Menu
RSS
Un internaţional din Capul Verde a semnat pentru Oţelul

Un internaţional din Capul Verde a …

Lovitură de imagine pentr...

Oţelul a plecat în cantonament montan la Braşov

Oţelul a plecat în cantonament mont…

Oţelul a încheiat prima s...

Premii pentru olimpicii gălățeni în competiția ,,Cultură și Spiritualitate Românească”

Premii pentru olimpicii gălățeni în…

Rezultate deosebite la et...

Damen Galați devine, de la 1 iulie, șantier militar

Damen Galați devine, de la 1 iulie,…

Directorul Damen Naval Ro...

Europarlamentarul Dan Nica: Este necesară decuplarea prețului electricității de cel al gazelor naturale pentru a proteja consumatorii

Europarlamentarul Dan Nica: Este ne…

Europarlamentarul român D...

Salbă bogată de medalii pentru gălăţenii de la Aqua Sport

Salbă bogată de medalii pentru gălă…

Weekendul trecut la Bucur...

Galaţi: "Artă" de Yasmina Reza

Galaţi: "Artă" de Yasmina…

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19...

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani, ucraineancă, a dispărut. Unde a fost găsită

Alertă în Galați: o fetiţă de 8 ani…

O fetiţă de 8 ani, ucrain...

Accident groaznic în județul Galați: doi tineri și-au pierdut viața. Șoferul mașinii nu avea permis de conducere

Accident groaznic în județul Galați…

Polițiștii din cadrul Bir...

La Spitalul Județean, diagnostic rapid și tratamente personalizate în cazurile de cancer. Investiții de 3 milioane de lei în laboratorul Secției de Anatomie Patologică

La Spitalul Județean, diagnostic ra…

Secția de Anatomie Patolo...

Prev Next

Vineri, 14 Iunie 2024 - Regional Press

Rezultatele Activității de Inspecție Fiscală din cadrul AJFP Galați în luna mai

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna mai, controale la contribuabili persoane juridice și fizice, astfel:

- inspecții fiscale (generale și parțiale) – 23, din care 19 la contribuabili persoane juridice și 4 la contribuabili persoane fizice;

- controale (controale inopinate și controale încrucișate) – 23, din care 19 la contribuabili persoane juridice și 4 la persoane fizice;

- obligații suplimentare stabilite – 428.596 lei (contribuabili persoane juridice și contribuabili persoane fizice).

Principalele obligații stabilite suplimentar, în cuantum de 297.463 lei, sunt reprezentate de TVA, ceea ce reprezintă un procent de 69,40% din total.

Conform AJFP Galați, „în virtutea rolului preventiv, urmare celor 23 acțiuni de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, în luna mai 2024, organele de inspecție fiscală au stabilit obligații suplimentare la bugetul de stat, în cuantum de 904.109 lei. De asemenea, la contribuabili persoane fizice s-au finalizat 9 acțiuni de verificare documentară, nefiind stabilite obligații de plată.

Menționăm că, în luna mai 2024, s-au emis 6 notificări de conformare, cu un risc fiscal estimat în sumă totală de 1.873.673 lei. Notificările de conformare au fost transmise în vederea reanalizării situației fiscale și corectarea declarațiilor de contribuabili, în termen de 30 de zile, dacă se confirmă riscurile identificate”.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Guvernul PSD alocă 450 de milioane de euro industriei prelucrătoare

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa Executivului, că va fi adoptat un nou proiect major de investiţii pentru susținerea mediului privat de afaceri. Ținta este acum dezvoltarea industriei prelucrătoare din România printr-o schemă de ajutor de stat cu un buget total maxim de 447 de milioane de euro pe 3 ani. Suma maximă anuală este de 149 milioane de euro.

Obiectivele fundamentale ale schemei sunt reducerea deficitului comercial provenit din industria prelucrătoare, dar și stimularea investițiilor în capacități noi de producție în zonele mai puțin dezvoltate. Operatorii economici pot accesa granturi pentru investiții inițiale sau pentru crearea unei noi activități economice, sprijinind astfel industria în direcția neutralității climatice, prin procese industriale noi și tehnologii mai curate.

Schema se aplică prin acorduri de finanțare încheiate de Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului (MEAT) până la 31 decembrie 2026. Plata ajutorului de stat se poate efectua către întreprinderi începând cu anul 2025, data finală de efectuare a plăților fiind 29 noiembrie 2029. Ultima cerere de plată transmisă MEAT nu va depăși data de 31 decembrie 2028.

Schema ajutoarelor de stat este una regională, în care ponderea grantului nerambursabil poate ajunge până la maximum 75% în funcție de dezvoltarea economică a zonei. În afara Bucureștiului, toate regiunile țării beneficiază de granturi în cadrul acestei scheme.

Industria prelucrătoare include transformarea fizică sau chimică a materialelor, substanțelor sau componentelor în produse noi. Unitățile angajate în industria prelucrătoare sunt adesea descrise ca uzine, fabrici sau oțelării și folosesc în mod curent mașini acționate electric și echipamente de manipulare a materialelor.

Unitățile care transformă materialele sau substanțele în produse noi, manual sau la domiciliul lucrătorului, și care comercializează către public produsele obținute în aceleași locații, cum sunt brutăriile și croitoriile de comandă, sunt incluse, de asemenea, în această secțiune.

Stimularea financiară are în vedere ajutor de stat până la maxim 50 de milioane de euro (conform intensității maxime a ajutoarelor de stat), ce urmează să acopere până la 75% din valoarea investiției.

Beneficiarul ajutorului de stat trebuie să asigure o contribuție financiară de cel puțin 25% din costurile eligibile, fie prin resurse proprii, fie prin finanțare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public. Numărul maxim estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei este de 30.

Noua măsură a Guvernului condus de Marcel Ciolacu confirmă sprijinul activ al Executivului pentru susținerea mediului privat de afaceri, o componentă esențială pentru a atinge obiectivul declarat de a transforma România într-o forță economică regională.

La începutul acestei luni, la inițiativa Premierului, bugetul schemei de ajutor de stat IMM Plus a fost majorat cu circa 2,5 miliarde de lei, până la un total de aproape 15 miliarde de lei. Prin această măsură, numărul total de firme care pot beneficia de schema de ajutor de stat se va majora cu 2.300, ajungând la un total de 13.800.

Citeşte mai departe ...

Copil de 11 ani rănit pe trecerea de pietoni

Vineri, 14 iunie 2024, în jurul orei 07:40, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Tecuci, a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unui minor.

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 54 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea autoturismul, având direcția de deplasare către localitatea Drăgănești, în apropiere de intersecția cu strada Ștefan Petică, ar fi surprins și accidentat un pieton care se afla în traversarea străzii pe marcajul pietonal, pe sensul de deplasare al autoturismului.

În urma impactului, a rezultat vătămarea pietonului, fiind vorba despre un minor, în vârstă de 11 ani, din localitatea Munteni, județul Galați. Acesta a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada Galaţi l-a transferat pe Alexandru Ionescu

  • Publicat în Sport
După ce s-a despărţit de numai puţin de 10 jucători, vicecampioana României la volei masculin, CSM Arcada a demarat campania de completare a lotului pentru sezonul 2024-2025. După „rapidiştii” Constantin şi Kosinski, echipa condusă de Sergiu Stancu l-a înregimentat pe Alexandru Ionescu, component al Naţionalei României în ultima ediţie din Golden League. Ionescu, 25 ani, 204 cm, transferat de la SCM Zalău, evoluează pe postul de trăgător universal şi a semnat un contract pentru un sezon. În acest moment, lotul este format din următorii jucători: Bala, Cristudor, Butnaru, Aldea, Constantin, Kosinski şi Ionescu.
Citeşte mai departe ...

Muzeele prin ochii copiilor. Costel Fotea: 2500 de elevi din peste 100 de școli au vizitat gratuit muzeele din subordinea CJ Galați

Cu entuziasm și curiozitate, 2500 de elevi din peste 100 de școli din zonele rurale și orașele Tecuci, Târgu Bujor și Berești au avut șansa, pe durata a 11 zile, de a explora și a descoperi frumusețea muzeelor aflate în subordinea Consiliului Județean Galați, în cadrul proiectului educațional „Muzeele prin ochii copiilor”, care își propune să inspire și să îmbogățească tânăra generație cu valorile culturale.

„Acești copii minunați au fost primiți cu brațele deschise la Muzeul “Casa Cuza Vodă”, locul în care a copilărit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Muzeul de Istorie “Paul Păltănea” - secția Lapidarium, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc. O zi de neuitat! Gratuit și cu tot ce au avut nevoie, asigurat de Consiliul Județean, copiii au pătruns în fascinanta lume a muzeelor. Fiecare vizită a fost o aventură unde au învățat despre natură, despre istoria noastră, despre lumea culorilor, lumea animalelor, mediul înconjurător și tradițiile străbunilor noștri”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cu sufletul plin de bucurie, copiii au lăsat mesaje emoționante care reflectă impactul profund al acestei experiențe:  ”Muzeul care m-a impresionat cel mai mult a fost Muzeul de Istorie - Lapidarium. În acele clipe minunate am simțit că am călătorit cu o mașină a timpului. A fost minunat și memorabil.” - elev din Bucești

”Pentru viitor vă recomand să organizați mai multe excursii de acest fel, deoarece așa copiii se pot bucura de lucrurile frumoase și astfel pot strânge mai multe amintiri.” - elev din Corni.

”Domnul muzeograf de la Muzeul de Artă Vizuală a făcut magie prin felul de a povesti pe înțelesul copiilor.” - elev din Valea Mărului. 

Aceste cuvinte ne încurajează să continuăm și să transformăm „Muzeele prin ochii copiilor” într-o tradiție a Galațiului, aducând astfel bucurie și cunoaștere în viețile tinerilor. În anii precedenți, peste 10.000 de persoane au avut bucuria de a participa la acest proiect educațional.

Citeşte mai departe ...

Se redeschide Biblioteca Estivală în Grădina Publică din Galați

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Consiliul Județean Galați organizează, în Grădina Publică, în perioada 17 iunie – 6 septembrie 2024, de luni până vineri, zilnic, de la ora 9.00 la ora 13.00 și de la ora 17.00 la ora 20.00, un program estival de vacanță dedicat tuturor categoriilor de public, dar în mod special copiilor și adolescenților, cărora dorim să le oferim, pe lângă Cluburile de vacanță, de la filiale, un mod plăcut de petrecere a timpului liber.

Pe lângă activitățile recreative și educaționale menite să le stimuleze celor prezenți curiozitatea, abilitățile practice, creativitatea și să le satisfacă nevoia de petrecere a timpului liber în moduri cât mai diverse, vor fi oferite servicii specifice de bibliotecă, respectiv înscriere utilizatori, îndrumare și consultare bibliografică, restituire de documente.

Mai mult, în condițiile în care sediul central al Bibliotecii este închis pentru reabilitare energetică, urmare a importantei investiții pe care Consiliul Județean Galați o derulează în beneficiul Bibliotecii și al comunității implicit, gălățenii vor primi în continuare sprijin, zilnic, în cadrul Bibliotecii Estivale, pentru accesarea de servicii publice disponibile online, în cadrul proiectului „Servicii în sprijinul comunității”.

Suntem nerăbdători ca, alături de partenerii și de voluntarii bibliotecii, să dăm start unor noi aventuri în lumea cărților, să ne amuzăm și distrăm cu povești noi, jocuri interesante, activități de explorare, recitaluri și lansări de carte și alte manifestări dedicate cărții și lecturii publice.

Totodată vom pune la dispoziția publicului, prin intermediul Bibliotecii Estivale, o bogată literatură de loisir, cărți pentru copii, reviste, ziare, jocuri de societate, puzzle, jocuri de rol și jocuri interactive de tip șah, scrabble, rummy etc.

Îi așteptăm pe gălățeni la Biblioteca Estivală să se bucure de întâlnirile și surprizele pe care le-am pregătit pentru ei!

Citeşte mai departe ...

Invitaţie la teatru

Sâmbătă, 15 iunie, ora 19:00, la Teatru pe Ţeavă din Galaţi, spectacolul Marele Premiu de Mimi Brănescu vă cheamă să aflaţi ce se întâmplă atunci când te întâlneşti pe tine?
Atunci când tu discuţi cu tine? Spectacolul Marele Premiu îţi propune o călătorie în interiorul unui om zdruncinat de propriile întâmplări, întrebări, căutări.
Distribuţia: Elena Ghinea, Fane Forir; Scenografia: Daniel Divrician; Regie: Radu Nichifor.
Durata: 50 minute. Accesul în sală este permis începând cu orele 18.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Apostolii austerității au greșit din nou! Statisticile publicate de BNR!

Apostolii austerității au greșit din nou, susține premierul Marcel Ciolacu. Statisticile publicate de BNR arată că, în primele 4 luni ale acestui an, investițiile străine au crescut semnificativ, ajungând la 3,2 miliarde euro, o creștere de 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.
 
„În timp ce unii fac doar circ, investitorii se concentrează pe realitatea cifrelor și a oportunităților pe care le oferă economia românească.
 
În ciuda minciunilor aruncate zilnic de unii care nu au construit niciodată nimic, este clar că investitorii văd potențialul imens al economiei noastre și investesc masiv în România. Ceea ce confirmă corectitudinea măsurilor și politicilor adoptate de guvern!”,a transmis premierul Ciolacu. 
Citeşte mai departe ...

Ziua Mondială a Refugiatului, marcată la UDJG

Reprezentanța Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) în România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, organizează o ceremonie de marcare a Zilei Mondiale a Refugiaților, eveniment care se va desfășura pe data de 19 iunie, cu începere de la ora 10:00, în Aula Magna „Alexandru Ioan Cuza”, Corpul M, Strada Domnească nr. 111.

Sub sloganul „Pentru o lume în care refugiații sunt bineveniți”, ceremonia din acest an vizează solidaritatea cu refugiații și sensibilizarea opiniei publice în legătură cu necesitatea unei acțiuni colective pentru construirea unei societăți incluzive, care să susțină demnitatea și speranța refugiaților.

În deschiderea evenimentului, prin proiectarea unui film de scurt metraj publicul va fi familiarizat cu experiențele și poveștile unor refugiați. În partea a doua a ceremoniei au fost pregătite câteva spectacole susținute de comunitățile locale de refugiați, cu muzică, dans și exprimări artistice care sărbătoresc diversitatea culturală și unitatea.

Participarea României la astfel de evenimente reprezintă un gest puternic de solidaritate, care simbolizează angajamentul în susținerea acestor valori. Împreună, putem transmite un mesaj de unitate în eliminarea barierelor rămase în calea integrării refugiaților în Galați, reafirmând deschiderea noastră către construirea unei lumi care să îi poată integra pe refugiați în comunitatea locală.

Programul evenimentului:

19 iunie - Aula Magna – Alexandru Ioan Cuza (strada Domnească nr. 111)

10:00-10:15 – Primirea și înregistrarea participanților;

10:15-10:25 – Ceremonia de deschidere;

10:25-10:35 – Proiecția unui film de 10 minute care evidențiază experiențele și poveștile refugiaților;

10:35-11:00 – Discursuri oficialități;

11:00-11:10 – Discursuri ale unor lideri ai comunității de refugiați;

11:25-12:25 – Spectacole susținute de comunitățile de refugiați.

Citeşte mai departe ...

Al 5-lea transfer la Oţelul

  • Publicat în Sport

Oţelul îşi încarcă bateriile în cantonamentul tradiţional de la Vatra Dornei. Conducerea tehnică şi adminitrativă face eforturi pentru completarea lotului pentru sezonul 2024-2025 din Superligă. Al 5-lea transfer din această vară este sârbul Vasilije Djurić, 178 cm, 25 de ani, joacă pe postul de mijlocaş central cu rol ofensiv, dar poate evolua şi ca mijlocaş de bandă stângă. Vasilije şi-a încheiat contractul cu FK Radnicki 1923 Kragujevac, locul 5 din prima ligă a Serbiei pentru care a jucat 50 de meciuri, reuşind să marcheze 7 goluri şi să dea 5 assits-uri. „Sunt încântat de noua mea echipă şi de noii mei colegi. Mă bucur că am ajuns la Oţelul, vreau să fim o echipă tare în campionatul următor, vreau să facem performanţă împreună. Îi rog pe suporteri să fie alături de noi. Îi asigur că vom da totul pentru culorile clubului”, a declarat Djuric, care a semnat cu gruparea oţelară până pe 30 iunie 2025 cu posibilitatea de prelungire. Noul mijlocaş al Oţelului, fost junior al cluburilor Steaua Roşie Belgrad şi OFK Belgrad, a activat ca senior la OFK Belgrad, Sindjelić Belgrad, TSC Backa Topola, cu două prezenţe în preliminariile Europa League şi un gol înscris cu FCSB, FK Indjija, Metalac Gornji Milanovac, FK Radnicki Kragujevac, toate din Serbia.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri