar, eram președintele PNL și în această calitate am semnat un protocol de coaliție prin care stabileam un candidat comun. Această decizie de a stabili un candidat comun și de a evita certurile din coaliție cred că a fost un lucru bun. Gândiți-vă ce ar fi însemnat stabilitatea țării noastre, existau riscuri ca această coaliție să nu mai funcționeze. România nu are nevoie de o instabilitate guvernamentală pentru că ne va duce în risc economic. Una din condițiile de bază este să ai o guvernare stabilă”, a declarat lie Bolojan.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Galațiul are două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea și depistarea cancerului

La Spitalul Județean Galați, pacienții au acces la unele dintre cele mai modern mijloace de diagnostic și cele mai noi tehnologii de tratament, iar asta se traduce prin vieți salvate, datorită unor investiții uriașe făcute de Consiliul Județean Galați.
 
Astfel, în cadrul secției de Radioterapie există două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea și depistarea cancerului. Peste 70.000 de proceduri au fost făcute cu ajutorul acestor echipamente de ultimă generație, ajutând aproape 4000 de pacienți oncologici din diverse județe ale țării.
 
„Zilnic, medicii din secția de Radioterapie efectuează aproximativ 70 de ședințe de tratament cu acceleratoarele liniare de particule”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
De asemenea, secția de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean este dotată cu un PET-CT, un aparat de ultimă generație care permite diagnosticarea precoce a cancerului, fiind capabil să depisteze chiar și cele mai mici tumori, printr-o scanare dublă a întregului corp.
 
„PET-CT-ul lucrează împreună cu SPECT-CT, un alt echipament modern care combină medicina nucleară cu tomografia computerizată, oferind o localizare extrem de precisă a modificărilor metabolice din organism.
 
La Galați, aproape 17.000 de persoane sunt luate în evidență oncologică, dintre care o parte beneficiază de tratamente active. Cu ajutorul acestor echipamente moderne, Spitalul Județean reușește să ofere pacienților cele mai bune șanse la recuperare și tratament, devenind astfel un centru de referință în tratamentele oncologice.
 
Cancerul poate fi tratat, iar Consiliul Județean Galați va continua să investească în sistemul de sănătate din județul nostru, pentru ca fiecare locuitor să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament, implicându-ne toți, medici, pacienți și autorități, în această luptă”, a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri