Menu
RSS
VIDEO Incendiu violent într-un bloc din Galaţi. Zeci de locatari au fost evacuaţi

VIDEO Incendiu violent într-un bloc…

Un apartament situat la e...

Costel Fotea anunță investiții uriașe în infrastructura județului Galați

Costel Fotea anunță investiții uria…

Președintele Consiliulu...

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a Sindromului Down

FII SOCKSY!... de Ziua Mondială a S…

Pe 19, 20 și 21 martie, r...

György László Balint, noul antrenor al Oțelului

György László Balint, noul antrenor…

După ce a pierdut ultimel...

RAR. Aproape jumătate dintre mașinile controlate anul trecut – adevărate pericole pe roți

RAR. Aproape jumătate dintre mașini…

Inspectorii Registrului A...

Handbalistele de la CSM Galaţi defilează spre Liga Florilor

Handbalistele de la CSM Galaţi defi…

Cea de-a 4-a etapă din pl...

Vești bune pentru siderurgie din Parlamentul European

Vești bune pentru siderurgie din Pa…

Europarlamentarul Dan Nic...

19 martie - Ziua paşaportului românesc

19 martie - Ziua paşaportului român…

Ziua paşaportului românes...

Costel Fotea: Vom moderniza complet sistemul de încălzire al Spitalului Județean, vechi de 60 de ani

Costel Fotea: Vom moderniza complet…

Consiliul Județean Gala...

United a remizat spectaculos cu FK Odorheiu Secuiesc

United a remizat spectaculos cu FK …

Sala sporturilor Dunărea ...

Prev Next

Joi, 05 Septembrie 2024 - Regional Press

Record de investiții în grădinițele și școlile din Galați

Primăria municipiului Galați a realizat investiții consistente în domeniul educației. Este vorba despre modernizarea a 45 de unități de învățământ în cadrul unor proiecte derulate cu fonduri europene de aproape 60 de milioane de euro.

În plus, pentru prima dată în ultimii 35 de ani toate sălile din grădinițele, școlile și liceele din Galați primesc mobilier nou, echipamente IT de ultimă generație și echipamente didactice în valoare totală de 16 milioane de euro, grație unui proiect prin PNRR. Mobilierul și echipamentele IT au fost instalate, iar echipamentele didactice vor ajunge în perioada următoare.

De curând a fost construită și prima creșă pe strada Al. I. Cuza, după ce au fost modernizate Creșele nr. 1 și 36. Alte cinci creșe noi vor fi în cartierele Dunărea, Micro 13, Bariera Traian, zona Gării CFR și Țiglina 1.

Totodată, în ultimul an, la 53 de grădinițe și școli s-au realizat lucrări de reparații și întreținere.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada se omogenizează înainte de startul sezonului

  • Publicat în Sport

Startul sezonului voleibalistic se apropie. Nerăbdarea iubitorilor sportului cu mingea peste plasă din oraşul nostru a atins cote maxime dar se apropie de sfârşit. În perioada 12-14 septembrie, la sala sporturilor Dunărea se va disputa Cupa Arcada, ediţia 2024, o competiţie amicală internaţională la care au confirmat participarea: Deya Volley Burgas, câştigătoarea Cupei Bulgariei, Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti şi CSM Arcada Galaţi. Cu acest prilej, mai precis vineri, vicecampioana României îşi va prezenta lotul de jucători şi staff-ul cu care va aborda competiţiile din acest sezon: Divizia A1, Cupa României şi CEV Cup. Programul complet al Cupei Arcada: joi 12 septembrie: Deya Volley Burgas -Steaua Bucureşti, ora 16.00; CSM ARCADA GALAŢI -Dinamo Bucureşti, ora 18.00; vineri 13 septembrie: Steaua -Dinamo, ora 16.00; CSM ARCADA -Deya Volley Burgas, ora 18.00, prezentarea lotului; sâmbătă 14 septembrie: Dinamo -Deya Volley Burgas, ora 10.00; CSM ARCADA -Steaua, ora 12.00, festivitatea de premiere

Citeşte mai departe ...

Sistemul antigrindină din Galați și Vrancea, oprit din cauza lipsei banilor

Oprirea sistemului antigrindină prezintă un risc major pentru culturile de viţă-de-vie şi livezile încă nerecoltate, atrage atenţia directorul Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) Moldova II Vrancea, Ionuţ Lucian Lazăr, citat de Agerpres, în contextul în care, marţi, funcţionarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor a fost sistată după ce Ministerul Agriculturii a anunţat că nu s-au găsit fondurile necesare activităţii de operare pentru anul în curs.

"Ca urmare a unei adrese a Ministerului Agriculturii prin care eram înştiinţaţi că nu au fost identificate fondurile necesare finanţării în continuare a sistemului antigrindină, începând cu data de 1 septembrie am intrat în conservare şi pază, cu o lună şi jumătate mai devreme decât ar fi fost normal. Oprirea sistemului la acest moment prezintă un risc major. Având în vedere că plantaţiile de viţă-de-vie şi livezi nu sunt recoltate, iar temperaturile actuale sunt destul de ridicate pentru această perioadă, există în continuare riscul dezvoltării unor formaţiuni noroase cu potenţial de grindină, ceea ce ar putea duce la calamitarea culturilor nerecoltate la acest moment. Aceste culturi rămân expuse fenomenelor meteo extreme", a declarat, pentru Agerpres, Ionuţ Lazăr.

În aceste condiţii, circa 230 de angajaţi vor avea salariile diminuate cu 30%, însă există teama angajaţilor că acest sistem ar putea să nu fie repus în funcţiune din toamnă, ca urmare a intenselor proteste ale fermierilor din zonele afectate de secetă.

Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova II are 20 de puncte de lansare antigrindină funcţionale, dintre care 12 în judeţul Vrancea şi opt în judeţul Galaţi.

Un punct de lansare poate proteja până la 12.000 de hectare, gradul de combatere a acestui fenomen şi de protecţie a culturilor cu ajutorul rachetelor antigrindină fiind cuprins între 75 şi 80%.

Citeşte mai departe ...

Daruri pentru copiii din Protoieria Nicorești la începutul noului an școlar

 
Arhiepiscopia Dunării de Jos a continuat programul eparhial „Hristos în școală,” aducând lumină și speranță în sufletele multor copii din Protoieria Nicorești. În cadrul acestui program social-filantropic, au fost distribuite parohiilor arondate210 ghiozdane echipate cu rechizite necesare
 
Sub ocrotirea Bisericii, preoții însoțiți de voluntari devotați au preluat aceste daruri și le-au oferit copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale limitate, care se află în grija și atenția parohiilor. În biserica „Banu” din Nicorești, aproximativ 50 de copii din mai multe parohii s-au adunat pentru a primi aceste daruri cu inimile pline de bucurie și recunoștință.
 
Pe lângă rechizitele școlare, copiii au fost întâmpinați și cu dulciuri și fructe, simboluri ale grijii și dragostei pe care Biserica o poartă pentru fiecare dintre ei. Acest sprijin oferit an de an de Arhiepiscopia Dunării de Jos reprezintă mai mult decât un simplu ajutor material; este o șansă la educație și la un viitor mai bun pentru acești tineri, care astfel se pot alinia la normalitatea vieții școlare, având toate cele necesare pentru a-și continua studiile.
 
Prin aceste gesturi de iubire creștină, Biserica nu doar că sprijină educația, ci și reînnoiește speranța în inimile acestor copii, arătându-le că nu sunt singuri în fața provocărilor vieții. În fiecare ghiozdan se află nu doar rechizite, ci și un strop de credință, de încurajare și de binecuvântare pentru un nou an școlar plin de realizări.
Citeşte mai departe ...

Unic în regiune. Începe construcția pistei de biciclete care leagă municipiul Galați de pădurea Gârboavele și Smârdan

Vești bune pentru gălățeni. Am emis ordinul de începere a lucrărilor la pista de biclete care va lega municipiul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan, o investiție mult așteptată de către toți pasionații de biciclete, a anunțat Coste Fotea, președintele CJ Galați.

„Este un proiect de suflet pentru mine, unic în regiune, care va oferi gălățenilor o alternativă sănătoasă și ecologică de transport, dar și un traseu spectaculos pentru plimbări în natură”, a transmis Costel Fotea.

Cu o lungime de 22,8 km, traseul va porni de la Lacul Vânători - comuna Vânători - Pădurea Gârboavele, urmând ca celălalt traseu să fie pe ruta Odaia Manolachi - Smârdan - DJ251.

Pe lângă infrastructură, această investiție reprezintă și o invitație la mișcare, la o viață mai sănătoasă și la o conexiune mai profundă cu natura. Pista de biciclete va fi un spațiu dedicat tuturor celor care iubesc să pedaleze, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire.

Pista va fi dotată cu tot ce este necesar pentru o plimbare sigură și plăcută: două sensuri, rasteluri, sisteme de monitorizare, echipamente de protecție, pasaje și podețe și iluminat public.

Valoarea investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei (aproape 5 milioane de euro) prin fonduri europene.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri