Menu
RSS
La ediția cu numărul 111 a CCN a fost premiată excelența

La ediția cu numărul 111 a CCN a fo…

Șase diplome de excelenţă...

Hunor: PSD e îndreptățit să dea prim-ministrul în noul Guvern. Așa e corect!

Hunor: PSD e îndreptățit să dea pri…

Kelemen Hunor, liderul UD...

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sonya Stancu au cucerit medalii de aur la Campionatul Balcanic

Gălăţenii Sebastian Panaite şi Sony…

La Bucureşti în sala CSŞ ...

Un bărbat a scăpat de sub control volanul mașinii și a pătruns cu autoturismul în curtea vecinilor

Un bărbat a scăpat de sub control v…

Polițiștii Secției 3 Poli...

Alertă în Galați! Polițiștii caută un evadat

Alertă în Galați! Polițiștii caută …

Un deținut de la Penitenc...

Lieştenii şi brăniştenii fac legea în serie

Lieştenii şi brăniştenii fac legea …

Liga a 3-a a programat sâ...

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a pierdut la limită la Sibiu

Oţelul a jucat luni seara...

Ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din acest an

Ultima ofertă de vânzare de titluri…

Ministerul Finanţelor a î...

Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Prev Next

Miercuri, 05 Iunie 2024 - Regional Press

Absolvenții gălățeni care nu găsesc loc de muncă se pot înregistra la AJOFM

bsolvenții gălățeni ai instituțiilor de învățământ, promoția 2024, se pot înregistra în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) ca persoane în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă.

Agenția gălățeană precizează că acest demers este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002.

Astfel, absolvenții care se înregistrează în evidența AJOFM Galați beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii

Pentru absolvenții de liceu promoția 2024, termenul de 60 de zile, indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, este cuprins între 8 iunie și 6 august 2024. Pentru cei care au corijențe și nu au situația încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile începe de la data susținerii și promovării examenului de corijență.

Absolvenții instituțiilor de învățământ și ai școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la AJOFM și, în acest termen, se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o primă de inserție egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referință (ISR) în vigoare la data încadrării. Plata se efectuează în două tranșe: prima – după încadrare și a doua – după cele 12 luni.

Pentru absolvenții de studii superioare, termenul de 60 de zile se calculează de la finalizarea studiilor anului terminal (data promovării ultimului examen) sau de la data susținerii și promovării examenului de licență/disertație (promoția 2024).

Înregistrarea absolvenților ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează, în funcție de domiciliu:

- la sediul AJOFM Galați (str. Domneasca nr.191),

- la sediul ALOFM Tecuci (str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, Bl. A 2, parter)

- sau la sediul ALOFM Târgu Bujor (str. Eremia Grigorescu, nr. 28).

Documentele necesare pentru înregistrare sunt actul de studii și actul de identitate, ambele în original.

Absolvenții în vârstă de minimum 16 ani care, în intervalul de 60 de zile de la data absolvirii, nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj, egală cu 50% din valoarea ISR în vigoare la data stabilirii acesteia, pentru o perioadă de 6 luni, daca cererea este înregistrată în termen de cel mult 12 luni de la expirarea celor 60 de zile.

Indemnizația de șomaj se poate acorda de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire (începând cu data de 7 august 2024), în situația în care cererea este înregistrată în termen de 10 zile de la expirarea celor 60 de zile de la absolvire, sau de la data înregistrării cererii de acordare a indemnizației de șomaj, dacă aceasta este înregistrată după expirarea celor 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data expirării perioadei de 60 de zile.

Documente necesare pentru stabilirea dreptului la indemnizație de șomaj sunt actul de studii și cel de identitate, ambele în original.

AJOFM Galați precizează că nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care nu s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă în termenul de 60 de zile de la data absolvirii studiilor și cei care, la data solicitării, au fost admiși sau urmează cursurile unei forme de învățământ, organizate sau acreditate, după caz, în condițiile legii.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Apărării: Cooperarea foarte bună între MApN şi Ministerul Economiei este şi în beneficiul firmelor de profil româneşti

Ministrul Apărării Naţionale Angel Tîlvăr a discutat, la Berlin, cu reprezentanţii companiilor româneşti din domeniul aeronautic care sunt prezente la expoziţiile de profil şi ILA 2024 despre soluţiile de cooperare în domeniul producţiei şi afacerilor cu celelalte firme participante, precum şi despre promovarea propriilor produse pe plan internaţional.

„Cooperarea foarte bună între MApN şi Ministerul Economiei este şi în beneficiul firmelor de profil româneşti. Acest lucru se vede foarte bine la expoziţiile de profil, cum este şi ILA 2024, de la Berlin, unde mă aflu în aceste zile. Am avut ocazia să stau de vorbă cu reprezentanţii companiilor româneşti din domeniul aeronautic care sunt prezente la ILA despre soluţiile de cooperare în domeniul producţiei şi afacerilor cu celelalte firme participante, precum şi despre promovarea propriilor produse pe plan internaţional”, a scris Angel Tîlvăr,pe Facebook.

„Aşa cum am spus şi la expoziţia BSDA 2024 de la Bucureşti, industria de apărare este deosebit de importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale”, a precizat ministrul Apărării.

 
Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu a participat la inaugurarea noului terminal de la aeroportul Cluj

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la inaugurarea extinderii terminalului Plecări de pe Aeroportul Cluj, că investiția reprezintă dovada colaborării între un ministru social-democrat și o administrație liberală. Premierul s-a referit la ministrul social-democrat al Transporturilor și la primarul din Cluj-Napoca și președintele CJ Cluj, ambii de la PNL.

„Extinderea acestui terminal este mult mai mult decât simpla adăugare de noi porți și facilități suplimentare pentru pasageri. Este cel mai clar semnal al faptului că economia se dezvoltă solid, în egală măsură simbolizează deschiderea către noi oportunități economice și consolidarea poziției județului ca un hub de dezvoltare regional. Este un exemplu concret cum prin cooperare și viziune strategică putem atinge obiective ambițioase care contribuie la dezvoltarea României și mai ales este un proiect realizat cu fonduri europene prin colaborarea între un ministru al Transporturilor social-democrat și o administrație locală liberală”, a spus premierul pe Aeroportul Cluj-Napoca.

La eveniment a participat și ministrul Transporturilor.
„Finanțat de Ministerul Transporturilor, prin fonduri europene, și de autoritatea aeroportuară din fonduri proprii, acest aeroport va putea opera în condiții mult mai bune curse internaționale. Pe lângă zboruri spre și dinspre Spațiul Schengen, acest aeroport va putea opera în scurt timp curse spre și dinspre SUA”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Pericol de explozie în zona Lacului Sărat: o cisternă cu benzină a luat foc

O cisternă încărcată cu benzină şi un autoturism s-au ciocnit, miercuri, pe DN 2B, în judeţul Brăila. Ambele vehicule au luat foc, iar traficul este blocat complet. Pompierii intervin la fața locului. S-a transmis mesaj RO-ALERT.

„În urmă cu puţin timp, pe DN 2B, între localitatea Lacu-Sărat şi Silistraru a avut locul un impact între o cisternă şi un autovehicul. În urma impactului, ambele vehicule au luat foc. În prezent traficul rutier este blocat în totalitate”, a transmis IPJ Brăila.

De la nivelul ISU Brăila intervin patru mașini de stingere, un echipaj de descarcerare, două ambulanțe SMURD, precum și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean.De asemenea, în sprijin au fost trimise patru mașini de stingere și o ambulanță SMURD cu medic din cadrul ISU Galați.

„Incendiul se manifestă violent, cu degajări mari de fum. Având în vedere încărcătura autocisternei, pompierii au adoptat o tactică de stingere defensivă. Misiunea este în dinamică”, a transmis IGSU.

Autoritățile au transmis un mesaj RO-ALERT.

„Șoferul autoturismului a fost găsit încarcerat, carbonizat, iar șoferul autotrenului este conștient și a fost transportat la spital. Totodată, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației din proximitate a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT”, a transmis IGSU.

Citeşte mai departe ...

Finala Champions League, fluierată de gălăţeanca Cristina Năstase-Lovin

  • Publicat în Sport

Echipa feminină Györi Audi ETO KC a cucerit duminică seara la Budapesta, pentru a şasea oară în istorie, Liga Campionilor, după ce a învins echipa germană SG BBM Bietigheim, surpriza competiţiei, cu 30-24 (17-12). Finala a fost oficiată la cel mai înalt nivele de arbitrele din România, Cristina Lovin -ex.Năstase, originară din Galaţi şi Simona Stancu. „Mulţumim pentru interesul arătat handbalului !. Referitor la Final 4, să fii acolo, sportiv, antrenor, spectator, voluntar sau arbitru, este un sentiment deosebit. Organizarea fantastică, atmosfera, tensiunea meciurilor, totul este o sărbătoare a sportului şi a handbalului. Este al treilea Final 4 al nostru şi putem spune că, în opinia noastra, la primele două la care am fost nominalizate de către EHF (o semifinală şi o finală) cu 12000 de spectatori în tribună a fost superb, iar acum la această finală cu 18500 de spectatori a fost extaziant! Am trăit, trăim în fenomen şi vedem cum handbalul creşte frumos, interesul creşte şi suntem mulţumite că facem parte din fenomen. Sunt sacrificii mari, mai ales în privinţa vieţilor personale şi astfel de nominalizări ne fac să simţim că eforturile noastre sunt apreciate, că munca noastră este corectă şi aşa ne găsim motivaţia şi încrederea să mergem mai departe. O spunem mereu, vrem să fim foarte bune ambasadoare ale handbalului şi am încercat acest lucru oriunde am fost şi chiar şi în viaţa privată. Trăim handbal, respirăm handbal şi ne hrănim cu handbal! Salutări tuturor iubitorilor de sport, cititorilor dumneavoastră şi le mulţumim pentru că se interesează de handbal”, ne-a declarat Cristina, care a jucat la CSŞ Galaţi, antrenor Miron Stanciu iar cariera în arbitraj şi-a început tot în oraşul de la Dunăre sub îndrumarea lui Adrian Dima şi Florin Ichim .

Palmares:
- Cupa Challenge (2015 finala)
- 2 * Campionat European (2018 5/6, 2020 semifinala)
- 3 * Campionat Mondial (2019, 2021, 2023)
- 1 * Campionat African (2022 semifinala)
- 1 * Final 4 - Liga Europeana (2023 semifinala)
- 3 * Final 4 - Liga Campionilor (2017 semifinala, 2021 finala, 2024 finala)

Sursa foto: Sportfoto Press Zsolt Lorand Halmagyi

Citeşte mai departe ...

Triplă lansare de carte la Galaţi

Marţi, 11 Iunie 2024, ora 16.00, la Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” Galaţi, Lapidarium, de pe str. Mr. Iancu Fotea nr. 2, vor fi lansate volumele „De două ori zece. Scriitori români şi străini”, Ed. TIMPUL, Iaşi, 2023, şi „Reflecţii critice”, Ed. Vasiliana ‘98, Iaşi, 2024, semnate de mult îndrăgita noastră Livia Ciupercă, care se reîntoarce Acasă, şi „Voievozii Cuvântului şi ai faptelor bune”, de Maria Stanciu, carte apărută la Ed. Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Bucureşti, 2023, o adevarată carte de istorie contemporană, un alt titlu posibil al ei putând fi „O istorie contemporană în interviuri”, deoarece aproximativ 40 de personalităţi culturale răspund întrebărilor ziaristei gălăţence, dintre aceştia amintindu-i aici pe Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiereul Dunării de Jos, care-l omagiază pe părintele său duhovnicesc, Mitropolitul Antonie Plămădeală, poeta Ana Blandiana, academicianul Sorin Dumitrescu, discipolul părintelui Galeriu, Lidia Stăniloaie, fiica celui mai important teolog al secolului al XX-lea, preşedintele Academiei Române, academicianul Ioan Aurel Pop, singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, Alexandru Mironov, legenda S.F. -ului românesc, rapsodul Grigore Leşe, soprana Felicia Filip, marele Tudor Gheorghe, actorul Dan Puric şi atâţia alţii.
Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” Galaţi şi Muzeul de Istorie „Paul Păltânea” Galaţi, la iniţiativa şi în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Filiala „Radu Macovei” din Galaţi, în colaborare cu cotidianul „Viaţa liberă” Galaţi.
Intrarea este liberă, putând fi vizitat cu acest prilej şi Lapidariumul Muzeului de Istorie.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a construit o clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului Tg. Bujor

La Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor a fost inaugurată recent o nouă investiţie realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi cu ajutorul fondurilor europene. Este vorba despre o clădire nouă pentru Ambulatoriul unităţii medicale, o clădire de peste 800 de mp, în care vor funcţiona cabinetele de Chirurgie generală, ORL, Medicină Internă, Pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie, fiecare cu propria sală de tratament, precum şi laboratorul de analize medicale. De asemenea, noua clădire are circuite separate pentru copii şi adulţi. 

Valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane de lei, din care 10,7 milioane de lei sunt fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

“Am construit de la zero o clădire pentru Ambulatoriul spitalului, care nu avea un spaţiu propriu şi funcţiona în interiorul secţiilor medicale.  Acum, Ambulatoriul  are spaţii atât pentru consultaţii, cât şi pentru tratamente, mai ales că toate cabinetele au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie şi mobilierul necesar. Practic, totul este nou şi modern. 

De asemenea, aici va funcționa și laboratorul de analize medicale, care până acum își desfășura activitatea într-o clădire construită în urmă cu aproape 150 de ani. Mai mult, noul laborator are un spaţiu de patru ori mai mare şi a fost dotat de la zero cu aparatură medicală, unele echipamente fiind o premieră în istoria unităţii medicale.  Este a treia clădire nouă inaugurată la Spitalul din Târgu Bujor în ultima jumătate de an. Astfel, spitalul, pe care alţii l-au vrut închis, s-a transformat complet, de la linoleum pus direct pe pământ la spaţii moderne de tratament, oferind acum condiţii la fel sau chiar mai bune decât multe spitale din ţară. De altfel, trei noi medici au ales să vină la Spitalul Târgu Bujor în ultimele luni şi datorită acestor investiţii.

Şi mai avem un vis, acela de a construi o clădire nouă şi pentru Medicina Internă şi Compartimentul de Urgenţe, astfel încât toate secţiile spitalului să funcţioneze în clădiri noi sau modernizate complet. Totul pentru cei aproape 60.000 de oameni din centrul judeţului care au nevoie de serviciile medicale ale acestui spital”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pentru dotarea noii clădiri, au fost achiziţionate 180 de echipamente medicale, iar pentru consolidarea terenului a fost construit un zid de sprijin. Clădirea este dotată cu centrală electrică, pompe de căldură, lift pentru accesul pacienților nedeplasabili în secția de Chirurgie şi sisteme de supraveghere video, de control acces în încăperi şi de detecție incendiu

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri