Menu
RSS
România a debutat cu victorie în Liga Naţiunilor

România a debutat cu victorie în Li…

Naţionala de fotbal a Rom...

IMBATABILI !!!

IMBATABILI !!!

Patru medalii câștigate d...

Noi profesori pentru copiii cu cerințe speciale din învățământul de masă

Noi profesori pentru copiii cu ceri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Admitere de toamnă la Extensiunea din Buzău. Noutăți la Masterat!

Admitere de toamnă la Extensiunea d…

În premieră, în această t...

Alocațiile și indemnizațiile pentru copii, plătite în avans

Alocațiile și indemnizațiile pentru…

Agenția Națională pentru ...

România, pregătită pentru iarnă. Depozitele de gaze naturale sunt umplute în proporţie de 96,53%

România, pregătită pentru iarnă. De…

Ministrul Energiei, Sebas...

Patru echipe gălăţene iau startul la Campionatul Naţional de Minifotbal Old Boys +40

Patru echipe gălăţene iau startul l…

Oraşul de la Dunăre a fos...

Dotări noi pentru școlile speciale din județul Galați

Dotări noi pentru școlile speciale …

31 de săli de clasă de la...

Mamă, ce-o iubesc!

Mamă, ce-o iubesc!

Sala Teatrului din Buzuna...

Prev Next

Miercuri, 04 Septembrie 2024 - Regional Press

Oţelarul Maftei a fost convocat la Naţionala Under 20 a României

  • Publicat în Sport

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat echipa ideală a celei de-a 8-a etapă din Superligă. După victoria obţinută în faţa celor de la Sepsi Sf.Gheorghe, scor final 2-0, Oţelul are doi jucători nominalizaţi. Atacantul Alexandru Pop a fost remarcat după dubla reuşită, ajungând la 14 goluri în 43 de meciuri disputate în eşalonul de elită din România. Cel de-al doilea oţelar inclus în echipa ideală este fundaşul David Maftei, care a dat primul assits în Superligă. Tânărul fundaş de bandă din formaţia pregătită de Dorinel Munteanu a fost convocat de urgenţă la Naţionala României Under 20 care va disputa în perioada următoare două meciuri în Elite League Under 20 cu Germania şi Anglia.
LPF a stabilit programul celei de-a 9-a etape din campionat. Partida Gloria Buzău -Oţelul Galaţi a fost programată sâmbătă 14 septembrie, de la ora 18.45.

Citeşte mai departe ...

Un nou proiect de investiții derulat de Apă Canal SA Galați

Operatorul regional Apă Canal Galați anunță că a demarat o nouă investiție din programul anului 2024: „Reabilitare rețea apă potabilă Dn600mm str. Grigore Ventura, Micro 39B”.

Această lucrare de reabilitare a infrastructurii de apă potabilă, în valoare de aproximativ 1,15 milioane de lei, este finanțată din profit reinvestit, amortizare, fond IID și va fi executată de Alitec Solution SRL.

„În cadrul proiectului, se vor reabilita conducte de apă pe lungime de circa 550 de metri, respectiv 505m – Dn450mm, 20m – Dn200mm și 25m - Dn110mm,  pozate în tunel tehnic vizitabil și/sau în canivou de protecție nevizitabil, inclusiv branșamentele aferente. Lucrările se vor executa pe tronsoane, care vor fi scoase pe rând din funcțiune în timpul intervențiilor la rețea. Au fost prevăzute lucrări de înlocuire și montare vane noi (Dn50mm-Dn200mm), precum și montarea a 4 noi  hidranți de incendiu subterani”, precizează Apă Canal Galați.

Citeşte mai departe ...

Un polițist de frontieră a refuzat o mită de 200 euro

În urma unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de dare de mită, săvârşită de un cetăţean român, care a  încercat să ofere suma de 200 de euro, pentru a nu fi luată măsura legală de nepermiterea intrării în România a autoturismului cu care acesta se deplasa, deoarece inspecția tehnică periodică este expirată.

În data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 12.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia un cetățean albanez, însoțit de un pasager, un cetăţean român în vârstă de 30 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră i-au adus la cunoștință conducătorului auto faptul că inspecția tehnică periodică este expirată și nu poate fi permisă intrarea în România a mijlocului de transport.

În momentul următor, pasagerul a coborât și a înmânat poliţistului de frontieră o poliță de asigurare în filele căreia erau două bancnote de câte 100 de euro.

Întrebat despre suma de bani, bărbatul a declarat că aceasta este pentru a nu fi luată măsura nepermiterii intrării în România.

Poliţistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani oferită şi i-a adus la cunoştinţă bărbatului că fapta sa constituie infracţiunea de dare de mită.

Deoarece persoana în cauză a insistat ca poliţistul de frontieră să primească suma de bani oferită, colegul nostru a informat şefii ierarhici despre situaţia creată şi au fost anunţate autorităţile abilitate din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoșani, care s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut pentru luarea măsurilor legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Citeşte mai departe ...

Spitalul Județean Galați a fost dotat cu echipament performant pentru diagnosticarea tumorilor din sfera ORL

Secția ORL a Spitalului Județean Galați a fost dotată, pentru prima oară în cei peste 50 de ani de funcționare, cu un fibroscop nazal, un echipament medical cu ajutorul căruia se poate depista în stadii incipiente cancerul rinofaringian.

Din păcate, în ultimii ani, numărul cancerelor din sfera ORL a crescut îngrijorător, iar vechea procedură de diagnosticare era mult mai complicată, invazivă și dureroasă pentru pacient.

„Deja s-au efectuat primele proceduri cu acest aparat medical nou de către echipa de medici specialiști.Spitalul Județean este una dintre puținele unități medicale din zonă care deține acest aparat modern, esențial pentru depistarea precoce a afecțiunilor ORL (tumori, amigdalite, laringite, sinuzite etc.)”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați, instituție în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Beneficiile fibroscopiei nazale: examinare detaliată și rezultate obținute în timp real; precizia diagnosticului; acces la informații clinice care nu pot fi detectate printr-o examinare fizică obișnuită; evitarea altor investigații invazive; nu necesită internare, pregătire prealabilă sau recuperare post-investigație.

Citeşte mai departe ...

Cluburi de cultură vizuală în proiectul After x Class

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi a fost desemnată partener în proiectul After x Class, program de educaţie vizuală pentru adolescenţi, organizat de Galore Media SRL şi Asociaţia EduCab. Proiectul vizează înfiinţarea unor cluburi de cultură vizuală în mai multe oraşe din ţară şi se va desfăşura în perioada 15 septembrie - 25 noiembrie 2024, sub forma unor întâlniri săptămânale, în care adolescenţii vor dezbate asupra unor imagini, din mai multe perspective – imaginea care documentează, manipulează, protestează, creează empatie – fiind educaţi astfel să-şi dezvolte abilităţi pentru a decoda informaţii şi fotografii care apar zilnic în realitatea înconjuratoare, în fluxurile mass media şi social media. În acest sens, în perioada 30 august – 1 septembrie a avut loc la Bucureşti un training la care a participat un reprezentant al Bibliotecii şi urmează să lansăm în curând apelul de înscriere pentru atelierele propuse.

Citeşte mai departe ...

Cei mai tineri jandarmi, elevi ai școlilor militare de subofițeri, în stagiu de practică la Galați

La câteva zile după ce au depus jurământul militar, cei mai tineri jandarmi, elevi ai școlilor militare de subofițeri de jandarmi, au sosit în primul lor stagiu de practică în unitățile operative.

 Pentru a cunoaște în amănunt atribuțiile instituției din care au ales să facă parte, 13 elevi ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni și ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi "Grigore Al. Ghica" Drăgășani au sosit în stagiu de practică la Jandarmeria Galați.

„Conform planului de învățământ, elevii vor rămâne în unitatea noastră pentru o perioadă de patru luni, luând contact cu structurile de ordine publică și, ulterior, cu cele de pază și protecție instituțională din Galați, cât și cele din Tecuci și Târgu Bujor.

Pentru perioada în care se vor forma în unitatea noastră, elevii vor fi repartizați unor tutori profesionali, care vor avea rolul de a-i ghida și învăța aspectele practice ale meserie de jandarm. Stagiul de practică se va încheia cu o evaluare făcute de aceștia, în urma căreia va fi evidențiat modul în care elevii s-au implicat în actul de învățământ, deprinderi dobândite, capacitatea de a asimila informații noi și de a le pune în practică.

Comandantul Jandarmeriei Galați, colonelul Florin Simionel, le-a urat bun venit și a ținut să le transmită că așteaptă de la ei implicare în actul de învățământ, respect pentru cetățenii cu care vor interacționa, respect pentru haina militară și colegi”, a anunțat Jandarmeria Galați.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Muncii: Peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o creștere a pensiei începând din această lună

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că peste 3,8 milioane de pensionari primesc pensii mai mari din această lună! Nicio pensie nu scade, mai spune ministerul care confirmă că recalcularea s-a finalizat la timp.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a finalizat, prin Casa Națională de Pensii Publice, recalcularea pensiilor din sistemul public la timp. Drept urmare, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o creștere a pensiei începând din această lună, transmite ministerul.

„Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de creștere fiind de 26,65%. Această creștere se adaugă indexării de 13,8% aplicată la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultând într-o creștere cumulată de peste 40% pentru cei mai mulți dintre pensionari în acest an. Subliniem că NICIO PENSIE NU SCADE. Chiar dacă în decizia de recalculare primită recent apare o sumă mai mică decât pensia din luna august 2024, se menține cuantumul cel mai favorabil, adică pensia în plată. Pentru cei care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, dacă decizia de recalculare indică o valoare mai mică de 1.281 de lei, aceștia vor continua să primească suma de 1.281 de lei”, a explicat Ministerul Muncii.

Recalcularea pensiilor s-a realizat pe baza a trei componente esențiale: punctele de contributivitate, punctele de stabilitate și punctele asimilate. Punctele de contributivitate, determinate de valoarea contribuțiilor plătite pe parcursul carierei, au avut cea mai mare influență asupra cuantumului final al pensiei.

Citeşte mai departe ...

Premierul, după întâlnirea cu reprezentanții sectorului bancar: este nevoie de o coordonare mai eficientă pentru susținerea investițiilor

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții sectorului bancar din România. Este nevoie de o coordonare mai eficientă între stat și mediul privat pentru a susține marile investiții în zone-cheie pentru dezvoltarea economică a României, a fost concluzia premierului.

„Am discutat cu liderii sectorului bancar despre necesitatea unei coordonări mai eficiente între stat și mediul privat pentru a susține marile investiții în zone-cheie pentru dezvoltarea economică a României! Le-am spus celor mai importanți bancheri că acest Guvern continuă, fără rezerve, să susțină în mod prioritar investițiile publice, iar 80% din deficitul bugetar pe primele 8 luni din 2024 este generat de investiții. Aceasta este calea corectă de dezvoltare economică a unei țări, așa cum au făcut toate statele europene importante când s-au aflat în postura de azi a României!”, a anunțat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Agricultura și industria alimentară, materialele de construcții, energia, transporturile sau petrochimia sunt domeniile prioritare unde Guvernul Românei are în derulare scheme de stat și programe masive de sprijin.

„M-am bucurat să văd că industria bancară este receptivă și pregătită să susțină dezvoltarea acestor domenii vitale pentru viitorul țării. De aceea, am stabilit ca dialogul cu liderii domeniului bancar să devină unul periodic, pentru a putea urmări progresul soluțiilor stabilite astăzi. Ne este clar că avem un interes comun: o Românie mai puternică economic, cu afaceri în creștere și cu firme tot mai prospere!”, a precizat Marcel Ciolacu

Citeşte mai departe ...

Activități de vară pentru 30 de copii din satul Căuiești

  • Publicat în Social

În cadrul programului eparhial "Vacanța din pridvorul bisericii", 30 de copii din Parohia Căuiești, protopopiatul Târgu Bujor, județul Galați, au participat luni, 2 septembrie, la activități educative și recreative.

Ziua a debutat cu rugăciunea în biserica parohială și cu o discuție în care preotul și profesorul de religie din această comunitate le-au vorbit copiilor despre Sfânta Împărtășanie și grija pe care trebuie să o avem față de persoanele bolnave și cele aflate în suferință.

Programul a continuat cu vizitarea Mănăstirii Adam, unde, cei mici s-au închinat la icoana Maicii Domnului și au învățat lucruri importante din tainele țesutului la război, cum se coase o ie autentică românescă și cum se pregătesc prescurile pentru Sfântul Altar.

Ziua s-a încheiat cu o gustare tradițională pregătită de gospodinele satului Căuiești, de care copii s-au bucurat foarte mult. (Pr. Rareș Bucur, Pr. Costel Cojocaru)

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri