Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Vineri, 13 Septembrie 2024 - Regional Press

Arc peste timp!

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, unitate educațională de elită din Galați, și-a sărbătorit Jubileul la 50 de ani (1974-2024) de activitate

„Astăzi, întreaga suflare ”13” s-a reunit sub semnul Culturii și a pășit cu emoție spre Începuturi.

Am sărbătorit cincizeci de ani de la înființarea acestei instituții în care s-au construit visuri, s-au șlefuit caractere, s-au cultivat valori și s-au desăvârșit destine!

Cu emoție, i-am întâmpinat pe Apostolii Cunoașterii, pe dascălii care au luminat prin harul și devotamentul lor calea atâtor generații. I-am privit, i-am ascultat, i-am îmbrățișat și, pentru o clipă, am pășit prin firul iscusit al poveștilor spuse de ei spre anul în care Basmul Excelenței și-a scris întâia filă:1974.

Cu bucurie am ascultat și foștii absolvenți, unii dintre ei actuali părinți de 13, care ne-au împărtășit din amintirile lor țesute în Magicul Nostru Univers.

Ce energie, câtă emoție, ce bucurie a putut să genereze acest eveniment în care trecutul și prezentul s-au împletit armonios spre a țese un Arc peste timp de care și viitorii elevi să fie mândri!”- Dir. Iolanda Luminița Chiriac

 

Citeşte mai departe ...

Prefectura Galați se mută în blocul Cristal

În urma demarării lucrărilor pentru eficientizarea energetică a Palatului administrativ, Instituția Prefectului – județul Galați a fost relocată temporar în Blocul Cristal, strada Al. I. Cuza, nr. 47 bis, scara A, etaj 1 (fostul OCPI).

„Astfel, începând cu data de 16 septembrie, toată activitatea Instituției Prefectului se va desfășura în noua locație, accesul urmând să se facă din strada Al. I. Cuza, prin culoarul de lângă parcarea Primăriei Galați.  Adresele de e-mail și datele de contact sunt publicate pe pagina de internet a instituției, acestea nefiind schimbate”, se menționează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Prefecturii.

Valoarea totală a proiectului „Creșterea eficienței energetice a Palatului administrativ al județului Galați - Corp A”, derulat prin PNRR, este de 20,6 milioane de lei, din care valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 10,9 milioane lei. Durata de implementare este de 36 de luni.

Citeşte mai departe ...

Restricții pe mai multe străzi din cauza șantierelor

Până pe 15 octombrie 2024, se închide circulația autovehiculelor pe str. Nicolae Gamulea și str. Logofăt Tăutu, între str. Nicolae Gamulea și str. Ion Creangă, pentru realizarea lucrărilor de reparații.

Pe durata blocării tronsonului menționat, conducătorii autovehiculelor au la dispoziție următoarele rute alternative:
1. str. Domnească – str. Universității – str. Alexandru Ioan Cuza;
2. str. Alexandru Ioan Cuza – str. Egalității – str. Lugoj – str. Fraternității – str. Ion Creangă – str. Domnească;
3. str. Domnească – str. Gării – str. Alexandru Ioan Cuza.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

 

Citeşte mai departe ...

„Noaptea Cercetătorilor Reconnect” 2024 la Galați, Brăila și Buzău. Eveniment organizat de Universitatea „Dunărea de Jos”

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment care are misiunea de a aduce mai aproape știința de societate și de a crește interesul tinerilor pentru cercetare. În fiecare an, la sfârșitul lunii septembrie cercetători din 23 de țări și peste 400 de orașe din Europa celebrează prin întâlnirile cu publicul contribuțiile științei pentru dezvoltarea în mod sustenabil a unei societăți mai bune.

În acest an, în 20 de localități din România, consorțiul ReCoNnect, din care face parte și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, organizează evenimentele Noaptea Cercetătorilor cu tematica: „Știință pentru Pace și Securitate”.

La Galați, evenimentul va avea loc în Campusul Științei din strada Domnească nr. 111, între orele 17:00 și 22:00.

Nu vor lipsi experimentele chimice spectaculoase, demonstrații cu roboți și întâlniri de gradul zero cu polițiști și cu testele lor anti-drog și antialcool. Participanții vor pătrunde în lumea minunată a chipsurilor sănătoase, vor afla detalii surpinzătoare despre etichetele și ambalajele alimentare, vor admira karturile, vor intra în tainele imprimării 3D, la 3D Printing Hub și vor afla totul despre Inteligența artificială în chimia medicală. De asemenea, vor fi alături de publicul larg partenerii noștri de la Inspectoratul de Poliție al Județului Galați, Ro-Sophia, Centrul Europe Direct, Aeroclubul României și Federația Română de Navomodelism.

La Brăila, evenimentul va avea loc la sediul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila din strada Calea Călărașilor nr. 29. Și aici vor fi pregătite experimente chimice, va fi prezentată modelarea grafică și prototiparea 3D și vor avea loc întâlniri fascinante cu lumea instectelor văzută la microscop. Participanții vor vedea experimente cu cerneala invizibilă, cu vulcanul chimic, ploaia de aur şi magia indicatorilor chimici și vor putea admira machete funcționale ale unor mașini / echipamente și elemente robotizate de manipulare utilizate în tehnologiile de construcții. De asemenea, vor fi alături de publicul larg partenerii noștri de la Centrul Europe Direct și de la Asociația Columbofilă „Danubius Brăila”.

La Buzău, evenimentul va avea loc sediul Muzeului Județean Buzău din Aleea Castanilor nr. 1. Și aici vor fi experimente criminalistice, teste motrice de lateralitate și degustări de cipsuri sănătoase. Participanții vor putea afla detalii despre elementele de individualizare ale urmelor descoperite la locul unei crime, vor degusta chips-uri și crackers sănătoase din fructe și vor afla chestiuni absolut încântătoare despre importanţa solului în societate. De asemenea, vor fi alături de publicul larg partenerii noștri de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” Buzău, cu un atelier care combină ecologia și tehnica.

Citeşte mai departe ...

Reacția MAE după atacul rusesc asupra unei nave comerciale în Marea Neagră: o încălcare gravă a normelor dreptului internațional umanitar

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul forțelor armate ruse împotriva unei nave comerciale, care transporta cereale în Marea Neagră.

Acest eveniment reprezintă o escaladare fără precedent a acțiunilor Federației Ruse în cadrul războiului ilegal și nejustificat pe care aceasta l-a lansat împotriva Ucrainei, susține MAE.

Atacarea deliberată a unei nave comerciale reprezintă o încălcare gravă a normelor dreptului internațional umanitar care reglementează purtarea războiului pe mare, adaugă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm Federației Ruse să înceteze orice atac asupra unor nave comerciale și să respecte libertatea de navigație de care beneficiază statele în Marea Neagră.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcarea de către Federația Rusă a Cartei Națiunilor Unite prin bombardarea sistematică și iresponsabilă a infrastructurii ucrainene și a navelor care transportă grâne. Acțiunile Federației Ruse amenință securitatea alimentară globală, este concluzia MAE.

Ucraina a anunțat joi că o navă comercială, încărcată cu cereale, a fost lovită de o rachetă rusească. Nava plecase din Ucraina și se îndrepta către Egipt. Nicio persoană nu a fost rănită în urma atacului.

Citeşte mai departe ...

Aurel Vlaicu - 111 ani de la moarte

În ziua de 13 septembrie 1913 Aurel Vlaicu, pionier al aviaţiei, inginer şi constructor de avioane (n. 1882), a încetat din viaţă, prăbuşindu-se cu avionul său, în timpul unei încercari de trecere peste Munţii Carpaţi. Inginer şi constructor de avioane, a fost unul dintre pionierii aviaţiei mondiale. Primul avion construit şi pilotat de Aurel Vlaicu a zburat pe data de 17 iunie 1910. Evenimentul a avut loc pe câmpul Cotrocenilor, avionul ridicându-se la o înălţime de 3-4 m şi zburând pe o distanţă de circa 40 m. La 23 iulie acelaşi an, Vlaicu mai face o încercare, iar de această dată parcurge o distanţă de 400 m, la o înălţime de 4 m.
Al treilea zbor, care a avut loc pe 10 august, a fost un adevărat succes, pentru că aeroplanul a parcurs 4 km. În 27 septembrie 1910, la propunerea Ministerului de Război, Vlaicu a dus, în zbor, un mesaj de la Slatina la Piatra-Olt. Din acel moment, România a devenit a doua ţara, după Franţa, care a folosit avionul în scopuri militare. În 1910, a obţinut brevetul RO 2258 pentru “Maşina de zburat ca un corp în formă de săgeată”.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri