Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Marți, 24 Septembrie 2024 - Regional Press

Peste 100 de gălățeni au curățat pădurile de sute de kilograme de deșeuri

  • Publicat în Social

În paralel cu eforturile de curățare a zonelor afectate de inundațiile catastrofale din 13/14 septembrie, peste 100 de persoane din categoria personalului silvic de la ocoalele silvice Galați, Grivița, Hanu Conachi și Tecuci și voluntari persoane fizice au participat, sâmbătă, 21 septembrie, în cadrul evenimentului „Ziua Națională de curățenie” organizat în parteneriat cu „Let’s do it Romania”, la acțiuni de ecologizare a suprafețelor de fond forestier, informează Direcția Silvică Galați.

Au fost vizate locațiile cele mai agresate de populație în privința normelor de curățenie și protecție a mediului înconjurător și, în special, a pădurilor.

Aceste puncte au fost suprafețele de fond forestier public al statului sau proprietate privată din zona Popasului Hanu Conachi (Ocolul silvic Hanu Conachi), aria naturală protejată Pădurea Fundeanu, Pădurea Adam, extravilanul localităților Berești și Ghidigeni (Ocolul silvic Grivița), extravilanul comunei Buciumeni (Ocolul silvic Tecuci) și Lunca Dunării -Zona Cotul Pisicii (Ocolul silvic Galați).

Participanții la acțiune au colectat, de pe o suprafață parcursă de 130 ha, peste 2.200 kg de deșeuri din categoria materialelor plastice, metalelor, hârtiei și cartoanelor.

„Ca în fiecare an, sperăm într-o revenire cât mai rară pentru aceste tipuri de acțiuni în fondul forestier și în implicarea tuturor autorităților și a populației în păstrarea unui mediu curat și sănătos”, au afirmat reprezentanții Direcției Silvice Galați.

Citeşte mai departe ...

Mobilizare benefică a preoților și medicilor gălățeni în ajutorul sinistraților din Pechea

  • Publicat în Social

Ierarhul Dunării de de Jos, Înalpreasfinţitul Părinte Casian, a mers în localităţile sinistrate împreună cu consilierul eparhial din cadrul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi preoţii acelor comunităţi, a rostit rugăciuni pentru cei greu încercaţi de furia apelor, i-a întărit duhovniceşte, le-a oferit cărţi de rugăciune şi iconiţe şi a împărţit ajutoarele colectate în aceste zile în centrele parohiale.

Cu această ocazie, la propunerea ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Facultatea de Medicină și Farmacie UDJG din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a anunțat că va trimite vineri, 27 septembrie 2024, în Protoieria Pechea, grav afectată de inundații, două echipe de medici de la Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” și de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei" pentru a acorda gratuit asistență medicală. Toți cei interesați trebuie să știe că este vorba despre consultații și analize medicale care se pot efectua pe teren.

 

 

Citeşte mai departe ...

Oţelul îşi află adversarele din grupele Cupei României

  • Publicat în Sport

Casa Fotbalului va găzdui miercuri, 25 septembrie, în sala „Nicolae Dobrin”, de la ora 12.00, tragerea la sorţi a fazei grupelor Cupei României Betano, ediţia 2024-2025. Cele 24 de echipe calificate vor fi împărţite în patru grupe. Oţelul, care a terminat pe locul 8 sezonul trecut din Superliga şi a fost finalista Cupei va fi cap de serie după ce a fost repartizată în prima urnă valorică. Cele 3 urne valorice arată astfel: Urna 1: FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Sepsi OSK, FC Rapid 1923, UTA Arad, OŢELUL GALAŢI; URNA 2: AFC Hermannstadt, ACS Petrolul 52, Politehnica Iaşi, Dinamo, FC Botoşani, AFK Csikszereda, ACSM Reşiţa, Ceahlăul Piatra Neamţ; Urna 3: Campionii FC Argeş, Metalul Buzău, CS Afumaţi, SCM Râmnicu Vâlcea, Unirea Ungheni, FC Agricola Borcea, CSM Unirea Alba Iulia, CS Sănătatea Servicii Publice. Echipele participante în această etapă vor fi distribuite, prin tragere la sorţi, în 4 grupe a câte 6 echipe, astfel: două echipe din urna valorică 1, două echipe din urna valorică 2, două echipe din urna valorică 3. Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i se va atribui denumirea generică “1a”, respectiv “2a”, iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de “1b” şi “2b”. În acelaşi timp, echipele din urna valorică 3, care vor fi repartizate în grupe prin tragere la sorţi după ce vor fi împerecheate două câte două pe criterii geografice, vor primi denumirea generică “3a” şi “3b”. Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 şi un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform programului: Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a; Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b; Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b. Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu menţiunea că echipele câştigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, în semifinale, câştigătoarele sferturilor de finală 1 şi 3 vor fi gazde.

Citeşte mai departe ...

O nouă etapă de dezinsecție în Galați

În perioada 25 – 28 septembrie 2024 se va realiza o nouă etapă de dezinsecție, prin intermediul Serviciului Public Ecosal.

Astfel, pe 25 septembrie, începând cu ora 12.00, se va interveni aerian cu ajutorul unui elicopter, în vecinătatea zonelor cu luciu de apă, utilizând larvicidul biologic destinat combaterii larvelor de țânțari Vectobac WG.

La sol, se va interveni în vederea combaterii insectelor zburătoare în perioada 25 – 28 septembrie, în intervalul orar 22.00 – 6.00, cu echipamente de tip generator ULV și termonebulizator, utilizându-se substanța Solfac Combi MAXX și Solfac Trio EC 140 NF - insecticid piretroid concentrat.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermii de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, mesaj pentru sinistrați: „Oamenii trebuie să știe că nu sunt singuri, vom depăși și acest tare greu moment prin care trecem!”

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, se află de 11 zile în mijlocul sinistraților din localitățile grav afectate de inundații. Deși puhoaiele de apă au devastat totul în calea lor, acesta le transmite oamenilor să aibă încredere, pentru că „vom depăși și acest tare greu moment prin care trecem”.

Ora: 11.25 La Cudalbi, lângă oamenii loviți de ape.
 
„Am intrat inclusiv pe ulițe și am vorbit față în față cu oamenii care se luptă acum cu nămolul. Voi cere la București noi ajutoare, noi militari care să vină să ajute să curățăm toate curțile, toate străzile, toate ulițele. Oamenii trebuie să știe că nu sunt singuri. Om cu om, vom depăși și acest tare greu moment prin care trecem”,a transmis Fotea.
 
 
Ora:11: 00 Acum, la Școala Gimnazială “Elena Negri” din Costache Negri, puternic afectată de inundații.
 
„După foarte multă muncă s-a reușit curățarea zonelor pline de nămol din interior, iar acum se scot cu mai multe utilaje și tonele de nămol din curte.Totul pentru ca cei mici să învețe cât mai repede aici, în primă fază la primul și cel de-al doilea etaj al școlii”, a anunțat șeful CJ Galați.
 
Ora 10.20: La Costache Negri, alături de salvatorii sosiți din toată țara pentru a-i ajuta pe oamenii loviți de puhoaiele dezlănțuite.
 
Ora 9: 14 În zonele inundate, acolo unde trebuie rezolvate la fața locului multe probleme urgente/La centrul de comandă de la Slobozia Conachi.
Citeşte mai departe ...

Ministrul Agriculturii: Peste 21 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de secetă

Fermierii români care au probleme din cauza secetei vor fi ajutați de UE. Ajutorul are valoarea totală de peste 21 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de ministrul român al Agriculturii, Florin Barbu.

„Vești bune pentru fermierii afectați de secetă după primele negocieri de la la Bruxelles! Comisia Europeană ne-a aprobat 21.6 milioane de euro, sprijin financiar pentru fermierii ale căror culturi de toamnă au fost afectate de secetă”, a anunțat ministrul Agriculturii.

Barbu a participat la discuțiile din cadrul Consiliul AgriFish.

„Sunt chiar acum (luni, 23 septembrie) la Bruxelles, la Consiliul AgriFish și continuăm negocierile pentru a primi sprijin financiar din partea Comisiei Europene și pentru culturile de primăvară, așa cum este normal. Așa cum am promis, pentru prima data, vom acorda despăgubiri fermierilor afectați de secetă în anul în care s-au produs calamitățile, pentru că fermierii noștri au nevoie de sprijin acum pentru a pregăti următorul an agricol”, a precizat ministrul Florin Barbu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri