Menu
RSS
Oţelarele au învins FCSB

Oţelarele au învins FCSB

Liga a 2-a la fotbal femi...

Sfânta Lumină de la Ierusalim va ajunge în noaptea de Înviere în toate parohiile ortodoxe din Galați

Sfânta Lumină de la Ierusalim va aj…

Sfânta Lumină va fi adusă...

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște: Lumina Învierii ne oferă prilejul de a ne reîntoarce la valorile care dau sens vieții: iubirea, iertarea și speranța

VIDEO Costel Fotea, mesaj de Paște:…

„Lumina Învierii ne oferă...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vector al promovării culturii și limbii române

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, la Comrat, Univer...

Oţelul, la a patra victorie consecutivă

Oţelul, la a patra victorie consecu…

Oţelul şi Unirea Slobozia...

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pretexte să nu mă uiţi”

Ana Coman - Lansare vinyl „Nouă pre…

Sâmbătă, 26 aprilie, ora ...

Parcul Zoo și Grădina Botanică, deschise de Paști

Parcul Zoo și Grădina Botanică, des…

În perioada Sărbătorilor ...

"Nonviolența este arma celor puternici"

"Nonviolența este arma celor p…

Ajuns la Ediția a XII-a, ...

Efectivele MAI din Galați, suplimentate pe perioada Sărbătorilor Pascale

Efectivele MAI din Galați, suplimen…

Pentru gestionarea eficie...

Prev Next

Luni, 03 Iunie 2024 - Regional Press

Noi trageri la poligonul Smârdan

  • Publicat în Social

Ca urmare a adresei transmisă de Garnizoana Galați, Instituția Prefectului – Județul Galați informează că, în perioada 3 – 28 iunie, în poligonul Centrului de Instrucție pentru Luptă Smârdan vor fi organizate și executate trageri cu muniție reală.

Programul este următorul:

- 3- 7 iunie, zilnic, în intervalul orar 09:00 - 22:00;

- 10 – 14 iunie, zilnic, în intervalul orar 09:00 - 22:00;

- 17- 21 iunie, zilnic, în intervalul orar 09:00 - 22:00;

- 25 – 28 iunie, zilnic, în intervalul orar 09:00 - 22:00.

În aceste perioade, este interzis accesul populației, animalelor și vehiculelor în perimetrul poligonului. De asemenea, trebuie respectate restricțiile de circulație pe drumurile de acces spre poligon și semnificațiile tăblițelor/ panourilor indicatoare ”Trecerea interzisă – Poligon de tragere”.

Populația nu trebuie să intre în panică, acestea fiind exerciții militare uzuale, planificate de Garnizoana Galați, potrivit Prefecturii Galați.

Citeşte mai departe ...

Anchetă a Poliției, după ce o adolescentă a născut prematur la domiciliu. Bebelușul a murit

Polițiștii Secției 3 Poliție Galați au fost sesizați, prin apel la numărul unic de urgență 112, de către un bărbat, din municipiul Galați, cu privire la faptul că fiica sa, de 17 ani, sângerează abundent.

La fața locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Galați și ale secției de poliție, întrucât s-a stabilit că minora ar fi născut prematur și, la sosirea echipajului medical, nou-născutul se afla în stop cardio-respirator iar, în ciuda manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia.

Minora a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând ca, în funcție de rezultatului necropsiei și al cercetărilor, să stabilească cu exactitate cauza decesului, împrejurările în care s-a produs acest eveniment și să realizeze încadrarea juridică a faptei.

Citeşte mai departe ...

Muzeului „Casa Colecțiilor”, reabilitată cu fonduri UE. Costel Fotea: Redăm Galațiului una dintre bijuteriile sale arhitecturale

Au fost finalizate lucrările de renovare și restaurare a Muzeului "Casa Colecțiilor" (fosta Farmacie Ținc) din Galați. Investiția a fost realizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Valoarea investiției a fost de aproximativ 5,4 milioane de lei.

„Suntem extrem de mândri să redăm Galațiului una dintre bijuteriile sale arhitecturale, pe care am renovat-o și modernizat-o complet. Am păstrat cu grijă elementele originale ale clădirii, care a fost construită acum mai bine de 120 de ani. Mai mult, în timpul lucrărilor, au fost descoperite și restaurate elemente decorative din jurul anului 1900.

În plus, în turnul clădirii a fost montat din nou, după 30 de ani, un ceas, replică a celui care a existat la începutul secolului trecut. A fost făcut pe comandă, folosind imaginile cu Farmacia Ținc din cărțile poștale ale anilor 1904-1906. Pentru copiii noștri, trebuie să păstrăm această frumoasă și impresionantă moștenire culturală a Galațiului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Farmacia Ținc (Muzeul "Casa Colecțiilor") a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea de farmacistul Constantin Ținc. Piatra de fundație a fost așezată pe 17 mai 1899, iar documentul original, descoperit în 2004, va fi expus în muzeu.

În cadrul acestui proiect au fost restaurate elementele decorative interioare și exterioare, inclusiv partea de zidărie, tâmplăria și scările din lemn. A fost înlocuit acoperișul și s-au realizat lucrările de hidroizolație, s-au înlocuit instalațiile electrice și sanitare, au fost montate centrale termice și de tratare a aerului și s-au instalat senzori și camere de supraveghere. În plus, pe lângă ceasul din turn, a fost montată și roza vânturilor, așa cum avea odinioară această frumoasă casă de patrimoniu.

De asemenea, Muzeul "Casa Colecțiilor" va fi dotat cu mobilier (scaune, birouri, mese) și echipamente specifice (vitrine), iar după ce aici vor fi aduse colecțiile muzeului se va realiza și un tur virtual. Conform normelor în vigoare, pentru protejarea pieselor de muzeu care vor fi expuse aici, după orice restaurare trebuie să treacă o anumită perioadă de monitorizare a condițiilor din interior.

Citeşte mai departe ...

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer este marcată, începând din 2022, în prima zi de duminică a lunii iunie. În 2024, evenimentul a avut loc la 2 iunie.

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, în 2024, Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer a fost marcată de Parlamentul României printr-o dezbatere organizată de către senatoarea Nicoleta Pauliuc, iniţiatoarea Legii Zilei naţionale a supravieţuitorilor de cancer, la 27 mai, sub titulatura "Diagnostic: Supravieţuitor". Evenimentul s-a desfăşurat sub tematica "Cancerul este un diagnostic, nu o condamnare - importanţa eforturilor de prevenţie care trebuie făcute pentru a limita cât mai mult prezenţa şi impactul acestei boli teribile". În discursul său, senatoarea Nicoleta Pauliuc, a afirmat, că din punct de vedere legislativ, România a făcut paşi importanţi pentru sprijinirea pacienţilor oncologici, comparativ cu ceea ce se întâmplă şi la nivel european şi internaţional.

De exemplu, la Galați s-au făcut investiții masive în dotarea secțiilor de profil din spitale, cu aparatură modernă de lucru, diagnosticare și tratare a cumplitei boli. Spitalul Județean este unul dintre puținele centre din țară dotate cu două acceleratoare liniare de particule pentru radioterapie. Echipamente sunt dotate cu un sistem suplimentar de imagistică şi cu o tehnologie care permite verificarea planului de tratament şi a dozelor de radiaţii înainte de realizarea procedurii medicale.

Spitalul Județean Galați este singurul din regiunea Sud-Est care va avea un soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului. Fondurile necesare au fost aprobate de Consiliul Județean, softul urmând să fie achiziționat pentru secția de Radioterapie din cadrul unității medicale.

Citeşte mai departe ...

Accident pe Drumul de Centură Galați: trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier pe Drumul de Centură din municipiul Galați. Victimele au fost transportate la spital. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Galați, în momentul în care ar fi pus în mișcare autoturismul la volanul căruia se afla, pentru a pleca de pe loc, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară care se deplasa pe acel sector de drum, dinspre strada Oltului către strada Prelungirea Brăilei.

În urma impactului, autoutilitara ar fi fost proiectată pe sensul opus de deplasare, unde ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat stradal, apoi ar fi lovit gardul împrejmuitor al unei societăți comerciale și două autoturisme parcate în curtea acesteia, provocând pagube materiale.

Trei bărbați, cu vârstele de 21, 24 și 34 de ani, pasageri în autoutilitară, au fost răniți, aceștia fiind preluați și transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto implicați în accident au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Aceștia au fost conduși la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Citeşte mai departe ...

A început construcția unui spital nou la Tecuci. Costel Fotea: Am alocat din bugetul propriu al CJ aproape 40 de milioane de euro pentru această construcție

Au început lucrările la noul spital de la Tecuci. Este vorba despre o clădire construită de la zero, de peste 10.000 de mp suprafață desfășurată. Valoarea totală a investiției este de 192.252.467 de lei (39 de milioane de euro), fonduri din bugetul Consiliului Județean Galați.

“Am promis, m-am ținut de cuvânt. Visul tecucenilor devine realitate. Se construiește un spital nou la Tecuci. Asta înseamnă să-ți pese cu adevărat de oameni, de sănătatea lor. Am alocat din bugetul propriu al Consiliului Județean aproape 40 de milioane de euro pentru această construcție. Este o investiție istorică pentru Tecuci și nu numai. Practic, salvăm sistemul de sănătate al tecucenilor, unul care funcționează în clădiri vechi de peste 100 de ani. De aceea, am decis să construim un spital nou și modern, fără saloane aglomerate, cu săli moderne de operație și aparatură medicală de ultimă generație, de la RMN și echipamente de radiologie la un nou computer tomograf.  Pentru că pentru mine, Tecuciul contează cu adevărat. Mă bucur că facem ceea ce ne-am angajat când am preluat acest spital, în februarie 2022”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Clădirea principală actuală a Spitalului Municipal “Anton Cincu” are peste 120 de ani vechime, saloane cu 6-8 paturi, nu are subsol și nu mai corespunde normelor tehnice și sanitare actuale.

În noua clădire, saloanele vor avea câte două paturi și toaletă proprie, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat. Noua clădire va avea 107 paturi, din care 10 pentru secția ATI.

“Noul spital va avea o suprafață dublă pentru secțiile medicale față de ceea ce există acum, laboratoare moderne, circuite medicale, dotări, utilități și finisaje la cele mai înalte standarde și, în sfârșit, o zonă pentru spitalizarea de zi. De asemenea, vor fi amenajate patru săli moderne de operații și două săli pentru intervenții endoscopice. Mai mult 60% din activitatea unității medicale se va derula în noul spital. Îi mulțumesc lui Claudiu Sorin Gavril pentru că a făcut tot posibilul ca spitalul să fie preluat de Consiliul Județean și să construim o clădire nouă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

În noul spital, vor funcționa următoarele secții medicale:

Parter: Zonă internări/ externări, Radiologie, Farmacie, Anatomie patologică.

Etaj 1: Ortopedie, Laborator Analize Medicale, Endoscopie (2 săli intervenție) și Spitalizare de zi.

Etaj 2: Medicină internă.

Etaj 3: Chirurgie și ATI

Etaj 4: Bloc operator.

Etaj 5: Zona tehnică.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Grindeanu acuză firma care a făcut Podul de la Brăila de șantaj: Cere 230 de milioane de lei ca să deschidă drumurile de legătură

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declară că firma care a făcut Podul de la Brăila cere CNAIR 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie pe drumurile de legătură.

Potrivit ministrului Grindeanu, drumurile legătură ar putea fi deschise, însă constructorul condiționează deschiderea de o sumă mare de bani. „Nu o să fim de acord, nici la Minister, nici la CNAIR, cu acest tip de şantaj”, spune ministrul.

„Ca să fiu cât se poate de clar, în acest moment ne solicită, nu nouă, CNAIR-ului ca să fiu mai exact, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat şi pe malul brăilean şi pe malul tulcean (..) undeva la 90%, deci se poate da drumul la circulaţie. Nu, solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea voinţă. Nu o să fim de acord, nici la Minister, nici la CNAIR, cu acest tip de şantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeţi în săptămânile şi lunile viitoare”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

 

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu vrea reguli stricte și clare pentru angajații serviciilor secrete care ies la pensie

Premierul Marcel Ciolacu susține că statutul angaților serviciilor secrete după ce se pensionează ar trebui bine reglementat. Șeful Guvernului vrea reguli mai stricte și clare.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui o discuție aplicată chiar în CSAT, și văzut cum... și acolo în interiorul serviciilor e o distincție, acolo sunt ofițerii de carieră și persoanele politice care sunt directori, trebuie discutate aceste abordări, poate prin contractele pe care le semnezi cât ești ofițer, să fie reguli foarte clare după ce părăsești funcția, nu ai voie să faci consultanță politică, sau domeniul gestionat, la un moment dat trebuie reglementat, trebuie oprit, cel mai corect ar fi printr o lege, ar trebui cazul Coldea discutat în CSAT, discutat un cadru legislativ”, a declarat Marcel Ciolacu la Prima News.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Avem cea mai modernă secție de Radioterapie din Regiune, dotată cu două echipamente ultraperformante

Peste 50.000 de proceduri medicale pentru tratarea cancerului, în cadrul celei mai moderne secții de Radioterapie din Regiune, de la Spitalul Județean Galați.

 Bolnavii de cancer din toată regiunea și nu numai se tratează la Galați cu ajutorul a două acceleratoare liniare de particule.

 „Suntem sigurul centru medical din această zonă a țării dotat cu două astfel de echipamente ultraperformante de tratare a cancerului, care cresc foarte mult șansele de vindecare.  Din decembrie 2019, de când a fost pus în funcțiune primul accelerator, în cadrul secției de Radioterapie de la Spitalul Județean s-au realizat peste 50.000 de proceduri cu cele două aparate medicale moderne. Investim în sănătate pentru binele pacienților!”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri