Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Joi, 19 Septembrie 2024 - Regional Press

Spitalul Județean Galați, în topul unităților vizate de programul pentru dezvoltarea infrastructurii medicale

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi este unul dintre primii opt beneficiari ai avizelor de oportunitate emise de Ministerul Sănătăţii în vederea implementării proiectelor de investiţii din cadrul Programului Naţional de Investiţii în Infrastructura Unităţilor Spitaliceşti (PNIIUS) care se derulează în parteneriat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Programul are un buget total de 13 miliarde de lei, perioada de implementare fiind 2024 – 2030. Toate tipurile de unităţi sanitare publice – spitale orăşeneşti, municipale şi judeţene şi institute – se află printre categoriile de beneficiari.

Evaluarea solicitărilor continuă până la data de 15 octombrie, fiind depuse peste 150 de proiecte.

Potrivit MS, spitalele judeţene, spitalele de specialitate şi spitalele clinice şi clinice de urgenţă pot primi 2 miliarde de lei, fonduri destinate în valoare maximă eligibilă, iar spitalele municipale pot primi 350 de milioane de lei în valoare maximă eligibilă, iar spitalele orăşeneşti 250 de milioane de lei

Citeşte mai departe ...

Vineri începe evaluarea pagubelor produse de inundații

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru a stabili măsurile necesare în vederea restabilirii stării de normalitate după fenomenele hidrometeorologice periculoase din data de 14 septembrie 2024.

Conform unui comunicat remis de Prefectura Galați, printre măsurile urgente stabilite se numără:

- Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Galați va acționa de urgență remedierea construcțiilor hidrotehnice de pe digul de apărare al canalului CA Chineja;

- S.C. APĂ CANAL S.A. Galați va întreprinde toate măsurile necesare pentru refacerea infrastructurii sistemelor de canalizare din unitățile administrativ-teritoriale afectate, asigurând finanțarea lucrărilor;

- Inspectoratul Județean în Construcții Galați va mobiliza experți și tehnicieni autorizați pentru a face parte din comisiile de evaluare a pagubelor cauzate de inundații.

De asemenea, prefectul a emis ordine pentru constituirea de noi comisii de evaluare, care vor începe activitatea pe 20 septembrie 2024 în localitățile afectate.

Aceste comisii vor evalua daunele la culturile agricole, sere și solarii, iar alte 10 comisii se vor concentra pe cursurile de apa afectate, în aceste comisii fiind și câte un reprezentant Serviciul de Gospodărire a Apelor și Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Galați.

Comisiile nou constituite se adaugă celor existente, care acționează în teren încă din 15 septembrie pentru a evalua pagubele produse la nivelul infrastructurii și locuințelor.

Totodată, prefectul județului Galați a solicitat sprijin la prefecturile de la Brăila, Vrancea și Buzău, dar și la firmele de construcții pentru suplimentarea numărului de utilaje, astfel încât activitatea de curățenie din localitățile afectate de inundații să se desfășoare cât mai repede.

Joi, 19 septembrie, a fost solicitat sprijinul Instituției Prefectului Vrancea pentru devierea tuturor mijloacelor de transport cu masă totală maximă autorizată  mai mare de 3,5 tone, excepție făcând cele care transportă materiale, alimente sau cazarmament pentru zonele inundate, pe ruta Focșani – Măicănești – Muchea - Brăila (DN23), respectiv Brăila – Baldovinești- Șendreni -  Galați (DN2B), astfel încât să nu mai circule pe drumurile județene, pe ruta Tecuci – Galați.

Citeşte mai departe ...

Oţelul caută să-şi menţină invincibilitatea şi după duelul cu Dinamo

  • Publicat în Sport

Superliga programează în weekend partidele celei de-a 10-a etape. Derbiul rundei dintre SC Oţelul Galaţi, locul 2 cu 16 puncte din 8 jocuri -Dinamo 1948 Bucureşti, locul 3 cu 15 puncte din 9 jocuri este programat vineri 20 septembrie, de la ora 21.00 pe stadionul Oţelul. Un meci care stârneşte orgolii şi ambiţii şi este aşteptat cu mare interes de suporterii celor două formaţii. Oţelarii vor să facă uitată evoluţia slabă din etapa precedentă de pe terenul lanternei Gloria Buzău şi să-şi răsplătească fanii cu un rezultat pozitiv. Din tabăra gălăţeană vor absenta doi din cei trei fundaşi centrali din lot: Yabre, accidentat şi Stevanovic, suspendat după cartonaşul roşu încasat la Buzău. „Va fi un meci foarte greu, cu o echipă care a început foarte bine campionatul care are ca obiectiv calificarea în play-off. Noi trebuie să tratăm jocul foarte serios pentru că trebuie să ştim exact în ce direcţie mergem. Îmi doresc să mergem în direcţia cea bună, să trecem cu bine şi peste acest joc, să rămânem pe aceeaşi poziţie în clasament. Dar acest lucru se va realiza numai dacă vom trata jocul foarte serios. Trebuie să avem atitudine agresivă, un joc colectiv foarte bun, ridicat la nivel maxim din toate punctele de vedere, mental, fizic, organizatoric. Au jucători în formă, dar depinde şi de jucătorii noştri dacă vor putea să facă şi în meciul cu noi ce au făcut în celelalte meciuri. Nu ştiu dacă vom putea spune că va fi un meci de care pe care, numai contează dacă Dinamo a marcat foarte multe goluri sau noi am primit cele mai puţine goluri, totul depinde de jucătorii care vor intra în teren. Celelalte jocuri sunt istorie. Sunt convins că vom trece cu bine peste acest joc”, a declarat Dorinel Munteanu.

Citeşte mai departe ...

Peste 100 de agenți economici afectați de inundații, în județul Galați. Costel Fotea: Unii au pierdut tot, marfă, utilaje, sedii

 
Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, a fost în Slobozia Conachi, comună grav afectată de inundații, pentru a discuta cu agenții economic grav afectat de inundații, anunță Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.
 
„Împreună am discutat direct cu unii antreprenori locali, care au fost puternic loviți de apele revărsate. În plus, am solicitat ca evaluarea pagubelor produse de inundații să se extindă și la nivelul agenților economici afectați. Am cerut măsuri de sprijin pentru aceștia la nivel guvernamental, pentru a veni în ajutorul lor și a-i susține în refacerea afacerilor afectate. Datele din acest moment arată că sunt peste 100 de agenți economici afectați de inundații.
 
Trebuie să fim alături de comunitățile locale și să facem tot ce putem pentru ca aceste societăți comerciale, care sunt inima economiei acestui județ, să își reia activitatea cât mai curând. Împreună putem depăși aceste momente dificile!”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Vă mulțumesc celor care ați gătit cu dragoste pentru a aduce o mângâiere și o masă caldă oamenilor în suferință

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a mulțumit voluntarilor și oameni cu suflet mare care și-au dedicat timpul pentru a ajuta sinistrații din județul Galați.
 
„Vă mulțumim din suflet pentru toată munca și sprijinul pe care le-ați oferit celor aflați în nevoie. Fără implicarea voastră, lucrurile ar fi fost mult mai dificile. Mulțumim și celor care au venit din alte județe, arătând că solidaritatea nu are granițe. Am întâlnit oameni inclusiv din Suceava, veniți la Măcișeni (Corni) să ofere ajutor. Un mare „Mulțumesc” și societății civile, care a răspuns cu solidaritate și generozitate, aducând resurse și sprijin acolo unde era cea mai mare nevoie. Ați demonstrat că împreună putem depăși orice necaz! Vă mulțumim și celor care ați gătit cu dragoste pentru a aduce o mângâiere și o masă caldă oamenilor în suferință. Eforturile voastre au fost neprețuite!”, a transmis Costel Fotea.
 
Într-o comună gălățeană, grav afectată, câteva gospodine din sat, gătesc zilnic peste 300 de porții de mâncare caldă, în casa unui sătean, pe care Dumnezeu l-a ferit de inundații.
 
„Am găsit și o asociație cu oameni de bine care vor să facă același lucru în mai multe comune afectate. Tuturor celor peste 1300 de pompieri, jandarmi, militari, și tuturor forțelor de intervenție, vă mulțumim că sunteți pe frontul de luptă cu dezastrul, aducând nu doar ajutoare materiale, ci și curajul vostru. Hainele, resursele și grija voastră au adus alinare și speranță. Mulțumiri preoților care au fost alături de sinistrați cu mâncare, produse, dar și cu multe cuvinte de încurajare. Mulțumim și firmelor, care au contribuit cu resurse extrem de importante precum utilaje și materiale de construcții, dar și cu specialiști, dovedind că umanitatea și responsabilitatea socială sunt valori care ne unesc. De asemenea, mulțumim și Consiliului Județean Brăila și Consiliului Județean Suceava pentru ajutorul acordat. Iar lista celor care au sărit în ajutor este lungă. Este important să arătăm că, în fața tragediilor naturale, solidaritatea ne poate salva! Fie ca binele pe care l-ați făcut să vi se întoarcă!”, a precizat Costel Fotea.
Citeşte mai departe ...

CSAT: analize despre evoluțiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) au discutat joi despre consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova. De asemenea, membrii CSAT au analizat evoluțiile recente privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Ședința a avut loc joi la Palatul Cotroceni.

O primă temă abordată a fost cea referitoare la evoluțiile recente privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv ultimele escaladări, care constituie noi încălcări flagrante ale dreptului internațional de către Federația Rusă, a anunțat Administrația Prezidențială.

„A fost analizat impactul acestora asupra securității regionale la Marea Neagră, cu implicații semnificative în plan european și euroatlantic, și s-au discutat măsuri suplimentare de descurajare și combatere a amenințărilor de securitate, care să fie implementate la nivel național, precum și cu sprijinul Aliaților în cadrul NATO”, a transmis Administrația.
Consiliul Suprem de Apărare a Țării a analizat opțiunile pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova, fiind subliniate riscurile în vederea gestionării eficiente și consecvente a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„În cadrul discuțiilor, au fost evidențiate oportunitățile majore care decurg din procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și provocările cu care se confruntă în contextul acțiunilor hibride ale Federației Ruse și al războiului de agresiune dus împotriva Ucrainei. Sunt provocări care necesită o gestionare atentă, coordonată din partea României și a partenerilor Chișinăului, inclusiv prin acordarea de sprijin adecvat. Aceste amenințări și riscuri determină, în aproape toate cazurile, implicații și pentru România. De aceea, obiectivul principal de politică externă al țării noastre în raport cu Republica Moldova este susținerea și asigurarea ireversibilității parcursului european, prin sprijinirea implementării reformelor și a politicilor publice necesare, pe baza Parteneriatului Strategic bilateral, consolidat. Revalidarea constantă, în mod amplificat în ultimii ani, a poziției României de susținător principal al Republicii Moldova, de furnizor de asistență și soluții concrete (de la gaze la energie electrică, păcură, resurse umane, consultanță) și de principală voce care promovează agenda europeană a Moldovei creează cele mai favorabile premise pentru întărirea Parteneriatului Strategic”, a adăugat Administrația Prezidențială.

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării a fost condusă de Președintele României, Klaus Iohannis.

Citeşte mai departe ...

Două convoaie militare, implicate într-un accident între Galați și Brăila. Un militar a fost rănit

Două convoaie militare, ale armatei franceze, au fost implicate într-un accident. Acesta s-a produs în apropierea unui pod situat între Galați și Brăila.

Accidentul s-a produs joi, pe DN 2B, în apropierea Podului Siret – Șendreni, în județul Brăila, la limita cu județul Galați, a anunțat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române

În accident au fost implicate „două convoaie militare, care au intrat în coliziune față-spate”. Un șofer, militar francez, a fost rănit și a fost transportat la spital.

 

Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creștere, a precizat sursa menționată.

Citeşte mai departe ...

Cod galben de ploi însemnate în Galați

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind averse însemnate cantitativ, valabilă joi, între orele 10.00 şi 21.00.

 În acest interval, în judeţele Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Tulcea şi Constanţa vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...20 l/mp şi izolat de peste 25 l/mp.

Un alt Cod galben, care vizează intensificări ale vântului, este în vigoare în acelaşi interval, în judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Aici, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.

 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri