Menu
RSS
Un internaţional din Capul Verde a semnat pentru Oţelul

Un internaţional din Capul Verde a …

Lovitură de imagine pentr...

Oţelul a plecat în cantonament montan la Braşov

Oţelul a plecat în cantonament mont…

Oţelul a încheiat prima s...

Premii pentru olimpicii gălățeni în competiția ,,Cultură și Spiritualitate Românească”

Premii pentru olimpicii gălățeni în…

Rezultate deosebite la et...

Damen Galați devine, de la 1 iulie, șantier militar

Damen Galați devine, de la 1 iulie,…

Directorul Damen Naval Ro...

Europarlamentarul Dan Nica: Este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii

Europarlamentarul Dan Nica: Este ne…

Europarlamentarul român D...

Salbă bogată de medalii pentru gălăţenii de la Aqua Sport

Salbă bogată de medalii pentru gălă…

Weekendul trecut la Bucur...

Galaţi: "Artă" de Yasmina Reza

Galaţi: "Artă" de Yasmina…

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19...

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani, ucraineancă, a dispărut. Unde a fost găsită

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani…

O fetiţă de 8 ani, ucrain...

Accident groaznic în județul Galați: doi tineri și-au pierdut viața. Șoferul mașinii nu avea permis de conducere

Accident groaznic în județul Galați…

Polițiștii din cadrul Bir...

La Spitalul Județean, diagnostic rapid și tratamente personalizate în cazurile de cancer. Investiții de 3 milioane de lei în laboratorul Secției de Anatomie Patologică

La Spitalul Județean, diagnostic ra…

Secția de Anatomie Patolo...

Prev Next

Luni, 17 Iunie 2024 - Regional Press

Miercuri, vernisaj Teodor Vișan la Muzeul de Artă Vizuală

  • Publicat în Social

Muzeul de Artă Vizuală Galați îi invită pe iubitorii de frumos la vernisajul expoziției de pictură semnate de Teodor Vișan, miercuri, 19 iunie, la ora 18:00.

Născut la Galați pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vișan este absolvent al Facultății de Artă, secția pictură, a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galați, începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expozițiilor republicane bienale de pictură și grafică.

A deschis peste 40 de expoziții personale în țară și în străinătate (Anglia, Belgia, Franța, Cehia). Participă la tabere și simpozioane naționale și internaționale de artă. Realizează afișe, postere și ilustrații de carte și are lucrări în muzee și colecții particulare din țară și din străinătate, potrivit reprezentanților muzeului gălățean.

Printre premiile obținute, sunt menționate: Premiul Municipiului Galați (2011), "Personalitatea Culturală a Anului", premiu acordat de redacțiile publicațiilor "Realitatea" și "Realitatea în diaspora" (2010), Premiul I la Festivalul Internațional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din București (1986).

Citeşte mai departe ...

Conferința Internațională „History, Spirituality, Culture. Dialogue and Interactivity”, ediția a X-a

Sala AS 011 a fost neîncăpătoare astăzi, la deschiderea oficială a Conferinței Internaționale „History, Spirituality, Culture. Dialogue and Interactivity”, organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Centrul de Studii Istorice și Social-Culturale Est-Europene și Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxa Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi”.

Din partea conducerii Universității au participat Rectorul UDJG, prof. univ. dr. ing. Marian Barbu și Prorector, prof. univ. dr. Arthur Tuluș, invitat de onoare fiind Înaltpreasfinția Sa, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Timp de 3 zile, profesori și cercetători cu experiență, tineri cercetători și doctoranzi din șapte țări își vor împărtăși munca științifică într-un context interdisciplinar și vor lua parte la dezbaterile asupra diferitelor abordări și studii de caz.

Citeşte mai departe ...

Victorie istorică pentru România la Euro

  • Publicat în Sport

Naţionala de fotbal a României a debutat luni cu o victorie entuziasmantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E. Tricolorii lui Edward Iordănescu au făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (min.29), Răzvan Marin (min.53) şi Denis Drăguş (min.57). Căpitanul României Stanciu a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului de către UEFA. „Cred că după naşterea fetiţelor mele este cea mai fericită zi, atât din viaţa mea, cât şi a colegilor mei. Cred că ceea ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. Este de neegalat. Vreau să le mulţumesc din suflet, atât eu cât şi colegii mei, suporterilor minunaţi, pentru ceea ce ne-au făcut să simţim astăzi, atât pe durata meciului, cât şi la intonarea imnului. Este ceea ce trăieşti doar o dată în viaţă şi le mulţumim pe această cale. Şi sperăm că i-am făcut fericiţi, că sunt mândri de noi. Pentru că am jucat pentru ţara noastră, pentru toţi românii, sper că astăzi le-am făcut o bucurie", a declarat la final Stanciu la ProTV. România a folosit formula: Niţă - Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - Marius Marin (min.75 Adrian Rus) - Dennis Man (min.62 Ianis Hagi), Răzvan Marin, Nicolae Stanciu (min.87 Bogdan Racoviţan), Florinel Coman (min.62 Valentin Mihăilă) - Denis Drăguş (min. 75 George Puşcaş). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22.00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

sursa foto Getty

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Continuăm asfaltarea pe drumul dintre Umbrărești și Cudalbi

 
Consiliul Județean Galați continuă asfaltarea pe drumul dintre Umbrărești și Cudalbi (DJ253).
 
„Profităm de vremea bună și continuăm modernizarea drumurilor județene. Astfel, astăzi, se toarnă asfalt pe drumul dintre Umbrărești și Cudalbi (DJ253). Este vorba despre un fost drum pietruit, ce se întinde pe un traseu de 13 kilometri, care va fi complet transformat într-un drum modern. Fapte, nu vorbe!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Bubuituri lângă Galați: trageri cu muniție de război în Poligonul Smârdan

Instituția Prefectului -Județul Galați vă informează că, în perioada 17 iunie- 21 iulie 2024, în poligonul Centrului Secundar de Instrucție pentru Luptă Smârdan va avea loc exercițiul ”Justice Sword 24”.

În acest context, în perioada menționată, tehnica și echipamentele militare vor fi deplasate pe traseele rutiere Focșani – Hanu Conachi – Smârdan, Brăila – Smârdan, respectiv Galați – Smârdan, Șendreni – Smârdan.

De asemenea, vă informăm că pe timpul derulării exercițiului ”Justice Sword 24” vor fi executate, conform unor scenarii fictive, trageri atât cu muniție de manevră, cât și cu muniție reală.
În aceste perioade este interzis accesul populației, animalelor și vehiculelor în perimetrul poligonului. De asemenea, trebuie respectate restricțiile de circulație pe drumurile de acces spre poligon și semnificațiile tăblițelor/ panourilor indicatoare ”Trecerea interzisă – Poligon de tragere”.

Exercițiul ”Justice Sword 24” face parte din activitățile de instruire ale Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor” din garnizoanele Focșani, Brăila, Galați și București, planificate în anul 2023 pentru anul de instrucție 2024.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu, baie de mulțime la Munchen înainte de meciul România-Ucraina

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut o baie de mulțime la Munchen înainte de meciul de fotbal România – Ucraina de la Campionatul European.

Șeful Guvernului s-a fotografiat în capitala Bavariei cu zeci de suporteri români, cu steagul României. 

Potrivit programului, premierul va fi prezent, de la ora 16:00, pe Allianz Arena din Munchen, la meciul România – Ucraina din cadrul Campionatului European de Fotbal.

Ulterior, va lua parte la recepţia oferită în onoarea sa la Castelul Nymphenburg din Munchen cu prilejul jubileului de 25 de ani de cooperare instituţională româno-bavareză.

Citeşte mai departe ...

Oţelul i-a transferat pe ucraineanul Maksym Kovalov şi românul Albert Hofman

  • Publicat în Sport

 La Oţelul continuă în forţă campania de transferări. În prima zi din această săptămână au fost anunţate două noi transferuri. Portarul ucrainean Maksym Kovalov, 23 ani, 188 cm., care ultima dată a evoluat în prima ligă bulgară pentru Pirin Blagoevgrad, a semnat un contract pe un an de zile cu SC Oţelul Galaţi şi a făcut cunoştinţă cu noii săi colegi în cantonamentul de la Vatra Dornei. „România este o experienţă nouă pentru mine şi mă bucur că am ajuns la Oţelul, una dintre cele mai apreciate echipe din Superligă. Am înţeles că va fi o concurenţă mare pe postul de portar, însă sunt pregătit să dau tot ce pot pentru a-mi demonstra valoarea. Important este să luăm cât mai puţine goluri şi implicit să câştigăm cât mai multe meciuri. Hai, Oţelul!”, a declarat Maksym Kovalov.
Cel de-al doilea transfer confirmat luni este Albert Hofman, 21 ani, 182 cm, care evoluează ca vârf de atac, împrumutat de la Universitatea Cluj şi care în sezonul precedent a jucat pentru Unirea Dej. Albert, care poate activa şi în bandă, are 10 meciuri în Naţionala Under 19 a României, pentru care a înscris 2 goluri, a fost împrumutat de Oţelul până la finalul sezonului 2024-2025 şi este eligibil pentru regula Under 21.

Citeşte mai departe ...

Un mal de pământ s-a prăbușit peste trei muncitori, în județul Galați

Un accident grav a avut loc în județul Galați. Un mal de pământ s-a prăbușit peste trei muncitori. O persoană a murit și alta este în comă, o a treia victimă este rănită, dar conștientă.

ISU Galați a fost alertat prin Dispeceratul 112 despre incident. La fața locului au fost trimise două autospeciale de intervenție de la Garda de Intervenție Ivești, un container MULTIRISC și două echipaje SMURD de Detașamentul de Pompieri Tecuci și Detașamentul de Pompieri Galați.

Sub malul de pământ au fost surprinse trei persoane. O persoană a murit și alta este în comă. O a treia victimă este rănită, dar conștientă. Pentru victima aflată în stop cardio-respirator se fac manevre de resuscitare.   

 

Citeşte mai departe ...

Anghel Saligny - inginerul României moderne

În 17 iunie 1925 s-a stins din viaţă inginerul român Anghel Saligny, realizatorul sistemului de poduri de la Cernavodă, cel mai lung pod din Europa şi al treilea din lume la acea dată. S-a născut în 1854 la Şerbăneşti, com. Lieşti (fost jud. Tecuci), jud. Galaţi. A studiat la Focşani, iar apoi în Germania. A urmat Astronomia la Universitatea din Berlin, apoi Şcoala Tehnică Superioară din Charlottenburg. Pe timpul şederii în Germania a lucrat la execuţia mai multor proiecte, pentru ca la revenirea în ţară să fie numit inginer la Serviciul de poduri şi şosele. A lucrat la construcţia căii ferate Ploieşti-Predeal, Adjud-Târgu Ocna şi Bârlad-Vaslui.
În perioada 1884-1889, a fost implicat în construcţia de docuri şi antrepozite în Brăila şi Galaţi. De numele lui se leagă şi construcţia primelor silozuri. Tot în acestă perioadă a fost însărcinat să se ocupe de Serviciul studiilor liniilor Feteşti-Cernavodă. Marea sa realizare a fost construirea podului peste Dunăre. Proiectul său a adus două mari inovaţii: sistemul nou de grinzi şi console pentru suprastructura podului şi, ca material nou de construcţii, oţelul moale. A fost preşedinte al Academiei Române.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri