Menu
RSS
Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Oţelul a jucat la Ploieşt...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

Când reîncep elevii gălățeni școala…

În Galați, elevii vor reî...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Prev Next

Marți, 23 Aprilie 2024 - Regional Press

Joi, o zi întreagă fără apă în cartierul Aurel Vlaicu

Operatorul regional Apă Canal SA Galați derulează, în cartierul Aurel Vlaicu din municipiul Galați, ample lucrări de investiții în infrastructura de alimentare cu apă potabilă, cu fonduri europene, dar și din profit reinvestit, lucrări ce vizează atât reabilitarea conductei magistrale Dn1000mm, cât și a conductelor de distribuție din străzile Alba Iulia, Olănești, Călugăreni Sucevei, Călimănești, Podul Înalt, Aviatorilor.

Joi, 25 aprilie, Asocierea Citadina – Tancrad – Olroad Construct va executa lucrări în 12 puncte din rețeaua de apă potabilă. În opt dintre acestea se vor realiza cuplări ale unor conducte de apă cu rol de provizorat, iar în patru puncte de lucru se vor executa lucrări de cuplare a noii conducte de apă Dn400mm din str. Călugăreni.

Pentru diminuarea disconfortului asupra populației, programarea și organizarea lucrărilor s-a făcut împreună cu antreprenorii astfel încât în intervalul de oprire a apei să se poată realiza cât mai multe intervenții în rețeaua supusă reabilitării. 

Execuția lucrărilor va conduce la sistarea apei între orele 8,00 – 23,00 pentru următorii consumatori:

- blocurile: C17, S1-S16, R1, R1A, R1B, R2-R6, M1, M2, K1A, K2A, K2B, K3A, K4, K5A, K6, K7A, K8A, K9A, K10A, P1A, P2A, P3A, P4, P4A, P5, P6A, B2, L1A, L2A, L3A, L4A, L5A, L6, L7, Z1-Z4, Z6A, Z6B, T1, T2, T3, T4A, T4B, T5, T6, T7, T8A, T8B, U1A, U1B, U2-U14;

- Școala Gimnazială nr.12, supermarketul LIDL, punctele termice SC70, SC73, SC74.

Societatea Apă Canal SA Galați asigură asistența tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere rețea, închidere și deschidere vane, precum și spălarea rețelei de distribuție la finalizarea lucrărilor executate de către constructor.

Abonații afectați de această oprire sunt rugați să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic în perioada întreruperii furnizării apei.

Pentru situații deosebite, APA CANAL S.A. Galați va pune la dispoziție cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la Dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236.463294 si 0236.473380 int.133.       

Citeşte mai departe ...

Cerc metodic pentru educatorii gălățeni orientat pe abordarea S.T.E.A.M. în educația preșcolarilor

La Grădinița cu Program Normal nr. 1 Jorăști, a avut loc o activitate deosebită în cadrul cercului metodic, Set A, Grupa mijlocie.

Pentru câteva ore, împreună cu cadrele didactice participante, am discutat despre modalitățile prin care putem îmbunătăți procesul de învățare al preșcolarilor, concentrându-ne pe abordarea S.T.E.A.M.

Atelierele de lucru propuse ne-au provocat prin strategia de lucru, dar și prin compatibilitatea dintre viziunea profesorului pentru educație timpurie și creativitatea preșcolarilor.

Citeşte mai departe ...

Vești bune pentru români: mai multe medicamente intră pe lista celor gratuite şi compensate de la 1 mai

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern care prevede introducerea în lista de medicamente compensate și gratuite a unui număr de 28 molecule inovative, din care 22 molecule noi, nelistate până în prezent și alte 6 molecule (Isavuconazolum, Adalimumabum, Dapagliflozinum, Rituximabum, Upadacitinibum si Apremilastum) introduse pentru alte indicații decât cele pentru care sunt listate în HG 720/2008.

Medicamentele inovative sunt destinate pacienților cu afecțiuni de tipul:
- Hepatite cronice de etiologie virală B, C şi D
- Ciroză hepatica
- Boala Parkinson şi alte afecţiuni neurologice
- Colagenoze majore (lupus eritematos sistemic, sclerodermie, poli/dermatomiozită, vasculite sistemice)
- Poliartrita reumatoidă, artropatia psoriazică, psoriazis cronic sever şi artrita juvenilă
- Boli endocrine și metabolice
- Boala cronică de rinichi - faza predializă
- Boli degenerative ale ochiului (glaucom şi boli maculare)
- Boala cronică inflamatorie intestinală şi sindrom de intestin scurt
- Poliartrita reumatoidă
- Artropatia psoriazică
- Spondiloartrita axială
- Psoriazis cronic sever

”Accesul pacienților la medicamente inovative care salvează vieți este o preocupare constantă a Ministerului Sănătății în ultimii doi ani. Numărul mare de molecule nou introduse în lista de medicamente compensate și gratuite în perioada 2022-2023 este cea mai bună dovadă a responsabilității față de pacienți. Buna colaborare cu CNAS și Organizațiile de pacienți fac posibile aceste progrese pentru care este nevoie de sprijinul Ministerului Finanțelor. Pacienții cu boli oncologice, neurologice și hepatite cronice au acces la noi molecule, iar acest lucru trebuie realizat fără a afecta în vreun fel accesul la medicamente generice care reprezintă resursa terapeutică pentru 80% din pacienții români. Oamenii au nevoie de atenție și de empatie, deopotrivă din partea medicilor și a autorităților. Împreună lucrăm pentru asta!”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

Programul naţional de oncologie se completează cu șase noi molecule de ultimă generație: Lipegfilgrastimum DCI, Tucatinibum DCI, Sacituzumab Govitecan DCI, Asciminibum DCI, Imunoglobulină anti-limfocite DCI și Mosunetuzumabum DCI.
Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 mai 2024.

Citeşte mai departe ...

Rugbiștii gălățeni de la Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia”, vicecampioni naționali

  • Publicat în Sport

În perioada 18-21 aprilie, s-a desfăşurat la Rm. Vâlcea, pe Stadionul Municipal, Etapa Naţională a ONSŞ la SRugby Tag unde s-au calificat cele mai bune unităţi de învăţământ din România. Echipele participante au fost: Liceul de Tranporturi Auto "Traian Vuia" Galaţi, Liceul Teoretic Eliade Întorsătura Buzăului, Colegiul Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" Timişoara, Liceul Pedagogic Ioan Popescu Bârlad, Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Baia Mare, C.N. Mircea cel Bătrân Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic "Dumitru Dumitrescu" Buftea, Colegiul Tehnic "Dinicu Golescu" Bucureşti. Reprezentanta Galaţiului, echipa de la Liceul de Transporturi Auto "Traian Vuia" , directori prof. Geani Lungu şi Alina Ciubotariu, a avut un parcurs foarte bun, fără nicio înfrângere, până în finala competiţiei unde au cedat dramatic în ultimul minut. Burlacu Gabriel Viorel a fost premiat de către Federaţia Română de Rugby cu titlul de M.V.P. - cel mai tehnic jucător al Etapei Naţionale din 96 de participanţi. Elevii care au obţinut titlul de Vicecampioni ai României, sunt: Manolache Cătălin Valentin, Cristea Andra Claudia, Tănase Cristina, Bencheci Sorin, Nedelcu Bogdan, Slabu Florin, Burlacu Gabriel Viorel, Lupu Alin Marius, Gheorghiţă Elisei, Maximilian Mario Eduard, Necula Cosmin George, Aburculesei Ştefania, pregătiţi de către profesorul Marius Victor Secuianu.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a restabilit egalitatea în finală

  • Publicat în Sport

Episodul doi al finalei Diviziei A1 la volei masculin dintre CSM Arcada Galaţi şi CSM Corona Braşov a avut loc luni seară într-o atmosferă incendiară la sala sporturilor Dunărea. După aproape 24 de ore de la înfrângerea grea, scor 2-3, din primul meci, echipa gălăţeană condusă de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a strâns rândurile, s-a automotivat şi a avut o prestaţie solidă. Cu Lescov, la pupitru, gurile de tun, Gergye şi Nikula şi surpriza Aldea, cvintupla campioană a României şi-a turat motoarele la maxim şi a obţinut o victorie convingătoare. Braşovenii gălăţeanului Laurenţiu Lică au condus cu 11-8 în primul set dar CSM Arcada a revenit spectaculos, a preluat definitiv iniţiativa şi nu a mai cedat-o până la final. Presiunea fost mare şi în setul trei s-au acordat trei cartonaşe roşii: 2-1 dar căpitanul Marian Bala a avut nervii tari şi a închis meciul. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -CSM Corona Braşov 3-0 (20, 21, 18). Echipa noastră a folosit formula: Bala 6 puncte, Aldea 11 p, Nikula 11 p, Gergye 18 p, Woch 8 p, Lescov 3 p -Toman, libero. Au mai jucat: Mihălescu, Karimi şi Talpă. Scorul general a devenit 1-1. Finala se mută la Braşov pentru meciurile 3 şi 4 programate pe 28 şi 29 aprilie, de la ora 20.00, ambele vor fi transmise pe TVR Sport.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Dosar penal pentru proprietarul unor câini: au atat două persoane

Un bărbat din comuna Corod s-a ales cu dosar penal pentru atacul provocat de câinii săi asupra unei femei. După atacul asupra femeii, câinii au atacat și o fetiță în vârstă de 12 ani, aflată la poarta casei.

 În acest weekend, echipajul de jandarmerie care executa misiuni de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Tecuci a fost direcționat prin apel 112 în comuna Corod unde o persoană a sesizat faptul că fiica acesteia, în vârsta de 12 ani, a fost atacată de un grup de câini, scăpați dintr-o curte, fără însă a-i provoca leziuni.

Ajunși la fața locului, jandarmii au luat legătura cu apelanta, iar femeia le-a spus oamenilor legii că în timp ce stătea la poartă, fetița ei a fost atacată de un grup de cinci câini din rasa metis, iar de frică copila a început să țipe și să strige după ajutor. Speriată, mama a venit imediat și a alungat câinii.

De la mama fetei și de la vecini, jandarmii au aflat că înainte de a speria copila câinii au atacat o femeie în vârstă de 62 ani, din localitate, pe care au mușcat-o de picior și mână. Persoana vătămată a fost identificată de jandarmi, iar acesta a precizat că în timp ce se deplasa pe stradă, spre casă, a fost atacată de câini, fără ca aceasta să-i provoace.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au identificat deținătorul câinilor, în persoana unui bărbat în vârstă de 47 ani, din localitate. Bărbatul a recunoscut că îi aparțin câinii și nu își explică motivul pentru care animalele au atacat cele două persoane. Câinii au fost închiși de proprietar în curta casei, acesta angajându-se că pe viitor va lua toate măsurile pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

Având în vedere faptul că în urma atacului câinilor a rezultat vătămarea corporală a unei persoane, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare a organelor de urmărire penală. Cercetările vor fi continuate de poliție.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Gabriela Firea este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat

Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureștenii, susține Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe Facebook.

„Este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ! Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan”, susține Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, omul potrivit este Gabriela Firea, președintele organizației PSD București.

„Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a mai transmis Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Sondaj: Alianţa PSD-PNL ar obține 46,6% din voturi la europarlamentare

Alianţa PSD-PNL ar obține 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie.

Potrivit sondajului, comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL câştigă aproape trei procente, Alianţa Dreapta Unită creşte cu un procent, în timp ce AUR şi SOS România pierd cumulat aproximativ 6 procente. 59.2% dintre români declară că vor vota în mod sigur la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

46.6% dintre români ar vota cu alianţa PSD – PNL (faţă de 43.7% în martie), 16.7% cu AUR (20.6% în martie), 13.8% cu Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, FD) (13.7% în martie).

âPentru UDMR ar vota 5.1% dintre alegători (3.9% în martie), iar pentru SOS Romania ar vota 4.5% (6.4% în martie). 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri