Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Luni, 16 Septembrie 2024 - Regional Press

S-a declarat starea de alertă în județele Galați și Vaslui

  • Publicat în Social

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a aprobat instituirea stării de alertă în județele Galați și Vaslui, ca răspuns la gravele inundații care au afectat aceste regiuni în ultimele zile.

Urmare a hotărârilor Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență constituite în județele Galați și Vaslui, prin intermediul cărora s-a solicitat declararea stării de alertă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a aprobat instituirea stării de alertă la nivelul celor două județe.

În acest sens, de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență a fost trimisă informarea către prefecturile Galați și Vaslui, urmând să fie emise noi hotărâri ale CJSU care să cuprindă măsuri punctuale ce trebuie întreprinse în sprijinul comunităților afectate.

„La propunerea prefecților de Galați și Vaslui sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Administrației și Internelor să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel autoritățile locale se pot mișca rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt”, declara luni, la prânz, premierul Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Tone de alimente și apă de la rezervele statului pentru localitățile afectate de inundații

Din ordinul premierului Marcel Ciolacu, din rezervele statului, au fost alocate 214 tone de alimente și peste 200.000 de litri de apă pentru zonele afectate de inundații.

 Apă: 210.000 de litri au ajuns în județul Galați, aprox. 150.000 de litri fiind distribuiți deja în zonele afectate.

 Alimente: aproximativ 175 de tone (conserve de tocană legume și cu carne, cașcaval, pate de ficat, zahăr și gem) au ajuns deja la Galați.

 Au fost deja distribuite alimente și se distribuie în continuare în zonele afectate, în funcție de solicitările autorităților locale, la Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Piscu, Cudalbi, Corni, Costache Negri, Băneasa, Valea Mărului, Pechea, Suhurlui, Corod.

 Distribuirea alimentelor către cei afectați de inundații se face prin intermediul autorităților locale.

 Sunt în curs de livrare și alte transporturi către Galați, astfel că noi produse alimentare vor fi distribuite. Situația se schimbă de la o oră la alta.

 În plus, Crucea Roșie a distribuit deja două camioane cu apă, precum și alimente. De asemenea, două firme au distribuit 18.000 de pâini în Pechea, Corni, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Slobozia Conachi, Valea Mărului și Grivița. Și sunt mulți alți privați, persoane fizice și juridice, care au sărit în ajutor celor afectați de inundații, care au adus diverse alimente, mâncare caldă sau care au ajutat la pregătirea mâncării.

Citeşte mai departe ...

Cutremur cu magnitudinea de 5.4 în România

Cutremur în România, cu magnitudinea de 5,4 în România, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a resimțit și în Capitală, dar și în Republica Moldova.

Potrivit INFP, luni, 16.09.2024, 17:40:18 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău „un cutremur semnificativ cu magnitudinea EWS 5.4, la adâncimea de 152.531 km”.

Cutremurul a fost resimțit în Capitală, Iași, dar și Galați. „Cutremurul s-a produs la 52km SE de Sfantu-Gheorghe, 54km E de Brașov, 62km NV de Buzău, 70km V de Focșani, 72km N de Ploiești, 97km NE de Târgoviște”, anunță Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

În urmă cu puțin timp, în zonă seismică Vrancea, Buzău s‐a produs un cutremur cu magnitudinea de 5.2 pe scara Richter, adâncime de 140 km. Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Sănătății ia poziție: Risc crescut de infecții în zonele calamitate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a semnalat că apa din fântâni nu mai este potabilă și le-a recomandat oamenilor să consume doar apă îmbuteliată sau furnizată de autorități. În mai multe zone ale județului sunt probleme cu apa nepotabilă, atât cu cea de la rețea cât și din fântâni, fiind un risc major pentru sănătatea locuitorilor. Reprezentanții DSP lucrează la analizele de apă, măsoară nivelul clorului, iar fântânile urmează să fie dezinfectate, pentru ca sănătatea oamenilor să nu fie în pericol.

Totodată, Ministerul Sănătății a anubțat că trimite 2.000 de doze de vaccin antitetanos, după ce Direcția de Sănătate Publică din Galați a transmis că acestea sunt necesare pentru a evita posibile infectări. Mai exact, în timpul inundațiilor, crește riscul de infecții cu tetanos, care este cauzat de o bacterie aflată în sol și praf. Astfel, rănile deschise și tăieturile permit bacteriei să intre în corp, vaccinarea fiind importantă pentru prevenirea bolii.

Între timp, echipele de intervenție ale APA CANAL sunt în teren și acționează non-stop pentru înlăturarea efectelor dezastrelor, reușind să reia furnizarea apei în localitățile afectate de inundații, după câte suntem informați:

  • CUDALBI – localitatea este doar parțial fără apă; două cisterne ale APA CANAL, cu apă potabilă, sunt dislocate în zonă, unde vor fi disponibile până la normalizarea situației.
  • MOSCU – tot satul are de astăzi apă
  • TG. BUJOR, BEREȘTI, BEREȘTI-MERIA – s-au rezolvat problemele apărute în sistemul de alimentare cu apă
  • BĂNEASA – apa furnizată prezintă o ușoară turbiditate, dar se fac spălări ale rețelei prin hidranți
  • JORĂȘTI – o jumătate de sat nu are apă, se intervine astăzi
  • VAMEȘ – s-au rezolva toate problemele legate de alimentarea cu apă
  • SLOBOZIA CONACHI, PECHEA, CUZA VODĂ – s-a reluat alimentarea cu apă
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați alocă, în urma inundațiilor, 936.000 de lei din fondul de rezervă bugetară

936.000 de lei din fondul de rezervă bugetară a alocat luni Consiliul Județean Galați pentru familiile victimelor inundațiilor și pentru achiziția de echipamente necesare pentru evacuarea apei și a nămolului din case.

Din suma totală alocată, 36.000 de lei vor ajunge la familiile îndoliate. Fondurile vor fi alocate familiilor din Pechea, Costache Negri, Corod, Slobozia Conachi și Suhurlui.

„Din păcate, avem 6 decese în urma acestor inundații, iar o persoană este încă dispărută. E o dramă profundă ceea ce se întâmplă. Îmi exprim toată compasiunea pentru familiile îndoliate”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, pentru colectarea și incinerarea animalelor moarte, precum și pentru achiziționarea de echipamente necesare pentru evacuarea apei și a nămolului din case (cizme, găleți, mături, lopeți și alte instrumente indispensabile în astfel de situații), Consiliul Județean a alocat 900.000 de lei.

„Aceasta este o primă sumă pe care am aprobat-o de urgență, cu siguranță vor fi noi și noi ajutoare financiare acordate localităților afectate. Se fac evaluări în teren pentru a se stabili valoarea pagubelor și a despăgubirilor, în funcție de care vor fi alocate noi fonduri. Vom continua să monitorizăm situația și să luăm toate măsurile necesare pentru a susține populația”, a mai spus Fotea.

Citeşte mai departe ...

16 septembrie - Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon

La 16 septembrie este marcată, în fiecare an, Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon. În 1994, Adunarea Generală a ONU a proclamat data de 16 septembrie drept Ziua internaţională pentru protecţia stratului de ozon, marcând data semnării, în 1987, a Protocolului de la Montreal privind substanţele care epuizează stratul de ozon.
Protocolul a permis eliminarea treptată a 99 % din substanţele chimice numite clorofluorocarburi (CFC) care provin din sistemele de răcire ale frigiderelor şi aparatelor de aer condiţionat, din spray-uri, din procesele de fabricaţie a spumelor industriale şi din procesele de spălare a metalelor şi a componentelor electronice.

Citeşte mai departe ...

DJ 251 este blocat între Pechea și Costache Negri, în zona iazului din zonă

Consiliul Județen Galați anunță că DJ 251 este blocat între Pechea și Costache Negri, în zona iazului din zonă. 

Infrastructura drumului a fost grav avariată, astfel că traficul în zonă a fost închis. Surparea a afectat drumul pe zeci de metri. 

Cursele de transport județean spre Cotoroaia, Valea Mărului, Cudalbi, Costache Negri și Călmățui sunt suspendate.

De asemenea, pe traseul Galați -Tecuci, 4 autovehicule fac traseu Tecuci - Tudor Vladimirescu, 4 autovehicule Galați - Vameș și 5 autovehicule fac ruta Tecuci -Nănești- Baldovinești-Galați.

Celelalte curse se efectuează, unele dintre ele având pe anumite tronsoane traseul deviat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri