Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Miercuri, 11 Septembrie 2024 - Regional Press

Indemnizațiile sociale pentru persoanele cu dizabilități, plătite în avans

  • Publicat în Social

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), prin agențiile teritoriale, va vira în avans în conturile bancare beneficiile de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale.

Conturile vor fi alimentate vineri, 13 septembrie, pentru următoarele tipuri de beneficii:

- drepturi acordate persoanelor cu dizabilități în conformitate cu Legea nr. 448/2006;

- bugetele personale complementare acordate lunar persoanelor cu dizabilități;

- indemnizația lunară acordată persoanelor cu handicap grav şi accentuat;

- indemnizația lunară de însoțitor pentru persoanele cu handicap vizual;

- alocația lunară de hrană pentru copiii cu handicap de tip HIV/SIDA.

Potrivit bazei de date a ANPIS, la nivel național sunt înregistrați 907.887 de beneficiari ai acestor drepturi, iar cuantumul de plată pentru luna septembrie este de 571.467.648 lei.

Citeşte mai departe ...

Spitalul din Târgu Bujor, locul 1 în topul național al spitalelor orășenești

Spitalul din Târgu Bujor este cel mai bun spital orășenesc din țară, conform rezultatelor  de la acreditare. Astfel, dintre cele peste 50 de spitale orășenești acreditate în România, unitatea medicală din Târgu Bujor se află pe primul loc, cu aproape 94% indicatori îndepliniți. În urma unei evaluări riguroase, acest spital a obținut gradul II de acreditare. Un rol esențial în această reușită l-au avut investițiile Consiliului Județean. 

„Evoluția este una spectaculoasă. De la spitalul pe care guvernarea PD-L a vrut să-l închidă în urmă cu aproape 15 ani, astăzi, grație investițiilor majore realizate de Consiliul Județean Galați, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor este cel mai modern spital orășenesc din țară.  Saltul obținut la acreditare este remarcabil: de la gradul 6 și sub 50% indicatori realizați la gradul 2 și aproape 94% parametri îndepliniți”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Mai mult,spitalul se numără acum printre primele la nivel național dintre toate unitățile medicale care au trecut prin acest proces complex de acreditare, dovedind că și un spital orășenesc poate fi un model de succes.

„Investițiile substanțiale în infrastructură, echipamentele medicale de ultimă generație și noile clădiri construite pentru secțiile spitalului au creat un mediu sigur și confortabil pentru cei peste 60.000 de oameni din centrul județului care au nevoie de această unitate medicală.  Asta înseamnă să investești eficient, pentru binele oamenilor, punând sănătatea lor pe primul loc.

Iar investițiile nu se opresc aici. În România, nu există niciun spital cu gradul I de acreditare”, a precizat Fotea.

Citeşte mai departe ...

Două eleve din Galați participă la EU Contest for Young Scientist

Este vorba despre concursul european organizat sub forma Olimpiadei de Creativitate științifică, anul acesta, în Polonia.

Pentru toți elevii din țară luni a început un nou an școlar. Pentru Mara Dumbrava (clasa a VII-a, Șc. Gimn. nr. 29) și Miruna Babușcă (clasa a XII-a, CNCN) și profesorul lor coordonator Valeriu Apostol, pe 9 septembrie au început emoțiile etapei internaționale a Olimpiadei de Creativitate științifică.

Ele sunt cele două gălățence „Excelente”, membre ale lotului național participant la EU Contest for Young Scientist, ce se va organiza în perioada 9-14 septembrie, în Katowice, Polonia.

Mult succes, fetelor!

Mult succes întreg lotului României!

Citeşte mai departe ...

Ziua Inginerului Român 2024, sărbătorită cu Alexandru Mironov și Doru Tătar în Campusul Științei

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi împreună cu Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – Sucursala Galaţi organizează joi, 12 septembrie 2024, începând cu ora 10:00, în Campusul Științei al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Aula „Alexandru Ioan Cuza”, celebrarea Zilei Inginerului Român. La eveniment vor participa reprezentanții mediului academic, mediului preuniversitar, ingineri din diverse domenii de activitate și susținători ai educației din domeniile științei și tehnicii.

Invitații speciali ai evenimentului sunt Alexandru Mironov, senior editor la Revista Știință și Tehnică și personalitate care a contribuit de-a lungul a mai mult de 50 de ani la popularizarea științei în România, și Doru Tătar, inginer constructor și inventator cu peste 20 brevete de invenții. Domniile lor vor vorbi despre perspectivele 2040 în domeniul științei și tehnicii (A. Mironov) și provocările inovării (D. Tătar).

În cadrul întâlnirii, Carmen Cătălina Rusu și Luigi Mistodie, reprezentanții proiectului Erasmus+ STEM Education for Primary Schools - STEM for Youngsters, în care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este partener, vor face cunoscute detalii actuale legate de conceptul STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), apărut ca o prioritate educațională a secolului 21, propunându-și să coreleze învățarea profundă a elevilor cu gândirea critică și conexiunile din lumea reală și conducând către o educație inginerească solidă. Cu această ocazie, se va lansa și competiția pilot de educație STEM Panhellenic STEM Competition 2025, activitate în cadrul proiectului menționat, care oferă elevilor posibilitatea de a învăța să gândească inginerește, de a-și dezvolta creativitatea și de a se implica activ în viața comunităților.

Ziua Inginerului Român va da prilejul profesorilor care au îndrumat participarea elevilor de gimnaziu sau liceu în diferite competiții ce au stimulat dezvoltarea competențelor STEM de a-și prezenta succesele și direcțiile în care doresc să fie sprijiniți în demersul lor educațional.

La întâlnire va fi lansată cartea Noul drum al mătăsii, care îi are ca autori pe Marcela Ganea (profesor, traducătoare, reprezentanta Agenției de Știri Xinhua) şi Alexandru Mironov, o carte care vorbește, printre altele, și despre provocări tehnologice.

„Ziua Inginerului Român ne dă posibilitatea să-i sărbătorim pe cei care contribuie, cu spiritul lor inovator, la dezvoltarea societății, dar și pe cei care îi formează. De asemenea, recunoscând rolul crucial pe care inginerii îl joacă în societate, încurajăm tânăra generație să își aleagă o carieră din domeniul ingineriei, un domeniu vast și plin de provocări științifice și tehnice”, consideră Anca Nicolau, profesor la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi preşedinta Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR) – Sucursala Galaţi.

Evenimentul este deschis publicului larg, în limita locurilor disponibile.

Citeşte mai departe ...

Cartea „În slujba țării!” a lui Ciucă, neinteresantă pentru Ciolacu: Nu am avut curiozitatea să o răsfoiesc

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu este interesat de cartea liderului PNL, Nicolae Ciucă. El a fost întrebat dacă a citit cartea lui Nicolae Ciucă și a răspuns că nu a avut curiozitatea.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că nu a avut curiozitatea să citească cartea „În slujba țării!”, scrisă Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a spus că nu a primit niciun exemplar și nici nu a răsfoit cartea, chiar aceasta a fost postată online. „Nu am avut curiozitatea”, a declarat Ciolacu.

Declarația a fost făcută miercuri, în zona Obor, în timpul unei activități electorale.

Citeşte mai departe ...

Panică la Matca: un autobuz cu 50 de elevi, implicat într-un accident

Un autobuz care transporta aproximativ 50 de elevi a fost implicat într-un accident în județul Galați. deși a fost un impact violent, nicio persoană nu a fost rănită. Copiii au fost transportați la școală cu alt autobuz.

Din verificările efectuate de polițiștii Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că un bărbat de 50 de ani, din comuna Matca, a condus un autoturism pe strada Petre Ispirescu, iar la intersecția cu strada Vasile Lupu a pătruns fără a respecta semnificația indicatorului "Stop", intrând în coliziune cu un autobuz destinat transportului de elevi, condus de un bărbat de aceeași vârstă, domiciliat tot în comuna Matca.

În urma impactului, cele două autovehicule au fost avariate, însă, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. În autobuzul școlar, care efectua transport din comuna Matca către municipiul Tecuci, se aflau aproximativ 50 de elevi, care au fost preluați ulterior de un alt autobuz și transportați în siguranță către destinație.

Ambii conducători auto dețin permise de conducere valabile, iar testările alcoolscop au arătat rezultate negative.

Conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional în baza prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu o amendă în valoare de 1485 de lei pentru neacordare de prioritate. De asemenea, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, fiindu-i reținut permisul de conducere.

Astfel de incidente, cauzate de nerespectarea regulilor de circulație, reprezintă un pericol grav pentru ceilalți participanți la trafic, în special atunci când sunt implicați și elevi. Inspectoratul de Poliție Județean Galați atrage atenția asupra importanței respectării legislației rutiere, pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura siguranța tuturor celor de pe drumurile publice.

Citeşte mai departe ...

Claudiu Bleonţ vine la Galaţi cu piesa "Paracliserul"

Luni, 21 octombrie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, în PARACLISERUL, Marin Sorescu vorbeşte, în numele nostru cu Dumnezeu!
O oră de Taină, un salt în Mister, o clipă de Poezie, întru luminarea rostului alegerii noastre de A FI! "Doamne, ce frumos scrie Sorescu şi ce profund l-a înţeles Claudiu Bleonţ!”. Personajul pare a a avea nevoie de actorul Claudiu Bleonţ aşa cum actorul Claudiu Bleonţ are nevoie de personajul Paracliserului.
Primul preia pe umerii săi un întreg edificiu spiritual. Celalalt duce crucea unei construcţii dramatice epuizante."

Citeşte mai departe ...

„Vulturul” gălățean Valentin Dublea s-a întors acasă cu 3 medalii de aur de la Mondiale

  • Publicat în Sport

Zilele trecute, oraşul italian Ravenna a găzduit cea de-a 14-a ediţie a Campionatului Mondial pe cluburi la Dragon Boat. Gălăţeanul Valentin Dublea a concurat pentru clubul Vulturii Moldova dar asta nu l-a împiedicat într-o companie selectă să cucerească patru medalii: trei medalii de aur şi una de argint. „M-am simţit extraordinar între 7000 de sportivi, după 6 zile de concurs şi emoţii mari, a venit şi răsplata muncii, 3 titluri de campion mondial, un titlu de vicecampion şi un loc 4 la 2000m. Totodată, sunt profund dezamăgit că în ţara noastră nu a fost posibilă o astfel de organizare încât să putem reprezenta un club din România în cadrul unei competiţii mondiale. Participarea mea îmi doresc să fie un exemplu de urmat de către ceilalţi sportivi”, ne-a declarat triplu campion mondial Valentin Dublea. Gălăţeanul nostru are dublă legitimare pe plan naţional: Dinamo Bucureşti, la kaiac -canoe respectiv CSM Dunărea Galaţi, la bărci dragon.

Citeşte mai departe ...

Prima victorie sezonală pentru „tigrii” lui Cacau

  • Publicat în Sport

Cea de-a doua etapă din Liga 1 la futsal s-a încheiat marţi seara la sala sporturilor Dunărea cu partida United Galaţi -Sepsi SIC Sf.Gheorghe. La prima apariţie în faţa propriilor suporteri din acest sezon, „tigrii” pregătiţi de brazilianul Cacau s-au descătuşat, au înscris de opt ori şi au obţinut o victorie lejeră. Gălăţeanul Robert Crişan a deschis scorul foarte repede, oaspeţii au avut câteva momente bune şi ocazii rezolvate de portarul nostru Alin Cârdei. United a apăsat acceleraţia, Andre Sasse, din nou Crişan şi căpitanul Daniel Araujo au marcat pentru 4-0 la pauză. La reluare, Sepsi a scos portarul şi a atacat în superioritate dar nu a reuşit decât golul de onoare. Tigrii au marcat patru goluri: Andre Sasse 3 g şi Iulian Cojocaru. Scor final: 8-1 (4-0). United a început cu formula: Cârdei -Andre Sasse, Araujo, Crişan, Boşneagă. Au mai jucat: Mihalache, care a debutat în tricoul echipei gălăţene -Dima, Alan Sasse, Cojocaru, Crăciun, Nastai, A.Cireş, Mihai. United va juca următorul meci pe 17 septembrie în deplasare cu CFR 1933 Timişoara.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri