Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Luni, 23 Septembrie 2024 - Regional Press

Fost director de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați, trimis în judecată

Fostul director al Administrației Apelor Prut Bârlad, Petru Avram, a fost trimis în judecată de procurorii anticoprupție în al treilea dosar, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, ambele în formă continuată. El a semnat ilegal decizii de delegare în funcții.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată fostul inginer-șef al SGA Vaslui, Sebastian Gabriel Fordea, și fostul director al SGA Galați, Laurențiu Nicolae Pricope (foto), pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, în formă continuată.

Conform procurorilor DNA, în calitate de director al A.B.A. Prut-Bârlad, în cursul anului 2020, Avram Petru i-ar fi delegat pe ceilalți doi inculpați în funcții de conducere, ulterior cu prelungire, deși niciunul nu îndeplinea condițiile de vechime și experiență necesare pentru ocuparea funcțiilor respective.

„Prin acțiunile sale inculpatul Avram Petru ar fi contribuit la producerea unui prejudiciu total de 133.454 lei în dauna A.B.A. Prut-Bârlad, reprezentând drepturile salariale de care au beneficiat în mod nelegal ceilalți doi inculpați în perioada mai 2020 – ianuarie 2021”, arată DNA.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparținând celor trei inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii.

Petru Avram a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în alte două dosare, în 2022, pentru abuz în serviciu și influențarea declarațiilor.

Citeşte mai departe ...

Un nou ajutor financiar de la Guvern pentru sinistrații din județul Galați. Hotărârea va fi aprobata în ședință viitoare

Decizia de a acorda un voucher de 15.000 de lei va fi pe ordinea de zi a ședinței de miercuri. 

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță că Guvernul României va aproba în ședința de miercuri un nou ajutor financiar pentru familiile afectate de inundații. 

”Este vorba de 15.000 de lei (150 milioane de lei vechi) de familie pentru achiziționarea de electrocasnice. Această sumă va veni sub formă de voucher, prin intermediul căruia se pot achiziționa electrocasnice noi”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

După finalizarea evaluarii pagubelor, vor fi acordate noi ajutoare financiare.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: O nouă etapă de livrare a ajutoarelor către comunele afectate de inundații din județul Galați

Astăzi s-a finalizat o nouă etapă de livrare a ajutoarelor către comunele afectate de inundații. Sprijinul oferit de Guvern din rezerva de stat include peste 210 tone de alimente, peste 200 de mii de litri de apă, 400 de module dormitor și peste 52.000 de echipamente de cazarmament pentru persoanele care au nevoie urgentă de ajutor.

Până în prezent, au fost distribuite următoarele cantități:

Alimente: 690.000 de conserve (ciorbă, pate, carne, legume) și alte alimente (cașcaval, borcane de gem și pungi de zahăr), alocate de la rezervele statutului, au ajuns la Galați. 350.000 de astfel de produse alimentare au fost deja livrate în comunele afectate de inundații.

Cazarmament: 5.800 de kituri de cazarmament, care includ pături, perne, saltele, saci de dormit, fețe de pernă și cearșafuri, au fost livrate în comunele afectate. Un kit include 9 piese de cazarmament.

Module dormitor: Din cele 400 de module dormitor alocate de la rezervele de stat, 310 au ajuns deja la Galați (204 au fost livrate către zonele afectate, iar alte 106 de module sunt în proces de montaj și livrare).

„Distribuirea rapidă și eficientă a acestor ajutoare nu ar fi fost posibilă fără implicarea și devotamentul voluntarilor, pompierilor, reprezentanților Armatei Române, primăriilor din fiecare comună afectată și tuturor celor care au răspuns prompt în această situație de criză.

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ceilalți colegi de cabinet, s-a mobilizat în cel mai scurt timp, dispunând alocarea de urgență a alimentelor, apei potabile și modulelor de dormit.

Mulțumim tuturor celor care au întins în aceste momente o mână de ajutor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Distribuirea către persoanele sinistrate se realizează direct de către autoritățile locale.

Citeşte mai departe ...

4.500 de „boboci” la UDJG, în noul an universitar

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați începe anul universitar 2024-2025 cu tradiționala festivitate de deschidere, care se va desfășura luni, 30 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, în curtea interioară a Campusului Științei din strada Domnească nr. 111, respectiv în zona potcoavă, aferentă Corpului M. Alături de studenții universității, vor fi prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului socio-economic, parteneri culturali, cadre didactice și de cercetare.

Reprezentanții UDJG precizează că, în cazul în care vremea va fi nefavorabilă, festivitatea se va desfășura în Aula „Al. I. Cuza” (Corp M, etaj I).

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați începe noul an cu peste 20.000 de studenți înmatriculați la programele de studii universitare de licență, masterat, doctorat, precum și cursanți înscriși la cursurile desfășurate prin DFCTT și U3A.

Numărul „bobocilor” UDJG este de aproximativ 4.500.

Citeşte mai departe ...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de poliție

În perioada octombrie - decembrie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție.

Numărul de locuri, defalcat pe școli, este următorul: 1.340, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” - Cluj-Napoca.

Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până la data de 6 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Unitățile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații vor depune documentele solicitate până la data de 24 octombrie 2024.

Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici - https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 1 – 6 noiembrie 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat.

Proba de evaluare a cunoștințelor se va susține la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 9 noiembrie 2024, iar rezultatele obținute vor fi aduse la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care optează, până la data de 10 noiembrie 2024.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic.

La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.

Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2024.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 24 decembrie 2024.

În funcție de numărul candidaților respinși la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea august-septembrie 2024, care au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere de 5,00, și solicită repartizarea fără concurs de admitere la o școală postliceală a MAI, locurile vor fi diminuate potrivit solicitărilor formulate, conform Ordonanței de Urgență nr. 82/2024 pentru modificarea și completarea Legii 360/ 2002 privind Statutul polițistului.

Citeşte mai departe ...

CJ Galați mulțumeste consiliilor județene din Brăila și Suceava pentru sprijinul acordat

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, mulțumește public consiliilor județene din Brăila și Suceava pentru ajutorul acordat localităților grav afectate de inundații. 

”Vreau să mulțumesc public, în numele miilor de oameni afectați de inundații, consiliilor județene de la Brăila și Suceava, pentru că au venit imediat în sprijinul nostru, în aceste momente grele pentru județul Galați. Fiecare instituție a alocat câte 500.000 de lei, bani care sunt folosiți pentru a-i ajuta pe cei sinistrați și pentru a reface zonele afectate de puternicele viituri care au lovit județul nostru.

Este un gest remarcabil de compasiune și responsabilitate care arată solidaritatea și generozitatea colegilor din Brăila și Suceava în fața unei asemenea drame. De asemenea, vreau să le mulțumesc celor doi președinți, Francisk Iulian Chiriac și Gheorghe Flutur, pentru mobilizarea utilajelor și a voluntarilor care au intervenit în zonele grav afectate.Galațiul vă mulțumește!”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi au învins Steaua

  • Publicat în Sport

Emoţii în weekend la Patinoarul Dunărea din oraşul nostru. Vineri a fost programată partida dintre CSM Galaţi şi CSA Steaua Bucureşti, care a contat pentru prima etapă a Cupei României la hochei pe gheaţă. Din păcate, gheaţa a cedat după doar 10 minute, la scorul de 1-0, a marcat: Remus Gheorghe ajutat de Binkulis şi Zukauskas şi în ciuda eforturilor făcute de organizatori, problema nu a putut fi rezolvată în timp util. Îm aceste condiţii, meciul a fost reluat sâmbătă din momentul întreruperii, echipa gălăţeană pregătită de Julius Penzes şi Cornel Chiriţă, cu portarul Onodi în zi mare, s-a desprins la 3-0 la începutul ultimei reprize după reuşitele lituanianului Binkulis ajutat de Machala şi Berdilă respectiv de Zukauskas şi Hildebrand şi a câştigat în ciuda eforturilor adversarilor care au încercat să revină, având în ultimele momente chiar şi dublă inferioritate. Golul 4 pentru CSM a fost opera lui Benedek. Rezultat final: CSM Galaţi -Steaua Bucureşti 4-2 (1-0, 1-0, 2-2). Cea de-a doua partidă dintre cele două formaţii din campionat va fi reprogramată.

Citeşte mai departe ...

Legends Galaţi a pierdut dramatic titlul european

  • Publicat în Sport

În weekend, la Sunny Beach în Bulgaria s-a desfăşurat EMF Eurocup Masters. La startul competiţiei s-au aliniat 16 echipe din România, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia. România a fost reprezentată de 4 echipe dintre care două din Galaţi: Legends, campioana României la minifotbal şi Rapid, vicecampioana naţională. Ambele au avut un parcurs foarte bun în urma căruia s-au calificat în cele două finale, pierdute din păcate dramatic după executarea loviturilor de la 7 metri. Legends, dubla campioană continentală a fost foarte aproape să cucerească cel de-al 3-lea titlu dar a trebuit să se mulţumească cu medaliile de argint după ce în finala cu Tanzmannschaft Bucureşti a avut 5 jucători accidentaţi dintre 3 nu au putut juca. Legends a înregistrat rezultatele: 9-0 cu Masters Peak, 4-2 cu Vratchanski, 4-1 cu Pepy Dolce Vita Tg.Jiu, în grupă, 7-5 cu Baustav Bardejov, în sferturi, 9-1 cu Rapid Galaţi, în semifinale, 3-4 d.p. (1-1) cu Tanzmannschaft, în finală. Lotul de jucători: Luca, Tofan -Crăciun, Popliacă, Crihană, Cojoc, Pleşu, Ignat, Burada, Frunză, Spânache, Cernat, B.Dima, care a primit două premii individuale: MVP-ul şi golgeterul competiţiei. Antrenor Alexandru Bourceanu.
Rapid a continuat să fie surpriza plăcută şi la prima participare la „masa bogaţilor” a ocupat locul 4 după ce a înregistrat rezultatele: 5-2 cu Ihtiman, 3-4 cu VMV Sofia, 0-5 cu Baustov Bardejov, în grupă, 2-1 Zalan SVVAT Pernik, în sferturi, 1-9 cu Legends, în semifinale, 4-5 d.p. (2-2) cu VMV Sofia, în finala mică. Lotul de jucători: Popescu, Scarlat -Munteanu, Boghean, Neculau, Iurea, Vîrgolici, Talabă, Bădărău, Crăiţă, Mocanu, Chiculiţă, Stamate, Gavrilovici. Antrenori: Iulian Macovei şi Cornel Colac. Delegat Costel Budescu.

Citeşte mai departe ...

Interpol - un zid în faţa criminalităţii

În 23 septembrie 1923 reprezentanţi ai poliţiei din 20 de ţări s-au reunit la Viena pentru a lansa Organizaţia de Poliţie Criminală Internaţională – Interpol.
Interpol (acronimul termenului din engleză International Criminal Police Organization) este o organizaţie internaţională de cooperare a forţelor de poliţie cu sediul la Lyon, Franţa.
Activitatea sa se concentrează în principal pe siguranţa publică şi lupta împotriva crimelor transnaţionale împotriva umanităţii, a pornografiei infantile, a criminalităţii informatice, a traficului de droguri, a criminalităţii ecologice, a genocidului, a traficului de fiinţe umane, a producţiei ilicite de droguri, a încălcării drepturilor de autor, a persoanelor dispărute, traficul ilicit în opere de artă, încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, spălarea banilor, crima organizată, corupţia, terorismul, crimele de război, contrabanda cu arme şi criminalitatea cu guler alb.

Citeşte mai departe ...

Proiectul privind datoriile UAT și ale spitalelor publice, scos în consultare publică

Guvernul României a pregătit un proiect de Ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2024. Acesta a fost publicat fiind scos în transparență publică. Proiectul include și alocări pentru achitarea datoriilor unităților administrativ-teritoriale și spitalelor publice.

Proiectul propune alocarea a 242,5 milioane lei pentru gratuitatea transportului public local și metropolitan pentru elevi, conform Legii nr. 198/2023. De asemenea, se dorește alocarea a 278,6 milioane lei pentru completarea drepturilor salariale neacoperite ale unităților de cult din țară, precum și pentru crearea a 280 de posturi suplimentare.

Un alt aspect important este reducerea cu 88 milioane lei a fondurilor destinate Programului pentru școli al României, ca urmare a neutilizării sumelor alocate anterior. Proiectul include și o alocare de 914,3 milioane lei pentru drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav.

La capitolul datorii, Guvernul propune alocarea a 1.270 milioane lei pentru achitarea datoriilor unităților administrativ-teritoriale și spitalelor publice. Bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate va fi suplimentat cu 11.324,5 milioane lei, asigurând continuitatea serviciilor medicale.
Deficitul bugetului general consolidat este estimat la 6,94% din PIB, o creștere semnificativă față de prognoza inițială. Proiectul va fi supus aprobării în procedură de urgență, având în vedere necesitatea urgentă de a răspunde provocărilor economice curente.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri