Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Luni, 30 Septembrie 2024 - Regional Press

Peste 1.000 de gălățeni au participat la prima ediție a „Maratonului Resuscitării”

  • Publicat în Social

Peste 1.100 de persoane au participat, duminică, la „Maratonul Resuscitării”, a cărui primă ediție a avut loc la Shopping City Galați.

Timp de 10 ore, zeci de medici, asistenți și voluntari SMURD din toată țară i-au învățat pe cei prezenți cum să recunoască un stop cardio-respirator și cum să acționeze până la sosirea echipelor de salvare.

„Maratonul Resuscitării” a fost organizat de Departamentul pentru Situații de Urgență, împreună cu Fundația pentru SMURD, UPU SMURD Galați și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” Galați, cu sprijinul Shopping City Galați.

Citeşte mai departe ...

Peste 100 unități de învățământ gălățene suspendă cursurile luni

Ca urmare a avertizărilor hidrometeorologice emise, în județul Galați a fost luată măsura suspendării cursurilor din data de 30.09.2024, în 98 de unități de învățământ (cu personalitate juridică și structuri) din 23 de localități.

Lista unităților de învățământ a căror activitate este suspendată se găsește accesând link-ul de pe situl Inspectoratului Școlar.

Potrivit ministerului de profil, situația actuală, care include și evacuarea localităților afectate de fenomenele meteo extreme nu permite, în cazurile menționate, desfășurarea cursurilor în format online.

Informațiile vor fi actualizate în funcție de evoluția situației. 

UPDATE: se mai adaugă și unitățile de învățământ din localitățile Drăgușeni și Smulți.

Citeşte mai departe ...

Parc fotovoltaic la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Costel Fotea: Reducem cu 80% costurile cu energia electrică

Investiția a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Galați. Este vorba despre un parc fotovoltaic cu 606 panouri, invertoare, o centrală electrică și sistem de stocare. 

“Reducem cu 80% costurile cu energia electrică ale spitalului, ceea ce înseamnă mult mai puțini bani pe facturi și, implicit, mai multe fonduri disponibile pentru dotări medicale. Totodată, acest proiect contribuie la protejarea mediului prin reducerea amprentei de carbon a spitalului. Acest parc fotovoltaic va asigura energie verde și pentru noul spital care se construiește la Tecuci. De asemenea, vom amenaja astfel de sisteme și la Spitalul Județean Galați, precum și la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului de Tranziție Justă.

Valoarea investiției este de peste 4,4 milioane de lei (TVA inclus).

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” organizează o nouă ediție a Târgului de joburi și stagii de practică pentru studenți și absolvenți

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră - UDJG, organizează în data de 2 octombrie 2024, evenimentul „Târg de joburi și stagii de practică pentru studenți și absolvenți”. Aproximativ 50 de firme, companii și instituții, publice și private, vor fi prezente cu oferte de stagii de practică, internship-uri, joburi part-time sau full-time, precum și cu alte informații de interes pentru participanți.

Târgul de joburi și stagii de practică pentru studenți și absolvenți are rolul de a aduce împreună studenți, absolvenți și angajatori din diverse domenii de activitate, oferind posibilitatea de a face schimb de experiențe și de a discuta direct cu reprezentanți ai angajatorilor despre tendințele actuale de pe piața muncii astfel încât interacțiunea să ofere soluții și beneficii pentru ambele părți.

Evenimentul se va desfășura în Campusul Științei, str. Domnească nr.111, în intervalul 10:00 - 16:00.

Nu ratați posibilitatea de a discuta direct cu angajatorii, de a vă informa despre oportunitățile profesionale și de a vă construi o carieră de succes!

Citeşte mai departe ...

Triple de aur pentru gălățenii Daniela Ciocan și Paul Găvănescu la Balcaniada Masters

  • Publicat în Sport

Oraşul muntenegrean Bar a găzduit în weekend întrecerile celei de-a 33-a ediţii a Campionatului Balcanic de atletism Masters. Galaţiul a fost reprezentat la nivel înalt de patru sportivi de la CSM Dunărea îndrumaţi de antrenorul Nicolae Ciocan care au încheiat competiţia cu un bilanţ remarcabil de 9 medalii: 7 medalii de aur, una de argint şi una de bronz. MVP a fost Daniela Ciocan, care a cucerit trei titluri balcanice: 800 metri, 1500 metri, ambele cu recorduri balcanice, ştafeta balcanică. Cu trei medalii de aur se poate lăuda şi Paul Găvănescu, în probele de triplusalt, săritura în lungime şi ştafeta balcanică. Cei doi au concurat la categoria +45 ani. A 7-a medalie de aur a obţinut-o Culai Voicu, la categoria +60 ani în proba de 3000 metri. Atletul nostru şi-a adăugat la palmares şi medalia de bronz la 5000 de metri. Medalia de argint a fost adjudecată de Adrian Preda în proba de 3000 metri obstacole. „A fost un concurs în care m-am simţit extraordinar, am reuşit să corectez două recorduri de campionat balcanic, cel de la 1500 m data din 2010. Mai mult, deşi mă apropii de 50 ani, am reuşit să înving şi competitoarele mult mai tinere decât mine, cele de 35 şi 40 de ani. Dacă s-ar fi făcut un clasament open aş fi câştigat ambele probe. Sunt foarte bucuroasă de ceea ce am realizat şi mă bucur că grupul nostru de atleţi gălăţeni a fost la un nivel foarte bun”, ne-a declarat tripla campioană balcanică, Daniela Ciocan.

Citeşte mai departe ...

A treia victorie consecutivă pentru United Galați

  • Publicat în Sport
Sala sporturilor Dunărea a găzduit duminică după-amiază partida United Galaţi -Mausoleul Mărăşeşti din cea de-a 4-a etapă a Ligii 1 la futsal. Echipa oaspete, cu gălăţenii Tudose şi Octavian Cireş pe parchet şi portarul Vodă în zi mare au rezistat în primele 10 minute după care United a pornit tăvălugul. Chiar dacă au lipsit căpitanul Araujo şi golgeterul Cojocaru, ambii accidentaţi, „tigrii” lui Cacau s-au dezlănţuit, au marcat numai puţin de 10 goluri şi au obţinut o victorie spectaculoasă. Rezultat final: United Galaţi -Mausoleul Mărăşeşti 10-2 (5-2). Au marcat pentru învingători: Boşneagă 3 goluri, MVP-ul meciului, Crăciun 2 g, Crişan 1 g, Andre Sasse 2 g, Alan Sasse 1 g, Albert Cireş 1 g. Echipa gălăţeană a început cu formula: Cârdei -Andre Sasse, Crişan, Boşneagă, Crăciun. Au mai jucat: Mihalache, Trişcă -Alan Sasse, Nastai, Ricardinho, Albert Cireş. United a urcat pe locul 2 cu 9 puncte şi va juca etapa viitoare pe 6 octombrie, de la ora 18.00 în deplasare cu West Deva, ocupanta locului 3. sursa foto Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

Vreme instabilă, cu ploi și oscilații termice în următoarele două săptămâni

Finalul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie vor aduce o vreme schimbătoare în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime ce vor oscila de la 10 grade, în Moldova şi Transilvania, până la 22 de grade, anunță ANM.

În Banat, la începutul intervalului, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât normalul perioadei, cu o medie de 17-18 grade. Apoi, la mijlocul primei săptămâni, vremea se va încălzi uşor, iar valorile maxime se vor apropia de cele specifice perioadei, cu medii de 22 de grade.

În intervalul 4-6 octombrie, vremea se va răci din nou, iar media maximelor va ajunge din nou la 18 grade. În a doua jumătate a intervalului vor mai fi alternanţe termice, în jurul datei de 9 octombrie, media valorilor diurne va ajunge în jurul a 24 de grade, după care va fi în scădere, spre 20 de grade. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârşitul intervalului, alternanţele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10-12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 4-7 octombrie şi după data de 10 octombrie.

În Crişana, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie de 16 grade. La mijlocul primei săptămâni, vremea se va încălzi uşor, iar valorile maxime se vor apropia de cele specifice perioadei, cu medii de 19 - 20 de grade. În intervalul 4-6 octombrie, valorile termice vor fi din nou în scădere, cu o medie a maximelor care va ajunge la 18 grade. În a doua jumătate a intervalului vor mai fi variaţii termice.

Astfel, în data de 9 octombrie, media valorilor diurne va ajunge în jurul a 23 de grade, iar apoi va fi în scădere spre 20 de grade. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârşitul intervalului, alternanţele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 9 - 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 3-7 octombrie şi după data de 10 octombrie.

În Transilvania, până spre mijlocul acestei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 10 - 11 grade, spre medii de 22 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, vor fi variaţii termice, iar mediile maximelor vor oscila între 18 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 2 şi 6 grade.

Până la sfârşitul intervalului, mediile minimelor termice vor oscila între 8 şi 11 grade, cu valori mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni, precum şi în intervalul 4-7 octombrie.

În Maramureş, până în jurul datei de 3 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creştere - de la medii de 12 grade, spre 18 - 19 grade. Până la sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice, iar mediile maximelor vor oscila între 18 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 10 octombrie.

 Citește și: Judeţul Galaţi va fi lovit de noi averse torenţiale, grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelii şi vânt puternic

Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 3 şi 6 grade. Până la sfârşitul intervalului, alternanţele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor se vor încadra între 8 şi 11 grade, cu valori mai mari în jurul datei de 4 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni, în intervalul 4-7 octombrie, dar şi după data de 10 octombrie.

În Moldova, în următoarele zile, valorile termice maxime vor fi în creştere, de la medii de 10-11 grade, spre medii de 21 de grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, vor fi alternanţe termice, iar mediile maximelor vor oscila între 17 şi 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 5 şi 7 grade, dar vor ajunge la 11 grade, cu valori mai mari în jurul datei de 5 octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi în intervalul 4-7 octombrie.

În Dobrogea, până în jurul datei de 4 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creştere. De la medii de 17 grade se va ajunge la 24 de grade. Până la sfârşitul intervalului vor fi variaţii termice, iar mediile maximelor vor oscila între 22 şi 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 9 şi 11 grade.

Până la sfârşitul intervalului, mediile minimelor vor fi de 13 - 16 grade, cu valori mai ridicate în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi în intervalul 5-8 octombrie.

În Muntenia, în această săptămână, valorile maxime vor fi în creştere - de la medii de 15 - 16 grade la 24 de grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului, vor fi variaţii termice, iar mediile valorilor diurne vor oscila între 21 şi 24 de grade, cu cele mai mari în jurul datei de 9 octombrie.

Temperaturile nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 7 şi 9 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, alternanţele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10 - 13 grade, cu valori mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi în intervalul 5-7 octombrie.

În Oltenia, în primele zile din interval, valorile maxime vor fi în creştere de la 19 - 20 de grade, spre medii de 23 de grade. După această perioadă se vor semnala variaţii termice, dar mediile valorilor diurne vor oscila între 22 şi 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 6 şi 9 grade.

Până la sfârşitul intervalului, minimele se vor încadra între 10 şi 13 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi în intervalul 4-7 octombrie.La munte, până la jumătatea săptămânii în curs, valorile termice vor avea o tendinţă de creştere.

Astfel, mediile maximelor vor ajunge de la 5 - 6 grade la 13 - 14 grade, iar cele ale minimelor de la 0 grade la 6 - 7 grade. Ulterior, variaţiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile valorilor diurne vor varia între 12 şi 14 grade, iar cele nocturne între 5 şi 7 grade.

Citeşte mai departe ...

30 septembrie - Ziua Internaţională a Traducerilor

Ziua Internaţională a Traducerilor a fost iniţiată de Federaţia Internaţională a Traducătorilor şi lansată în 1953 pentru a sublinia importanţa profesiei de traducător şi a multilingvismului. În 1991 Federaţia Internaţională a Traducatorilor (FIT), sub egida UNESCO, a decretat Ziua internaţională a traducătorilor şi a ales data de 30 septembrie pentru a fi marcată odată cu sărbatoarea din calendarul romano-catolic a Sfântului Ieronim care, în secolul al III-lea, a fost traducătorul „oficial” al Bibliei din limbile ebraică, aramaică şi greacă în limba latină. Traducerea sa este cunoscută sub denumirea de Biblia vulgata.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Rămânem în alertă și în următoarele ore, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista niciun fel de probleme!

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor. Comandamentul a avut loc luni, începând cu ora 7.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Am fost în această dimineață la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundațiilor de la MAI pentru a le mulțumi tuturor celor implicați, dar mai ales echipelor de intervenție – pompieri, militari, jandarmi și polițiști care au fost în teren în ultimele 24 de ore. Paza bună trece primejdia rea! Asta înseamnă să acționezi profesionist, să iei-preventiv-toate măsurile necesare pentru protejarea vieților omenești și a bunurilor materiale”

O situație specială a fost la Galați, unde din cauza inundațiilor recente a fost necesară evacuarea preventivă a peste 5.900 de persoane, a anunțat Ciolacu.

„Toți oamenii trebuie să se întoarcă acum, în siguranță, la casele lor. Rămânem în alertă și în următoarele ore, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista niciun fel de probleme”, a zis Marcel Ciolacu.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că „situația la primele ore ale dimineții este una bună, nu au fost afectate localități, iar decizia de a evacua la timp persoanele aflate în zonele de risc a fost cea mai potrivită”.

„Este mult mai bine să previi decât să intervii, iar scopul nostru a fost sa nu avem pierderi de vieți omenești în timpul celor 9 ore de cod roșu de ploi și inundații. Mulțumesc primarilor, pompierilor, militarilor, jandarmilor și tuturor celor care s-au mobilizat exemplar și au acționat fără oprire pentru siguranța oamenilor. Rămânem sub cod galben de ploi și roșu de inundații până mâine la ora 10. Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape, până când pericolul va trece complet”, a transmis Costel Fotea.

În urma informărilor din teren, efectuate de forțele de intervenție și autoritățile locale, alte 4.613 persoane, care locuiesc în zone cu risc de inundații, au ales să meargă la rude astfel încât să fie în siguranță. Au fost și cazuri în care oamenii au refuzat să își părăsească locuințele. În această situație aproximativ 300 de persoane, care sunt în atenția forțelor de intervenție, care vor acționa imediat ce situația o va impune.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Situația la primele ore ale dimineții este una bună: nu au fost afectate localități, iar decizia de a evacua la timp persoanele aflate în zonele de risc a fost cea mai potrivită

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță că „situația la primele ore ale dimineții este una bună, nu au fost afectate localități, iar decizia de a evacua la timp persoanele aflate în zonele de risc a fost cea mai potrivită”.
 
„Este mult mai bine să previi decât să intervii, iar scopul nostru a fost sa nu avem pierderi de vieți omenești în timpul celor 9 ore de cod roșu de ploi și inundații. Mulțumesc primarilor, pompierilor, militarilor, jandarmilor și tuturor celor care s-au mobilizat exemplar și au acționat fără oprire pentru siguranța oamenilor. Rămânem sub cod galben de ploi și roșu de inundații până mâine la ora 10. Continuăm să monitorizăm situația îndeaproape, până când pericolul va trece complet”,a transmis Costel Fotea. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri