Menu
RSS
Remiză fără goluri pe Oţelul

Remiză fără goluri pe Oţelul

Partida SC Oţelul -Petrol...

Premierul Ciolacu anunță că programele de sprijin pentru fermieri și producători vor continua

Premierul Ciolacu anunță că program…

Premierul Marcel Ciolac...

Reacția studenților gălățeni din LSG la cazul de corupție, devenit public, din Facultatea de Farmacie

Reacția studenților gălățeni din LS…

Liga Studenților din Gala...

Oţelul restart

Oţelul restart

Superliga s-a reluat în w...

15.000 de polițiști, în stradă din cauza Ordonanţei „Trenuleţ”

15.000 de polițiști, în stradă din …

Mii de polițiști din orga...

Ciolacu: România nu are nicio problemă în ceea ce priveşte siguranţa alimentară

Ciolacu: România nu are nicio probl…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Profesoară de la Facultatea de Medicină din Galați, cercetată de procurorii DNA pentru luare de mită la concursurile de rezidențiat

Profesoară de la Facultatea de Medi…

Olimpia Buzia (70 de ani)...

A fost cutremur în România

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudin...

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai mari din toate relele. Ele sunt un teren pe care se nasc şi cresc toate viciile şi toate mizeriile.” - Benjamin Franklin

„Ignoranţa şi lenevia sunt cele mai…

În 17 ianuarie 1706 s-a n...

Mai sunt 2 zile de înscriere la Concursul „Mircea Amarine” pentru „prichindei”

Mai sunt 2 zile de înscriere la Con…

Inspectoratul Școlar Jude...

Prev Next

Vineri, 06 Septembrie 2024 - Regional Press

Noi profesori pentru copiii cu cerințe speciale din învățământul de masă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că majorează cu 7.800 numărul de posturi în învățământul preuniversitar de stat, în opinia sa, această creștere fiind necesară pentru a asigura dreptul la educație și integrarea unui număr tot mai mare de copii cu cerințe speciale în învățământul de masă.

Posturile dedicate noilor profesori care ar urma să predea la cele peste 2.500 de clase noi formate în școli, sunt dedicate profesorilor de sprijin pentru copiii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) trecuți de la învățământul special la învățământul de masă, pentru mediatori școlari care să intervină în zonele cu abandon școlar ridicat și pentru informaticieni care să se ocupe de noile laboratoare smart contractate de școli prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Citeşte mai departe ...

Admitere de toamnă la Extensiunea din Buzău. Noutăți la Masterat!

În premieră, în această toamnă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza Admitere la Buzău pentru o nouă specializare de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Este vorba despre Administrarea și dezvoltarea afacerilor, unde sunt disponibile 25 de locuri la taxă.

„În prezent, există o nevoie de resursă umană specializată în diferite domenii ale administrării și dezvoltării afacerilor la nivel central și local, în cadrul organizațiilor economice, publice și non-profit, inclusiv pentru activități administrative și de management. Noua specializare răspunde cerințelor de formare profesională și de specialiști identificate de piața muncii”, a precizat Prof. univ. dr. ing. habil. Marian BARBU, Rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Se organizează admitere și pentru cele două programe de studii de Masterat coordonate de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor. Este vorba despre Inginerie și management în alimentație publică și agroturism (8 locuri la buget și 21 la taxă) și Expertizare în combaterea fraudelor alimentare (5 locuri la buget și 35 la taxă). Pentru programele de studii de masterat, candidații se pot înscrie atât online, cât și fizic la centrul special amenajat în Buzău – EUROCAMPUS (strada Hangarului nr. 8), în perioada 11 - 16 septembrie 2024.

Tot la Buzău pentru studiile universitare de licență, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează o sesiune de înscrieri pentru cele 38 de locuri disponibile la programul de studii Agricultură – forma de învățământ cu frecvență redusă, până pe 10 septembrie 2024. Admiterea se face pe bază de dosar, media finală de admitere fiind media examenului de bacalaureat.

Mai multe detalii cu privire la procesul de admitere, actele necesare pentru înscriere și informații referitoare la structura cursurilor pot fi accesate pe www.admitere.ugal.ro.

Citeşte mai departe ...

Alocațiile și indemnizațiile pentru copii, plătite în avans

  • Publicat în Social

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), prin agențiile teritoriale, a efectuat plățile în avans a alocației de stat pentru copii, a indemnizației de creștere a copilului, a stimulentului de inserție pentru creșterea copilului și a indemnizației de acomodare și sprijin adopție.

Banii au intrat în conturile beneficiarilor vineri, 6 septembrie, înainte de începerea școlii.

Potrivit bazei de date a ANPIS, la nivel național sunt înregistrați 3.484.686 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, 159.601 beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de inserție pentru creșterea copilului și  4.514 beneficiari indemnizație de acomodare și sprijin adopție.

Citeşte mai departe ...

România, pregătită pentru iarnă. Depozitele de gaze naturale sunt umplute în proporţie de 96,53%

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță că depozitele de gaze naturale sunt umplute în proporție de 96,53%, conform datelor de la 4 septembrie 2024.

„O nouă veste bună privind pregătirile pentru iarnă! Depozitele de gaze naturale sunt umplute în proporție de 96,53%, conform datelor de la 4 septembrie 2024. Acest lucru ne asigură că suntem bine pregătiți pentru perioada rece și că avem resursele necesare pentru a gestiona eficient cererea de energie, inclusiv pentru a oferi suport altor state aflate în dificultate, așa cum este Republica Moldova”, a transmis ministrul Energiei, pe Facrbook.

Potrivit sursei citate, comparativ cu anul trecut, cantitatea de gaze stocată este cu 177,7 milioane de metri cubi mai mare, ceea ce reflectă eforturile Ministerului Energiei de a asigura stabilitate în sistemul energetic, într-o perioadă atât de tulbure.

„În cadrul recentului Comandament de Iarnă, am discutat măsuri clare și planuri concrete pentru a face față cererilor din perioada următoare. Obiectivul nostru principal este acela de a ne pregăti din timp, astfel încât fiecare român să aibă acces la energie fără întreruperi, indiferent de condițiile meteorologice sau de volumul de consum. Cu depozite aproape pline și un plan bine structurat pentru iarnă, suntem gata să facem față oricărei situații care poate apărea”, a precizat Burduja.

Citeşte mai departe ...

Patru echipe gălăţene iau startul la Campionatul Naţional de Minifotbal Old Boys +40

  • Publicat în Sport

Oraşul de la Dunăre a fost în acest an capitala minifotbalului din România. După ce în urmă cu două luni a găzduit Campionatul Naţional, pe terenurile de la „Platinum Arena” se va disputa în perioada 6-8 septembrie şi Campionatul Naţional pentru Old Boys +40. La startul competiţiei se vor alinia 16 echipe care au fost repartizate în patru grupe după cum urmează: Tazmannschaft Bucureşti, Copanex Bacău, Bucegi Râşnov, Rapid Galaţi -grupa A; Peppy Dolce Vita Tg.Jiu, Juventus Brăila, Săgeata Stejaru Tulcea, Squadra Azzura Galaţi -grupa B; Legends Galaţi, Offside Arena Bucureşti, Arsenal Tg.Mureş, Forest Bicu 2014 Giurgiu -grupa C; Liriada Braşov, Real Vaslui, Viitorul Câmpineanca, Oţelul Galaţi -grupa D. Menţionăm faptul că Legends este campioana naţională en-titre şi deţinătoarea EMF Champions League. Lotul pe care îl va alinia campioana României: Luca, Tofan, Tănăsilă -Pleşu, Cojoc, Tudorache, Burada, Ariton, Crihană, Ciupe, S.Frunză, Fl.Cernat, Popliacă, Humelnicu, Fl.Ignat, B.Dima.

Citeşte mai departe ...

Dotări noi pentru școlile speciale din județul Galați

31 de săli de clasă de la Școala Specială ”Emil Gârleanu” (inclusiv structura de la Școala Profesională Specială ”Paul Popescu Neveanu”) și de la Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu” au fost dotate cu mobilier școlar (pupitre, catedre, scaune ergonomice, dulapuri multifuncționale, mese etc.) și echipamente IT (table inteligente, imprimante, scanere, calculatoare, laptopuri, sisteme audio etc.).

De asemenea, laboratoarele de informatică de la Școala Profesională Specială ”Paul Popescu Neveanu” și de la Liceul Tehnologic ”Simion Mehedinți” au fost complet echipate cu sisteme IT. 

“Elevii au acum condiții mult mai bune pentru educație și acces la tehnologie de ultimă generație, ceea ce le va permite să învețe într-un mod mai eficient și interactiv. Tablele inteligente și echipamentele IT vor stimula acumularea de noi cunoștințe, colaborarea și creativitatea. Totul pentru ca ei să se dezvolte cât mai mult. Investiția în educație este o investiție în viitorul nostru, iar prin dotarea modernă a acestor școli speciale, oferim copiilor noștri șansa unui viitor mai bun”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În plus, în cadrul acestei investiții, au fost dotate și cabinetul de consiliere de la Școala Gimnazială Specială ”Emil Gârleanu”, cabinetul de kinetoterapie de la Școala Gimnazială Specială ”Constantin Pufan”, precum și atelierul de alimentație publică de la Liceul Tehnologic ”Simion Mehedinți”. Sunt în curs de achiziție dotări și pentru alte cabinete și săli de sport de la școlile speciale și cluburile sportive școlare de la Galați și Tecuci, dar și pentru cabinetele de la Palatul Copiilor și CJRAE.

Valoarea investiției este de aproximativ 2,8 milioane de lei, fonduri europene atrase prin PNRR. Consiliul Județean are în subordine școlile speciale din județul Galați.

Citeşte mai departe ...

Mamă, ce-o iubesc!

Sala Teatrului din Buzunar (Etaj 1, intrarea nord - Hotel Sofin), Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, pe 14 septembrie, ora 20.00 comedia Mamă, ce-o iubesc!
Sophie, Andy şi Norman sunt trei tineri americani în cautarea succesului şi, bineînţeles, a iubirii. Cum planurile nu au nicio şansă în faţa întâmplării, cei trei sunt mereu puşi în faţa unor întorsături de situaţii pline de umor. O comedie delicioasa şi plină de o energie molipsitoare în regia lui Sorin Misirianţu, după textul lui Neil Simon. Regia: Sorin Misirianţu
Cu Ştefana Niţă, Edi Onu şi Mihai Jinga. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani. Dacă întâmpinaţi dificultăţi în timpul achiziţiei biletelor de pe platforma Eventbook, vă rugăm apelaţi la 0730826087. După începerea spectacolului accesul în sală este interzis, iar biletele îşi pierd valabilitatea. Contravaloarea biletelor poate fi returnată doar în cazul amânării sau anulării spectacolului. Filmarea şi/sau fotografierea fără aprobarea Teatrului din Buzunar este strict interzisă. Pe durata întregului spectacol vă rugăm să ţineţi telefoanele pe modurile Silenţios sau Avion.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale: Scădere semnificativă a șomajului în rândul tinerilor în prima jumătate a anului 2024

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că în prima jumătate a anului 2024 s-a înregistrat o scădere semnificativă a șomajului în rândul tinerilor. Aceștia reprezintă 8,85% din numărul total de șomeri din România.

Ultimele date statistice arată o scădere semnificativă a șomajului în rândul tinerilor în România pe parcursul primei jumătăți a anului 2024. Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, media lunară a numărului de șomeri tineri înregistrați, cu vârsta sub 25 de ani, a scăzut în primele șase luni ale anului în curs la 21.839, față de o medie de 28.365 în perioada similară a anului trecut. Este vorba despre o scădere a ponderii tinerilor șomeri în totalul șomerilor la 8,85%, comparativ cu 12,11% în primele șase luni ale anului 2023.

De asemenea, s-a înregistrat o scădere și în rândul tinerilor șomeri sub 30 de ani. Media lunară a numărului de șomeri înregistrați din această categorie a fost de 36.449 în prima jumătate a anului 2024, comparativ cu 44,913 în primele șase luni din 2023. Ponderea acestora în totalul șomerilor a scăzut de la 19,18% în prima jumătate a anului trecut la 14,74% în aceeași perioadă a anului în curs.
”Această evoluție pozitivă vine într-un context european în care rata șomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani a fost de 14,4% în iunie 2024, în scădere față de lunile anterioare. România se alătură astfel tendinței de îmbunătățire a pieței muncii pentru tineri, reflectând măsurile MMSS și ale Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu și eforturile continue de integrare a acestora în câmpul muncii. Una dintre prioritățile mele ca ministru este aceea de a întări piața muncii și a păstra în țară tinerii care se pot dezvolta și pune aici în valoare competențele și să aibă cariere de succes”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri